Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By egobrain
Dimitris_P έγραψε:Καλά σου απάντησε ο τεχνικός :rtfm:
Μπαίνει ο καθένας στον σερβερ και τα κάνει να

Ζήτα admin από τον σύλλογο κατευθείαν, να μπαίνεις με τα δικά του δηλαδή.
Ο Σύλλογος δεν έχει καμια πρόσβαση. Η εταιρεία ήταν και διαχειριστης περιεχομενου αλλά όχι πια.
Μόνο ο λογαριασμος μου (editor μονο) υπάρχει τώρα.
Εφόσον εχει πληρωθεί η σελιδα δεν εχει δικαιωμα admin πρόσβασης ο συλλογος;;
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#904687 Το αυτονόητο είναι ο πελάτης (ο Σύλλογος) να έχει πρόσβαση admin. Ο μόνος λόγος να το αρνηθεί ο πάροχος φιλοξενίας είναι αν υπήρξε προηγούμενο περιστατικό ασφαλείας από τη μεριά του πελάτη (του συλλόγου) ή λόγω χρεωστικού υπολοίπου/κακοπληρωτής.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#904691 Δεν ισχύει κατι απο τα 2.
Θα ρωτησω και φιλους ΙΤούς να δω πώς προχωραμε.
Ευχαριστω Δημήτρη.
Μιας και σε εχω στη γραμμη, έχεις ιδέα πού απευθύνεται καποιος σε τετοια περιπτωση αν καταλήξει σε αρνηση και αδιέξοδο;
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#904693 Ζητάς backup βάσης και αρχείων και πας σε άλλη εταιρεία φιλοξενίας. Η εταιρεία hosting αρνείται την πρόσβαση σωστά; Ή ο τεχνικός του συλλόγου; Γιατί έχει μεγάλη διαφορά
Άβαταρ μέλους
By egobrain
Dimitris_P έγραψε:Ζητάς backup βάσης και αρχείων και πας σε άλλη εταιρεία φιλοξενίας. Η εταιρεία hosting αρνείται την πρόσβαση σωστά; Ή ο τεχνικός του συλλόγου; Γιατί έχει μεγάλη διαφορά
Αρνείται ο τεχνικός που κατασκευασε την σελιδα. Hosting δεν ξέρω που κάνουν.

glf, wordpress είναι
Άβαταρ μέλους
By markvag
#904707 Ρε παιδιά, μία ερώτηση. Πρέπει να βοηθήσω έναν φίλο σε κάποια πράγματα και μεταξύ άλλων θέλει να κατασκευάσει ένα site για να δείχνει το ποιος είναι και να παρουσιάζει τη δουλειά του. Δεν μιλάμε για κάτι τραβηγμένο, ένα απλό, ευπαρουσίαστο, επαγγελματικό site, με 2-3 σελίδες, που να μπορεί να κατευθύνει κάποιον αν θέλει να δει τη δουλειά του δικού μου.

Κόστος θα πρέπει να κρατηθεί όσο πιο χαμηλά γίνεται, αλλά βασική προϋπόθεση είναι να έχει δικό του domain και e-mail με τη μορφή [email protected] (ή .gr) και να μπορεί να το έχει σε Ελληνικά και Αγγλικά. Επίσης, να μπορεί να το τροποποιεί ο ίδιος, εύκολα (γνώσεις περί του θέματος μπορούμε να θεωρήσουμε μηδενικές). Δηλαδή να ανεβάζει κανένα κείμενο, καμία φωτογραφία, βίντεο λογικά δεν θα είναι απαραίτητο. Δεν θα υπάρχει e-shop, ούτε θέλει πληρωμές μέσω του site. Απλή παρουσίαση του εαυτού του και του τι (έχει) κάνει.

Κοιτώντας στα πέριξ, βρήκα αυτό. Πώς σας φαίνεται; Προσωπικά μου μοιάζει πιο απλό από το wordpress και πιο οικονομικό. Βλέπω έχει και κάτι μ@λ@κιούλες με ΑΙ, οπότε φαντάζομαι θα είναι εύκολο, έχει support, δίνει δικό σου domain και ένα e-mail :hmmm: ... Για πείτε καμία γνώμη, εμπειρία, πρόταση... Γιατί στο συγκεκριμένο θέμα κι εγώ δεν έχω επαφή... Δεν νομίζω (σε αυτή τη φάση που βρίσκεται τώρα επαγγελματικά τουλάχιστον) να υπάρχει η δυνατότητα να πληρώσει κάποιον να του το κάνει, οπότε ότι γίνει θα το κάνει μόνος του.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! :inlove:
Άβαταρ μέλους
By glf
egobrain έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Ζητάς backup βάσης και αρχείων και πας σε άλλη εταιρεία φιλοξενίας. Η εταιρεία hosting αρνείται την πρόσβαση σωστά; Ή ο τεχνικός του συλλόγου; Γιατί έχει μεγάλη διαφορά
Αρνείται ο τεχνικός που κατασκευασε την σελιδα. Hosting δεν ξέρω που κάνουν.
glf, wordpress είναι

Ε το σκεπτικό είναι μάλλον ότι αν δώσει admin μπορεί να γίνει της Πόπης η σελίδα αν πειράξει κάποιος plugin κτλ.
Οπότε σου λέει κάνε μόνο προσθήκη περιεχομένου.

Τώρα ποιος και τι κανόνισε, ποιος ξέρει.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#907020 Είναι καλή προσφορά αυτή; 699 και τρέχει και 15% επιστροφή
https://www.germanos.gr/product/laptops ... d=20449689

APPLE MacBook Neo 13'' A18 Pro Chip with 6-core CPU & 5-core GPU /8GB Ram /256GB /Laptop Silver (MHFA4GR/A) BUNDLE με ZTE Pocket Wi-Fi U-30 Air 5G και 4 χρόνια εγγύηση.

Τώρα έχω ένα HP Pavilion x360 13-u163sa που πρόσφατα του άλλαξα μπαταρία.

Δεν είμαι MACάκιας γι'αυτό και το γράφω εδώ και όχι στο θέμα της Apple για να μην μου την πέσουν οι αιφονάκηδες :lol:

Με προβληματίζουν λίγο τα 8GB RAM και η λίγη μνήμη και το αν θα μπορώ να βάλω VM για windows αν δεν μπορώ να τρέξω συγκεκριμένες εφαρμογές αν χρειαστεί.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#907028 Να σε ενημερώσω ότι η τελευταία έκδοση του GetRight απαιτεί 108 γιγα αποθηκευτικό χώρο.

:s_airkiss

Βέβαια αυτό μπορείς να το εξισορροπήσεις αν εγκαταστήσεις AmigaOS ( Το γνωστό "τρικιλομπιτο", καθώς απαιτούσε 3 kb σε καθένα από τα subsystems ( επεξεργαστής, μνήμη, σκληρό, μόντεμ) για να τρέξει).
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#907292 Την περασμένη Δευτέρα αφού έχω γυρίσει από τις διακοπές πάω ν'ανοίξω το PC, φωτίζουν τα λαμπάκια και κλείνει αμέσως. Βγάζω το καλώδιο από πίσω για λίγο και το ξαναβάζω, τα ίδια.
Κάνω restart το UPS, ξαναδοκιμάζω, ανοίγει.
Το περίεργο είναι πως όταν άνοιξε έκανε μπιπ ΑΦΟΥ μπήκε στα windows

Τις υπόλοιπες ημέρες άνοιγε μια χαρά, μέχρι προχθές. Πάω σήμερα να το ανοίξω, τα ίδια. Κάνω κατευθείαν επανεκκίνηση ups, τίποτα. Βγάζω το καλώδιο για λίγο και το ξαναβάζω, δούλεψε, ξανάκανε μπιπ στα windows.

Υποψιάζομαι τη μπαταρία του bios, είναι περίπου 5-6 χρονών. Υπήρξαν και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος μια από τις ημέρες των διακοπών αλλά θεωρώ ότι το UPS θα με προστάτευε.

Δεν βλέπω να πέφτουν και οι μνήμες για να πήγαινα για upgrade
Άβαταρ μέλους
By g8777
#907295 Τροφοδοτικο Δημητριε. Καλα ξεμπερδεματα τωρα, ισως το πιο δυσκολο pc part να αλλαχτει , ετσι σαν buttplug που θα το εχεις σφηνωσει. :vava:

Ειμαι επιθετικος προκαταβολικα γιατι θα ρωτησω τί μαρκα ειναι.

Τι.μαρκα.ειναι. :x