Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#904635 Κρίνε γιατί θα κριθείς

Η φράση «Κρίνε για να κριθείς» αποτελεί έναν από τους πιο εμβληματικούς στίχους του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη (από το ποίημα «Επίλογος», 1970), ο οποίος ανατρέπει σκόπιμα την ευαγγελική ρήση «Μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε».

Εδώ είναι η ερμηνεία αυτής της προσταγής, γιατί έχει καίρια σημασία:
Ανατροπή του Δόγματος: Ενώ η χριστιανική παράδοση καλεί σε αποχή από την κρίση για να αποφύγει κανείς την κρίση του Θεού, ο Αναγνωστάκης καλεί σε ενεργό συμμετοχή. Η κριτική είναι υποχρέωση, όχι αμαρτία.

Ευθύνη και Απολογισμός: Η φράση «Κρίνε» σημαίνει «πάρε θέση, αξιολόγησε, κατηγόρησε αν χρειαστεί». Το «για να κριθείς» σημαίνει ότι αποδέχεσαι την ευθύνη των λόγων σου και είσαι έτοιμος να υποστείς και εσύ την κριτική.

Δημοκρατία και Ελεύθερη Σκέψη: Προάγει τον διάλογο. Δεν φοβάσαι να κρίνεις, γιατί θέτεις τον εαυτό σου στην κρίση των άλλων, επιδιώκοντας μια δίκαιη αξιολόγηση.

Αγωνιστικότητα: Στο πλαίσιο της εποχής (μεταπολεμική γενιά), είναι μια έκκληση για δράση, για να μην μένει κανείς αμέτοχος ή ουδέτερος.

Συνοπτικά, κρίνε για να κριθείς σημαίνει: Ανάλαβε την ευθύνη της γνώμης σου και ζήσε έντιμα, αποδεχόμενος τον αντίλογο
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#904711 Σήμερα στο αεροδρόμιο μας τίμησε με την παρουσία της για πρώτη φορά μια Lauda Air ( τουλάχιστον on my watch) . δρομολόγιο από Κροατία.
Λευκό αεροσκάφος με κόκκινα ξεθωριασμένα γράμματα , σαν κόκκινο σε αμάξι εικοσαετίας.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#904970 Τί μπανάνες και παπάγιες , ένα ζουμερό/αρωματικό ροδάκινο σαν κι αυτό που έφαγα πριν λίγο μαμάει και δέρνει.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#905288 https://www.newsauto.gr/mirror/ompranto ... i-ferrari/

Η ιστορία του ανέκδοτου που γίνεται viral
Το βίντεο που ανατριχιάζει τα social media δεν είναι ούτε συγκεντρωμένο ούτε σχεδιασμένο για να γίνει ιστορική αναφορά. Προέρχεται από ένα αφιέρωμα που παρήγαγε ένα σερβικό τηλεοπτικό δίκτυο το 2012, λίγο πριν την αναχώρησή του από τη ελληνική πρωτεύουσα. Στο απόσπασμα, ο Ομπράντοβιτς εμφανίζεται στο σπίτι του στην Αθήνα. Όταν ένας φίλος του ρωτά αν θέλει να πάνε πλέον για την πόλη, εκείνος λέει χιουμοριστικά ότι πρέπει πρώτα να πάρει τη «πράσινη Ferrari του». Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, επιστρέφει και παρουσιάζει όχι ένα εξωτικό αγωνιστικό όχημα, αλλά ένα κομψό και εξαιρετικά κομψό πράσινο Daewoo Matiz—ένα αυτοκίνητο δημοφιλές στη Σερβία της εποχής εκείνης.

Και ενώ ο ίδιος θα μπορούσε να ταξιδέψει κάπου σε ένα ακριβό Ferrari ή κάποιο άλλο σύμβολο πλούτου, ο Daewoo Matiz του 2012 από το video—πράσινο, αθόρυβο, λειτουργικό—ισχυρίζεται περισσότερα για τον άνθρωπο από ό,τι οποιοδήποτε supercar. Δεν είναι σχετικό τι οδηγεί. Είναι σχετικό τι κάνει όταν φτάνει.

