Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By gatoz
GTS έγραψε:γάτε τον ξέρεις; πες του να ανεβάσει 10κ την τιμή χαλάει την αγορά.

...και αυτό είναι της ίδιας φάσης με το 3008, μεγάλο πρώτο μίσθωμα αλλά με τον 130% συντελεστή εξόδων, τα έβγαλε τα λεφτά του και με το παραπάνω. Εχει ήδη αντικατασταθεί εδώ και μήνες και είναι στο πάρκιν με κίνηση μία κάθε 15 για να κρατιέται λειτουργικά. Η αλήθεια είναι ότι θα το κράταγα αν ήταν ψηλότερο από το έδαφος γιατί και αμαξάρα είναι και αχάλαστο, έχω όμως τον γνωστό εθισμό, του είδους μου, με τη λάσπη....
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
gatoz έγραψε:χαχαχαχα...
Το πήρε κάπου κοντά στα 20k, με 60000km και αφού πρώτα πέρασε ένα μήνα στον ρεμούνδο να αλλάξει ότι μπορεί να χαλάσει.

Ειχε μεινει και τιποτα που δεν αλλαξες ? :s_biggrin
Να σου πω....Παρε μια Τζουλια , και σε 4-5 χρονια που θα την πουλησεις ( κανα 20αρικο) την παιρνω εγω :oops: :lol:

Αντε καλα.... ας ειναι και Στελβιο
Άβαταρ μέλους
By Chris
gatoz έγραψε:
Chris έγραψε:Αυτο που πουλαει ο αλλος 30κ αμαξι και τραβαει φωτος παρκαρισμενο διπλα στους τσιμεντολιθους και τα γκραφιτι ποτε δε θα το καταλαβω. Παρτο ρε ανθρωπε και πηγαινε σε ενα αδειο παρκινκ ξερω γω να βγαλεις σωστες φωτος. Αυτο τωρα φαινεται σαν να κατεβηκε να το παρει το πρωι να παει γραφειο και του σκασε φλασια και σκεφτηκε ρε δεν ανεβαζω καμια φωτο στο καρ να δουμε αν θα τσιμπησει κανεις?

...η αλήθεια είναι ότι έκανε έργα η cosmote εκείνες τις ημέρες και το πάρκιν του ήταν απροσπέλαστο. από την άλλη το αμάξι πωλείται, όχι οι τσιμεντόλιθοι....

Λολ μας πιάσανε :lol:
Άβαταρ μέλους
By bebes
#901778 Ψάχνω να βρω νοικιάρικο Corolla Cross. Να το παρω δυο μερες να το δοκιμασω καλα για να καταληξω αν με καλύπτει.
Βρήκα μονο μια εταιρια η οποία όμως ειναι στην Αθήνα.

Εχετε καμια ιδεα πως θα ψαξω για Θεσσαλονικη ή (ακομα καλυτερα) σε Λάρισα ή Βόλο;
Απ'οσο εψαξα στις γνωστες πλατφορμες δεν βρίσκω. Εχουν Yaris cross, CHR, Rav, αλλα οχι corolla :(
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#901780 Το chr είναι ίδια πλατφόρμα, ίδια μηχανικά μέρη πλην των πολλαπλών πίσω ακόμα και στο 1,8.
Ενώ η Κορολλα Κρος έχει ημιακαμπτο.
Στην ανάγκη δηλαδή...
Άβαταρ μέλους
By edmond
#901781 https://bitros.car.gr/cars/view/48508682

Ο κολέγκας πήρε μοντ του 20, ενώ δίπλα του ακριβώς ήταν το άνωθι φέισλιφτ. Εκείνος είχε στρογγυλοκάτσει στα δερμάτινα αυτού που τελικά πήρε ενώ εγώ σ' αυτό. Εμφανής η διαφορά στο σαλόνι του, καλύτερα υλικά και πιο καλαίσθητο. Επίσης ιμο πιο ωραία η μπροστά μάσκα. Τον έψησα αρκετά μπας και προτιμούσε αυτό (f/l αφού) αλλά δεν ενέδωσε. Η γυναίκα του δλδ :shifty:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#901787 Τα XTrail βγάζουν αρκετα θέματα πάντως. Τώρα για το 3008 που το πουλάνε σε τόσο καλή τιμή λογικό είναι με τόσα προβλήματα που βγάζουν. Μέχρι και πίσω ηλεκτροκινητήρα εχει αλλάξει ενας συνάδελφος. Γενικά σε μτχ μονο Toyota &Honda θα κοίταγα.Τα Subaru δυστυχώς εχουν πολύ αδύναμους κινητήρες.ΚΑΙ το καινουριο Forster ειναι πολύ ωραίο εχει και ατοκο χρηματοδοτικό αλλά με 140 ps σέρνεται. Το υβριδικό δε θα έρθει Ευρώπη.
Άβαταρ μέλους
By markvag
PaNick67 έγραψε:
markvag έγραψε:
edmond έγραψε:Από τον Μπήτρο μαρκοβάγκο :iconcool:

