- 25 Ιαν 2026, 10:21
Εμείς ειχαμε μετακομίσει Κω ηδη το 1993 και στα Ίμια ημουν Γ Λυκείου στη Κω...Δε θα τις ξεχάσω αυτες τις μέρες .Το σπίτι μου είναι 500m απο το ελικοδρόμιο .Τη νύχτα που έπεσε το ελικόπτερο ήταν η μονη φορά που απογειώθηκε Χιούι βράδυ.Σχολείο δεν κάναμε ,αρκετοί καθηγητές ειχαν επιστρατευθεί. Ο πατέρας μου επιφυλακή. Ο κόσμος μουδιασμένος .Κατέβαινες στη παραλία του φάρου και τρόμαζες απο τα πολεμικά πλοία που έβλεπες προς τη περιοχή των Ιμίων.Πήγα και είδα και το μοιραίο ελικόπτερο οταν το ανέσυραν και το έφεραν στο λιμάνι.
Δυστυχώς οι μαρτυρίες όσων επιστρατευθήκαν αλλα και όσων ήταν φανταροι εκείνη τη περίοδο ήταν αποκαρδιωτικές...
Όσο για τη διαχείριση της κρίσης επιβεβαιώνεται οτι όλοι και πολιτικοί και στρατιωτικοί εκαναν λάθη επι λαθων.... Εντύπωση μου έκανε η ευκολία που ο Λυμπέρης και ο διοικητής της φρεγάτας Ναβαρίνο μιλάγανε για το πρώτο χτύπημα...
Απορω που ζούσαν...Ουτε που σκέφτηκαν τι μπορούσε να συμβεί μετα δηλαδή?
Άλλο που μου εκανε εντύπωση ήταν η "σπόντα" του επάρχου για τις καλές σχέσεις του Δημάρχου Καλύμνου με τον Αρσένη...
Τελος πάντων δε ξεχνιούνται εκείνες τις μέρες ....Εγω για κανενα τρίμηνο εβλεπα εφιαλτες οτι κανουν οι Τούρκοι απόβαση στην ακτογραμμη του νησιού μου....
Επειτα που υπηρέτησα στη περιοχή και γύρισα ολες τις βραχονησίδες τρόμαξα ακόμα παραπάνω με το τι μπορούσε να γίνει στη Κω πχ...
Και οτι Φαρμακονήσι και Καλολυμνος προ Ιμίων ήταν αδειες εντελώς
Ευτυχως που υπάρχει και ο Παπαχελάς και ασχολειται ακόμα με τετοια θέματα.Ο κόσμος τα ξεχνάει.Εξαιρετικο το ντοκιμντέρ ,όπως και το αντίστοιχο για τη Κύπρο.