Dammit , to matiz tou 2012 ήταν αισχρό σα σχέδιο. Ενώ του 1998 ένα χαριτωμένο κουκλάκι.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#905417 όλο κάτι μπαρμπαδέλια μου ρχονται στα αεροδρόμιο φέτο απ όλες τις γωνιές της ευρώπης, πίκρα, γερνάει η ευρώπη παίδες.
Άβαταρ μέλους
By GTS
mousatos έγραψε:όλο κάτι μπαρμπαδέλια μου ρχονται στα αεροδρόμιο φέτο απ όλες τις γωνιές της ευρώπης, πίκρα, γερνάει η ευρώπη παίδες.

παρηγορήσου

https://www.youtube.com/watch?v=0Wm20woPkKE
Άβαταρ μέλους
By bill33
bill33 έγραψε:
bill33 έγραψε:
...........κοίταγα μπας και αλλάξω και ταυτότητα τώρα που είμαι Ελλάδα αλλά Τρίπολη δεν υπάρχει ραντεβού ούτε για δείγμα,Μεγαλόπολη που κοίταζα σαν εναλλακτική δεν έχει ραντεβού πριν τον Δεκέμβρη και Τρόπαια είναι 1ωρα και ο δρόμος.Βαριέμαι να οδηγάω μέχρι εκεί.

Και τελικά κατάφερα να βρω ραντεβού Μεγαλόπολη τον Ιούλη .Τρίπολη συνεχίζει να μην υπάρχει τιποτα για τις επόμενες 90 μέρες.Ελπίζω να την παραλάβω πριν φύγω ,10 μέρες πιστευω ειναι αρκετές .

Update την Παρασκευή 10-07 πήγα Μεγαλόπολη ,ευκολη διαδικασία,ούτε 10 λεπτά με τις φωτό που μου έβγαλαν.Είπαν ότι σε 10 μέρες θα είναι έτοιμη δηλαδή 20-07 και την επόμενη φευγω .Λέω αυριο να πάρω τηλεφωνο μπας και την έχουν λάβει ήδη.Μου είπαν ότι την κρατάνε 8 μήνες αν δεν προλάβω να την παραλάβω.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
bill33 έγραψε:
bill33 έγραψε:
bill33 έγραψε:
...........κοίταγα μπας και αλλάξω και ταυτότητα τώρα που είμαι Ελλάδα αλλά Τρίπολη δεν υπάρχει ραντεβού ούτε για δείγμα,Μεγαλόπολη που κοίταζα σαν εναλλακτική δεν έχει ραντεβού πριν τον Δεκέμβρη και Τρόπαια είναι 1ωρα και ο δρόμος.Βαριέμαι να οδηγάω μέχρι εκεί.

Και τελικά κατάφερα να βρω ραντεβού Μεγαλόπολη τον Ιούλη .Τρίπολη συνεχίζει να μην υπάρχει τιποτα για τις επόμενες 90 μέρες.Ελπίζω να την παραλάβω πριν φύγω ,10 μέρες πιστευω ειναι αρκετές .

Update την Παρασκευή 10-07 πήγα Μεγαλόπολη ,ευκολη διαδικασία,ούτε 10 λεπτά με τις φωτό που μου έβγαλαν.Είπαν ότι σε 10 μέρες θα είναι έτοιμη δηλαδή 20-07 και την επόμενη φευγω .Λέω αυριο να πάρω τηλεφωνο μπας και την έχουν λάβει ήδη.Μου είπαν ότι την κρατάνε 8 μήνες αν δεν προλάβω να την παραλάβω.

Χθες που πηγα τον γιο να αλλαξει την δικια του μας ειπαν δεκα εργασιμες οχι ημερολογιακες

Η δικη μου εκανε 4 μερες να βγει τον Γεναρη του 24

ΕΕΠ, ολοι λενε για τα ραντεβου οτι δεν βρισκουν κλπ

Πριν 10 μερες μου ειπε η συζυγος να μπω να δω για ραντεβου και βρηκα για χθες στο οικειο αστ. τμημα :s_dunno