Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
vagmag έγραψε:Εδώ και καιρό σκέφτομαι το κινητό με τη μεγαλύτερη οθόνη. Και όλο δεν το αποφασίζω..

Σκέφτομαι επίσης και ένα iPad.

Ούτε και έχω καταλήξει αν πρέπει να πάρω το 11 ή το 13 ιντσών κάποια στιγμή.

Αλλάζοντας κινητό , λογικά θα πάω στο 17 pro (κανονικό ή μεγάλο) , μιας και το σκεπτικό είναι πάλι να μείνει αρκετά χρόνια στα χέρια μου . Θα δέιξει . Ίσως θα πρέπει να τα δω από κοντά αφού μεγάλωσε το κανονικό .

Θα σου μιλήσω για την εμπειρία μου.

Όσο μεγαλώνουμε νομίζω η μεγαλύτερη οθόνη βοηθάει και έχει νόημα αν κάνεις χρήση της συσκευής για μηνύματα, μέιλ κλπ.

Η μεγαλύτερη οθόνη βοηθάει πολύ στο να δεις ένα βίντεο ένα κείμενο, ένα εξέλ ή να κάνεις ένα κολ. Μετατρέπεται σε μια συσκευή που τα κάνει όλα χωρίς να χρειάζεται να έχεις μια άλλη με μεγαλύτερη οθόνη.

Το iPad μεταμορφώνεται σαν ένα φοβερό εργαλείο που μπορεί άνετα να αντικαταστήσει το λάπτοπ της δουλειάς όταν βάλεις το πληκτρολόγιο της απλ. Μιλάμε είναι φανταστικό !!

Εγώ πάντως έβαλα παραγγελία για 17 προ μαξ. Αλλάζω κι εγώ κάθε 2 χρόνια. Μέχρι τώρα μόνο μαξ συσκευές είχα και δε τις αλλάζω με τίποτα.

< >
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#896694 Παρόλο που έχω αρχίσει να μη βλέπω σιγά σιγά τα κοντινά μπορώ να πω ότι οι γκουμουτσες έχουν αρχίσει και ενοχλούν

Το μέγεθος του σκέτου pro νομίζω ότι είναι ιδανικό γιατί και η χρήση με το ένα χέρι πρέπει να μπορεί να γίνει
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#896695 Παντως και το δικο μου το τηλεφωνο που ειναι 6.8" ποτε δε μου φανηκε γκουμουτσα που μου δυσκολευει τη ζωη. Απεναντιας με διευκολυνει πολυ το μεγεθος και δεν προκειται να πεσω πολυ χαμηλοτερα στο μελλον.

Μαλιστα πριν λιγο καιρο ελεγα ποσο πολυ εχω αρχισει και βαζω στο καδρο το Σαμυ το Φολντ που ανοιγει και γινεται σαν ενα μικρο ταμλπετ!
Άβαταρ μέλους
By sknipper
manoliossss έγραψε:Τι εννοείς; Τιμή iPhone 16 128!gb 869€ (αποφορολογημενο που τα αγοράζουμε στην εταιρία βγαίνει 700€)
iPhone 17 256gb!!! 979€ (χωρίς ΦΠΑ 789! 89€ επιπλέον για καλύτερη κάμερα,καλύτερη οθόνη ,καλύτερο επεξεργαστή,μεγαλύτερη μνήμη !!!

Επίσης αλλάζω τηλέφωνο 4ετιας ! Ποιος ο λόγος να πάω στο 16;
Τώρα που είδα τις τιμές έχεις δίκιο. Σε εμάς είναι 700 λίρες το 16 με 128 (ή το 15 με 256) οπότε το 17 με 256 για 800 (όσο και το 16 με 256) σαφώς συμφέρει και μόνο για τη μνήμη που θα την ήθελα.
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#896749 Τα Airpods Pro είναι το καλύτερο προϊόν της Apple, κυριολεκτικά δεν έχουν κανένα μειονέκτημα και είναι ανώτερα από τα περισσότερα που έχω ακούσει. Φθηνά δεν είναι εννοείται, αλλά είναι ένα γενικώς άψογο προϊόν. Για εμένα είναι και ο κύριος λόγος που μένω πιστός στην Apple, όπως έχω πει θεωρώ τα Pixel ανώτερα μηχανήματα ειδικά στο software, αλλά εκεί δεν υπάρχουν Airpods Pro και τα αντίστοιχα Pixel Buds είναι πολύ κατώτερα.
Βέβαια η Google είναι τεράστια δύναμη και αν θέλει σε 1-2 χρόνια μπορεί να παρουσιάσει ένα επίσης δυνατό προϊόν, αλλά μάλλον δεν την ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή, έχει ακόμη δουλειά για να πείσει πως τα τηλέφωνά της είναι κορυφαία, ο πιο πολύς κόσμος απλώς το αγνοεί.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#896754 Tα προϊόντα της αγορασμένης από την Apple Beats πάντως έχουν συνήθως τα ίδια chips με τα Airpods και παίζουν σε Android.

