Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By fokion
#903351 επειδη πολλά ακουγονται και γραφονται ακουστε τη δευτερη press conference του NTSB που δωθηκε χτες...

ρανταρ κινησης εδαφους υπαρχει. γινεται αναφορά και για αυτο το θεμα...

Άβαταρ μέλους
By fokion
#903353 και εδω ενα αναλυτικό video με

α. το "χρονοδιαγραμα" των γεγονοτων
β. πως/αν/και γιατι το επιγειο συστημα παρακολουθησης κινησεων δουλεψε/δεν δουλεψε

Άβαταρ μέλους
By mousatos
#903354 Κι όταν ακούς στον ασύρματο , stop , σταματάς. Και σε μένα έτυχε να πουν " σταμάτα λεωφορείο " , επειδή είχε ανάψει το beacon ενός αεροπλάνου κοντά μου , και σταμάτησα εντός 1 δευτερολέπτου. κι ας μην ήμουν 100% σίγουρος οτι αφορούσε εμένα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#903358 Αν άναβαν ειδικά φωτάκια/φάροι περιμετρικά του διαδρόμου για οπτική ενημέρωση του πληρώματος εδάφους όταν από/προσγειώνεται ένα αεροπλάνο;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Dimitris_P έγραψε:Αν άναβαν ειδικά φωτάκια/φάροι περιμετρικά του διαδρόμου για οπτική ενημέρωση του πληρώματος εδάφους όταν από/προσγειώνεται ένα αεροπλάνο;
Πως ήταν το φωτάκι έξω από το εργαστήρι εμφάνισης φίλμ, ή στο ραδιοφωνικό σταθμό όταν είναι on the air για να μην κάνουν φασαρία ή έξω από ακτινολογικό όταν εκπέμπει ραδιενέργεια κοκ. Πολύ καλή ιδέα και περίμενα ότι κάτι τέτοιο θα έπρεπε ήδη να υπάρχει, εκπλήσσομαι που δεν.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#903389 Και καλά θα μας είχαν κάνει να μας σταυρώσουν. Το κακό είναι πως δεν σταυρώνουν την FAA, που έχει τόσο κρίσιμο προσωπικό να εργάζεται με τόσο απαράδεκτες συνθήκες.
Άβαταρ μέλους
By fokion
Dimitris_P έγραψε:Αν άναβαν ειδικά φωτάκια/φάροι περιμετρικά του διαδρόμου για οπτική ενημέρωση του πληρώματος εδάφους όταν από/προσγειώνεται ένα αεροπλάνο;

Ακου το 2ο Βιντεο
Άβαταρ μέλους
By fokion
markvag έγραψε:Και καλά θα μας είχαν κάνει να μας σταυρώσουν. Το κακό είναι πως δεν σταυρώνουν την FAA, που έχει τόσο κρίσιμο προσωπικό να εργάζεται με τόσο απαράδεκτες συνθήκες.

Στο πρωτο βιντεο που εβαλα η δ/ντρια του NTSB το θιγει χαρακτητιστικά.
Δεν το κατηγορεί για το συγκεκριμένο ατυχημα ( ακομα και προφανως αυτο πρπει να ει αυτη τη στιγμή ) αλλα αναφερει οτι το NTSB το εχει θιξει επαννηλημενα στην FAA...
Άβαταρ μέλους
By fokion
mousatos έγραψε:Κι όταν ακούς στον ασύρματο , stop , σταματάς. Και σε μένα έτυχε να πουν " σταμάτα λεωφορείο " , επειδή είχε ανάψει το beacon ενός αεροπλάνου κοντά μου , και σταμάτησα εντός 1 δευτερολέπτου. κι ας μην ήμουν 100% σίγουρος οτι αφορούσε εμένα.

Αν ξαναλεω αν εχω καταλαβει τα χρονοδιαγραμματα σωστα, στο στοπ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ το πυροσβεστικό ( γιατι ακουστικαν 2 στοπ το πρωτο για ενα α/φος της frontier,) ηταν ΗΔΗ μεσα....
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#903405 Αν είδα καλά στα βίντεο, μιλούσε ο ένας ελεγκτής ταυτόχρονα και με το αεροπλάνο και αμέσως μετά με το όχημα. Δε γίνεται αυτό διότι είναι δυο διαφορετικές συχνότητες.
Άλλαξε συχνότητα άραγε ;
Άβαταρ μέλους
By nass
REALZEUS έγραψε:Κατά τα άλλα ΝΥ και ΗΠΑ. Αν είχε γίνει αυτό στην Ελλάδα θα μας είχαν σταυρώσει...

Ισχύει.
Αλλά τα λάθη είναι ανθρώπινα και τα αυτοματοποιημένα συστήματα (REL, όπως αυτό που περιγράφει ο Dimitris_P και το έχει ήδη το La Guardia) αυξάνουν μεν αλλά δεν εγγυώνται την ασφάλεια.
Ιδού παρόμοιο περιστατικό και σε πιο αγαπημένες σου χώρες: https://en.wikipedia.org/wiki/2009_Uytash_Airport_collision
Άβαταρ μέλους
By nass
#903461 (Τι γίνεται δεν μπορείς να κάνεις Edit :hmmm: )
Είδα το 2ο βίντεο: φαίνεται ότι ο οδηγός του πυροσβεστικού ξεκίνησε να διασχίσει το διάδρομο, αφού είχε λάβει άδεια από τον πύργο, παρότι τα κόκκινα φώτα του REL ήταν αναμμένα, που σημαίνει ότι δεν πρέπει να διασχίσει το διάδρομο!