Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#881087 Αλλαγη σετ απ στο σπιτι.
Το φριτζ 5530 παρεχει μονο ιντερνετ και του εκλεισα το wifi.
Μπηκε ενα deco tp link
Εικόνα
Το συνεδεσα με το φριτζ με καλώδιο και μοιραζει αυτο πλεον wifi.
Με το S24U απλα φυσαει
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#881515 Έχει βάλει κανείς starlink ;
Τρέχει προσφορά αυτό το διάστημα το πακέτο εγκατάστασης.

Απαιτεί συνδρομή ή το μηνιαίο ποσό 40€ όπως αναγράφεται εδώ https://www.starlink.com/gr/service-plans το πληρώνεις όποτε θες, πχ μόνο για το καλοκαίρι;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#881516 Δεν έχει μηνιαία συνδρομή, πληρώνεις όσο το χρησιμοποιείς (πάει με το μήνα νομίζω). Το σκεφτόμουν κι εγώ, για να το έχω στη Σκωτία τα καλοκαίρια, αλλά δεν συμφέρει. Έχει congestion charge στην περιοχή μου (~100€ άπαξ) + 75GBP για κάθε μήνα που το χρησιμοποιώ. Με τις 75 λίρες παίρνω 2 κάρτες με απεριόριστο data και έχω internet και εκτός σπιτιού.
Άβαταρ μέλους
By skous
#881548 Εαν εχεις καλο 5g δεν εχει και πολυ νόημα το starlink.
Αν δεν εχεις καλό σήμα κινητής, τοτε αξίζει

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#881581 Μέχρι τώρα είχα έξτρα σιμ από Cosmote, αλλά είδαν ότι μπορούν να βγάλουν χρήμα κι από εκεί οπότε αύξησαν τη μηνιαία χρέωση στα 5€ και έβαλαν μηνιαίο όριο 40gb
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Dimitris_P έγραψε:Μέχρι τώρα είχα έξτρα σιμ από Cosmote, αλλά είδαν ότι μπορούν να βγάλουν χρήμα κι από εκεί οπότε αύξησαν τη μηνιαία χρέωση στα 5€ και έβαλαν μηνιαίο όριο 40gb

Οχι εδω αυτη η κουβεντα ομως.

Εδω:
viewtopic.php?f=9&t=400&p=880427#p880427
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#881866 Αφού μου έληξε το κουπόνι sfbb υποβαθμίστηκα στα 300/150 αφού τα 500/250 μου ήταν υπεραρκετά

Επίσης επιτέλους στη δουλειά ενεργοποιήθηκε προχθές gbit
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#900379 Με επίσημη ταχύτητα παρόχου 150 (οπτική στην πολυκατοικία, καλώδιο στα διαμερίσματα) παραθέτω τρόπο σύνδεσης σε αύξουσα σειρά ταχύτητας στο speedtest.net με διαφορετικές συνδέσεις. Όλες έγιναν πρωί Κυριακής, με το λάπτοπ MacBookPro με M1pro τη μοναδική συσκευή (δεν ξέρω τι κάρτα δικτύου και WiFi έχει μέσα), 1μ από το ρούτερ. Έπιασαν ταχύτητες από 80-164Mbps (έβαλα τα καλύτερα αποτελέσματα από τις 3 μετρήσεις ανά μέθοδο). To upload ήταν πάντα το ίδιο ή και λίγο καλύτερο από το download.
- Ethernet με 4 εσωτερικά καλώδια, παλιά CAT5 26AWG και CAT5e 24AWG 1,5m, ίδια ταχύτητα ~93Mbps/12+ MB/s
- WiFi 2,4GHz ~98Mbps/10-13,5+MB/s
- WiFi 5GHz 122-143Mbps/ως 19+ MB/s
- Ethernet με 8 καλώδια CAT7 26AWG >10 μέτρα 164Mbps/ως 22+MB/s (είχα κι άλλα 8 καλωδίων αλλά ήταν σε χρήση οπότε θα έπρεπε να αποσυνδέσω κλπ και δεν ασχολήθηκα)

Το συμπέρασμά μου είναι ότι βασικά το WiFi 5GHz είναι μια χαρά για όλα και ότι τα καλώδια με μόνο 4 δεν έχουν λόγο ύπαρξης (ίσως μόνο σε μεγάλες αποστάσεις που το WiFi δεν φτάνει καλά).

ΥΓ: Δεν θυμάμαι τι έπιανα στο WiFi όταν είχα 500 παροχή. Δηλαδή πόσο είναι το όριο ταχύτητας στα 5GHz και τι είναι πιο περιοριστικό, το WiFi του ρούτερ ή του λαπτοπ.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#900394 Για κανε τώρα το τεστ και στο πιο απομακρυσμένο σημείο του σπιτιου
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#900400 Το καλώδιο προσφέρει σταθερότητα. Αν υπάρχει η δυνατότητα προτιμάμε καλώδιο
Άβαταρ μέλους
By skous
#900459 Cat5 με 4 συρματα πιανει μαξ 100mbps.

Εννοείται οτι η προτίμηση ειναι cat7 αν και ισως overkill σε σχέση με cat6, αλλα αν κάποιος πάει σε cat7 ίσως αξίζει να δει και την περίπτωση να βάλει οπτική ίνα για εσωτερική καλωδίωση.

Σε ότι αφορά το wifi οι περισσότεροι πάροχοι σε γραμμές μέχρι 500Mbps δίνουν wifi5 routers (άρα θεωρητική ταχύτητα κάτω από 900mbps max και πραγματική στο 60-70%), ενώ τα σύγχρονα λάπτοπ έχουν wifi6 (που φτάνει πιο ψηλά). Άρα σε 500άρα γραμμη (όπως και σε όλες), το wifi είναι το bottleneck, και κυρίως του rooter

< >
Άβαταρ μέλους
By fokion
#900466 κι ερχεται το τελειως φιλοσοφικό ερωτημα... για σπιτικη χρηση χρειαζομαστε πραγματικά ( πλην παιχνιδιων απο οτι λενε ) κατι παραπανω απο ΣΤΑΘΕΡΟ το τονιζω 200up???

Επι covid και τηλε-εργασίας με συνεχη ΖΟΟΜ εγω WEBEX τηλεκπαιδευησης κοινώς 3 λαπτοπ και 4 κινητα συνεχώς online με 100σταρα τοτε οπτικη δεν ειδα ποτέ λαγκαρισμα...

οπως ειπα ρητορικό το ερωτημα
Άβαταρ μέλους
By glf
#900484 Εγώ είμαι με 46 εδώ και χρόνια. Δύο παιδιά, όλοι της τεχνολογίας. Μια χαρά είμαι.