Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#905056 Το αγόρασα στο γαλαζιομώβ. Θα βάλω και κάποια θήκη, διαφανή μάλλον και όταν κιτρινίσει πολύ το ξανασυζητάμε.
Ο κωδικός του 10% που μου έστειλε ο φίλος ήταν 10% επί της αρχικής τιμής (παρά την έκπτωση που ήδη είχε) οπότε βγήκα ακόμα πιο κερδισμένος. Βέβαια δεν παύει να είναι 80% ακριβότερο από το προηγούμενο κινητό μου που αισίως επιβιώνει εδώ και 5,5 χρόνια....
Εγώ θα έχω 50 λίρες στο λογαριασμό μου και όπως μου λές και ο φίλος κερδίζει άλλες 50 για τον κωδικό που μου έδωσε. Το τίμιο θα ήταν να μου τα έδινε! :shifty:
Άβαταρ μέλους
By bill33
sknipper έγραψε:Το αγόρασα στο γαλαζιομώβ. Θα βάλω και κάποια θήκη, διαφανή μάλλον και όταν κιτρινίσει πολύ το ξανασυζητάμε.
Ο κωδικός του 10% που μου έστειλε ο φίλος ήταν 10% επί της αρχικής τιμής (παρά την έκπτωση που ήδη είχε) οπότε βγήκα ακόμα πιο κερδισμένος. Βέβαια δεν παύει να είναι 80% ακριβότερο από το προηγούμενο κινητό μου που αισίως επιβιώνει εδώ και 5,5 χρόνια....
Εγώ θα έχω 50 λίρες στο λογαριασμό μου και όπως μου λές και ο φίλος κερδίζει άλλες 50 για τον κωδικό που μου έδωσε. Το τίμιο θα ήταν να μου τα έδινε! :shifty:

Εβαλες και το android 17?Xθες βράδυ βγήκε.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
bill33 έγραψε:Εβαλες και το android 17?Xθες βράδυ βγήκε.
Είχα χρόνια να ασχοληθώ με έκδοση Android, οπότε δεν είναι ότι περιμένω κάτι, το παλιό νομίζω είναι στη 12.... Αλλά αφού το είπες του είπα να τσεκάρει και μου λέει ότι ετοιμάζει το σύστημα για αναβάθμιση.

Εντυπώσεις από το Google Pixel 10a
Καλό, γρήγορο, ευθύβολο και ωραίο χρώμα.
Μπαταρία μεγάλη αλλά τόσο είχε και το παλιό.
Οθόνη καλή 120Hz αλλά τόσο είχε και το παλιό. Αλλά είναι πολύ πιο φωτεινή, πολύ.
Βέβαια αν το παρακάνεις και παίζεις για ώρα ζεσταίνεται.
Δεν έχει σαβούρες, άλλωστε τα όσα της Google όλοι τα έχουν ήδη. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος επιλογής.
Πέρασε εύκολα τις εφαρμογές αλλά όχι μουσική ή ήχους ή εικόνες (θα πέρναγε αν τις είχα στο google photos, θα έπρεπε όμως να πληρώνω για το χώρο).
Παπαριά της apple, ενώ το USB βλέπει το κινητό δεν φαίνεται στο σύστημα αρχείων, θέλεις ξεχωριστή εφαρμογή… (για να περάσω τα αρχεία από το παλιό κινητό στο νέο μέσω υπολογιστή, αυτό κάνω αυτή τη στιγμή).
Και μετά ο γολγοθάς του να μπαίνεις σε εφαρμογές με κωδικούς κλπ που ευτυχώς ο γκούγκλης τους ήξερε και πήγαν καλά τα πράμτα. Λίγο πιο δύσκολα ενεργοποιήθηκαν τα 3 authenticators, εφαρμογές τραπεζών και σκορ/επίπεδο παιχνιδιών αλλά μοιάζουν όλα καλά.
Η φωτογραφική κάνει διάφορα κόλπα που θα πρέπει να μάθω, έστω αυτά που θέλω να χρησιμοποιώ. Καλή φαίνεται.
Μοιάζει πολύ με iPhone (κακεντρεχές σχόλιο της κόρης) δεν με ενδιαφέρει, μια χαρά είναι είτε μοιάζει είτε όχι.
Πολύ γλυστερό χωρίς θήκη (έτσι κι αλλιώς πρέπει να πάρω θήκη, βλέπε στο τέλος)