Μακάρι να του βγει καλό!

Ο Μπητρος τι φαση; Τελευταια βαζει σε ολα τα αυτοκινητα του το VIN επιτρεποντας να το ψαξεις μεσω εφαρμογης, ακομα και να κανεις ελεγχο σε επισημο σερβις.

Τελευταία φορά που έψαξα αμάξι από Μπήτρο, έλεγε πως απαγορεύει έλεγχο εκτός των εγκαταστάσεών του. Για εμένα αυτό είναι τεράστιο red flag. Χώρια που γενικά φαίνεται πως ενδιαφέρεται περισσότερο για ποσότητα και όχι για ποιότητα.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#901791 to Crv που εβαλε ο edmond μου το πρότειναν χθες προφορικά σε κουβεντα που ειχα με γνωστους μου, ανθρωπους του "χώρου".
Ειναι πολυ καλη περίπτωση, απλά ειναι ακριβό για τα δεδομενα μου και μεγάλο.

Οι κινητήρες ντίζελ της σουμπαρού ήταν τελικά μια αποτυχία*.
Με τοσα που διαβάζω τον τελευταίο καιρό που ψαχουλεύω τα φόρουμΖ παγκοσμίως, αισθάνομαι μεχρι και τυχερός που άντεξα τόσο. Εφτασα λιγο πάνω απο το διπλάσιο του μέσου προσδόκιμο ζωής τους :lol: :lol: :lol:
Απο την άλλη, αν κολλούσε στα 80-90-120000 χιλιομετρα, το πιο πιθανό ήταν να μου εδιναν δωρεαν καινουριο μπλόκ κινητηρα οπότε με 2 βαρία 3000€ θα το ειχα "καινούριο".

Δεν θυμαμαι αν το ανέφερα, ειχα βρει στην Πολωνία ενα μηχανουργείο που επισκεύαζε τους συγκεκριμενους κινητήρες. Ημουν ετοιμος να παω εκει το δικό μου μπλόκ για επισκευή. Οι "εδω" όμως, ρεκτιφιέ και μηχανικός μου είπαν να το κλεισει κιολας και να το φερω κλειστό, έτοιμο. Οι Πολωνοί αναλάμβαναν μόνο την επισκευή, οπότε η ιδέα δεν προχώρησε.
Τωρα βρήκα αλλο συνεργείο - στη Σλοβενία- που τα αναλαμβάνει όλα. Επισκευαζει (αντικαθιστά) τις ελλατωματικες βασεις του στροφάλου, ελέγχει όλα τα εξαρτηματα του κινητήρα, αντικαθιστά ή επισκευαζει όποια απαιτούνται και παραδίδει είτε το μπλόκ έτοιμο κλειστο, είτε αν παω και τα υπόλοιπα πλανίζει τις κεφαλες, τις βαλβίδες κλπ και τον ετοιμαζει όλο (κορμο με κεφαλές). Περιμενω απάντηση για λεπτομερειες και τιμες κι αν τα πραγματα ειναι ελπιδοφόρα, φορτωνω και ξεκιναω για χειμερινες διακοπες στη χωρα της Μελάνια :)
Ο δεύτερος δίνει και εγγύηση, 1 χρόνο ή 170000 χιλιομετρα για το μπλόκ και τον στρόφαλο. Αν το φτιαξω θα παω το καλοκαίρι μεχρι το Nord Kapp να το δοκιμασω :s_devil

