Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#87329 Υποθέτω ότι δεν έχεις φρέζα.

Υπάρχουν ειδικά τρυπάνια με οδοντωτό κορμό που κάνουν γι αυτή την δουλειά. Το άνοιγμα γιά το κασελίκι (το παραλληλόγραμμο ασημί μεταλλικό που φαίνεται στην φωτογραφία) θα το σημαδέψεις και θα το σκάψεις προσεκτικά με ακονισμένο σκαρπέλο για ξύλο.

Να ξέρεις ότι θέλει πολύ υπομονή...

Sent Through Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#90022 Γνωρίζει κανείς με τι λάδι συντηρούνται-προστατεύονται κουφώματα από ξύλο μεράντι; Κοινό "teak oil";
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#90045 Είτε με κοινό "teak oil" (που στην πραγματικότητα δεν είναι teak oil) είτε με λινέλαιο. Και τα δύο είναι διαφανή.

Κάποια (ευτυχώς όχι όλα) από τα λάδια συντήρησης ξύλων που κυκλοφορούν, έχουν και χρώμα και τα ονομάζουν ανάλογα με την απόχρωσή τους (δρύς, οξιά, μεράντι κλπ).

Επειδή το μεράντι είναι ήδη σκούρο κόκκινο, πρόσεξε τι θα διαλέξεις μη σου σκουρύνει πολύ.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#90050 Δεν θα ήθελα να αλλοιωθεί ιδιαίτερα το χρώμα τους. Οπότε θα προτιμήσω ένα διαφανές έλαιο, σίγουρα όπως θα το ρουφήξει το ξύλο θα σκουρύνει λίγο, αλλά δεν είναι θέμα.
Ο ήλιος τα χτυπάει αδυσώπητα και σε λίγους μήνες, άντε χρόνο, θα ξανα-"ξανθύνει".

Ευχαριστώ πολύ!
Άβαταρ μέλους
By manosky
#90069 Φθαρμένο κατά τόπους ξύλινο παρκέ.

Ερώτηση για πρόχειρη επισκευή, μην φέρνουμε τώρα τεχνίτες και κάνουν χάλια το μέρος για 1 τ.μ.

Αν το τρίψω με το χέρι ή τριβείο και το περάσω με βερνίκι διάφανο, θα είναι ΟΚ ή τζάμπα κόπος;
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#90074 Άνετα! Το ίδιο έκανα και εγώ στο δωμάτιο, στα σημεία όπου είχε χαλάσει το πάτωμα από την καρεκλα γραφείου.

Βέβαια, αν και έτριψα μόνο τα σημεία στα οποία υπήρχε πρόβλημα, αναγκάστηκα να περάσω με βερνίκι το σύνολο σχεδόν του πατώματος (όπου έφτανα, χωρίς να τραβήξω βιβλιοθήκες κλπ), γιατί αλλιώς το αποτέλεσμα δε θα ήταν καθόλου ομοιόμορφο.

Έχει 4-5 χρόνια που το έχω κάνει και μέχρι στιγμής φαίνεται σαν καινούργιο!
Άβαταρ μέλους
By manosky
#90077 Με τριβείο;

Στόκο για χαραμάδες χρειάστηκες, χρωματιστό ξύλου;

Το χρώμα του παρκέ είναι ελαφρώς σκούρο, δεν ξέρω αν οφείλεται στο βερνίκι, στο ξύλο ή στην πολυκαιρία... Θα κάνω δοκιμές από το πιο ανοιχτό κι αν χρειαστεί θα το σκουρύνω, ακριβώς μπας και αποφύγω αυτό που λες.

Πόσα χέρια και πόσο έκανε να στεγνώσει και να ξεμυρίσει τελείως; Είναι για επαγγελματικό χώρο και δεν κάνει να μείνει άδειος για καιρό.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
Pitt έγραψε:Υποθέτω ότι δεν έχεις φρέζα.

