Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By pro
#901528 Επιτρέπεται υπόγειος αγωγος με αυστηρότερους κανόνες. Πχ ο αγωγος περιβάλλεται από δεύτερο μεγαλύτερο αγωγό, όποτε σε περίπτωση διαρροής το αέριο μέσω του δεύτερου οδεύει σε ασφαλές μέρος. Κάτι τέτοιο δεν υπήρχε από αυτά που μου μετέφεραν. Γενικά φαίνεται ότι υπηρχαν σοβαρές ενδείξεις που αγνοηθηκαν. Απαράδεκτο και εγκληματικό, δεν υπάρχουν λόγια.
Άβαταρ μέλους
By markvag
kostis20 έγραψε:Ενταξει μιλαμε δεν ειμαστε ικανοι για τιποτα σωστο....

Επειδή έχω μεγάλη (και πικρή) εμπειρία με Ελληνικές εταιρείες με εργοστάσια και παραγωγή, η συντριπτική πλειοψηφία θεωρεί πως η ασφάλεια είναι ένα κόστος και ένα βάρος που μας ενοχλεί και πρέπει να το αποφύγουμε όπως μπορούμε, ίσα ίσα να περάσουμε τυχόν έλεγχο της επιθεώρησης εργασίας και να έχουμε να λέμε σε τυχόν δικαστήριο μετά από τυχόν ατύχημα, για να δώσουμε πάτημα στην αδέκαστη ελ δικαιοσύνη (τα γρανάζια της οποίας έχουν λαδωθεί καταλλήλως) να μας αθωώσει... Βέβαια, στα λόγια όλοι δίνουν πρωταρχική σημασία στην ασφάλεια. :x Μία μόνο βρήκα να το εννοεί και στην πράξη...

Όπως γελάω όταν βλέπω φωτογραφίες σε ΜΜΕ από εργοτάξια ή εργοστάσια, που βλέπεις όλοι είναι με γιλέκα και κράνη και παρατηρείς εργάτες, μηχανικούς, κτλ, που υποτίθεται είναι όλη μέρα βουτηγμένοι σε λάσπες, λάδια, κτλ., να έχουν πεντακάθαρα κράνη και γιλέκα :tomato: ! Τέτοια μανία με την καθαριότητα πια;; :s_crazy

Η οποία επιθεώρηση εργασίας είναι αφενός τραγικά υποστελεχωμένη (ένα διάστημα παλιότερα υπήρχε ΕΝΑΣ μόνο επιθεωρητής για όλη την περιοχή από Θεσσαλονίκη μέχρι και την Αλεξανδούπολη... ευτυχώς πλέον είναι καλύτερα, όχι κατά πολύ βέβαια) και αφετέρου δεν έχουν ιδέα τι κάνουν. Έχω δει επιθεωρητές να μην ασχολούνται καν με τραγικές καταστάσεις (κοφτερές λαμαρίνες που εξέχουν από ράφια σε διαδρόμους και μπορούν άνετα να σου κόψουν φλέβα / βγάλουν μάτι) και να γράφουν παρατήρηση γιατί μία "σκάλα" με ΤΡΙΑ ολόκληρα σκαλοπάτια δεν είχε κουπαστή... :s_crazy :s_whiteflag Ενώ, λίγο παραδίπλα μία σκάλα από το ισόγειο στον πρώτο όροφο επίσης δεν είχε κουπαστή (αλλά για κάποιον λόγο η παρατήρηση γράφηκε μόνο για τη σκάλα που είχε ύψος 40εκ... :vava: )

Και φυσικά, η διαφθορά είναι επίσης παντού στη συγκεκριμένη υπηρεσία (και μπορώ να δείξω τα τεκμήρια σε όποιον έρθει στη Δράμα για μία μόνο περίπτωση φυσικά από τις άπειρες)...

Η χώρα του "πάμε κι ότι γίνει"...
Άβαταρ μέλους
By Serf
«Κατάσταση έκτακτης ανάγκης»: Η GenZ η πρώτη γενιά που είναι λιγότερο έξυπνη από την προηγούμενη | Έθνος https://share.google/GHhg7wnmsd5z68TXM

...