*Βγήκαν τόσο καλοί οι boxer diesel (ειδικα οι ευρο 4 & 5) που υπάρχουν μηχανουργία (δυο βρήκα μονο εγω) τα οποία ασχολούνται αποκλειστικά με την επισκευή τους :metalo:
Άβαταρ μέλους
By edmond
#901794 Ο μπήτρος πουλάει 10 αμάξια την ημέρα και έχει άπειρες επισκέψεις καθημερινά. Αν έπρεπε να στέλνει και κάθε αμάξι που ενδιαφέρεται κάποιος σε εξωτερικό συνεργείο, θα έπρεπε να έχει άλλα 30 άτομα προαωπικό. Δεν ενστερνίζομαι απόλυτα, ωστόσο βρίσκω κάποια "λογική" πίσω από την πρακτική αυτή. Έχει αναβατόριο και σου λέει έλα με όποιον θες και τσέκαρε ότι θες. Αυτό έκανα με το verso, πήγα με μάστορα της εμπιστοσύνης μου, το μπρίζωσε, όλα καλά με μηδέν σφάλματα, το σηκώσαμε, τσεκάρισμα για σκουριές όλα γκούντ πάνω κάτω δεξια αριστερά μέσα έξω κσι προχώρησα. Το αυτό με τον γιο του αφεντικού που πήρε λίγες βδομάδες αργότερα ένα μινι κούπερ διλιτρο, επίσης ένας φίλος μου για ένα πεζό 308 και πρόσφατα ο συαδελφος με το υβριδικό 3008. Στο οποίο διαπιστώσε σπίτι του ότι είναι χαλασμένο το καλώδιο φόρτισης. Πήγε την επόμενη μέρα, του το είπε και του παρήγγειλε άλλο, κάπου 300€ νομίζω είπε, φυσικά το έδωσε δωρεάν.
Ισχύει για την ποσότητα.
Λήγουν τα μισθώματα σε 50 QQ ξέρωγω από την πχ Avis. Κατευθείαν ενημερώνει τους μαντράδες για την διαθεσιμότητα τους (να τα διώξει θέλει, για ν' ανανεώσει τον στόλο της) και πάνε απο το terminal της για τα τσεκαρίσματα-συνεννοήσεις.
Οι "μικροί" μαντράδες θα διαλέξουν απο ενα τεμάχιο, λίγο πιο προσεγμένο από τον σωρό.
Ε, ο μπήτρος θα φορτώσει 2 αυτοκινητάμαξες χωρίς να τα πολυψάξει, λιγότερα ο μαρινάτος, ακόμα πιο λίγα καναδυό άλλοι.
Τα qq δεν τα λέω τυχαία, αμα μπει κάποιος στο σάιτ του θα δει μερικά κομμάτια που γράφουν "coming soon" και πολλά που είναι ήδη εκεί. Το ίδιο σε πεζό 3008 και 5008.
Το -αναμφίβολα- κακό όνομα το είχε βγάλει όταν έφερνε αβέρτα εισαγωγής ότιναναι με -συνήθως- γυρισμένα χιλιόμετρα, ειδικά σε εκείνο το μπραφ με την απελευθέρωση του πετρελαίου, όπου ο έλεγχος ήταν πρακτικά αδύνατος. Πλέον η αναλογία έχει αλλάξει δραματικά, παίζει κυρίως μπάλα με λίζινγκ όπου ο έλεγχος είναι εύκολος, υπάρχουν δε και τα λογής vertical.
Τεσπα, μεγάλη ιστορία τα μτχ, σίγουρα παίζει η τύχη τον ρόλο της ότι και να πάρεις. Ειδικά τώρα με τα "ρεύματα" το θέμα ζορίζει περισσότερο. Προσωπικά θα έμπαινα σε ένα τιγκουαν 1.5 δσγ ή -όπως αναφέρθηκε- μόνο σε ιάπωνα για ρεύμα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
markvag έγραψε:
PaNick67 έγραψε:
markvag έγραψε:
edmond έγραψε:Από τον Μπήτρο μαρκοβάγκο :iconcool:

Μακάρι να του βγει καλό!

Ο Μπητρος τι φαση; Τελευταια βαζει σε ολα τα αυτοκινητα του το VIN επιτρεποντας να το ψαξεις μεσω εφαρμογης, ακομα και να κανεις ελεγχο σε επισημο σερβις.

Τελευταία φορά που έψαξα αμάξι από Μπήτρο, έλεγε πως απαγορεύει έλεγχο εκτός των εγκαταστάσεών του. Για εμένα αυτό είναι τεράστιο red flag. Χώρια που γενικά φαίνεται πως ενδιαφέρεται περισσότερο για ποσότητα και όχι για ποιότητα.

Αν εχω το VIN και μπορω να το ψαξω ειτε μεσω εφαρμογης ειτε μεσω επισημου δικτυου, αφου λεει οτι ειναι ελληνικης αντιπροσωπειας, ο ελεγχος απλοποιειται αρκετα.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
edmond έγραψε:Ο μπήτρος πουλάει 10 αμάξια την ημέρα και έχει άπειρες επισκέψεις καθημερινά. Αν έπρεπε να στέλνει και κάθε αμάξι που ενδιαφέρεται κάποιος σε εξωτερικό συνεργείο, θα έπρεπε να έχει άλλα 30 άτομα προαωπικό. Δεν ενστερνίζομαι απόλυτα, ωστόσο βρίσκω κάποια "λογική" πίσω από την πρακτική αυτή. Έχει αναβατόριο και σου λέει έλα με όποιον θες και τσέκαρε ότι θες. Αυτό έκανα με το verso, πήγα με μάστορα της εμπιστοσύνης μου, το μπρίζωσε, όλα καλά με μηδέν σφάλματα, το σηκώσαμε, τσεκάρισμα για σκουριές όλα γκούντ πάνω κάτω δεξια αριστερά μέσα έξω κσι προχώρησα. Το αυτό με τον γιο του αφεντικού που πήρε λίγες βδομάδες αργότερα ένα μινι κούπερ διλιτρο, επίσης ένας φίλος μου για ένα πεζό 308 και πρόσφατα ο συαδελφος με το υβριδικό 3008. Στο οποίο διαπιστώσε σπίτι του ότι είναι χαλασμένο το καλώδιο φόρτισης. Πήγε την επόμενη μέρα, του το είπε και του παρήγγειλε άλλο, κάπου 300€ νομίζω είπε, φυσικά το έδωσε δωρεάν.
Ισχύει για την ποσότητα.
Λήγουν τα μισθώματα σε 50 QQ ξέρωγω από την πχ Avis. Κατευθείαν ενημερώνει τους μαντράδες για την διαθεσιμότητα τους (να τα διώξει θέλει, για ν' ανανεώσει τον στόλο της) και πάνε απο το terminal της για τα τσεκαρίσματα-συνεννοήσεις.
Οι "μικροί" μαντράδες θα διαλέξουν απο ενα τεμάχιο, λίγο πιο προσεγμένο από τον σωρό.
Ε, ο μπήτρος θα φορτώσει 2 αυτοκινητάμαξες χωρίς να τα πολυψάξει, λιγότερα ο μαρινάτος, ακόμα πιο λίγα καναδυό άλλοι.
Τα qq δεν τα λέω τυχαία, αμα μπει κάποιος στο σάιτ του θα δει μερικά κομμάτια που γράφουν "coming soon" και πολλά που είναι ήδη εκεί. Το ίδιο σε πεζό 3008 και 5008.
Το -αναμφίβολα- κακό όνομα το είχε βγάλει όταν έφερνε αβέρτα εισαγωγής ότιναναι με -συνήθως- γυρισμένα χιλιόμετρα, ειδικά σε εκείνο το μπραφ με την απελευθέρωση του πετρελαίου, όπου ο έλεγχος ήταν πρακτικά αδύνατος. Πλέον η αναλογία έχει αλλάξει δραματικά, παίζει κυρίως μπάλα με λίζινγκ όπου ο έλεγχος είναι εύκολος, υπάρχουν δε και τα λογής vertical.
Τεσπα, μεγάλη ιστορία τα μτχ, σίγουρα παίζει η τύχη τον ρόλο της ότι και να πάρεις. Ειδικά τώρα με τα "ρεύματα" το θέμα ζορίζει περισσότερο. Προσωπικά θα έμπαινα σε ένα τιγκουαν 1.5 δσγ ή -όπως αναφέρθηκε- μόνο σε ιάπωνα για ρεύμα.

Παντως τωρα που εγραψες tiguan, μαλλον εχουν φερει κατι καραβιες eHybrid leasing και εχει γεμισει ο κοσμος και πολυ μου αρεσει το συγκεκριμενο.