Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#903809 Αν υποθέσουμε ότι αυτό γίνεται (γιατί ενδέχεται να υπάρχουν ασυμβατότητες με τα υπόλοιπα συστήματα του συγκεκριμένου αεροσκάφους), το κόστος της αγοράς πιστοποιημένων εξαρτημάτων (που μπορεί να είναι αστρονομικό, συγκρινόμενο με ότι ξέρουμε από αυτά που απευθύνονται στους καταναλωτές*) και της εγκατάστασης από πιστοποιημένους τεχνικούς (που δεν αμείβονται με τον βασικό μισθό προφανώς) είναι πολύ υψηλό, με το όποιο όφελος να είναι αρκετά μικρό...

Οπότε η εξίσωση προφανώς δεν βγαίνει...

* Πέρα του ότι ΟΛΑ τα εξαρτήματα που μπαίνουν σε αεροπλάνο πρέπει να είναι εξαιρετικής ποιότητας, με πολύ μεγαλύτερο περιθώριο ασφαλείας σε σχέση με ότι έχουμε πχ στο σπίτι ή στο αυτοκίνητό μας, οπότε υπάρχει εξ αρχής ένα μεγάλο κατασκευαστικό κόστος, υπάρχει και το κόστος της πιστοποίησης. Μπορεί πχ για κάθε 10 τεμάχια που πάνε για πιστοποίηση, τα 8 να αποτυγχάνουν και να πετιούνται. Βάλε και το ότι χρειάζεται πιστοποίηση ΚΑΙ ο κατασκευαστής (κάτι που έχει και αυτό το κόστος του) και τα κόστη εκτοξεύονται... Πχ, παλιότερα που δούλευα σε αεροπορική, ένα απλό διακοπτάκι μπορεί να έκανε κοντά στο χιλιάρικο...
Άβαταρ μέλους
By fokion
glf έγραψε:
drdino έγραψε:Μάλλον το φρένο ενός τροχού και άρα δεν μπορούσαν να τον φρενάρουν πριν τους μαζέψουν.

Και στην προσγείωση είμαστε με -1 φρένο δηλαδή; :metalo:

Ναι γιατι οχι... απλά σε αυτη τη περιπτωση ο διαδρομος θα πρεπει να ειναι πανω απο ενα Χ μηκος που προδιαγραφεται στο μανουαλ, και σιγουρα καποιες επιπλεον διαδικασίες οπως πχ να "ερθει" με την ελαχιστη δυνατή ταχυτητα ή/και autobrakes ή/και thrust reversers.... ολα αυτα ειναι απολύτως ελεγχώμενα και προδιαγεγραμενα ( και καθε 6 μηνες οι πιλοτοι περνανε διαφορα τετοια σεναρια στα sim )
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#903895 Δεν ξέρω αν έχετε στείλει ποτέ παιδιά ασυνόδευτα αλλά η εμπειρία από την Aegean δεν μου άρεσε.
Ο αδελφός μου έστειλε τα 2 του παιδιά, έμειναν μαζί μας μερικές μέρες και μετά του τα έστειλα πίσω. Στο αεροδρόμιο στο γκισέ δεν ήταν κανένας και με έστειλαν στη θυρίδα της business, εκεί που δίνουν τις βαλίτσες, όπου μου ζήτησαν να πληρώσω* (έτσι καταλάβαμε ότι αυτό που είχε πληρώσει ο αδελφός μου ήταν μόνο το έλα) και να συμπληρώσω από ένα χαρτί (φωτοτυπία του κερατά) για το κάθε παιδί 3 φορές (στην Ελλάδα ήταν ένα χαρτί, όχι κόπια, αυθεντικό και με καρμπόν και με τα δύο παιδιά επάνω). Μου έδωσε 6 φύλλα χαρτί, 3 φορές για το 1 και 3 φορές για το άλλο παιδί. Μέσα στον πανικό του αεροδρομίου, εκεί που δίνουν τις βαλίτσες, συμπλήρωσα τα χαρτιά πάνω στη βαλίτσα, ωραίες συνθήκες... Ευτυχώς η κοπέλα, να'ναι καλά, από μόνη της προσφέρθηκε να αντιγράψει χειρόγραφα τη 2η+3η κόπια για το ένα παιδί ενώ εγώ έκανα τις 3 για το άλλο παιδί.
Αυτά, εμπειρία προς αποφυγή.

*Το κόστος για όποιον θέλει να ξέρει είναι περί τις 35 λίρες/ 40 ευρώ ανά παιδί ανά πτήση
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
sknipper έγραψε:*Το κόστος για όποιον θέλει να ξέρει είναι περί τις 35 λίρες/ 40 ευρώ ανά παιδί ανά πτήση

Σχεδόν ένα εισιτήριο δηλαδή οπότε θα μπορούσε κάποιος ενήλικος συγγενής να είχε ταξιδέψει μαζί τους. Κουβάς.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Chris έγραψε:Έκανε μπαμ ότι αυτή η περιγραφή ήταν προϊόν ελλιπούς προετοιμασίας.
Έχεις δίκιο. Και αυτό είναι το δίδαγμα της υπόθεσης. :whistlink:
Είχα την εντύπωση ότι ο αδελφός μου το είχε ταχτοποιήσει και ότι είχε κάνει όσα χρειάζονταν και για το πήγαινε και για το έλα. Οπότε βρέθηκα προ δυσάρεστης έκπληξης όταν πήγα να τα παραδώσω. Και βιαζόμουν γιατί είχα φύγει από τη δουλειά κι έπρεπε να γυρίσω πίσω.
Άβαταρ μέλους
By bill33
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#904344 Πολύ περίεργο ατύχημα. Ή ο μπροστινός επιβράδυνε απότομα, ή ο πίσω είχε περισσότερη ταχύτητα από ότι έπρεπε. Τουλάχιστον σώθηκαν και οι τέσσερις αεροπόροι.

https://www.bbc.com/news/articles/c62x0 ... GSf8TXW-zQ
Άβαταρ μέλους
By fokion
#904345 Δια δες κι αυτο - δισφορετική οπτική γωνια......

https://x.com/brick_suit/status/2056183 ... PXxAzGgM6A

Χωρίς το ribbon να ξερουμε τι επρεπε να γινει ειναι δυσκολο να βγει συμπερασμα.....
Το σιγουρο ( ναι οκ λεμε ) ειναι οτι ο "πανω" απο ενα σημειο και μετα δεν ειχε εικονα - δεν εβλεπε που ειναι ο "κατω"....

Μου θυμισε εντονα το ατυχημα στο Τεξας με το P51 και το βομβαρδιστικό οπου επεσε πανω του στριβοντας ( οποτε και δεν τον εβλεπε)
https://www.youtube.com/watch?v=HkHomw--30k
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#904346 Μάλλον ο πίσω έκανε το λάθος. Μου κάνει εντύπωση πως κόλλησαν μεταξύ τους τα α/φ μετά την πρόσκρουση και έπεσαν μαζί. Τυχεροί ήταν πάντως οι χεριστές. Δεν είμαι ειδικός επί των αεροπορικών, αρματιστής είμαι, αλλά θα είχε ενδιαφέρον να το ανέλυε ένας πιλότος.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#904347 Κρατάμε αποστάσεις :rtfm:
Τις προάλλες έπεσε ένας πάνω μου επειδή σταμάτησα σε διάβαση :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By fokion
REALZEUS έγραψε:Μάλλον ο πίσω έκανε το λάθος. Μου κάνει εντύπωση πως κόλλησαν μεταξύ τους τα α/φ μετά την πρόσκρουση και έπεσαν μαζί. Τυχεροί ήταν πάντως οι χεριστές. Δεν είμαι ειδικός επί των αεροπορικών, αρματιστής είμαι, αλλά θα είχε ενδιαφέρον να το ανέλυε ένας πιλότος.

Οι 4 πρωην πιλοτοι που εχω γυρω μου 3 16αρηδες κι ενας μιραζιερης θεωρουν οτι δεν εχουν επαρκή στοιχεία να το αναλυσουν κυριως λογω του οτι δεν ξερουν(με) τι ηθελε να κανει...

Στο AFW Εχουμε για ΚΑΘΕ μεμονομενο ή και ομαδα αναλυτικά το ειδος και την σειρά των ακροβατικών..

Κατι σαν και αυτο
https://www.haf.gr/wp-content/uploads/2 ... RAMxHI.pdf
Άβαταρ μέλους
By bill33
Dimitris_P έγραψε:Κρατάμε αποστάσεις :rtfm:
Τις προάλλες έπεσε ένας πάνω μου επειδή σταμάτησα σε διάβαση :dizzy:

Mε τι πέταγες; :lol: :oops:

Κρύο χιούμορ,ελπίζω να μην είχες ζημιά απο το συμβαν.