Γενικά εκτίμησα πολύ το 5,5 χρόνων realme 7 pro, για την ηλικία του πολύ καλό. Το pixel 10a:
Έχει μεγάλα περιθώρια γύρω από την οθόνη.
Δεν έχει απενεργοποίηση WiFi ανά εφαρμογή (για να μην κατεβάζουν διαφημίσεις τα χαζοπαίχνιδα)
Δεν έχει να ανάβει το φως όταν χτυπάει (το έχει για alarms+notifications)
Και άλλα κόλπα που είχε το παλιό δεν έχει (πχ να επεκτείνεις τη RAM, split screen ή αν έχει δεν είναι εύκολο, close all)
Πραγματικά ενοχλητικό το ότι στην αρχική σελίδα του Chrome που έχει λίστα με θέματα που σε ενδιαφέρουν, επιλέγεις ένα, διαβάζεις κάνεις πίσω σε βγάζει εκεί που ήσουν και μετά από 2’’ σε πάει στην αρχή της σελίδας, ό,τι και να κάνεις….
Και το απίστευτο χουνέρι. Ενώ προσπαθώ να ενεργοποιήσω ένα authenticator όλα γίνονται ασπρόμαυρα αλλά απόλυτα λειτουργικά, τέντωσα λίγο. Το άτιμο μπήκε στο νυχτερινό mode όπου είχε default επιλογή να το γυρίσει στο ασπρόμαυρο… γκρρρ
Αν ήταν και λίγο μικρότερο στο χέρι…

Ιδέες για θήκη και προστασία οθόνης. Να πάρω την αυθεντική (στο ίδιο χρώμα 30 λίρες αλλά έχω 10+50=60 δώρο οπότε τζάμπα αλλά θα θέλω και τζάμι) ή της Spigen (διαφανής ultra hybrid με προστασία οθόνης 21 λίρες) ή της Zagg (διαφανή θήκη με προστασία 20 ή 25 η πιο καλή με εγγύηση για πάντα) ή κάποια με μαγνήτη για να κολλάει σε ασύρματο φορτιστή πχ Spigen με 14 αλλά θα θέλω και προστασία, της Spigen 2 τζαμάκια κάνει 18+ αλλά μόλις τα βρήκα πακέτο για 23,38 και θα έρθουν αύριο. Το πήρα αλλά αν μου προτείνετε κάτι άλλο τα επιστρέφω.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#905143 Στο 9 proXL έχω την spigen liquid air. Tην είχα και στο 6 και όσες φορές μου έπεσαν δεν είχαν πρόβλημα,όχι ήταν πολλές οι φορές.
Για το δικό σου https://www.spigen.com/products/pixel-1 ... 4184483887
Και στο επόμενο μάλλον σε αυτή θα πάω.
Για το split screen
με το δάχτυλο κάνεις απο κάτω προς τα πάνω να ανοίξει τις τελευταίες εφαρμογές,δίπλα απο την εφαρμογή έχει drop down menu και διαλέγεις split screen

https://www.youtube.com/watch?v=ZcrJ7s0YkS4
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#905149 Μέχρι στιγμής προτιμώ αυτή που πήρα, διαφανή με μαγνήτη και τζαμάκια.

Ευχαριστώ για το split screen, ισχύει.

Μπήκε και το Android 17. Αυτό που είδα είναι πιο ωραίο always on display και μικρή διαφορά στο σχήμα του σήματος στο πάνω πάνω μέρος*. Τα bubbles μάλλον δεν παίζουν με το Nova launcher το οποίο χρησιμοποιώ φανατικά εδώ και πολλά χρόνια.

* EDIT: αυτό δεν έχει να κάνει με το 17, είναι ο τρόπος που δείχνει τη δεύτερη SIM που έτυχε να προσθέσω, αντί δίπλα δίπλα είναι η μία πάνω από την άλλη
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#905201 Ήρθε και η θήκη η Spigen, δείχνει καλή και πολύ προστατευτική αλλά προσθέτει πολύ σε διαστάσεις προς όλες τις κατευθύνσεις. Φτου, πάλι γκουμούτσα μου προέκυψε. Είναι όμως όμορφη γκουμούτσα. :lol:
Πολύ ωραίο το σύστημα τοποθέτησης της προστασίας οθόνης με ειδικό πλαίσιο ώστε να ευθυγραμμιστεί με την οθόνη. Οι οδηγίες όμως μπορούσαν να είναι λίγο καλύτερες.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#905212 :lol:

Καλα σου λεει ωρε Σκνιππερ. Εδω παλευουμε να ελαφρυνουμε τα τηλεφωνα μας κι εσυ πας και του βαζεις 1 τονο βαρος στην πλατη? Προσωπικα ειχα μονο αρνητικες εμπειριες με διαφορα launchers που δοκιμασα...