«Οι περισσότεροι από αυτούς τους νέους είναι υπερβολικά σίγουροι για το πόσο έξυπνοι είναι. Όσο πιο έξυπνοι νομίζουν ότι είναι, τόσο πιο ηλίθιοι είναι στην πραγματικότητα», δήλωσε στην Post.

...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Yugo_para_siempre έγραψε:https://youtu.be/558Gu1dVYac

:help: :help: :help:

Είμαστε σε τέτοια εξαθλίωση, φόβο για το αύριο, ρε γαμώτο;

Εχεις ακουστα το εργο του Ιονεσκο, Ρικοκερος;

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A1%CE ... E%BA%CE%BF)
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#902209 Επίσης πάντα θα υπάρχουν διαθέσιμοι να συνταχθούν με τα αφεντικά εις βάρος των υπολοίπων.
Η δικαιολογία είναι πάντοτε η ίδια : χρειάζομαι τα λεφτά (λες και οι υπόλοιποι δουλεύουν από χόμπι).
Αν η κοινωνία καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές, τότε δεν θα βρίσκουν να τα κάνουν. Όσο κάποιοι δεν ντρέπονται ούτε τα ορφανά που έμειναν πίσω, δεν υπάρχει ελπίδα.
Γενικότερα, η χώρα δεν έχει ελπίδα και μέλλον θα πω εγώ, ένας ακόμη λόγος να σκεφτόμαστε την μετανάστευση.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Yugo_para_siempre έγραψε:https://youtu.be/558Gu1dVYac

:help: :help: :help:

Είμαστε σε τέτοια εξαθλίωση, φόβο για το αύριο, ρε γαμώτο;

Ναι. Βάλε μέσα και την εθελοτυφλία και την περίεργη ανάγκη πολλών ανθρώπων να υποστηρίζουν με πάθος πράγματα που τους βλάπτουν ευθέως αντί πινακίου φακής...

Βγαίνουν πάντως συνέχεια πράγματα...

«Εγώ είμαι υπεύθυνος από εδώ και πέρα για το τι θα συμβεί»

“Εγώ είμαι το αφεντικό και θα κάνεις ό,τι σου λέω. Εσύ βάλε τον σωλήνα και είμαι εγώ υπεύθυνος από εδώ και πέρα για το τι θα συμβεί”

(για δουλειά που ο υδραυλικός είπε να μην γίνει λόγω επικινδυνότητας)

‘Ηδη από τον περασμένο Ιούλιο γραφείο Μηχανολόγων Μηχανικών είχε καταθέσει προσφορά που αφορούσε δύο κτίρια της βιομηχανικής μονάδας, μεταξύ αυτών και το κτήριο στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη. Στη μελέτη που συνόδευε την προσφορά καταγράφονταν σοβαρές επισημάνσεις για ελλείψεις και αποκλίσεις από τη νομοθεσία.

Κοινώς, εφόσον ισχύουν (που λογικά ισχύουν), όχι απλά γνώριζαν πολύ καλά το πρόβλημα, αλλά συνειδητά επέλεξαν όχι μόνο να μην κάνουν τίποτα, αλλά να το κάνουν χειρότερο.

Εντωμεταξύ, όποιος έχει δουλέψει στη βιομηχανία, γνωρίζει ότι αυτές οι συμπεριφορές είναι το στάνταρ του μέσου Ελ εντρεπρενιούρ και η σωστή τήρηση των νόμων και των στάνταρ ασφαλείας είναι η εξαίρεση. Ας γλιτώσουμε κανένα ευρώ και δεν θα γίνει τίποτα, "ξέρω εγώ" (διότι ως γνωστόν ο Ελ εντρεπρενιούρ είναι ο φωτεινός παντογνώστης, πως είναι ο θεός;; ε, λίγο καλύτερα) ή "αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη" (που ΠΟΤΕ δεν το κάνει). Αλήθεια, τώρα, ο "αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη" θα πει στο δικαστήριο ότι όλα αυτά ήταν δικές του αποφάσεις, παρά τις περί του αντιθέτου εισηγήσεις και προειδοποιήσεις;; ΕΙΜΑΙ 100% σίγουρος (με βάση την εμπειρία μου) πως όχι και η βασική του υπερασπιστική γραμμή θα είναι "δεν μου το είπαν, αν μου το έλεγαν θα το φτιάχναμε" ή κάτι τέτοιο... Όπως γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις που έχω ακούσει. ΟΚ, μένει να αποδειχθώ λάθος... που δεν το νομίζω...

