Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By otso
#894831 Βρε γκοσαμε απο καθηγηταδες που μασουλανε μια ζωη δημοσιο χρημα και με αναλυσεις απο ΑΙ της πλακας γιατι απο το chat gpt μπορω να εχω καλυτερες αναλυσεις με πινακες διαγραμματα και χωρις να ειναι πολιτικη περσονα .
Οταν ηταν υπουργος γιατι δεν εφαρμοσε τιποτα ;
Ιsambard γνωριζομαστε ; αν ναι στειλε πμ .
Άβαταρ μέλους
By markvag
#897400 Κάτι παγκόσμιο. Για πρώτη φορά οι ΑΠΕ είναι η Νο1 πηγή ηλεκτρικής ενέργειας, ξεπερνώντας τον άνθρακα.

Ένα εξαιρετικά θετικό νέο και μάλιστα το πιο θετικό είναι πως η συνολική κατανάλωση ενέργειας αυξήθηκε, ωστόσο όλη η αύξηση καλύφθηκε από ΑΠΕ. Αλλά:

Developing countries, especially China, led the clean energy charge but richer nations including the US and EU relied more than before on planet-warming fossil fuels for electricity generation.

Το οποίο φαντάζομαι συμβαίνει γιατί εάν έχεις ήδη επενδύσει τόσα πολλά (χρήματα και μη) σε τόσο κοστοβόρες υποδομές, δεν είναι τόσο απλό να τις κλείσεις. Από την άλλη, με τις ΑΠΕ να είναι πλέον η πιο φθηνή πηγή ενέργειας, οι αναπτυσσόμενες χώρες βρίσκουν πιο εύκολο να καλύψουν τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες τους με αυτές. Επίσης, με τις χώρες αυτές να έχουν αναξιόπιστα ή ανύπαρκτα δίκτυα διανομής, οι ΑΠΕ καλύπτουν τις ανάγκες ενός σημαντικού κομματιού του πληθυσμού τους, που δεν έχει σύνδεση στο δίκτυο.

Δυστυχώς οι ΗΠΑ δεν ακολούθησαν αυτή την τάση (ευχαριστούμε Τραμπ, τα εγγόνια μας θα σε καταριούνται, αλλά θα έχεις ψοφήσει μέχρι τότε)...

Ελπίζω μονάχα ο ηλίθιος στον Λευκό Οίκο να εαντιπροσωπεύει απλά μία παύση από την δεδομένη επικράτηση των ΑΠΕ στην παραγωγή ηλεκτρισμού, ενώ πρέπει και άλλες χώρες / περιοχές, όπως η Ευρώπη να δουν τι θα κάνουν με την παραγωγή και ανακύκλωση των εργαλείων παραγωγής ηλεκτρισμού από ΑΠΕ (Φ/Β, ανεμογεννήτριες, κτλ.)
Άβαταρ μέλους
By markvag
sknipper έγραψε:Στην Ευρώπη κλείνουν πολλά δάση παράκτιων ανεμογεννητριών ως μη συμφέρουσες.

Πάλι καλά που έχουμε τον άνθρακα που συμφέρει. Βέβαια, σε 50-100 χρόνια δεν θα έχουμε Ευρώπη, αλλά 'νταξει μωρέ τώρα... :metalo: :metalo:
Άβαταρ μέλους
By St.Devote
#900192 Καλημέρα / Χρόνια πολλά ... έκανε κανείς νέο συμβόλαιο μέσα στον Δεκέμβριο ?
Λήγει το συμβόλαιο που είχα στην "Φυσικό αέριο" και το ψάχνω το επόμενο συμβόλαιο.

Για 1 σπίτι όπου ζει η οικογένεια μου και 1 εξοχικό για το καλοκαίρι ( ΣΚ και Αύγουστο )

Εχω ένα ενεργό συμβόλαιο για την φοιτήτρια στην Προτέργια ( εάν λέει κάτι αυτό ).

Καμία πρόταση / συμβουλή ?

Thnx in advance
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#900790 Έχω πάρει έναν έξυπνο μετρητή ράγας κανα 2 χρόνια τώρα και δεν έχω αξιωθεί να τον βάλω ακόμη (να φωνάξω ηλεκτρολόγο δηλαδή).
Μου ήρθε σχεδόν διπλάσιος ο λογαριασμός και δεν ξέρω από τι μπορεί να είναι. Μήπως επειδή καθόμουν σπίτι 1μιση εβδομάδα στις γιορτές έκαψα τόσο πολύ παραπάνω; Σταθερή χρέωση έχω (μπλε)
Άβαταρ μέλους
By fokion
#900794 επειδη τα τραβηξα κι εγω...
Αν εχεις κορες και ειναι στο σπιτι κι αυτες, παρε A/C γιατι κανει κρυο το πρωι
παρε θερμοσιφωνες
παρε τα μαγειρεματα για τις γιορτες...

Μου ηρθε + 50%...

( Μπλε εχω κι εγω)
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#902235 ΔΕΗ μπλέ .
Οι τελευταίοι 2 μηνιαίοι λογαριασμοί βγήκαν-ήρθαν με μηνιαία καταμέτρηση , όχι έναντι. Συμβαίνει και σε σας ή μπήκα σε καμιά περίεργη λίστα παρακολούθησης λόγω του γεγονότος ότι ζω το μεγαλύτερο διάστημα του έτους αλλού ;
Άβαταρ μέλους
By bill33
#902236 Φούτσες μπλε,
Σε εμάς έχουν να κάνουν καταμέτρηση απο τον Μάη.Εναντι συνέχεια ,δεν εμφανίστηκαν ούτε τον Αυγουστο ούτε τον Δεκέμβρη, και επειδή δεν έδωσα εγώ ένδειξη ενδιάμεσα δεν γράφουν και πότε πρέπει να την δώσω.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#902239 Σε εμάς έτσι γίνεται πλέον, έρχονται κάθε μήνα και μετράνε. Έχω εγγραφεί και στην εφαρμογή του ΔΕΔΔΗΕ και μου έρχεται ειδοποίηση το πότε θα μετρήσουν. Αν τελικά ήρθαν να μετρήσουν δεν το λέει, πρέπει να περιμένεις τον λογαριασμό
Άβαταρ μέλους
By fokion
Dimitris_P έγραψε:Σε εμάς έτσι γίνεται πλέον, έρχονται κάθε μήνα και μετράνε. Έχω εγγραφεί και στην εφαρμογή του ΔΕΔΔΗΕ και μου έρχεται ειδοποίηση το πότε θα μετρήσουν. Αν τελικά ήρθαν να μετρήσουν δεν το λέει, πρέπει να περιμένεις τον λογαριασμό

το αυτό. Ερχονται καθε μηνα περιπου την ημερα που λεει ο λογαριασμός ( αν δεν ερθουν την ιδια ) η διαπιστωση ειναι εθκολή καθοτι ενας μεντεσες του ντουλαπιού ειναι σπασμενος και μολις το ανοιγουν πεφτει η πορτα που βεβαιως και δεν ην ξαναβαζουν :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By bill33
#906492 Με πήρε τηλέφωνο η :inlove: ότι έχει έρθει άτομο απο την ΔΕΔΗΕ? και αλλάζει τον μετρητή με νέου τύπου και δεν θα χρειάζεται να δίνουμε μετρήσεις.Για να δούμε!!