drdino έγραψε:Παρόμοιο:
https://amzn.eu/d/0aGe0Rvt
Πήρα αυτό γιατί είχε και το εύκαμπτο εργαλείο.
Ο γερομπισμπίκης σε νέες περιπέτειες.
Κάτω η δικτατορία των shorts.
drdino έγραψε:dimviii έγραψε:Την πενσα μην ξεχάσεις όταν κλείσεις το καπώ.
Εννοείται, όπως και επιβεβαίωσα ότι δεν μου έμειναν έξτρα βίδες μετά
τι έβαλες Matrix LED?
Είχα την υποψία ότι ο αισθητήρας AUC δεν λειτουργούσε σωστά, καθώς περιστασιακά μπορούσα να μυρίσω ρύπους από έξω.
Η μονάδα IHKA είχε αποθηκευμένο τον παρακάτω κωδικό:

Έκανα πιο βαθύ έλεγχο με το Deep OBD και όταν εμφανιζόταν το σφάλμα μπορούσα να δω ότι η τιμή ήταν μη έγκυρη:

Ωστόσο, το κατέγραψα σε μερικούς κύκλους οδήγησης και περιστασιακά εμφανιζόταν ως 0, 1 κ.λπ., κάτι που σήμαινε ότι λειτουργούσε. Το βύσμα ήταν πλήρως τοποθετημένο, τα πινς ήταν εντάξει, οπότε αποφάσισα να αντικαταστήσω τον αισθητήρα μόνος μου — δεν είχε νόημα να κλείσω ραντεβού στη BMW, να πληρώσω για διάγνωση και μετά για την αντικατάσταση του εξαρτήματος.
Αφαίρεσα μερικά πλαστικά από τη βάση του παρμπρίζ , γύρισα και τράβηξα τον αισθητήρα από την εισαγωγή του airbox, τον αποσύνδεσα και μετά ακολούθησα την αντίστροφη διαδικασία:

Παλιός αισθητήρας αφαιρεμένος:

Το εξάρτημα έχει περάσει από πολλές αναθεωρήσεις — αυτό είναι το πιο πρόσφατο. Ας δούμε πώς θα συμπεριφερθεί.
Επίσης:

Φίλτρο καμπίνας.
Σήμερα είχα διάθεση και αποφάσισα να αλλάξω και τα microfilters. Η BMW ήθελε 160 λίρες για αυτή τη δουλειά, και αυτό θα ήταν με τα απλά φίλτρα· εγώ αποφάσισα να δοκιμάσω τα polyphenol, που έχουν ένα επιπλέον στρώμα που εξουδετερώνει αλλεργιογόνα. Διαφημιστικό κόλπο; Ποιος ξέρει.

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή: αφαιρείς λίγο πλαστικό στο footwell του συνοδηγού, δύο βίδες και μερικά clips, αποσυνδέεις το σωληνάκι αποστράγγισης, βγάζεις τα φίλτρα, βάζεις τα καινούργια και τα ξαναμοντάρεις.
Χαίρομαι πολύ που το έκανα, γιατί οι “μάστορες” που τα άλλαξαν την προηγούμενη φορά κατάφεραν να τα βάλουν και τα δύο ανάποδα.
Ακόμα και το ETIS λέει ότι τα βελάκια πρέπει να δείχνουν προς τη φορά κίνησης, όμως όπως φαίνεται, η βρώμικη πλευρά ήταν η αντίθετη:

Tον ίδιο τύπο φίλτρου καμπίνας έχω βάλει και στο άστρα.Δεν μπορώ να πω ότι έχω καταλάβει κάποια διαφορά απο το απλό που είχα βάλει την προηγούμενη φορα ,εκτός απο την τιμή που είναι πιο ακριβό.

