Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

0
N/A
0
N/A
0
N/A
1
25%
1
25%
0
N/A
2
50%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#905757 O Κίμι φέτος είναι το πλήρες πακέτο, γρήγορος, χωρίς λάθη, άνετος και συμπαθής και νέος και ωραίος αλλά killer και δεν μασάει. Για να δούμε πως θα τον πάει η θεά Τύχη, γιατί χρειάζεται, όπως φάνηκε σήμερα.
Αμάν με τον Γιώργο, έχετε φαγωθεί μερικοί να τον παρουσιάζετε σαν σούπερ οδηγό επειδή εφόνευεσε τον Λούι. Ναι είναι καλός, δεν είναι Στρολ, με καλές συνθήκες θα μπορούσε να γίνει πρωταθλητής αλλά ως εκεί. Δεν είναι Λούις, Μαξ, Κιμι.
Αμάν πια και με το θέμα των Άγγλων, η Φ1 βασικά είναι αγγλική, αν ήταν γαλλική τότε ναι, θα περίμενα πολύ περισσότερη προτίμηση υπερ των Γάλλων...
Αν ο Λούις δεν έκανε το λαθάκι στην εκκίνηση ίσως να ήταν αλλιώς τα πράματα.
Ψιλοχαζές και η ποινή στον Λούι και στον Κίμι αφού δεν κερδίσανε κάτι αλλά έστω.
Γιατί ξαναβάλανε κίτρινη και τερματίσανε έτσι δεν το κατάλαβα αλλά δεν μου άρεσε.
To θέμα της αεροτομής που δεν κλείνει καλά είναι σοβαρό και δικαίως ο Μαξ έχει φορτώσει.
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#905758 g στην πιο πρόσφατη εποχή της Φοράδας στάτους Σούμι δεν είχε κανείς.

Εννοώ να είναι τόσο απόλυτα δεδομένο ότι θα του κάνουν πίπες στην παραμικρή ευκαιρία ακόμα και στις πιο ακραίες περιπτώσεις και ειδικά αρκετά πριν το μέσο τη σεζόν...

Εν προκειμένω το αρχικό στάτους που έχουν οι δύο οδηγοί δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ήταν συμφωνημένο τότενες.

Να ήταν πιο μετά μέσα στη σεζόν, να ήταν σαφές ότι κρίνεται ο τίτλος, να ήταν πιο κοντά μεταξύ τους στον αγώνα, να το δεχτώ.
Αλλά χθες σε αυτόν τον αγώνα με 20"+ διαφορά, σε αυτό το σημείο της σεζόν, νομίζω ούτε ο ίδιος ο Λούης δεν το σκέφτηκε, ειλικρινά.

Επίσης θα μου εξηγήσεις πότε έπρεπε να γίνει;
Εννοώ συγκεκριμένα.
Πριν το SC, ή έστω χωρίς SC, έπρεπε να πουν του Λεκλέρκ άρχισε να κόβεις για να χάσεις 20" και να βγει ο Λούης;
Κατά το SC σου εξήγησα ότι με τη διαφορά που είχαν ακόμα και αν έμπαινε μόνο ο Λεκλέρκ και έμενε έξω ο Λούης, η διαφορά τους έφτανε για να ξαναβγεί μπροστά ο Λεκλέρκ.
Πως ακριβώς θα γινόταν υπό SC;
Θα κρατούσαν το Λεκλέρκ σταματημένο στα πιτ σαν να εκτελεί ποινή ώστε να χάσει τον απαιτούμενο χρόνο για να βγει μπροστά ο Λούης;
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#905761 Καλά λέει ο γιούγκο.

Πάτε καλά μωρέ? Αγώνας του Λεκ να τον δώσουν στο Λούη για το ΑΝ θα πάρει πρωτάθλημα?

Νομίζω g, busso κλπ έχετε λάθος αντίληψη του σπορ. Προφανώς η Φερράρι κυνηγάει το κατασκευαστών, πρωτίστως. Αν της βγει οδηγών προς το τέλος της σεζόν θα πάρει αποφάσεις.

Όχι να δώσει αγώνα του Λεκ στο Χαμ. Θα ήταν απαράδεκτο και νομίζω ότι ούτε ο ίδιος ο Χάμιλτον θα το ήθελε.

< >
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
PaNick67 έγραψε:
Nikos! έγραψε:
Bayern7 έγραψε:Ο Ράσελ δεν υπήρχε περίπτωση να μπει μέσα. Είχε αλλάξει λίγους γύρους πριν σε φρέσκια κίτρινη.
Δεν υπήρχε περίπτωση να δωσει track position ενώ είχε φρέσκο σετ. Διόρθωσε με αν κάνω λάθος, αλλά αν έμπαινε και δεν έμπαινε κανένας από τους πίσω του, θα έχανε 2 θέσεις.
Δηλαδή να δώσει πιθανότατα 2 θέσεις για να παλέψει να τις ξανακερδίσει σε 1 γύρο (και ούτε) και χωρίς overtake mode.
Δεν υπήρχε καμία λογική για τον Ράσελ να κάνει πιτ, οπως και έπραξε η Merc.

Δε νομίζω ότι ο Χάμιλτον θα έμπαινε αν είχαν μικρότερη διαφορά με τον Ράσελ. Κάτι δεν υπολόγισαν σωστά γιατι και από το team radio του Ham καταλαβαίνεις ότι εξεπλάγην που βγήκε μπροστά τους ο Ράσελ. Ψαχνόταν να δουν τι έγινε.

Ferrari είχαν 22 και 24 γύρους τη σκληρή. Ράσελ είχε τη κίτρινη 13 γύρους. Σε ρισταρτ θα τους κατάπινε. Καλά έκαναν και μπήκαν.

< >
O Leclerc καλα εκανε και μπηκε ο Χαμιλτον οχι κι αυτο γιατι με 4 γυρους να απομενουν και τον κανονισμο να οριζει εναν γυρο ακομα πισω απο το αυτοκινητο ασφαλειας με την κανονικη καταταξη, αυτο δεν το ηξερα το εμαθα τωρα που το εγραψε ο ριππερ, δεν θα γινοταν επανεκκινηση αγωνα.

Κι αν εμεις δεν τα ξεραμε σιγουρα επρεπε να τα ξερουν αυτοι που παιρνουν τις αποφασεις στην ομαδα. Οκ θα πει καποιος τι 1-2 τι 1-3, αλλα το θεμα ειναι γιατι να το προξενησεις εσυ

Και ο Χάμιλτον καλά έκανε και μπήκε.

Για να πάρεις μια απόφαση δε μαντεύεις τι θα γίνει στο μέλλον. Κοιτάς τα δεδομένα που έχεις και παίρνεις μια απόφαση βάσει αυτών που μπορείς να ελέγξεις. Κανένας δεν έχει μαντικές ικανότητες.

Όταν λοιπόν βγήκε το SC, η Φερράρι μπορούσε να αφήσει το Χάμιλτον ελπίζοντας ότι η Μερκ δε θα τραβούσε τον Ράσελ (16 δευτ ήταν ο Νόρις πίσω του οποίος λογικά έμεινε έξω γιατί έμεινε και ο Ράσελ). Θα έπρεπε όμως ο Λούης να αμυνθεί τη 2η θέση με λάστιχα 26 γύρων. Όπως και στο Abu Dhabi το 22, που θυμόμαστε τι έγινε.

Η άλλη επιλογή ήταν να βάλουν τον Λούη στα πιτ. Η Φερράρι προφανώς ήξερε ότι θα έβγαινε πίσω από τον Ράσελ όμως θα είχε φρέσκα λάστιχα. Ακόμα κι αν είχαμε έναν γύρο αγώνα ο Χάμιλτον θα είχε τρελό πλεονέκτημα.

Η Φερράρι δε μπορούσε να γνωρίζει ότι ο αγώνας θα τελείωνε πίσω από το SC και ειδικότερα με τον τρόπο που έγινε.

Πήραν μια απόφαση με τα δεδομένα που είχαν εκείνη τη στιγμή.

Εμείς από το καναπέ μας λέμε ότι κακώς το έκανε γιατί έληξε ο αγώνας σε καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας και μάλιστα ενώ ήθελαν να δώσουν έναν γύρο αγώνα, δε το κατάφεραν. Νομίζω ότι όλο αυτό ήταν αδύνατον να το γνωρίζουμε όμως είναι πολύ εύκολο να κριτικάρουμε.

