Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By fokion
mousatos έγραψε:Αν αυτό τύχαινε καλοκαίρι με x20 επιβατική κίνηση, θα έπεφτε πολύ κλάμα. Ευτυχώς που κάτι τέτοιο συνέβη τη δεδομένη χρονική στιγμή .

ή αν ειχε καιρό

το "καλο" της ιστορίας ηταν οτι οσοι ηταν στην εμβελεια υων αεροδρομιων ειχαν επαφή
Άβαταρ μέλους
By fokion
#901155 Δε ξερω αν πρεπει να χαρώ ( προφανως και χαίρομαι που επιτέλους θα εκσυγχρονιστεί ) ή να στεναχωρηθώ που αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά οτι αυτή η οντότητα που τη λέμε "κράτος" ειναι διαχρονικά ΓΤΠΚ......

Με δωρεά πέντε εταιρειών η προμήθεια νέου Συστήματος Επικοινωνιών και Καταγραφής Φωνής στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Fraport Greece, Aegean Airlines, Sky Express και Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ χρηματοδοτούν την άμεση εγκατάσταση σύγχρονου Συστήματος Επικοινωνιών και Καταγραφής Φωνής στα Κέντρα Ελέγχου Περιοχής Αθηνών και Μακεδονίας

προφανεστατα και κοιτανε την ευρηθμη λειτουργία ΤΟΥΣ πρωτίστως αλλα και παλι.....

Τεσπα
το αρθρο εδω
https://www.protothema.gr/greece/articl ... e=Facebook
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#901162 Σίγουρα θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους απρόσκοπτα, ίσως όμως το χρησιμοποιούν στο μέλλον και ως leverage για οτιδήποτε θελήσουν.
Άβαταρ μέλους
By nass
fokion έγραψε:Δε ξερω αν πρεπει να χαρώ ( προφανως και χαίρομαι που επιτέλους θα εκσυγχρονιστεί ) ή να στεναχωρηθώ που αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά οτι αυτή η οντότητα που τη λέμε "κράτος" ειναι διαχρονικά ΓΤΠΚ......

Με δωρεά πέντε εταιρειών η προμήθεια νέου Συστήματος Επικοινωνιών και Καταγραφής Φωνής στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Fraport Greece, Aegean Airlines, Sky Express και Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ χρηματοδοτούν την άμεση εγκατάσταση σύγχρονου Συστήματος Επικοινωνιών και Καταγραφής Φωνής στα Κέντρα Ελέγχου Περιοχής Αθηνών και Μακεδονίας

προφανεστατα και κοιτανε την ευρηθμη λειτουργία ΤΟΥΣ πρωτίστως αλλα και παλι.....

Τεσπα
το αρθρο εδω
https://www.protothema.gr/greece/articl ... e=Facebook

Εμ αφού το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε τη νέα σύμβαση (η απόφαση που αναμενόταν στις 13/1... τελικά ήταν απορριπτική...) και το έργο παραπεμπόταν στις καλένδες... :tomato: :vava:
Ελληνική πραγματικότητα :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By markvag
#901170 Ζούμε σε μία "χώρα" που δεν μπορεί ή δεν θέλει να διαθέσει 7Κ € για να αγοραστεί ένα προ-κατ σπιτάκι για το κέντρο υγείας στη διάρκεια πανδημίας, για να εξετάζονται ύποπτα κρούσματα χωριστά από τους υπόλοιπους (ευαίσθητους) ασθενείς και ο υπεύθυνος αναγκάζεται να ζητιανεύει σε κάθε τσουτσέκι για να μπορέσει να κάνει τη δουλειά του (= να σώσει τις ζωές ανθρώπων). :tomato:

Μιλάω για το 2020 με τον Covid φουλ και το Νευροκόπι, που ήταν τέρμα κόκκινο... Που ο προϊστάμενος ζητιάνευε στις τοπικές επιχειρήσεις και, προς τιμή του, ο δικός μου, ούτε που το σκέφτηκε να απαντήσει θετικά.