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Nikos! έγραψε:
vagmag έγραψε:Εδώ και καιρό σκέφτομαι το κινητό με τη μεγαλύτερη οθόνη. Και όλο δεν το αποφασίζω..

Σκέφτομαι επίσης και ένα iPad.

Ούτε και έχω καταλήξει αν πρέπει να πάρω το 11 ή το 13 ιντσών κάποια στιγμή.

Αλλάζοντας κινητό , λογικά θα πάω στο 17 pro (κανονικό ή μεγάλο) , μιας και το σκεπτικό είναι πάλι να μείνει αρκετά χρόνια στα χέρια μου . Θα δέιξει . Ίσως θα πρέπει να τα δω από κοντά αφού μεγάλωσε το κανονικό .

Θα σου μιλήσω για την εμπειρία μου.

Όσο μεγαλώνουμε νομίζω η μεγαλύτερη οθόνη βοηθάει και έχει νόημα αν κάνεις χρήση της συσκευής για μηνύματα, μέιλ κλπ.

Η μεγαλύτερη οθόνη βοηθάει πολύ στο να δεις ένα βίντεο ένα κείμενο, ένα εξέλ ή να κάνεις ένα κολ. Μετατρέπεται σε μια συσκευή που τα κάνει όλα χωρίς να χρειάζεται να έχεις μια άλλη με μεγαλύτερη οθόνη.

Το iPad μεταμορφώνεται σαν ένα φοβερό εργαλείο που μπορεί άνετα να αντικαταστήσει το λάπτοπ της δουλειάς όταν βάλεις το πληκτρολόγιο της απλ. Μιλάμε είναι φανταστικό !!

Εγώ πάντως έβαλα παραγγελία για 17 προ μαξ. Αλλάζω κι εγώ κάθε 2 χρόνια. Μέχρι τώρα μόνο μαξ συσκευές είχα και δε τις αλλάζω με τίποτα.

< >

Η δικη μου εμπειρια τα λεει αλλιως.

οσο μεγαλωνουμε και στην μυωπια ή τον αστιγματισμο ερχεται κι η πρεσβυωπια η λυση ειναι μια και λεγεται πολυεστιακα γυαλια. Αυτα ουσιαστικα μας θυμιζουν την εποχη που δεν φορουσαμε γυαλια καθολου γιατι εχουν τμηματα για κοντα, μεσαια, μακρυα προσπαθοντας να τα παντρεψουν ολα και τα καταφερνουν περιφημα!

Τρια χρονια μετα τα πολυεστικα με ενοχλουσε το μεγεθος των 6,4 ιντσων του κινητου μου, μεγαλο ρε γαμωτο.

Εφαγα ολο το καλοκαιρι να πεισω τον εαυτο μου να παρει ενα Samsung S series στις 6,2 το, οποιο εμοιαζε ιδανικο. Δεν καταφερα ομως να πειστω οτι ειναι 2,5 φορες καλυτερο απο το Α56 το οποιο και τελικα πηρα.

Ομως ειναι γκουμουτσα το ατιμο, δυο βδομαδες τωρα και δεν μπορω να το συνηθισω :s_mad
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#897439 Πριν 2-3 εβδομάδες βρέθηκα σε κατάστημα apple του εξωτερικού κ γινόταν ουρά για τα νέα iPhone ( προπαραγγελίες , παραλαβές .. δεν κατάλαβα ) , αλλά μπήκα μέσα κ έπιασα στα χέρια μου τα νέα μοντέλα ! ( μπορεί να είναι ήδη κ στην Ελλάδα ) .

Προσπέρασα το απλό iPhone 17 λες κ δε θα μου ήταν αρκετό .

Πήγα στο 17pro που δε μου φάνηκε κ μεγάλη διαφορά .

