Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Chris έγραψε:Δεν υπάρχει ιδανική περίοδος γιατί όποτε και να ρωτήσεις τι επεξεργαστη ή κάρτα γραφικών ή μητρική να πάρεις θα πεταχτεί ο καμπάλα ή κάποιος ανθυποκαμπαλα και θα σου πει μην πάρεις τώρα είναι η χειρότερη περίοδος περίμενε 3-6-12 μήνες να βγούνε τα τάδε τσιπσετ. Είναι τρομερό 15 χρόνια τώρα να έχω αλλάξει γύρω στα 5 σταθερά συστήματα, πώς γίνεται και τα 5 να τα χω στήσει τη χειρότερη περίοδο :lol:

Ιανουάριο με Μάιο 2025 ήταν μια καλή περίοδος με χαμηλές τιμές.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#901038 eshop δλδ δεν το έχεις σκεφτεί? Τα 2 τελευταία κουτιά που αγόρασα τα πήρα από εκεί, έτοιμα συναρμολογημένα
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#901040 Ναι το είδα λίγο,είχα πάρει και εγω παλιότερα, αλλά βγαίνει ακριβότερα και αν προσθέσεις και τα windows...
Όντως οι τιμές εχου ξεφύγει...
Για αυτο τι λέτε?
https://www.plaisio.gr/product/pc-perif ... 50_4843061
Εχει Win11 και 4 χρόνια εγγυηση.Παρόμοιο με αυτο που έβαλε ο Νίκος!
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#901064 Μπραβο που το είδες !Ουτε που το προσεξα .Μήπως ηταν Black Friday? :hmmm:
Τι θα γίνει απο εδω και πέρα?Υπάρχει περιπτωση να ξαναρίξουν τη τιμή? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#901095 Τιμές όπως παλιά καλό τέλος του 2027 και βλέπουμε όπως μας ενημέρωσαν.
Α και αναμένονται κι άλλες αυξήσεις... οπότε αγοράζεις η τώρα άμεσα ότι φτάνει το budget η σε 2 χρόνια τουλάχιστον.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
kostis20 έγραψε:Μπραβο που το είδες !Ουτε που το προσεξα .Μήπως ηταν Black Friday? :hmmm:
Τι θα γίνει απο εδω και πέρα?Υπάρχει περιπτωση να ξαναρίξουν τη τιμή? :hmmm:

Δύσκολα θα πέσουν οι τιμές.

Γνώμη μου - αν πρέπει να αγοράσεις ένα pc τώρα - να κινηθείς σε προηγούμενες γενιές και πλατφόρμες που υποστηρίζουν DDR4 μνήμες, να φτιάξεις ένα καλό partlist και να το συναρμολογήσεις εσύ, κάποιος φίλος που ξερει ή κάποιος τεχνικός κοντά σου.

Όσον αφορά τα prebuilds, εκτός του ότι τα περισσότερα είναι low end, έχουν αμφιβόλου ποιότητας/ απόδοσης parts. Μάπα τροφοδοτικά, ότι φθηνότερο σε μητρική, δίσκους, cooler κτλ.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#901101 ^Αυτό θα έλεγα κι εγώ, παραγγελία ένα ένα τα εξαρτήματα από Ελλάδα και εξωτερικό (amazon, computer universe κλπ) οπου τα βρεις φτηνότερα και συναρμολογηση + κουτί από τοπικό κατάστημα της "γειτονιάς"
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#901106 Με 1170€ αγοράζεις τα παρακάτω που σε gaming απόδοση και VFM είναι κλάσεις ανώτερο από οποιοδήποτε prebuild βρείς:

Deepcool CG530 4F Gaming Midi Tower Κουτί Υπολογιστή με 4 ARGB Fans

Chieftec VEGA Series 750W Full Modular 80 Plus Gold Τροφοδοτικό

AMD Ryzen 5 5600X Tray

Arctic Freezer 36 A-RGB Ψύκτρα Επεξεργαστή

MSI MPG B550 Gaming Plus Motherboard

G.Skill Trident Z RGB DDR4 16GB RAM (2x8GB) 3200Mhz

Kingston Nv3 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0

PowerColor Radeon RX 9060 XT 16GB GDDR6 Reaper Κάρτα Γραφικών

Δίνεις και κάνα 50άρικο για συναρμολόγηση και windows. Εγγυήσεις από skroutz.