Θα ασχοληθεί κανείς με εξοπλισμό εκατομμυρίων;; :tomato:

Βέβαια, να δώσουμε άπειρα λεφτά για όπλα και φιέστες στην παραλαβή τους (και άπειρα άλλα άχρηστα), έχουμε.

Ηλίθια χώρα.
Άβαταρ μέλους
By fokion
Dimitris_P έγραψε:Σίγουρα θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους απρόσκοπτα, ίσως όμως το χρησιμοποιούν στο μέλλον και ως leverage για οτιδήποτε θελήσουν.

Γνωρίζοντας "προσωπα και πραγματα" του χωρου, ( οχι ολα προφανως) προσωπικά πιστευω οτι το 95% ηταν στο "να κάνουν τη δουλειά τους απρόσκοπτα" οι ΑΙΑ, Αιγαίου, Sky και Fraport τουλαχιστον για το επομενο καλοκαιρι....

Καθοτι ολοι τους εχουν τεραστια αύξηση αφίξεων - κινησεων το 2025 θα θελουν ισως και νωρίτερα, αν το εργο εχει προχωρήσει σε καποιο βαθμό.

Συνυπολογίζοντας βεβαια τα penalty και τις καθυστερήσεις που δεν συμφέρουν κανεναν.
Ενα αεροσκάφος βγαζει λεφτα οσο περισσότερο πεταει ανα ημερα....
Δε θελετε να ξερετε τι κοστιζει ενα overnight αεροσκαφους στο Βενιζελο ειδικά....
Αντιστοιχα ειναι landing and facility fees........... για τους αλλους...

Για της Τερνα ισως ειναι "αγορά τεχνογνωσίας" σε ενα πολυ εξειδικευμένο αντικείμενο....
Ισως ξαναλεω, δεν ξερω τι παιζει εκει.

Το "τυρακι στη φακα" που κρυβεται, και το ειχα ακουσει ως φημη πριν ΑΙΩΝΕΣ ειναι και η ιδιωτικοποίηση των πυργαιων....
Ισως ΑΥΤΟ ειναι το leverege ολων στο προσεχες ή απωτερο μελλον.... Αφου σας αγορασαμε τα μηχανηματα να μη τα λειτουργουν και "δικοι μας" ελεγκτες??
Δε ξερω ειλικρινά

Hint
στο πριν αιωνες που ανεφερα πριν και ειχα ασχοληθει ( περι το 2015-2016) το rate προσ-απογειωσεων ανα ωρα με ΔΥΟ διαδρόμους ηταν χοντρικά στο 35 όταν αεροδρόμια με ΕΝΑΝ διαδρομο το ειχαν γυρω στο 40κατι....
Δεν το διασταυρωσα ποτέ οφειλω να ομολογήσω οποτε εχω τις ευλογες επιφυλλαξεις μου..
Παντως δεν θα εκπλαγώ... Αυτο θελω να πω..
Άβαταρ μέλους
By fokion
markvag έγραψε:.........να δώσουμε άπειρα λεφτά για όπλα

Ηλίθια χώρα.

Στο "οπλα" και μονο εχω μια διαφωνια σε αυτα που εγραψες. Ολα τα αλλα τα προσυπογράφω........

Η φιεστα της υποδοχής ηταν ελαχιστα χρηματα...... :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#901176 Ηλίθιοι τελικά αποδείχτηκαν κι οι Δανοί και λοιποί ευρωπέοι που άφησαν τελείως αθωράκιστη τη Γροιλανδία και στηρίχτηκαν σε λυκο-συμμαχίες .
Άβαταρ μέλους
By nass
fokion έγραψε:στο πριν αιωνες που ανεφερα πριν και ειχα ασχοληθει ( περι το 2015-2016) το rate προσ-απογειωσεων ανα ωρα με ΔΥΟ διαδρόμους ηταν χοντρικά στο 35 όταν αεροδρόμια με ΕΝΑΝ διαδρομο το ειχαν γυρω στο 40κατι....

