Έχω κι ένα Maxi-Cosi Pebble, τώρα που το θυμήθηκα. Αυτό το χαρίζω, αν το θέλει κάποιος (αρκεί να έρθει Παλλήνη να το πάρει).
Στην ορθια θεση του (εχει σκαλες) δεν ειναι εντελώς καθετο, έχει μια κλίση. Μαζι με την κλιση που έχει το κάθισμα του αμαξιού καταληγει το παιδί να είναι μισοξάπλα και συχνα σηκωνεται να κοιτάξει. Και μενει ετσι διπλωμενο. Ειναι περίεργος; Ίσως;
Εβαλα λοιπόν ενα μαξιλαρι στο πισω μερος της βασης, για να ερθει πιο ίσα. Ερχεται μεν εντάξει ως προς την κλιση αλλά πλεον δεν έχει σταθερότητα το καθισματάκι
Serf έγραψε:Ο μικρός είναι περίπου 35 κιλά και πλησιάζει στο όριο του καθίσματος έως 36 κιλά. Κάποια πρόταση για booster (χωρίς πλάτη);
Tα κιλά δεν λένε πάντα την αλήθεια, το ύψος είνα προτιμότερο. Εγώ αντικατέστησα τα άψογα cybex Q fix, όταν έφτασαν περίπου το 1,40 και το κεφάλι πρεοξείχε από το προσκέφαλο (ήταν και τέρμα επάνω). Σε booster πήρα τα Cangaroo Isofix i-Swift. Είναι άνετα, με καλή εφαρμογή σε σχέση με την πλάτη του καθίσματος, έχουν και ποτηροθήκη. Με παιδεύει λίγο το κλιπσάκι του isofix, στο βάλε-βγάλε.
egobrain έγραψε:Έχω ενα καθισματάκι για μέχρι 36 κιλά μοσχαράκι.
Στην ορθια θεση του (εχει σκαλες) δεν ειναι εντελώς καθετο, έχει μια κλίση. Μαζι με την κλιση που έχει το κάθισμα του αμαξιού καταληγει το παιδί να είναι μισοξάπλα και συχνα σηκωνεται να κοιτάξει. Και μενει ετσι διπλωμενο. Ειναι περίεργος; Ίσως;
Εβαλα λοιπόν ενα μαξιλαρι στο πισω μερος της βασης, για να ερθει πιο ίσα. Ερχεται μεν εντάξει ως προς την κλιση αλλά πλεον δεν έχει σταθερότητα το καθισματάκι
Μία φωτογραφία από το καθισματάκι θα βοηθούσε, αλλά μάλλον η πλάτη του καθίσματος του αυτοκινήτου έχει πιο έντονη κλίση. Από τα καθισματάκια μέχρι 36 κιλά που σηκώνεται η πλάτη τους για να παρακολουθεί την ανάπτυξη του παιδιού σε κάποια σηκώνεται το πάνω μέρος όπως είναι, χωρίς μεταβολή στο πλάτος, σε κάποια (όπως το cybex που είχα) παράλληλα με το σήκωμα ανοίγει και στο πλάτος (μεγαλώνει και ο θώρακας στο παιδί) και αλλάζει η κλίση. Ισως πρέπει να παίξεις με την κλίση στα isofix, δοκίμασε να πας την έδρα πιο πίσω
elvet έγραψε:. Ισως πρέπει να παίξεις με την κλίση στα isofix, δοκίμασε να πας την έδρα πιο πίσω
Ναι αυτό. Ίσως να θέλει ένα καλό σπρώξιμο η βάση να κουμπώσει πιο μέσα.
Απροπό, δεν έχει isofix το Jazz, το καθισματακι είναι ασφαλισμένο με τη ζώνη.
egobrain έγραψε:Εδώ στο 0:58 φαίνεται η τελική όρθια θέση του: https://www.youtube.com/watch?v=E14q0uS12sY
Απροπό, δεν έχει isofix το Jazz, το καθισματακι είναι ασφαλισμένο με τη ζώνη.
Στο 3:35 του βιντεο το δειχνει αρκετα ορθιο παντως και το ασφαλιζει με ζωνη οχι isofix
Fiat Panda 7,6l/100km
Κάποια ιδέα για λίγο σηκωμα;
elvet έγραψε:Serf έγραψε:Ο μικρός είναι περίπου 35 κιλά και πλησιάζει στο όριο του καθίσματος έως 36 κιλά. Κάποια πρόταση για booster (χωρίς πλάτη);
Tα κιλά δεν λένε πάντα την αλήθεια, το ύψος είνα προτιμότερο. Εγώ αντικατέστησα τα άψογα cybex Q fix, όταν έφτασαν περίπου το 1,40 και το κεφάλι πρεοξείχε από το προσκέφαλο (ήταν και τέρμα επάνω). Σε booster πήρα τα Cangaroo Isofix i-Swift. Είναι άνετα, με καλή εφαρμογή σε σχέση με την πλάτη του καθίσματος, έχουν και ποτηροθήκη. Με παιδεύει λίγο το κλιπσάκι του isofix, στο βάλε-βγάλε.
1,43μ ειναι ο μικρός. Οπότε ο καιρός γαρ εγγύς.