Υπάρχουν ειδικά τρυπάνια με οδοντωτό κορμό που κάνουν γι αυτή την δουλειά. Το άνοιγμα γιά το κασελίκι (το παραλληλόγραμμο ασημί μεταλλικό που φαίνεται στην φωτογραφία) θα το σημαδέψεις και θα το σκάψεις προσεκτικά με ακονισμένο σκαρπέλο για ξύλο.

Να ξέρεις ότι θέλει πολύ υπομονή...

Sent Through Tapatalk

Το έφτιαξα!

Το σημάδεψα με μαρκαδόρο και χρησιμοποίησα ένα τρυπάνι για τα χοντρά και στη συνέχεια τα υπόλοιπα με σκαρπέλο και τέλος το πέρασα με μια ράσπα για τις λεπτομέρειες

Συνολικά μου πήρε περίπου 1 με 1μιση ώρα γιατι το ξύλο ήταν αρκετά σκληρό και μασίφ, νομίζω είναι teak. Αν ήταν πιό μαλακό ξύλο θα είχα τελειώσει πολύ γρήγορα.

Έχω βγάλει τη διαδικασία και σε βίντεο
Άβαταρ μέλους
By axel12p
manosky έγραψε:Με τριβείο;

Στόκο για χαραμάδες χρειάστηκες, χρωματιστό ξύλου;

Το χρώμα του παρκέ είναι ελαφρώς σκούρο, δεν ξέρω αν οφείλεται στο βερνίκι, στο ξύλο ή στην πολυκαιρία... Θα κάνω δοκιμές από το πιο ανοιχτό κι αν χρειαστεί θα το σκουρύνω, ακριβώς μπας και αποφύγω αυτό που λες.

Πόσα χέρια και πόσο έκανε να στεγνώσει και να ξεμυρίσει τελείως; Είναι για επαγγελματικό χώρο και δεν κάνει να μείνει άδειος για καιρό.

Ναι με τριβείο, με το χέρι δε το συζητάμε καν!

Το πρόβλημα είναι πως θέλει αρκετό τρίψιμο για να βγει σωστό το χρώμα μετά. Εκεί που ήταν πολύ φθαρμένο και είχε τραβήξει υγρασία, όταν το έβαψα μετά βγήκε αρκετά πιο σκούρο από το υπόλοιπο. Όσο πιο καλά τρίψεις τα σημεία που έχουν πρόβλημα, τόσο πιο ομοιόμορφο θα βγει το αποτέλεσμα.

Πέρα από το βερνίκι δεν χρησιμοποίησα τίποτα άλλο. Ο πωλητής από το κατάστημα με τα χρώματα μου είπε πως υπάρχουν κάποια Α και Β (κάτι σαν βάση και βερνίκι), αλλά για ποιο εξειδικευμένες καταστάσεις. Προφανώς έτσι τα κάνουν οι πατωματάδες. Στην περίπτωση μου πήρα απλά ένα βερνίκι, έτριψα το πάτωμα και το πέρασα με το βερνίκι, νομίζω δύο φορές.

Και φυσικά άφησα πολλές ώρες ανοιχτή την μπαλκονόπορτα γιατί το βερνίκι μυρίζει απίστευτα πολύ.

Το πόσο καλό θα βγει το αποτέλεσμα εξαρτάται από το τρίψιμο που θα κάνεις. Σε μας πάντως, αν και δεν το έτριψα όσο θα έπρεπε, το αποτέλεσμα δεν έχει καμιά σχέση με πριν. Όχι μόνο στο σημείο που είχε πρόβλημα, αλλά στην συνολική εικόνα του πατώματος, μιας και από την μία το νέο βερνίκι το προστατεύει και από την άλλη έχει απίστευτη γυαλάδα σε σχέση με πριν.

Επίσης, μιας και τα πατώματα μας έτριζαν, νομίζω πως με το βερνίκι μειώθηκαν και τα τριξίματα.