Isambard έγραψε:Γενικότερα, η χώρα δεν έχει ελπίδα και μέλλον θα πω εγώ, ένας ακόμη λόγος να σκεφτόμαστε την μετανάστευση.

Εννοείται πως δεν υπάρχει μέλλον. Προσωπικά δεν κατάφερα (ακόμα) την μετανάστευση, ελπίζω πάντως τα παιδιά μου να μην μείνουν εδώ.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#902224 Εννοείται θα πει δεν ήξερα , δε γνώριζα όπως και στο δικό μας εργοστάσιο. Μια . δυο , τρεις ώς που κάποια στιγμή αποφασίστηκε να τους στέλνουμε από τον ποιοτικό έλεγχο κάθε μέρα email με ημερήσια αναφορά ποιοτικού ελέγχου σε διευθυντή , υπεύθυνο παραγωγής και τεχνικό συνεργείο. ΝΑ υπάρχει κάτι γραπτό για δική μας κάλυψη.
Όχι οτι άλλαξαν πολλά . Έπαιρναν την αναφορά και συχνά έκαναν πάλι την πάπια με τη δικαιολογία " αυτή είναι δική σας δουλειά" . ΝΑι , δική μου δουλειά είναι με 3 και 60 μηνιάτικο να κυνηγάω τον καθένα ( συνήθως ιεραρχικά πάνω από μένα) που βαριέται να κάνει τη δουλειά του και το παίζει τρελίτσα. πχ εργοδηγοί .
Άβαταρ μέλους
By markvag
mousatos έγραψε:ΝΑι , δική μου δουλειά είναι με 3 και 60 μηνιάτικο να κυνηγάω τον καθένα ( συνήθως ιεραρχικά πάνω από μένα) που βαριέται να κάνει τη δουλειά του και το παίζει τρελίτσα. πχ εργοδηγοί .

Άλλη κλασσική συμπεριφορά Ελ εντρεπρενιούρ και μανατζαραίου. Σε πετάει στον λάκο με τα φίδια, χωρίς κανένα όπλο, χωρίς καμία κάλυψη, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ πως θα σε φάνε πολύ μεγαλύτερα ψάρια από εσένα και σε αφήνει.

Και μόλις (αναπόφευκτα) αποτύχει, φταις εσύ.

Σε άλλα νέα, για την υπόθεση της Βιολάντας, πλέον μιλάμε για απάτες...

«Εγώ το 2000 παραιτήθηκα» – Συνταξιούχος μηχανικός είδε το όνομά του σε μελέτη ως δήθεν επιβλέπων της «Βιολάντα»

Ο πρώτος μηχανικός που έβγαλε την πρώτη άδεια το 1998 για το εργοστάσιο της «Βιολάντα» όπου συνέβη η τραγική έκρηξη, μίλησε στην εκπομπή Live News σήμερα. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, ο μηχανικός έκανε τις απαραίτητες εργασίες το 1998 στο εν λόγω εργοστάσιο της «Βιολάντα», και είπε ότι όλα τότε ήταν ηλεκτροκίνητα, οι φούρνοι δηλαδή ήταν ηλεκτροκίνητοι.

Στη συνέχεια, το 2007 όταν οι υπεύθυνοι ήθελαν να πάρουν την άδεια για τις δεξαμενές υγραερίου, χρησιμοποίησαν αυθαίρετα, λέει ο μηχανικός, το όνομά του στο έγγραφο που συνοδεύει την επίβλεψη του έργου.