...γυρω στο 2015 :shifty:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
sknipper έγραψε:Ήρθε και η θήκη η Spigen, δείχνει καλή και πολύ προστατευτική αλλά προσθέτει πολύ σε διαστάσεις προς όλες τις κατευθύνσεις. Φτου, πάλι γκουμούτσα μου προέκυψε. Είναι όμως όμορφη γκουμούτσα. :lol:
Πολύ ωραίο το σύστημα τοποθέτησης της προστασίας οθόνης με ειδικό πλαίσιο ώστε να ευθυγραμμιστεί με την οθόνη. Οι οδηγίες όμως μπορούσαν να είναι λίγο καλύτερες.

Μετα απο καμια 200αρια πτωσεις που εχει φαει το τηλεφωνο μου και δειχνει σα καινουργιο οταν το βγαλω απο τη Spigen θηκουλα του, ειμαι 100% σιγουρος οτι και στο επομενο τηλεφωνο μου θα παρω παλι Spigen θηκη :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By Zorz
dimik έγραψε:Nova Launcher??? Ευτυχισμένο 2015

< >

Εδώ θεωρεί μειονέκτημα την έλλειψη Virtual RAM. :lipsealed:

Τι να πούμε, καλορίζικο.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#905286 Για το Nova launcher τι να πω, μου δίνει αυτά που θέλω και με βολεύει.

Για τη virtual RAM, τι να πω, το είχα για καλή επιπλέον δυνατότητα, όχι;

Πάντως κάθε καινούργιο κινητό έχει τα δικά του. Στο ποδήλατο που το είχα σε βάση άναβε συνέχεια την οθόνη (και έκαιγε μπαταρία). Ρώτησα το ΑΙ και μου είπε για 2 ρυθμίσεις που πρέπει να παίζουν ρόλο, το απλό χτύπημα στην οθόνη ή το σήκωμα του τηλεφώνου ανάβει την οθόνη. Αυτά ήταν ενεργοποιημένα και πιθανότατα οι δονήσεις το μπέρδευαν. Ελπίζω τώρα που τα έκλεισα αυτά να είναι εντάξει.
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#905331 Δεν βλέπω το λόγο να δίνω λεφτά για ακριβές θήκες. Από Temu αγοράζω και είναι και φθηνές και καλύτερες από τις επώνυμες, αφού θέλω πάντα Magsafe και περιστροφική βάση.
Με λιγότερα από 10€ βρίσκεις ό,τι θέλεις.
https://share.temu.com/IwLrlByk0jB
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#905561 Αυτη η ειδοποιηση που στελνουν τα τηλεφωνα λιγο πριν τους μεγαλους σεισμους πως παιζει? Γινεται αυτοματα σε ολες τις συσκευες Αντροιντ ή πρεπει να εγκαταστησουμε καποια εφαρμογη? :hmmm:

Διαβασα οτι στη Βενεζουελα καμποσοι σωθηκαν απο την εγκαιρη ειδοποιηση οποτε καλα ειναι να ειμαστε προετοιμασμενοι...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#905566 Όταν είχε κάνει πρόσφατα ένα 5ρι στο Μαντούδι (Β. Εύβοια) ~100χλμ σε ευθεία και το νιώσαμε κανονικά στην Αθήνα, δεν ήρθε καμία ειδοποίηση. Όταν έκανε έναν στην Καλαμάτα ~180χλμ σε ευθεία ήρθε ειδοποίηση αλλά δε νιώσαμε κάτι.
Άβαταρ μέλους
By bill33
George_Prix έγραψε:Αυτη η ειδοποιηση που στελνουν τα τηλεφωνα λιγο πριν τους μεγαλους σεισμους πως παιζει? Γινεται αυτοματα σε ολες τις συσκευες Αντροιντ ή πρεπει να εγκαταστησουμε καποια εφαρμογη? :hmmm:

Διαβασα οτι στη Βενεζουελα καμποσοι σωθηκαν απο την εγκαιρη ειδοποιηση οποτε καλα ειναι να ειμαστε προετοιμασμενοι...

Στις ρυθμίσεις ψάξε.