Ωραία πάντως η MANN,έχει αναλυτικές φωτό απο εγκατάσταση.
drdino έγραψε:
Χαίρομαι πολύ που το έκανα, γιατί οι “μάστορες” που τα άλλαξαν την προηγούμενη φορά κατάφεραν να τα βάλουν και τα δύο ανάποδα.
στο κλιο ειχαν ξεχασει να βαλουν το καπακι που κλεινει το φιλτρο καμπινας μεσα στο φιλτροκουτι.
Φυσικα το καπακι ειχε χαθει
Παω αντιπροσωπεια να το παρω 90 ευρω(χριστουλη σας και εσας)
Το βρηκα σε μαντρα στον Ασπροπυργο με ενα 20ρικακι.
Καλά κάνετε και τα αλλάζετε μόνοι σας.
drdino έγραψε:Κι επειδή δεν είναι όλα ρόδινα:
Είχα την υποψία ότι ο αισθητήρας AUC δεν λειτουργούσε σωστά, καθώς περιστασιακά μπορούσα να μυρίσω ρύπους από έξω.
Η μονάδα IHKA είχε αποθηκευμένο τον παρακάτω κωδικό:
Έκανα πιο βαθύ έλεγχο με το Deep OBD και όταν εμφανιζόταν το σφάλμα μπορούσα να δω ότι η τιμή ήταν μη έγκυρη:
Ωστόσο, το κατέγραψα σε μερικούς κύκλους οδήγησης και περιστασιακά εμφανιζόταν ως 0, 1 κ.λπ., κάτι που σήμαινε ότι λειτουργούσε. Το βύσμα ήταν πλήρως τοποθετημένο, τα πινς ήταν εντάξει, οπότε αποφάσισα να αντικαταστήσω τον αισθητήρα μόνος μου — δεν είχε νόημα να κλείσω ραντεβού στη BMW, να πληρώσω για διάγνωση και μετά για την αντικατάσταση του εξαρτήματος.
Αφαίρεσα μερικά πλαστικά από τη βάση του παρμπρίζ , γύρισα και τράβηξα τον αισθητήρα από την εισαγωγή του airbox, τον αποσύνδεσα και μετά ακολούθησα την αντίστροφη διαδικασία:
Παλιός αισθητήρας αφαιρεμένος:
Το εξάρτημα έχει περάσει από πολλές αναθεωρήσεις — αυτό είναι το πιο πρόσφατο. Ας δούμε πώς θα συμπεριφερθεί.
Επίσης:
Φίλτρο καμπίνας.
Σήμερα είχα διάθεση και αποφάσισα να αλλάξω και τα microfilters. Η BMW ήθελε 160 λίρες για αυτή τη δουλειά, και αυτό θα ήταν με τα απλά φίλτρα· εγώ αποφάσισα να δοκιμάσω τα polyphenol, που έχουν ένα επιπλέον στρώμα που εξουδετερώνει αλλεργιογόνα. Διαφημιστικό κόλπο; Ποιος ξέρει.
Η διαδικασία είναι αρκετά απλή: αφαιρείς λίγο πλαστικό στο footwell του συνοδηγού, δύο βίδες και μερικά clips, αποσυνδέεις το σωληνάκι αποστράγγισης, βγάζεις τα φίλτρα, βάζεις τα καινούργια και τα ξαναμοντάρεις.
Ακόμα και το ETIS λέει ότι τα βελάκια πρέπει να δείχνουν προς τη φορά κίνησης, όμως όπως φαίνεται, η βρώμικη πλευρά ήταν η αντίθετη:
![]()
Ποιο διαγνωστικό έχεις; λινκ;Κοστος;
Στο λαπτοπ έχω φουλ ISTA+ με programming data, κόστος δωρεάν αλλά πρέπει να βάλεις πειρατικό καπέλο.
Στο android κινητό:
Protool, ο,τι πιο κοντινό στο ISTA όσον αφορά διαγνωστικές ρουτίνες. Υποστηρίζει και coding. Advanced στη χρήση.
Bimmerlink, διαγνωστικό και μόνο, εύκολο στη χρήση.
Bimmercode, η coding έκδοση του από πάνω.
Bimmerutility, advanced coding, σαν να λέμε η κινητή εκδοχή του esys.
Deep obd: Σαν το protool αλλά πιο προχωρημένο και πιο δύσκολο στο σεταπ και χρήση.

Αντλία αναρρόφησης 9 λίτρων — το άδειασε τελείως μέσα σε λίγα λεπτά.
Φίλτρο έξω:

Ευτυχώς βγήκε σε ένα κομμάτι, τίποτα ανησυχητικό στις πτυχές του:

7 λίτρα τηγανέλαιο Mobil:

7 λίτρα βγήκαν:
[img](https://i.ibb.co/0SD7QZz/IMG-20260330-142251.jpg[/img]
Η αντλία χειροκίνητη;
drdino έγραψε:Ναι χειροκίνητη. Είχα μια ηλεκτρική που συνδεόταν στην μπαταρία του αμαξιου αλλά χάθηκε σε κάποια από τις μετακομίσεις
Εχω του lidl αλλά δεν είμαι ευχαριστημένος απο το σωληνάκι που μπαίνει στην μηχανή,δεν είναι αρκετά σκληρό ώστε να μένει ίσιο όταν πρέπει να το σπρώχνεις για να πάει όσο πιο βαθιά γίνεται. (κάπως περίεργα βγήκε η τελευταία πρόταση)