Το Βενιζέλος είναι rated για 65 κινήσεις την ώρα.
Που είναι ας πούμε "λογικό"
Βέβαια το Heathrow πάλι με 2 παράλληλους διαδρόμους είναι 100+ :s_crazy
(Οταν δούλευα εκεί προ αμνημονεύτων ετών και το γραφείο μου ήταν σε αυτό το κτίριο και στεκόμουν καλοκαιρινά βράδια στην είσοδο του κτιρίου δίπλα στο διάδρομο προσγείωσης κοιτώντας ανατολικά έβλεπα τα φώτα από 8-9-10 αεροπλάνα :s_wacko να έχουν πάρει γραμμή για προσγείωση το ένα πίσω από το άλλο, το τελευταίο μπορεί να ήταν 30 (ναυτικά) μίλια μακριά)

Νομίζω όμως ότι κάτι παίζει τελευταία με τους ελεγκτές και χρησιμοποιούν τις κινήσεις και το "by the book" ως μοχλό πίεσης (leverage που λέμε εμείς εδώ στο forum οι Γαλλομαθείς :rtfm: ) για πχ. αναβάθμιση συστημάτων (που οι άνθρωποι παρακαλάνε χρόνια τώρα...) ή για πιο "συνδικαλιστικά" αιτήματα (δεν ξέρω αν είναι η "ιδιωτικοποίηση" (δε νομίζω ότι τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα στα αλήθεια), το σπάσιμο" σε ΑΠΑ και ΥΠΑ κτλ. κτλ.) Δηλ. κάτι "35-40 κινήσεις" που διάβαζα τελευταία σίγουρα είναι σε αυτή την κατηγορία.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#901179 και συμπληρωνω.

Ενα απο τα μεγαλυτερα προβληματα των αεροπορικών εταιρειών ( αλλα και των αεροδρομιων) ειναι να "χασεις" το σλοτ απο το Eurocontrol

Αυτο σημαινει
κινδυνο να ληξει το ωραριο βαρδιας του πληρωματος - αρα πρεπει να βρει ΑΛΛΟ πληρωμα να συνεχισει - κι εχεις αλλο πληρωμα εκει που "ξεμεινε"?
Χωρος στο αεροδρομιο. Εαν ενα αεροσκαφος δεν φυγει στην ωρα του μπορει να μην υπαρχει χωρος να ξεφορτώσει αυτο που ερχεται
Εκει που εχεις υπολογίσει το α/φος να πεταξει (πχ) απο αθηνα στις ( και παλι πχ) 11.00 κι αυτο εχει ξεμεινει λογω καθυστερησης στο (πχ) Ηρακλειο πρεπει να βρεις και να ετοιμασεις ΑΛΛΟ αεροσκαφος. Κατι που μας εμπλέκει και με το πρωτο προβλημα του Eurocontrol
Ομοιως και με το προσωπικό της Εξυπηρετησης στο εδαφος - Αν θα εξυπηρετήσεις Χ αεροσκάφη στο εδαφος μια δεδομενη στιγμή, θελεις Ψ προσωπικό ( Καυσιμα, catering, γκριζα νερα, αεροσυνοδους εδαφους ασφαλεια κλπ κλπ )αλλα αν σου μεινουν Χ++ αεροσκαφη θελεις αντιστοιχα Ψ++ προσωπικό....... Το εχεις? Μαλλον οχι....

Ουπς.......
Άβαταρ μέλους
By mousatos
fokion έγραψε:γκρίζα νερά

:lol: :shifty: :shifty: κατ΄ ευφημισμόν
αρκετοί ζητάν και κανονικά νερά, πχ καμιά 200αδα μισόλιτρα.
catering , κανείς σε εμάς με τα φθηνά charter
Άβαταρ μέλους
By fokion
nass έγραψε:
fokion έγραψε:στο πριν αιωνες που ανεφερα πριν και ειχα ασχοληθει ( περι το 2015-2016) το rate προσ-απογειωσεων ανα ωρα με ΔΥΟ διαδρόμους ηταν χοντρικά στο 35 όταν αεροδρόμια με ΕΝΑΝ διαδρομο το ειχαν γυρω στο 40κατι....

