Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
sknipper έγραψε:Σε αεροπλάνο Α320 παρατήρησα ότι ο διάδρομος ήταν πιο φαρδύς από όσο είχα συναντήσει μέχρι τώρα. Ήταν σχετικά εύκολο να περάσουν 2 άνθρωποι. Το ρώτησα στους φροντιστές και μου το επιβεβαίωσαν. Ήταν λέει αεροπλάνο με διαφορετικές προδιαγραφές επειδή ήταν από γερμανική εταιρεία που χρεωκόπησε και πήραν αυτοί (Easyjet) κάποια αεροπλάνα της. Δεν ήξερα ότι προβλέπεται τέτοια επιλογή. Δεν ξέρω αν τα καθίσματα ήταν πιο στενά, το κενό ανάμεσα σον τοίχο και στο χερούλι ήταν που μου φάνηκε μικρότερο.

To κάθε αεροπλάνο χτίζεται με βάσει τις απαιτήσεις του κάθε πελάτη. Αν είσαι πχ Ryanair (= το ΚΤΕΛ σε αεροπλάνο), το κάνεις σαν να μεταφέρεις σαρδέλες. Αν είσαι μία εταιρεία που σέβεσαι τους πελάτες σου, το χτίζεις πιο ανθρώπινα.

Και φυσικά πράγματα όπως seating configuration μπορούν ν' αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#902354 Τα 320/321 neo της Aegean έχουν ΑΘΛΙΟ space configuration. ΠΟΛΥ πιο άνετα είναι wizz και Sky express και έπειτα η Ryan και τελευταία η aegean. Και δεν είμαι κάνα ντερέκι
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#902373 Ξέρω ότι έχουν ρύθμιση στο pitch, την απόσταση από σειρά σε σειρά αλλά δεν είχα ξαναδεί τόσο φαρδύ διάδρομο σε 320 στην οικονομική με 3+3 θέσεις.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda

Επειδή αυτά συμβαίνουν όταν παίζεις με τις πιθανότητες, ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να σχολιάσουμε κάτι αντίστοιχο για τα εδώ δρώμενα
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#903295 Αυτά συμβαίνουν όταν πιέζεις στα όρια το προσωπικό .
Εγώ σε μια ανάλογη κατάσταση στο αεροδρόμιο με υπερβολικό φόρτο εργασίας , σε συνθήκες understaff/overtime , παρέδωσα τα κλειδιά του λεωφορείου στον επόμενο και αποχώρησα διότι ένιωσα οτι το λάθος ( δικό μου λάθος) πλησίαζε / παραμόνευε. Και άφησα να "καθαρίσουν" οι παλιοί που αναμενόμενα γκρίνιαξαν ( σε μένα) .
Φέτος θα με έχουν στη μπούκα. Ήδη με ενημέρωσαν , γαμιστρώνας τέλος .
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#903301 Μια κόρνα δεν μπορούσαν να πατήσουν; Επίσης δεν υπάρχει ραντάρ εδάφους/εμποδίων στα σύγχρονα αεροσκάφη; Αν είναι δυνατόν. :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Zorz
BARHonda έγραψε:Επειδή αυτά συμβαίνουν όταν παίζεις με τις πιθανότητες, ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να σχολιάσουμε κάτι αντίστοιχο για τα εδώ δρώμενα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By markvag
Dimitris_P έγραψε:Μια κόρνα δεν μπορούσαν να πατήσουν; Επίσης δεν υπάρχει ραντάρ εδάφους/εμποδίων στα σύγχρονα αεροσκάφη; Αν είναι δυνατόν. :dizzy:

Τί λες;;; :dizzy: :dizzy: Τί κόρνα;; :dizzy: :dizzy: Τί είναι το αεροπλάνο; Nissan Bluebird ταξί να κορνάρει να φύγει ο άλλος από τον δρόμο;; Και άντε και πατούσαν μία υποθετική κόρνα (και ας υποθέσουμε ότι ακούγονταν πάνω από τα πολλά dB ενός αεροπλάνου που προσγειώνεται που θα έπρεπε να είναι ΠΟΛΥ δυνατή κόρνα)... Τί θα μπορούσε να κάνει το πυροσβεστικό; Μιλάμε για 1-2 δευτερόλεπτα χρόνο... Ή να πατήσει κόρνα το πυροσβεστικό (που δεν πήρε χαμπάρι καν) και να καταφέρει τί;;;; Να στρίψει ο πιλότος το αεροπλάνο;; Πώς; Πού; Να ξανασηκωθεί; Πώς;;; Στο σημείο αυτό δεν υπήρχε δυνατότητα... Και θα την άκουγε ο πιλότος;; Ούτε μία στο εκατομμύριο.