< >
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Giuseppe Busso έγραψε:
g8777 έγραψε:
Εννοείται ότι η σημερινή επιλογή ( "1-2 με Λιουη νικητή ή 1-3 με Λεκλερ;" :lol: ) δεν μαγαριζει επ ουδενί την απόδοση του Σαρλ. Απλά θύμισαν στον Λούη ότι τα κοζα εκεί μέσα ΔΕΝ άλλαξαν. :iconcool:

Μπαγάσα, τα γράφεις καλύτερα από ότι θα τα έγραφα εγώ.
Άστο και εδώ θα είμαστε. Με αυτά τα μυαλά η ατιτλίαση θα συνεχιστεί. Κρίμα για αυτό το διαμάντι που υπό ΚΣ θα είχε καμιά 10αριά πρωταθλήματα. Τώρα τον κάνουν σύγκριση με κάτι Ρασέληδες, Λεκλέρκηδες, Μάσηδες και Σουλαγιέμηδες.

Όσο για τον Μαξ Φερστάπεν, μήπως κάνα δυο (εκ των οποίων ο ένας είμαι εγώ), δεν τα γράφουμε χρόνια; :s_whiteflag

Ούτε ο ίδιος ο Λούης ήθελε τέτοια νίκη γιατί τον ενδιαφέρει η ομάδα. Μπορεί να του έχω σύρει τόσα, αλλά είναι φοβερός team player.

Εδώ στα εξηγεί ωραία ο φίλος και τα λέει κι ο Λούης:

https://x.com/hamtime44lh/status/207389 ... 6aBZiXqCag

< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Nikos! έγραψε:Νομίζω g, busso κλπ έχετε λάθος αντίληψη του σπορ. Προφανώς η Φερράρι κυνηγάει το κατασκευαστών, πρωτίστως.

Δεν το προσωποποιώ τώρα στους φίλτατους g, busso κλπ, αλλά όποιος παρακολουθεί 20-30 χρόνια μηχανοκίνητο αθλητισμό και δεν έχει καταλάβει κάτι τόσο βασικό.. ε :vava:
Άβαταρ μέλους
By mikeerfol
Nikos! έγραψε: (16 δευτ ήταν ο Νόρις πίσω του οποίος λογικά έμεινε έξω γιατί έμεινε και ο Ράσελ).

Μα ο Νόρις έκανε πιτστοπ.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#905768 Κυνηγάει το κατασκευαστών η φοράδα οπότε βολεύτηκε με το 1-3 αντί για πιθανό 1-2.

ΟΎΤΕ ΜΕ ΚΑΣΝΑΦΕΡΗ ΔΙΑΙΤΗΤΉ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΊΤΕ ΚΟΥΠΑ .

:s_bye
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
mikeerfol έγραψε:
Nikos! έγραψε: (16 δευτ ήταν ο Νόρις πίσω του οποίος λογικά έμεινε έξω γιατί έμεινε και ο Ράσελ).

:lol: :lol: :lol:

:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
g8777 έγραψε:Κυνηγάει το κατασκευαστών η φοράδα οπότε βολεύτηκε με το 1-3 αντί για πιθανό 1-2.

ΟΎΤΕ ΜΕ ΚΑΣΝΑΦΕΡΗ ΔΙΑΙΤΗΤΉ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΊΤΕ ΚΟΥΠΑ .

:s_bye

Βέβαια εγώ δεν σου είπα τίποτα τέτοιο.
Κάθισα και έγραψα πολύ περισσότερα και συγκεκριμένα.

Αλλά εντάξει... :s_roses
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
mikeerfol έγραψε:

Ο Μπάγερν με μπέρδεψε που έγραψε ότι κανένας Ρασελ δε ΘΑ έμπαινε με τον Νορις κολλημένο πίσω του.

Ο Νορις τελικά δεν ήταν κολλημένος πίσω του, ήταν 16 δευτ πίσω όταν μπήκε το SC (γύρος 48/52) και όντως έκανε στοπ μετά το Λουης (δε το θυμόμουν).

Γράψε λάθος.

Ο Νορις βγήκε πίσω από τον Λουης με 25 δευτ διαφορά. Οπότε αν έμπαινε ο Ρασελ απλά θα ήταν πίσω από Λουης νομίζω και όχι πίσω από Νορις με φρέσκα. Οπότε έκανε το αντίθετο από αυτό που έκανε ο Χαμ.