Προχώρα άφοβα! :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By otso
#90125 που μπορω να βρω σωληνακια τοσο λεπτα η και ιδια επειδη ειναι αρκετα σκληρα , οπως αυτα που βαζουν για να ρουφανε τα λαδια των αυτοκινητων;
Άβαταρ μέλους
By bill33
otso έγραψε:που μπορω να βρω σωληνακια τοσο λεπτα η και ιδια επειδη ειναι αρκετα σκληρα , οπως αυτα που βαζουν για να ρουφανε τα λαδια των αυτοκινητων;

Αυτά εχουν και σύρμα μέσα,όχι σπιράλ αλλά ίσιο κατά μήκος.Εσύ για που τα θες;Αυτό που είναι για τις σταγόνες ποτίσματος δεν σου κάνει;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#90148 παρομοια θα βρεις και εκει που πουλανε εξαρτηματα πεπιεσμενου αερα.

http://www.lindiridis.gr/?page_id=267
Άβαταρ μέλους
By otso
#90169 ευχαριστω παιδια

μαλλον πεπιεσμενου αερα πρεπει να κανουν . bill εισαι σιγουρος; διαφανη ειναι δεν εχω δει συρμα μεσα , και γιατι να εχει;
επειδη εχω κομφλερ σπιτι σκεφτομαι να κανω μια πατεντα να βγαζω τα λαδια χωρις να λερωνω τον τοπο .οπως τα κανονικα δηλαδη στη λειτουργια του τζιφαριου στηριζονται , δεν νομιζω να ειναι τοσο περιπλοκο.
Άβαταρ μέλους
By bill33
otso έγραψε:ευχαριστω παιδια

μαλλον πεπιεσμενου αερα πρεπει να κανουν . bill εισαι σιγουρος; διαφανη ειναι δεν εχω δει συρμα μεσα , και γιατι να εχει;
επειδη εχω κομφλερ σπιτι σκεφτομαι να κανω μια πατεντα να βγαζω τα λαδια χωρις να λερωνω τον τοπο .οπως τα κανονικα δηλαδη στη λειτουργια του τζιφαριου στηριζονται , δεν νομιζω να ειναι τοσο περιπλοκο.

Εγώ σε τρια διαφορετικά επαγγελματικά μηχανήματα * που έχω δει ,εκτός απο τα πολύ ψιλά,έχουν σύρμα μέσα για να μην λυγίζουν .Λέω για το κομμάτι που μπαίνει μέσα στην υποδοχή της βέργας .

* http://www.karaiskostools.gr/index.php? ... &Itemid=64
Άβαταρ μέλους
By Morx
#90280 Problem:

Χρησιμοποιω τα Creative A120 στο γραφειακι του δωματιου μιας και εκει βαζω το λαπτοπ μερικες φορες για Light μουσικη, κανα εργακι/ντοκιμαντερ ή δουλεια.

Εδω και λιγο 1-2 εβδομαδες παρατηρησα οτι η ενταση του δεξι ηχειου, αρχισε να "πεφτει".
Βεβαιωθηκα λοιπον οτι τα καλωδια και οι επαφες ειναι ΟΚ, η πηγη (λαπτοπ) ειναι επισης ΟΚ ... και φταιει αποκλειστικα ο ενισχυτης.

Αφου βεβαιωθηκα οτι ΟΝΤΩΣ τα αφτια μου ειναι και αυτα ΟΚ ... αυτη τη στιγμη το L/R Balance ειναι στο 45/100 για να ακουγονται εξισου δυνατα και τα δυο ηχεια :hmmm:

Για να μην αλλαζω λοιπον καθε φορα τις ρυθμισεις που εχω το λαπτοπ στα ποδια μου, στην τηλεοραση ή με ακουστικα καθοτι ολα λειτουργουν οκ προφανως και ειναι εκνευριστικο να ακουω τον ηχο απο τα αριστερα.. θελω να ρωτησω για να μαστορεψω.
Τι αντισταση θα πρεπει να βαλω και με ποια συνδεσμολογια στο δεξι ηχειο για να μειωσω την ενταση του;

(Δεν παιζει να πακεταρω και να στελνω με κουριερ ή να χανω το χρονο μου απο το ηλ. καταστημα που τα ειχα παρει σε τιμη ξεφτιλα).