Στο επόμενο τραπέζι είχε το 17 pro max . Μεγάλο στο χέρι , περίεργο στην υφή . Δε χρησιμοποιώ θήκη κ προσπάθησα να με φανταστώ να το δουλεύω . Έχει το βάρος του . Κ καλές οι διαστάσεις για να βλέπουμε καλύτερα αλλά δεν είμαι σίγουρος πόσο θα με βόλεψει ! Το κράτησα από εδώ , το κράτησα από εκεί .. με φαντάστηκα κ προσπαθώ να με πείσω ότι θα πάρω τη ναυαρχίδα κ θα είμαι ικανοποιημένος . ( είχα διάβασε κ κάποια σχόλια ότι εύκολα δημιουργούνται γρατσουνιές στο πίσω μέρος κ όντως το μπλε είχε σαν χαρακιές κ φαινόταν ασημί χαρακιές μέσα στο μπλε … ) .

Στο επόμενο τραπέζι ήταν το air το οποίο προσπέρασα μιας κ θεωρώ πισωγύρισμα , τις κάμερες , την μπαταρία που τόσο έχω πρόβλημα πλέον στο 13pro …

Στο επόμενο τραπέζι , τα είχε όλα μαζί ! Αυτή τη φορά έπιασα το απλό 17 , το pro , το pro max … κ αφού ήταν δίπλα πήρα στο χέρι μου κ το Air .
Κόσμημα ! Φοβερό στο χέρι , καταπληκτική υφή , βολικό … το χαίρεσαι να το πιάνεις ! Γ@μωτο …

Δεν το θέλω λόγω των παραπάνω ελλείψεων κ άλλων πολλών που δεν μπορώ να δω . Αλλα με προβλημάτισε πολύ !

Από τη μια με το ζόρι θέλω να με πείσω ότι πλέον χρειάζομαι το max , από την άλλη μπροστά σε air , είναι όντως γκουμουτσα κ η υφή δεν δείχνει τόσο premium .

Το Air όμως φυσικά δε θα το τολμούσα χωρίς θήκη , που εκεί θα έχανα όλη αυτή την καθημερινή επαφή !

Τι έχουν πετύχει οι μπαγασες … να μας ενδιαφέρει πως αγγίζουμε τη συσκευή !

Δεν παρήγγειλα !

Έχει κάποιος άλλος εμπειρία ;
Άβαταρ μέλους
By GTS
#897441 Εγω θα παρω το απλο 17 αλλα απο φορουμ του εξωτερικου οι περισσοτεροι προτιμουν το Αιρ σε σχεση με το Προ γιατι εχει μια ρετρο σχεδιαση που θυμιζει το 1ο μηλοφωνο (λευκο 3 το οποιο ειχα και εγω) και η λεπτοτητα του αρεσει στον κοσμο, για την καμερα δεν τους πολυνοιαζει.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#900138 Χαζοκοιτάω για refurbished iphone 13 pro ή 15 pro ώστε να έχω ένα iphone κινητό για να σετάρω air tags που έχω θέμα με τα υπόλοιπα και για να έχω ένα Lidar device για να σκανάρω 3d αντικείμενα. Όχι για κύριο κινητό δηλαδή.
Τέτοια μαγαζάκια που προσφέρουν και δόσεις είναι οκ;
πχ https://pclife.gr/product/apple-iphone-15-pro-128gb/
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Dimitris_P έγραψε:Χαζοκοιτάω για refurbished iphone 13 pro ή 15 pro ώστε να έχω ένα iphone κινητό για να σετάρω air tags που έχω θέμα με τα υπόλοιπα και για να έχω ένα Lidar device για να σκανάρω 3d αντικείμενα. Όχι για κύριο κινητό δηλαδή.
Τέτοια μαγαζάκια που προσφέρουν και δόσεις είναι οκ;
πχ https://pclife.gr/product/apple-iphone-15-pro-128gb/

Refurbished συνήθως σημαίνει αλλαγμένη μπαταρία κάμερα ή οθόνη και χωρίς κουτί.

Απλά να το γνωρίζεις για τη μεταπώληση αργότερα.

< >
Άβαταρ μέλους
By bebes
#904398 Δεν ξερω αν γραφω στο κατάλληλο τοπικό, αλλά θελω να ρωτησω αν καποιος χρησιμοποιεί airtag και αν αξίζει να παρω ενα να το βαλω στο μηχανάκι.
Νομιζα οτι ηταν μια συσκευη που εχει GPS και δειχνει τη θεση της, αλλά ψαχνοντας λίγο ειδα οτι απλά πρεπει να βρει καποιο iphone σε αποσταση μεχρι 10 μετρων, να συνδεθει μεσω ΒΤ, και μετα να δωσει ενδειξη για το που βρίσκεται (μεσω του "ξενου" iphone).
Δηλαδή, αν δεν υπάρχει μηλόφωνο κοντά δεν θα υπαρχει και στίγμα; :hmmm:
Το εχει δοκιμασει καποιος να μας πει εντυπώσεις;