Και μέχρι σήμερα, υποστηρίζει ο μηχανικός, ψάχνει να βρει αυτό το έγγραφο για να κινηθεί νομικά. Εμφανίζεται δηλαδή επιβλέπων μηχανικός στα χαρτιά, που όμως δηλώνει ότι ουδέποτε έκανε την επίβλεψη αυτού του έργου.

Όπου κι αν το πιάσεις βρωμάει.
Άβαταρ μέλους
By Serf
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#903728 Ελλαδάρα 4.0

Πινακίδες κυκλοφορίας – Κατεπείγουσα απευθείας ανάθεση με «ένεση» 30.000 κομματιών άμεσα

Κατέρρρευσε και επίσημα ο διαγωνισμός για την προμήθεια πινακίδων κυκλοφορίας, στα κάγκελα η αγορά – Με απευθείας ανάθεση ύψους άνω των 700.000 ευρώ επιχειρεί το Υπουργείο να δώσει έστω μία λύση, άμεσα.

Το μείζον θέμα της έλλειψης πινακίδων κυκλοφορίας στην χώρα μας περνά σε μία άλλη φάση, μετά την επίσημη ματαίωση του διαγωνισμού που είχε ανακοινωθεί για την προμήθεια τους. Η σχετική απόφαση της ματαίωσης έχει ήδη αναρτηθεί στις ενημερώσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με ημερομηνία 27 Μαρτίου – ανοίγοντας νέους ασκούς του Αιόλου στο πρόβλημα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δικού μας χώρου, περίπου 9.000 μοτοσυκλέτες παραμένουν «παγωμένες» στην διαδικασία ταξινόμησης, λόγω ακριβώς αυτής της έλλειψης πινακίδων, ενώ έχουν σημειωθεί ήδη και ακυρώσεις παραγγελιών -προφανές οικονομικό πλήγμα στην αγορά. Για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης, που τώρα προφανώς άρχισε να δείχνει τα «δόντια» της σε βαθμό που να... συγκινήσει τους αρμόδιους, εγκρίθηκε με την διαδικασία του κατεπείγοντος, απευθείας ανάθεση για «κόψιμο» περίπου 300.000 πινακίδων – από αυτές, οι 60.000 για μοτοσυκλέτα, οι υπόλοιπες σε ζεύγη 120.000 τον αριθμό για αυτοκίνητα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ, θα «κοπούν» σε προτεραιότητα περίπου 30.000 πινακίδες για άμεση διοχέτευση στην αγορά μοτοσυκλέτας αυτές τις μέρες, ενώ οι υπόλοιπες 30.000 εντός 30 ημερών. Το κόστος της ανάθεσης, ανήλθε στα 738.048 ευρώ, με ΦΠΑ.

Περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις και στην πράξη.
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#903730 Η κυβέρνηση έχει τεχνογνωσία στο θέμα σαφώς. Μιλώ για την απευθείας ανάθεση προφανώς.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#903731 Πάντως μια χαρά τη βλέπω τη δουλειά... Αφήνεις το πράγμα να φτάσει στο απροχώρητο, ρίχνεις μία απευθείας αναθεσούλα και μετά βγαίνεις και μιλάς για "διαχρονικές παθογένειες" και πως "πάλι καλά που το λύσαμε το πρόβλημα" και όλα καλά...

Και λεφτάκια στην τσέπη και να λιβανίζουν τα ΜΜΕ και να χαίρονται οι χαχόλοι από κάτω... :metalo: :metalo:

Βέβαια, πως είναι δυνατόν να μιλάει για διαχρονικές παθογένειες μία κυβέρνηση που είναι στη μέση της δεύτερης συνεχόμενης τετραετίας της και κυβερνάει πάνω από το 1/3 του χρόνου από τη μεταπολίτευση;; Αυτό είναι ένα από τα υπαρξιακά ζητήματα του σύγχρονου Ελ! :lol: :lol: