Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#902021 λακκούβες στον παράδεισο ;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
mousatos έγραψε:λακκούβες στον παράδεισο ;
Δεν ξέρω τι ιδέες έχετε αλλά υπάρχουν τραγικές ανωμαλίες και λακούβες στην άσφαλτο αυτής της χώρας.
Ακούω όμως ότι στην Ισπανία η άσφαλτος είναι βελούδο. Εκεί να πάμε.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#902024 Στην Ιαπωνία . Γι'αυτό άλλωστε είναι σκράπες οι γιαπωνέζοι στις αναρτήσεις. Με εξαιρέσεις βέβαια. multilink και τετραδιεύθυνση να 'ουμε.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
drdino έγραψε:Έτσι, αποφάσισα να κάνω την αλλαγή

1) τι πίεση είχες στα ελαστικά;
2) 9άρες οι νέες ζάντες; βάρος;
Άβαταρ μέλους
By drdino
#902026 3bar
8αρες είναι, 8 κιλά εκάστη
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
Giuseppe Busso έγραψε:Πολλή πίεση κατ'εμέ
Σε 245 θα έβαζα τουλάχιστον 8,5 ίντσες φάρδος.

Σωστο το 2ο
Η πιεση ειναι αναλογα την διασταση και το βαρος του αμαξιου . Δεν ειναι πολλά τα 3 μπαρ μερικες φορες

drdino έγραψε:Έτσι, αποφάσισα να κάνω την αλλαγή μιας και το σκεφτόμουν εδώ και καιρό και να πάρω ένα σετ 18" square και να βάλω 245/45/18 γύρω γύρω (αντί για 275 πίσω), Goodyear Assymetric 6 go-flats:

Αυτα φοραω κι εγω σε σχεδον ιδια διασταση (245/40/18)
Καλο λαστιχο , αλλά σ αυτη τη διασταση ειδικα, δεν εχει βαθια αυλακια . Ειχα μια υδρολίσθηση χωρις να το περιμενω και χεστηκα :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
drdino έγραψε:3bar...

Giuseppe Busso έγραψε:Πολλή πίεση κατ'εμέ...

Και για μενα ψηλα ειναι τα 3 μπαρ. Και η Βαγκ κατι τετοια τρελα μου λεει και δεν τα πλησιαζω καν γιατι μπαλονιαζουν τα λαστιχα και γινεται αισχρο το αμαξι. Γυρω στα 2.2 παιζω μεσα στην πολη οπου συνηθως ειμαι μονος μου και ανεβαζω γυρω στα 2.6 οταν ειμαι φορτωμενος με την οικογενεια και βαλιτσες.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#902030 245 σε 8άρα ζάντα είναι το εργοστιακό σέταπ οπότε έμεινα σε αυτό.

Τα 3 μπαρ καλά είναι, μιλάμε για 20αρα με 35/30 προφίλ μπρος πίσω αντοίστιχα.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#902031 Στο Megane με 19αρα / 35 προφίλ, το εργοστάσιο προτείνει 2.3 εμπρός, 2.1 πίσω
Άβαταρ μέλους
By bill33
mousatos έγραψε:λακκούβες στον παράδεισο ;

Kαι λακούβες και πλημμύρες

Άβαταρ μέλους
By George_Prix
BARHonda έγραψε:Στο Megane με 19αρα / 35 προφίλ, το εργοστάσιο προτείνει 2.3 εμπρός, 2.1 πίσω

Πιο αγωνιαρης στο στησιμο ο Γαλλος :metalo:

Πιτσιρικας οταν ειχα το Κλιο, κατεβαζα τοσο χαμηλα την πιεση (γυρω στα 26πσι/1.8μπαρ αν θυμαμαι καλα?) που εφτανα σε καμια στροφη με καλη ασφαλτο/κρατημα και ημουν ετοιμος για ξεζανταρισμα :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By nass
#902038 Για ποιό λόγο είναι πιο "αγωνιστικές" οι χαμηλές πιέσεις ? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#902041 Μεγαλύτερο contact patch με το οδόστρωμα ο κυριότερος (και ίσως και μοναδικός λόγος)
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
BARHonda έγραψε:Μεγαλύτερο contact patch με το οδόστρωμα ο κυριότερος (και ίσως και μοναδικός λόγος)

Με την προτεινόμενη πιεση δεν παταει ολο το λαστιχο κατω ? :s_crazy
Το μονο που θα καταφερεις ειναι να πηγαινει χειροτερα το αμαξι και να καταστρεψεις τα λαστιχα αν το παρακανεις με το ξεφουσκωμα