Περιληπτικά, με τη σειρά που η ιστορία άρχισε να ξετυλίγεται και όχι με την σωστή σειρά των γεγονότων, ένα τρακντέι στα Μέγαρα την 1η Ιουνίου ακυρώθηκε τελευταία στιγμή με την παρουσία αστυνομίας, καθώς ο διοργανωτής είπε ότι έγινε μήνυση. Με την πάροδο ωρών και ημερών, μαθεύτηκε και ποιος την έκανε, αλλά και γενικά τι συνέβη ένα μήνα πριν ώστε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Επίσης βγήκαν και άλλα πράγματα στη φόρα, αναφορικά με το αν το συγκεκριμένο αυτοκινητοδρόμιο έχει άδεια λειτουργίας για εκδηλώσεις μοτοσυκλέτας (που σύμφωνα με την απάντηση της περιφέρειας, δεν έχει, αλλά έχουν γίνει πάμπολλα τρακντέι)
Το θέμα έχει συζητηθεί εκτενώς και στο φόρουμ του μοτο.γρ
Αυτή η κόντρα οδήγησε σε καταγγελία, ερώτηση, μήνυση, οπότε η αστυνομία πήγε και σωστά,την ημέρα που θα είχε δράση.
Πέρα από αυτό υπάρχει η άδεια της πίστας των Μεγάρων που δεν λέει τίποτα για μοτοσυκλέτες. Αν αυτό οφείλεται σε κακή διατύπωση του νομοθέτη, σε θέματα ασφάλειας της πίστας όσον αφορά runoffs ή απλά την ύπαρξη ασθενοφόρων, κανείς δεν ξέρει.
Fiat Panda 7,6l/100km
BARHonda έγραψε:https://www.youtube.com/watch?v=y7VoEqC8LmM
Μπαρ, για τοποθετήσου επί του θέματος.
Το παρακολούθησα αυτό το βίντεο. Το άλλο όχι, είναι μεγάλο αλλά το έχω στη λίστα για μόλις μπορέσω.
Giuseppe Busso έγραψε:BARHonda έγραψε:https://www.youtube.com/watch?v=y7VoEqC8LmM
Μπαρ, για τοποθετήσου επί του θέματος.
Το παρακολούθησα αυτό το βίντεο. Το άλλο όχι, είναι μεγάλο αλλά το έχω στη λίστα για μόλις μπορέσω.
Έχω να ασχοληθώ χρόνια με το χόμπι. Εάν το πολυαναλύσεις, καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι η τσαντίλα και ο θυμός ενός ανθρώπου (του θύματος) τον έσπρωξε στο να κυνηγήσει όποιον μπορούσε (στην προκειμένη περίπτωση τον διοργανωτή του τρακντέι στα Μέγαρα ο οποίος προφανώς ήταν και ο διοργανωτής του τρακντέι στις Σέρρες πριν ένα μήνα όταν συνέβη το ατυχές γεγονός), έμμεσα. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν το τρακντέι τους καμπόσα άτομα (δεν γνωρίζω ακριβές αριθμό) και να στραφούν όλοι εναντίον του θύματος που τους χάλασε το τρακντέι.
Ανακαλύπτεις όμως και άλλα ωραία, τα οποία Ελλάδα είσαι, δεν με εκπλήσσουν. Πρώτο και κυριότερο, το αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων φαίνεται να μην έχει άδεια για διεξαγωγή εκδηλώσεων (τρακντέι) μοτοσυκλέτας εδώ και κάποια χρόνια. Αλλά εδώ και κάποια χρόνια γνωρίζω ότι γίνονται αρκετά τρακντέι μοτοσυκλέτας εκεί διότι έχω πολύ καλό φίλο που πάει. Το τι όντως ισχύει, θα αποδειχθεί εν καιρώ όσο προχωράει η υπόθεση.
Τα Μέγαρα κατ'εμέ, από τότε που άρχισα να ασχολούμαι με την μοτοσυκλέτα και την πίστα, τα θεωρούσα πάντα χωράφι και επικίνδυνα για μοτοσυκλέτες. Έχω κάνει λίγους γύρους με μοτοσυκλέτα φίλου και αρκετά ήταν, δεν τα έχω σε εκτίμηση. Πάνω απ'όλα πας πίστα για να χαρείς την μοτοσυκλέτα σου, αλλά σε μικρό λάθος, πχ να χάσεις τα φρένα, κινδυνεύεις να φέρεις κωλοτουμπίδια από τα κρυφά άλματα που θα υπάρχουν στις όποιες εξόδους διαφυγής. Περάσανε τόσα χρόνια, η πίστα και οι υποδομές ποτέ δεν βελτιωθήκανε, μία επένδυση που αν γινόταν θα έκανε απόσβεση 1000% διότι θα τραβούσε και όλο εκείνο τον κόσμο που προτιμούσε να ξοδέψει τα λεφτά του στις Σέρρες. Τον λόγο δεν τον γνωρίζω, έχουν ακουστεί πολλά, πλέον δεν με απασχολεί
Για αυτό που συνέβη στις Σέρρες, είναι δυστυχώς ένα ενδεχόμενο που είναι πάντα υπαρκτό / πιθανό. Σε ελεύθερες προπονήσεις (μέρα δηλαδή που η πίστα ήταν ανοιχτή και όχι reserved για κάποιο event) όταν υπέγραφες την αίτηση συμμετοχής, αποδεχόσουν ότι σε περίπτωση οποιουδήποτε ατυχήματος το αυτοκινητοδρόμιο δεν έφερε καμία ευθύνη. Το ίδιο λογικά ισχύει και στα οργανωμένα τρακντέι όπου ο διοργανωτής δεν είναι υπεύθυνος εάν συμβεί κάτι. Ο διοργανωτής προσπαθεί να "εγγυηθεί" την ασφάλεια των συμμετεχόντων με το να τους χωρίσει σε γκρουπ δυναμικότητας. Δεν θα βάλεις 15 αναβάτες που γυρνάνε 1:25 - 1:30 με 15 που γυρνάνε +20δ, είναι συνταγή για εκνευρισμό και πιθανό εμβολισμό σε προσπέρασμα.