Επίσης... Τί ραντάρ εδάφους;; :dizzy: :dizzy: Να κάνει τί ένα ραντάρ εδάφους στο ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ αεροπλάνο;; Ποιά η χρησιμότητα;

Στο σημείο που έγινε το συμβάν, δεν υπήρχε απολύτως τίποτα που θα μπορούσε να γίνει.

ΑΝ, ήταν εξαιρετικά τυχεροί και το είχαν αντιληφθεί (οι πιλότοι ή ο πύργος ελέγχου) πιο νωρίς ίσως να μπορούσε να ξανανέβει (ή πιο πιθανό να φύγει το πυροσβεστικό από το σημείο, με πολύ τύχη), αλλά εκεί που έγινε δεν υπήρχε τίποτα που να μπορούσε να γίνει.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Dimitris_P έγραψε:Μια κόρνα δεν μπορούσαν να πατήσουν; Επίσης δεν υπάρχει ραντάρ εδάφους/εμποδίων στα σύγχρονα αεροσκάφη; Αν είναι δυνατόν. :dizzy:

οι πιλότοι το είδαν το φορτηγό και προσπάθησαν να φρενάρουν αλλά δεν σταματάει εύκολα ένα αεροπλάνο που μόλις είχε προσγειωθεί.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
markvag έγραψε:

Τί λες;;; :dizzy: :dizzy:

Να βγει με τη ντουντούκα να του πει πού πα ρε καραγκιόζη :lol:

Πέρα από την πλάκα με τις κόρνες, είναι αδιανόητο να γίνονται τόσο χαζά λάθη το 2026. Όσο υπάρχει ΜΟΝΟ ο ανθρώπινος παράγοντας ΧΩΡΙΣ μηχανισμό αποφυγής οι πιθανότητες αυξάνονται.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#903320 Άσχετο με αεροπλάνο, σχετικό με Aegean - Hertz

Μέχρι και πέρσι κάποια στιγμή (καθότι δεν το κάνω και κάθε μήνα), μπορούσες να κάνεις εξαργύρωση μιλίων από Aegean για ενοικίαση οχήματος μέσω Hertz για όποιον ήθελες.

Πάω και φέτος λοιπόν να κάνω μία ενοικίαση με αυτόν τον τρόπο για τον αδερφό μου και παρατηρώ ότι το σύστημα κάπως έχει αλλάξει. Σε πάει μέσω Hertz, διαλέγεις αυτοκίνητο και μετά με τα μίλια που έχεις σου αφαιρεί ποσό, ανάλογα τα γούστα σου. Φτάνω στα στοιχεία του οδηγού, βάζω τα στοιχεία του αδερφού μου και τρώω το άκυρο εκεί ότι το όνομα που έδωσα δεν ταιριάζει με το όνομα του λογαριασμού Miles & Bonus. Παίρνω Hertz να το κάνω τηλεφωνικά, μου λένε ότι μόνο στο όνομα του κατόχου γίνεται

Μετά σκέφτομαι ότι μπορώ να κάνω μεταφορά μιλίων στον αδερφό μου στο δικό του M&B και να κάνει εκείνος τη διαδικασία. ΘΕΛΕΙ 15€ Η ΓΑΜΩAEGEAN για να κάνεις μεταφορά μιλίων...

ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΣΑΣ ΡΕ ΜΛΚΣ ΦΡΑΓΚΟΦΟΝΙΑΔΕΣ
Άβαταρ μέλους
By Zorz
markvag έγραψε:Τί λες;;; :dizzy: :dizzy: Τί κόρνα;; :dizzy: :dizzy: Τί είναι το αεροπλάνο; Nissan Bluebird ταξί να κορνάρει να φύγει ο άλλος από τον δρόμο;; Και άντε και πατούσαν μία υποθετική κόρνα (και ας υποθέσουμε ότι ακούγονταν πάνω από τα πολλά dB ενός αεροπλάνου που προσγειώνεται που θα έπρεπε να είναι ΠΟΛΥ δυνατή κόρνα)...

:iconcool:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
BARHonda έγραψε:

Επειδή αυτά συμβαίνουν όταν παίζεις με τις πιθανότητες, ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να σχολιάσουμε κάτι αντίστοιχο για τα εδώ δρώμενα

Πραγματικά απίστευτο ότι δόθηκε άδεια να διασχίσουν active runway. Είναι βέβαια ότι από εδώ και πέρα οι first responders θα κοιτάνε 3-4 φορές πριν περάσουν διαστάυρωση σε αεροδρόμιο...