Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By nass
#902474 Α ναι συγνώμη ένα Google "διαδήλωση για το Σουδάν" επέστρεψε 1 μόνο διαδήλωση στις 7/11/2025.
Βαριέμαι να κάνω το αντίστοιχο Google "διαδήλωση για τη Γάζα" είναι νομίζω προφανές.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#902479 Περί μουλάδων .

Κάποια ψυχή χθες το βράδυ έλεγε οτι κακοί-κακοί αλλά ακόμα τους χρωστάμε 1 δις από την εποχή που χρεωκοπήσαμε και ήταν οι μόνοι που μας έδιναν τότε βερεσέ πετρέλαιο.
Θυμάμαι πολύ καθαρά τους πρώτους μήνες της επαναστατικής διακυβέρνησης (....) να τρέχουν οι Λαφαζαναίοι στο Ιραν και να συμμαχούν μαζί του κατά των κακών μερικάνων του ΔΝΤ. Του Ιραν που καταπατά ( και καταπατούσε) τα δικαιώματα των γυναικών και της δημοκρατίας που υπερασπίζεται διαχρονικά η αριστερά. Πόσο ειρωνικό εεε ;
Άβαταρ μέλους
By bill33
mousatos έγραψε:Περί μουλάδων .

Κάποια ψυχή χθες το βράδυ έλεγε οτι κακοί-κακοί αλλά ακόμα τους χρωστάμε 1 δις από την εποχή που χρεωκοπήσαμε και ήταν οι μόνοι που μας έδιναν τότε βερεσέ πετρέλαιο.
Θυμάμαι πολύ καθαρά τους πρώτους μήνες της επαναστατικής διακυβέρνησης (....) να τρέχουν οι Λαφαζαναίοι στο Ιραν και να συμμαχούν μαζί του κατά των κακών μερικάνων του ΔΝΤ. Του Ιραν που καταπατά ( και καταπατούσε) τα δικαιώματα των γυναικών και της δημοκρατίας που υπερασπίζεται διαχρονικά η αριστερά. Πόσο ειρωνικό εεε ;

Για ποια χρονιά μιλάμε;
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#902484 Στο Σουδάν έχουμε εμφύλιο και δεν είναι συγκρίσιμο με την Γάζα. Στην τελευταία έχουμε κανονική γενοκτονία, όπου το κράτος του Ισραήλ εξοντώνει γυναικόπεδα, ξεσπιτώνει το σύνολο του πληθυσμού και πλέον έχει πάρει και την μισή γη.

Το Σούδαν δεν μπορεί να ξεπλύνει το Ισραήλ, το οποίο κάνει ό,τι κάνει εδώ και δεκαετίες.

Επίσης, εγώ μια χαρά βρίσκω αναφορές για το Σουδάν και τον περίεργο ρόλο των ΗΑΕ για παράδειγμα, υπάρχουν και πολλά ωραία βίντεο στο YouTube που προσπαθούν να εξηγήσουν τι παίζει (δεν είναι καθόλου εύκολο), όποιος θέλει μπορεί να ρίξει μια ματιά.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
bill33 έγραψε:Για ποια χρονιά μιλάμε;

Δεν είπε ( η ψυχή) . Εγώ πάντως θυμάμαι να τους επισκέπτεται επιτροπή του τσίριζα τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης και να στηρίζει τις θέσεις τους . Είχαν ζόρια τότε ΚΑΙ οι μουλάδες και τους είχαν επιβληθεί περιορισμοί στις πωλήσεις πετρελαίου από τη Δύση. Όπως και τις αγάπες με τη Βενεζουέλα.

https://www.skai.gr/news/finance/synant ... s-stin-tex
Τελευταία επεξεργασία από mousatos και 03 Μαρ 2026, 17:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#902486 Αν δε λήξει σε ένα μήνα, άσχημα τα γραμμένα του τουρισμού μας, θεωρώ εγώ . και από άποψη κόστους καυσίμων και τρομοκρατίας. Οπότε λογικά με τον α ή β τρόπο θα το λήξουν σε ενα μlήνα max .

και κάτι ακόμα: :lipsealed:
https://www.msn.com/el-gr/news/other/%C ... a9b2&ei=10
Άβαταρ μέλους
By nass
Isambard έγραψε:Στο Σουδάν έχουμε εμφύλιο και δεν είναι συγκρίσιμο με την Γάζα. Στην τελευταία έχουμε κανονική γενοκτονία, όπου το κράτος του Ισραήλ εξοντώνει γυναικόπεδα, ξεσπιτώνει το σύνολο του πληθυσμού και πλέον έχει πάρει και την μισή γη.

Δεν έκανα πουθενά σύγκριση, πέραν του πεδίου της αναγνωρισιμότητας των δύο γεγονότων: το Σουδάν είναι "ξεχασμένο" ενώ η Γάζα τυγχάνει σημαντικής "προβολής". Εχω εξήγηση για αυτό αλλά ας το αφήσουμε καλύτερα.

Αν πάντως επιμένεις για συγκρίσεις, για τη Γάζα θα διαφωνήσω για το "γενοκτονία" (με 50-100Κ νεκρούς σε πληθυσμό 2Μ... "γενοκτονίες" ήταν πχ. η εξόντωση των Εβραίων από τους Ναζί ή η εξόντωση των Καμποτζιανών από τους Ερυρθούς Χμερ ή παλαιότερα η εξόντωση των λαών της Λατινικής Αμερικής από τους Κονκισταδόρες) ο ορθός (αν και λιγότερο πιασάρικος) όρος είναι "εθνοκάθαρση". Που είναι αυτό που συμβαίνει και στο Σουδάν αλλά με πολύ περισσότερους νεκρούς και πρόσφυγες.
Εννοείται εγκλήματα και τα δύο :rtfm:
Α και στο Σουδάν τα τελευταία χρόνια έχουμε εμφύλιο, πιο πριν ήταν καθαρή εθνοκάθαρση από την πρώην συμμαχία Μπασίρ/στρατού-παραστρατιωτικών.

Isambard έγραψε:Το Σούδαν δεν μπορεί να ξεπλύνει το Ισραήλ, το οποίο κάνει ό,τι κάνει εδώ και δεκαετίες.

Ούτε αυτό ξέρω πως προέκυψε :hmmm:
Και στο Σουδάν δεκαετίες συμβαίνουν αυτά (τουλάχιστον από το 2003 αλλά και παλαιότερα, τα λέει το άρθρο που παρέθεσα). Τώρα ΟΚ η αλήθεια είναι ότι στην Παλαιστίνη συμβαίνουν "πιο πολλές δεκαετίες" :lol:

Isambard έγραψε:Επίσης, εγώ μια χαρά βρίσκω αναφορές για το Σουδάν

Αν ψάξεις βρίσκεις. Αλλά αν ρωτήσεις το μέσο Ελληνα ή το μέσο Δυτικό "τι γίνεται στο Σουδάν" θα ξέρει να σου απαντήσει εξίσου καλά με το "τι γίνεται στη Γάζα" ? Δε νομίζω. Αυτό είναι που σχολιάζω.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Dimitris_P έγραψε:https://www.newsbeast.gr/world/arthro/12932921/frouroi-tis-epanastasis-tha-chtypame-tin-kypro-mechri-na-apochorisoun-oi-amerikanoi

@dimik πώς είναι τα πράγματα; Φεύγουν όλοι; Θα ανέβετε κι εσείς;

Ποιοι φεύγουν;
Στο καλό και να μας γράφουν να "ξεβρωμισει" ο τόπος από τους καλαμαραδες :lol:

Εγώ το εβδομαδιαίο καφεδάκι μου με τον popolaro δεν το χάνω :iconcool:

Κατα τα άλλα το Ακρωτήρι είναι στην θέση του μπορείτε να πάρετε τον Κίμωνα και τα F16 πίσω :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By glf
#902493 ..σκεφτόμουν ότι με κάτι τέτοια βρίσκεις τώρα προσφορές για αεροπορικά και ξενοδοχεία στην Κυπρο από ακυρώσεις :)
Άβαταρ μέλους
By markvag
nass έγραψε:
Αν πάντως επιμένεις για συγκρίσεις, για τη Γάζα θα διαφωνήσω για το "γενοκτονία"

Βέβαια, ο ΟΗΕ (και μία σειρά διεθνών οργανώσεων) διαφωνούν, νομίζω πως κάτι ξέρουν παραπάνω από διεθνές δίκαιο αυτοί...

Παράδειγμα 1, από τους ειδικούς σε αυτά τα θέματα:

The resolution states that “Israel’s policies and actions in Gaza meet the legal definition of genocide in article II of the United Nations convention for the prevention and punishment of the crime of genocide (1948).”

Παράδειγμα 2 με βάση τις δηλώσεις του ΟΗΕ:

the UN Human Rights Council’s Independent International Commission of Inquiry stated officially for the first time that Israel’s acts meet the legal definition of genocide.

Παράδειγμα 3:

Over the last year, ECCHR has been conducting independent research and analysis on Israel’s
actions in Gaza and the topic of genocide (see Question 6). We have reached the conclusion
that, under international law, Israel is committing genocide against the Palestinians in Gaza

Και εδώ μία λίστα όσων διαφωνούν με την άποψή σου (ενδεικτικά αναφέρω):

ActionAid, UN Special Committee to Investigate Israeli Practices Affecting the Human Rights of the Palestinian People and Other Arabs of the Occupied Territories (UNSCIIP), also called Special Committee on Israeli Practices, Amnesty International, European Center for Constitutional and Human Rights, Human Rights Watch, Oxfam, Médecins Sans Frontières, 2025 UNHRC Commission of Inquiry report on Gaza genocide, UNRWA, κ.α.... Έχει και μερικές Ισραηλινές στη λίστα.

Επίσης, είναι πολύ εύκολο να βρει κανείς το πως ορίζεται η γενοκτονία:

Article II
In the present Convention, genocide means any of the following acts committed with intent to destroy, in whole or in part, a national, ethnical, racial or religious group, as such:
(a) Killing members of the group;
(b) Causing serious bodily or mental harm to members of the group;
(c) Deliberately inflicting on the group conditions of life calculated to bring about its physical destruction in whole or in part;
(d) Imposing measures intended to prevent births within the group;
(e) Forcibly transferring children of the group to another group.

Είναι ξεκάθαρο ότι το Ισραήλ ενεργά και με σχέδιο διαπράττει τα 3 πρώτα (πιθανότατα και το 4ο).

Πουθενά δεν υπάρχουν ποσοτικά κριτήρια.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#902495 Στη δουλειά ένας αναρωτιόταν αν θα πετάξει μέσω Ντόχας για να πάει διακοπές στη ΣριΛάνκα σε λίγες εβδομάδες.
Εγώ σε 4 εβδομάδες πετάω για Νέα Υόρκη. Φίλη αμερικάνα που πέτυχα στο σουπερμάρκετ μου είπε να έχουμε συνέχεια μαζί τα διαβατήρια και μάλλον εντελώς σοβαρά να ξυρίσω το μούσι.... :lipsealed:
Ίσως είναι ευκαρία να αερίσω το πηγούνι μου, το κρατάω κρυμμένο από το Σεμπτέμβριο του 2018. Θα δείχνω και πιο νέος.
Έτσι είναι, άλλοι σκοτώνονται κι εμείς κοπτόμαστε για τα ταξιδάκια μας.

Επειδή μένω απέναντι από συναγωγή πρόσεξα ότι χθες το βραδάκι είχε κίνηση, έμπαιναν λίγοι λίγοι, έβγαιναν λίγοι λίγοι, πάντα με πολλούς σεκιουρτιάδες. Googlάρισα και είδα ότι γιορτάζαν το Purim, γιορτή υπενθύμισης της Θείας επέμβασης και διάσωσης των Εβραίων από την επίθεση της Περσικής αυτοκρατορίας που είχε σκοπό να εξοντώσει όλους τους Εβραίους, άντρες γυναίκες και παιδιά σε μία μέρα! Σύμπτωση;;; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#902496 και ο άλλος που τον έφαγε η ICE , μούσι είχε .
Θα δείχνεις και 10 χρόνια νεότερος. Καλύτερα βέβαια να είσαι όπως στη φωτό του διαβατηρίου .
Άβαταρ μέλους
By nass
#902499 @markvag
Ωραία η παράθεση μιας οργάνωσης 500 ειδικών επί της γενοκτονίας (WTF υπάρχουν και τέτοιες οργανώσεις) εκ των οποίων 28% ψήφισαν σε μια ψηφοφορία αν το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα και εξ αυτών το 86% δηλ. 120 εκ των 500 ειδικών συμφώνησαν ότι διαπράττεται γενοκτονία :whistlink:

Από την άλλη το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICJ) ΔΕΝ καταδίκασε (ακόμα, η υπόθεση ακόμα εκδικάζεται) το Ισραήλ όταν το μήνυσε η Νότια Αφρική ότι διαπράτει γενοκτονία στη Γάζα, η μέχρι στιγμής απόφασή του έλεγε ότι το Ισραήλ πρέπει να λάβει μέτρα για να μην τελεσθεί το αδίκημα της γενοκτονίας (ας πούμε ασφαλιστικά μέτρα).
https://en.wikipedia.org/wiki/South_Africa%27s_genocide_case_against_Israel

Τέλος πάλι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο παρά τις προτάσεις προς το αντίθετο, τις οποίες ήδη παράθεσες, δεν παρέπεμψε το Νετανιάχου για το συγκεκριμένο έγκλημα αλλά βέβαια για εγκλήματα πολέμου + εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας (για τα ίδια εγκλήματα εξάλλου παρέπεμψε και τους συγχωρεμένους ηγέτες της Χαμάς).
https://en.wikipedia.org/wiki/International_Criminal_Court_arrest_warrants_for_Israeli_leaders#

Θα μου επιτρέψεις λοιπόν αφού "τρέχουν" δικαστήρια για το συγκεκριμένο ζήτημα να επιμείνω στο χαρακτηρισμό "εθνοκάθαρση" για τα εγκλήματα του Ισραήλ στη Γάζα και όταν με το καλό βγει σχετική αντίθετη απόφαση, θα είναι χαρά μου να ανακαλέσω :innocent:

Τέλος πάντων, απ΄ όσα λέμε για το Σουδάν εσένα το ζόρι σου ήταν μη τυχόν και "πέσει στα μαλακά" το Ισραήλ :lol: και βγει λιγότερο μακελάρης από τις πολιτοφυλακές που έχουν σκοτώσει εκατομμύρια στο καημένο το Σουδάν :vava: whatever floats your boat mate :s_roses
Άβαταρ μέλους
By sknipper
mousatos έγραψε:και ο άλλος που τον έφαγε η ICE , μούσι είχε .
Θα δείχνεις και 10 χρόνια νεότερος. Καλύτερα βέβαια να είσαι όπως στη φωτό του διαβατηρίου .
Το μούσι μου έτσι κι αλλιώς είναι πιο περιποιημένο, δεν μοιάζει αραβικό απεριποίητο. Σίγουρα θα το έχω σενιαρισμένο. Αλλά έχεις δίκιο, πρέπει να μοιάζω και με τη φωτό του διαβατηρίου, μην την πατήσουμε από εκεί.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#902501 Πολλοί Ιρανοί στρατιωτικοί έχουν περιποιημένο μουσι όμως, και δεν βλέπω γενικά να έχουν μεγάλο προσδόκιμο ζωής:P