< >
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#905773 Παίδες μην το συζητάμε. Ο Ράσελ έκανε κανονικό ή σχεδόν κανονικό γύρο υπό καθεστώς SC. 20" απώλεια υπό πράσινη σημαία, 10" υπό VSC/SC και ο Λούης έχασε 16" με καλό πιστοπ. Άλλη μία επίδειξη οδηγικής ασφάλειας στην πίστα από τον πρόεδρο των οδηγών
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#905775 Υποθέτω ότι η ταχύτητα των οδηγών παρακολουθείται από τα αυτοματοποιημένα συστήματα της FIA, οπότε εάν ο Russel ήταν μείον στο delta του (αρά πιο γρήγορος από το επιτρεπόμενο), θα χτυπούσε σήμα. Δυστυχώς ήταν οριακά υπέρ του η φάση και εν τέλει τον ήπιαμε εμείς οι Λουίτσες

Οι υπόλοιπες συζητήσεις δεν καταλαβαίνω γιατί γίνονται. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον εάν είχαμε στο τέλος έναν αγωνιστικό γύρο και ήταν οι Ferrari 1-2, τι οδηγία θα έπεφτε από τον ασύρματο. Κρατήστε θέσεις ή παλέψτε αλλά προσέξτε μην μας κάνετε ρόμπα. Προσωπικά θα τους έλεγα να κρατήσουν θέσεις διότι ο Λεκλέρκ ήταν απλά καλύτερος εχτές από τον Lewis και την άξιζε την νίκη

Αυτό με το SC πάντως, πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουν οι ομάδες και να μπει στον κανονισμό

Κάποτε (το οποίο προκάλεσε τα αίσχη του AD21) είπανε οι team principals ότι δεν τους άρεσε να τελειώνει ο αγώνας υπό καθεστώς SC, ότι υπήρχε μία άτυπη συμφωνία

Κάντε την τυπική λοιπόν και πείτε ότι εάν βγει SC εντός 5 γύρων από το τέλος ενός αγώνα, κόκκινη σημαία και επανεκκίνηση 3-4 γύροι, να τελειώνει το παραμύθι
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
BARHonda έγραψε:Υποθέτω ότι η ταχύτητα των οδηγών παρακολουθείται από τα αυτοματοποιημένα συστήματα της FIA, οπότε εάν ο Russel ήταν μείον στο delta του (αρά πιο γρήγορος από το επιτρεπόμενο), θα χτυπούσε σήμα. Δυστυχώς ήταν οριακά υπέρ του η φάση και εν τέλει τον ήπιαμε εμείς οι Λουίτσες

Οι υπόλοιπες συζητήσεις δεν καταλαβαίνω γιατί γίνονται. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον εάν είχαμε στο τέλος έναν αγωνιστικό γύρο και ήταν οι Ferrari 1-2, τι οδηγία θα έπεφτε από τον ασύρματο. Κρατήστε θέσεις ή παλέψτε αλλά προσέξτε μην μας κάνετε ρόμπα. Προσωπικά θα τους έλεγα να κρατήσουν θέσεις διότι ο Λεκλέρκ ήταν απλά καλύτερος εχτές από τον Lewis και την άξιζε την νίκη

Αυτό με το SC πάντως, πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουν οι ομάδες και να μπει στον κανονισμό

Κάποτε (το οποίο προκάλεσε τα αίσχη του AD21) είπανε οι team principals ότι δεν τους άρεσε να τελειώνει ο αγώνας υπό καθεστώς SC, ότι υπήρχε μία άτυπη συμφωνία

Κάντε την τυπική λοιπόν και πείτε ότι εάν βγει SC εντός 5 γύρων από το τέλος ενός αγώνα, κόκκινη σημαία και επανεκκίνηση 3-4 γύροι, να τελειώνει το παραμύθι

Συμφωνώ απόλυτα. Επίσης δε μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να καθαριστεί πρώτα η πίστα και μετά τα lapped cars να περάσουν. Γιατί δε γίνεται αυτό όταν πιάσουν όλοι το delta και μαζευτούν?

Τώρα νιώθω ότι τα πράγματα πάνε με μια εκνευριστική σειρά. Πρώτα καθαρίζει η πίστα, μετά γίνονται untapped, περιμένουμε ένα γύρο και μετά ΑΝ υπάρχουν γύροι δίνεται εκκίνηση.

Επίσης θα πρέπει ίσως να οριστεί ένας άτυπος/τυπικός κανονισμός στον οποίο εάν γίνεται συμβάν πχ 5% των γύρων πριν το τέλος του αγώνα να βγαίνει red flag. Τώρα 4-5 γύρους πριν, βγάλτε κόκκινη να δούμε αγώνα μετά.

< >