Ιδανικό για Gaming σε 1080p με Ultra Settings αλλά και 1440p με High Settings.

Το μόνο μειονέκτημα οτι η πλατφόρμα ΑΜ4 (CPU/Motherboard) "μετράει" ΄ήδη 10 χρόνια και δεν είναι πλέον ιδιαίτερα futureproof αλλά σε αυτή τη συγκυρία ακόμα και αν αγόραζες κάτι πιο σύγχρονο δε θα μπορούσες να αναβαθμίσεις για 2-3 χρόνια λόγω υψηλών τιμών.

Από την άλλη, από ότι διαβάζω η AMD - λόγω της κατάστασης - πιθανόν να συνεχίζει να υποστηρίζει την ΑΜ4 πλατφόρμα.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#901121 Δεν εχω χρόνο για τόσο χαμό παιδια. Απο λίγο που κοίταξα δεν εχει ασχημα πράγματα μεσα ,μητρική και καρτα Gigabyte ,μνήμες DDR5 corsair ,τροφοδοτικό 800w και πολύ μεγάλες δυνατότητες αναβαθμισης.
Του μικρού του αρέσει οπότε μάλλον θα προχωρήσουμε με αυτό.
Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#901123 Σαξονα ρισπεκτ :s_howdy

Μολις εγραψες το σκεπτικο σου με τις DDR4, ξεμπλοκαραμε με το γιο μου (ειχαμε κολλησει στις DDR5) και ειπαμε να ριξουμε μια ματια στο Σκρουτζη. Με τον κλασικο τροπο ψαξιματος μου, καταταξη ανα βαθμολογια και με επιλογη ενος φθηνου απο τα πρωτα αποτελεσματα (που με λιγο γκουγκλαρισμα επισης δειχνει καλο) ειχαμε καταληξει στα εξης και τα ειχα βαλει στα αγαπημενα:

Εικόνα

Με μεγαλη μου χαρα ειδα οτι τα περισσοτερα παρτς που επιλεξαμε ειναι ιδια :s_smile

Απο οτι βλεπω εσυ εχεις επιλεξει καλυτερη καρτα γραφικων. Πιθανον εχεις δικιο οτι η καρτα αξιζει το κατι παραπανω! Στις μνημες μας δε βλεπω διαφορα στα σπεκς... Εμεις επιλεξαμε καλυτερο SSD (πιθανως αχρειαστα παραπανω χρηματα) κι επισης διαφορετικο τροφοδοτικο. Αν και δηλωνω ασχετος, μπας στο τροφοδοτικο (το μοτορι του εργαλλλειου) αξιζει να παρουμε κατι καλυτερο? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#901126 Κόψε από SSD και βαλε τροφοδοτικό τουλάχιστον 100w πανω κι αν βγαίνεις κάρτα γραφικών με 16gb γιατί αυτή θα του φανεί λίγη σε 1-2 χρόνια και οι τιμές τους τσούζουν
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
dimik έγραψε:Κόψε από SSD και βαλε τροφοδοτικό τουλάχιστον 100w πανω κι αν βγαίνεις κάρτα γραφικών με 16gb γιατί αυτή θα του φανεί λίγη σε 1-2 χρόνια και οι τιμές τους τσούζουν

Έτσι.

Βάλε τροφοδοτικό και GPU που έχω προτείνει παραπάνω :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#901136 Θενκς παιδες!

Κατσε να δουμε τωρα πως θα καταφερουμε να περιμενουμε μεχρι το πασχα που λεγαμε να το στησουμε το μηχανημα :ninja: