- 17 Φεβ 2026, 12:23
#902172
Στο νυχτερινό κέντρο ΝΟΧ Athens, στην Ιερά Οδό, μηχάνημα αλκοτέστ στην είσοδο προσφέρει ένα σχετικό αίσθημα ασφάλειας σε όσους έχουν οδηγήσει έως εδώ. «Παίρνεις ένα πλαστικό φυσητήρα μιας χρήσης και σου δείχνει αν έχεις ξεπεράσει το όριο. Μας απασχολεί ποιος παίρνει το αυτοκίνητο, σε τι κατάσταση είναι», λέει η Βαλεντίνα Σιμόν, υπεύθυνη concierge. «Ο κόσμος έρχεται για να διασκεδάσει, θα πιει και λίγο παραπάνω. Τα μπλόκα είναι παντού, το γνωρίζουμε όλοι αυτό. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι ο πελάτης που θα φύγει από εδώ θα φτάσει σπίτι του με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα. Οπότε αν κάνει το τεστ και βγει θετικός, μπορεί μετά να αφήσει το αυτοκίνητό του σε εμάς χωρίς χρέωση, να φύγει με ένα ταξί και να το πάρει την επόμενη μέρα με την άνεσή του», εξηγεί.
-------
Σε μια άλλη γειτονιά, στον Νέο Κόσμο, όπου κυρίως νεότεροι θαμώνες θα βγουν για να πιουν και να διασκεδάσουν, δεν υπάρχουν παρκαδόροι και VIP βαν. «Είναι πολλές φορές που παίρνουμε ένα αμάξι για να μαζέψουμε και τους υπόλοιπους από τα σπίτια τους σε άλλες περιοχές», λέει στην «Κ» ο 19χρονος Γιάννης, εξηγώντας ότι έχουν πάντα μια συσκευή αλκοτέστ στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου. «Πριν οδηγήσω, φυσάω και μου δείχνει αν έχω υπερβεί το όριο. Αν είναι καθαρό, ξεκινάω. Αν χτυπήσει, σταματάω να φάμε κάτι και συνεχίζουμε μετά. Μασάμε και τσίχλες και καραμέλες. Και αυτά βοηθούν να μη χτυπήσει το τεστ», περιγράφει.
--------
Επιχειρηματίες στο Κολωνάκι προσπάθησαν επίσης να δημιουργήσουν μια VIP υπηρεσία ανάλογη με αυτήν των μεγάλων νυχτερινών κέντρων, ώστε να μπορεί ένας πελάτης που έχει πιει πολύ να αφήσει το αυτοκίνητό του εκεί ή να τον πάει κάποιος οδηγός μέχρι το σπίτι του. Ομως αυτό κατέστη αδύνατο ελλείψει χώρων για πάρκινγκ στο κέντρο της Αθήνας, όπως εξηγεί επιχειρηματίας στην «Κ». «Αν δεν έχεις δικό σου χώρο, δεν μπορείς να έχεις τέτοια υπηρεσία», προσθέτει, τονίζοντας πως αυτό έχει κάνει μεγάλη ζημιά στις επιχειρήσεις του κέντρου. «Ή δεν βγαίνει πια ο κόσμος ή δεν πίνει», καταλήγει.
Ωστόσο, δεν συμφωνούν όλοι μαζί του. «Η νύχτα βρίσκει τρόπους να ξεπερνάει τα εμπόδια», λέει έμπειρος επιχειρηματίας. «Εκείνοι που θέλουν να βγουν και να πιουν θα το πράξουν και δεν θα τους σταματήσει κανείς», σημειώνει, εξηγώντας πως τα βαν που μεταφέρουν τους πελάτες είναι μια επιχείρηση από μόνη της. Και προσθέτει ότι στα μπλόκα, μερικά μέτρα πριν από τα περιπολικά, καιροφυλακτούν επιτήδειοι τσιλιαδόροι που σε σταματούν πρώτοι και με 20 ευρώ οδηγούν εκείνοι το αμάξι σου νηφάλιοι, περνούν το αλκοτέστ της Τροχαίας και στη συνέχεια σου ξαναδίνουν το αμάξι μερικά μέτρα παρακάτω, όπου εσύ έχεις πάει με τα πόδια. «Αν και όπως πάμε, σε λίγο θα κάνουν τεστ και σε πεζούς», σχολιάζει διόλου αστειευόμενος.
https://www.sportdog.gr/life/ellada/935 ... ticle_pageΔηλαδη θα βγεις για ποτο και θα κανεις μονος αλκοτεστ κι μετα φαγητο, νερο, τσιχλες
Αντι να παρεις ενα ταξι με την παρεα σου και να σας παει στο μαγαζι, να γινετε λιαρδα και μετα με αλλο σπιτι. Ολη αυτη η φασαρια για να πας με το αμαξι σου