Το Βενιζέλος είναι rated για 65 κινήσεις την ώρα.
Που είναι ας πούμε "λογικό"
Βέβαια το Heathrow πάλι με 2 παράλληλους διαδρόμους είναι 100+ :s_crazy
(Οταν δούλευα εκεί προ αμνημονεύτων ετών και το γραφείο μου ήταν σε αυτό το κτίριο και στεκόμουν καλοκαιρινά βράδια στην είσοδο του κτιρίου δίπλα στο διάδρομο προσγείωσης κοιτώντας ανατολικά έβλεπα τα φώτα από 8-9-10 αεροπλάνα :s_wacko να έχουν πάρει γραμμή για προσγείωση το ένα πίσω από το άλλο, το τελευταίο μπορεί να ήταν 30 (ναυτικά) μίλια μακριά)

Αρα καλα θυμωμουν...

nass έγραψε:Νομίζω όμως ότι κάτι παίζει τελευταία με τους ελεγκτές και χρησιμοποιούν τις κινήσεις και το "by the book" ως μοχλό πίεσης (leverage που λέμε εμείς εδώ στο forum οι Γαλλομαθείς :rtfm: ) για πχ. αναβάθμιση συστημάτων (που οι άνθρωποι παρακαλάνε χρόνια τώρα...) ή για πιο "συνδικαλιστικά" αιτήματα (δεν ξέρω αν είναι η "ιδιωτικοποίηση" (δε νομίζω ότι τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα στα αλήθεια), το σπάσιμο" σε ΑΠΑ και ΥΠΑ κτλ. κτλ.) Δηλ. κάτι "35-40 κινήσεις" που διάβαζα τελευταία σίγουρα είναι σε αυτή την κατηγορία.

Συμφωνω... και αν θες την αποψη μου καλα κανουν καθοτι στη στραβή θα αρχισει το "δαχτυλο της ευθυνης" να γυρναει γυρω γυρο κι οποιος εχει ακαλυπτο τον ποπο του, την εφαγε....
εξ ου και τα καθήλωσαν που ειναι το by-the-book....
αντι να κανουν handover απο το ενα αεροδρομιο στο αλλο και να μη παρει κανεις χαμπαρι...

Συνδικαλιστικά, με την αυστηρή εννοια δεν θυμαμαι να εχουν θεσει μετ επιτασεως τελευταια ( ναι οκ ανα καιρους προφανως και μιλανε για αυξηση μισθων κλπ) "καθαροαιμα" συνδικαλιστικά αιτηματα αντιθετα αυτο που παρατηρώ ειναι οτι τονιζουν περαν της..... αρχαιοτητας οχι απλά παλαιωτητας των μηχανηματων και την ελειψη προσωπικου, κατι που συναδει με την αδυναμια να κρατησουν ανοιχτα τα αεροδρομια εστω απο SR-SS.... οσο και αν σε καποια "μικτά" αεροδρομια υπαρχουν ενστολοι ελεγκτες και οχι πολίτες...

To "ιδιωτικοποίηση" ειναι καθαρά προσωπική αποψη ( πες το και διαίσθηση ) χωρις κανενα το τονιζω απτό στοιχείο...

ΥΓ
το ΥΠΑ/ΑΠΑ μη το πιασουμε γιατι θα βρεθουμε σε διασταυρούμενα πυρα.......
Απο μεχρι πριν 2-3 χρονια συνάδελφοι μεταξυ τους :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By nass
#901184 Αλλο το "0 κινήσεις" επειδή υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα όπως την 4/1, εκεί τίθεται άμεσο θέμα ασφάλειας και δε νομίζω κανείς να διαφωνεί ότι καλά έκαναν
Αλλο το "35 κινήσεις" επειδή "δεν θέλουμε άλλες υποσχέσεις, θέλουμε να αναβαθμιστούν τα συστήματα, η εκπαίδευση κοκ"
Αλλο το "35 κινήσεις" --> "θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα" :lol: επειδή επιδόματα, προσλήψεις, ωράριο, ιδιωτικοποίηση κτλ.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#901186 Εχω πολύ φίλους 3 ελεγκτες ο ένας ΚΕΠΑΘ οι αλλοι δύο σε περιφεριακά.Με αυτα που τραβανε απο αγχος, υπεργασία ,ευθύνη κτλ. ουτε καν το σκεφτονται το 3...