Ε κάτι τέτοιο συνέβη, διότι ένας αναβάτης που γυρνούσε κάτω από 1:30 για άγνωστο λόγο μπήκε στο γκρουπ των ενδιάμεσων που θα είχαν γυρολόγιο 1:40+ και στο οποίο μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε 40 άτομα (μέγα φάουλ αυτό κατ'εμέ, 40 μηχανάκια Σέρρες είναι επίσης συνταγή για ατύχημα) και κάνοντας μία μαλακοκίνηση απερίγραπτη, ξύρισε το θύμα μας από αριστερά και τον ξάπλωσε. Θαύμα το ότι δεν έσπασε ούτε ένα κοκκαλάκι, η μηχανή ολική δυστυχώς, κόπηκε στο λαιμό. Και μετά ξεκινάει το σόου. Ο αναβάτης που προκάλεσε το ατύχημα εξαφανίστηκε, το θύμα προσπαθούσε να βρει κάποιον (είτε τον διοργανωτή είτε κάποιον άλλο υπεύθυνο) να βρει το δίκιο του (αποζημίωση), αλλά ο μόνος τρόπος να αποζημιωθείς είναι να σε πληρώσει, μέσα από την καλή του την καρδιά, αυτός που προκάλεσε το ατύχημα (καλή τύχη) και επειδή στο τέλος εμμέσως πλην σαφώς του είπαν να πάει να γαργαληθεί διότι τους ζάλισε, το πήγε νομικά
Για να δούμε πως θα τελειώσει αυτή η ιστορία
Πρόλαβα ήδη να δω για την αδειοδότηση αυτοκινήτων μονάχα για την πίστα των Μεγάρων αλλά και την ουσία των όσων λες.

Γνωστός πήρε προχθές το ανωθι κινέζικο.
9.200€
900άρι λέει, 95 άλογα λέει, μοτέρ KTM ξαναλέει.
Ποιοτικούλι φαίνεται αλλά που έχουν φτάσει οι τιμές ρε πστ μου!
V strom ήθελε αλλά δεν υπήρχε λέει πουθενά.
Tracer βγαίνει στα 13κ!!!
Κάποτε με 10 άντε 11 έπαιρνες γομάρι.
Οι καιροι αλλαξαν Αργυρη. Οι κινεζοι εχουν μπει δυναμικα παντου! Οταν φτιαξουν και κατι λεπτομερειες οπως την λειτουργια του ψεκασμου στις χαμηλες θα τους καταπιουν ολους
Fiat Panda 7,6l/100km
Η ουσία για σήμερα είναι ότι με πολλές χιλιάδες € λιγότερα παίρνεις "φορτωμένα" κινέζικα (ή κινέζικων συμφερόντων), που σου κάνουν σε τεράστιο βαθμό τα χατίρια των ακριβότερων ιαπωνικών κ.ά...
Ψαλίδα τιμής που βέβαια, όσο εδραιώνονται οι κινέζοι θα κλείσει...
Θυμηθείτε πώς κορόιδευαν τα σκούτερ KYMCO και SYM πριν 15 χρόνια και τώρα έχουν γεμίσει το σύμπαν....
Fiat Panda 7,6l/100km
Μου έρχονται θύμησες προ 30ετίας που βγήκαν τα πρώτα daelim πάπια. Στο 6μηνο (και πολύ λέω) είχαν σκορπίσει, κολλητός μου που ο πατέρας του είχε σουβλατζίδικο, είπε να πάρει -μετά από 2 honda dream
- ένα τέτοιο, το πούστικο μετά το 6μηνο δεν έπαιρνε τις ταχύτητες με καμία δύναμη, χώρια τον πολυμερισμό των πλαστικώνε. Το τυράκι θυμάμαι ήταν τα 110cc έναντι των 97 των dream και φυσικά η αισθητά χαμηλότερη τιμή. Για την ιστορία το ένα dream υπάρχει ακόμα, το άλλο κλάπηκε από τα νιάτα του...
Θελω να παρω ενα μπομπο,το γνωστο Z 50 J της HONDA.
Αυριο θα παω να δω ενα που εχω βρει σε στοκ κατασταση,και στο ωραιο μωβ /κρεμ χρωμα και 5000 χλμ μονο λεει ο πωλητης.
ειναι 49 κυβικα οποτε μπορω να το οδηγω με το διπλωμα του αυτοκινητου.
Εαν δεν δω καμια χοντραδα που δεν θα μου αρεσει,μιας και ψαχνω εντελως στοκ και αβαφο/αγρατζουνιστο,μαλλον θα το παρω.
Θελω να το παρω γιατι ειναι το μοναδικο μηχανακι που εχω οδηγησει σαν πιτσιρικας.Το ειχε ενας φιλος και το ειχα βολταρει πολλες φορες.
Θα το εχω για να πηγαινω για κανα καφε,να πεταχτω για ψωμι και καμια κοντινη βολτα.
Ειναι σαν και αυτο,μονο που εχει αλλες αφτερμαρκετ αλουμινενιες ζαντες,(kitaco made in japan) ιδιες με τις μαμα αλλα με 8 τρυπες αντι για 4,και στριταδικα ελαστικα.
Κραξτε με ρεγουλο.
Mε το καλο να το παρεις αν ειναι οπως τα λεει ο πωλητης
Fiat Panda 7,6l/100km