bebes έγραψε:Suzuki Vitara
Καλοτάξιδο! Εννοείται τετρακίνητο, αλλιώς δεν αξίζει. Του βάζεις και μια τετράδα χωμάτινα και κάνεις δουλίτσα.
Στα του Σουμπαρου τωρα:
Η μηχανη του χιλιαρικου δεν κανει. Ειναι euro5 και εχει και καποια θεματακια, γι'αυτο τη δινει 1000€, ενω στη Θεσσαλονικη μια λειτουργικη που υπαρχει πωλειται 5500€
Πανω που απογοητεύτηκα, εβγαλα φωτο το αυτοκινητο για το car και κοιτουσα καποια μεταχειρισμενα, έκανε καποιες ενεργειες ο (παλιος) αντιπρόσωπος εδω. Θα παρω απο τη Σουμπαρου καινουριο (του κουτιου) κορμό με τα εντοσθια του μεσα (στροφαλο, μπιελες, κουζινετα, ελλατήρια κλπ, στις 4000€ με το ΦΠΑ. Θα μου κοψει τιμολογιο, οποτε θα επιστραφουν περιπου τα 1400€)
Θα κουμπωσουμε πανω τις κεφαλες και τα περιφερειακα τα δικα μου, θα βαλω και το καινουριο βολαν + δισκο πλατό, θα καθαρισω τα μπεκ (που δεν εβγαιναν εκει που ηταν οσο ο κινητηρας ηταν φορεμενος), σερβις την τουρμπίνα και...ετοιμος μετα για τον γυρο της Ασίας
Αυριο πιστευω θα εχω κοστολόγιο, υπολογιζω +1500€ (χωρις τα ανταλλακτικα που ειχα παρει ηδη)
*το να το πουλησω με εναν κινητηρα που δεν θα εμπιστευομουν ουτε εγω, δεν παίζει.
Πριν δυο χρονια ειχα αγορασει ενα i20 πετρελαιο απο ιδιωτη και στο δρομο προς το σπιτι έμεινε. Η διαγνωση ηταν ραγισμενο καπακι κεφαλής. Η αναζητηση κινητηρα δυσκολη (η Χιουνται ηθελε για την επισκευη σχεδον οσα λεφτα εδωσα για την αγορα). Στην πορεια καταλαβα οτι ο πρωην ιδιοκτητης ηξερε τα προβληματα του αυτοκινητου, τα διορθωσε οπως όπως και το εδωσε με την ελπιδα να μη σκασει στα χερια μου γρηγορα.
Τωρα αναμενω την αποφαση του δικαστηριου...
Η ολη κατασταση ομως μου στοιχισε πολύ και δεν προκειται να ρισκαρω καν το να το παθει άλλος απο μενα.
Αν το φτιαξω καλο και το βαρεθω, μπορει να το δωσω, αλλα οχι να το δωσω και να περιμενω να χτυπήσει το τηλεφωνο για το πότε..."έσκασε"
Το Vitara θα σου φαινόταν τενεκές ξεγανωτος, για να θυμηθώ τον Β. Γιαννόπουλο, σε σχέση με το Outback.
Κράτησε τα χρήματα της αγοράς στην άκρη και σε 5-6 χρόνια παίρνεις ηλεκτρικό.
Fiat Panda 7,6l/100km
PaNick67 έγραψε:Η καλύτερη λύση πιστεύω.Ναι, η καλύτερη λύση μακράν. Όλα όσα κοίταζες παρά την καινουργίλα που δεν κρατάει και πολύ ήταν πολύ λίγα σαν αυτοκίνητα. Βέβαια εκτός κι αν ανέβει σημαντικά το κονδύλι αυτό θα ισχύσει και για όποτε αποφασίσεις να το αποχωριστείς και να πάρεις άλλο...
Το Vitara θα σου φαινόταν τενεκές ξεγανωτος, για να θυμηθώ τον Β. Γιαννόπουλο, σε σχέση με το Outback.
Κράτησε τα χρήματα της αγοράς στην άκρη και σε 5-6 χρόνια παίρνεις ηλεκτρικό.
Σιγουρέψου για επίσημα χαρτιά και εγγυήσεις για όταν έρθει η ώρα να το πουλήσεις. Γιατί άλλο είναι να το πουλήσεις σαν μοντέλο με γνωστό πρόβλημα και άλλο με αλλαγμένο κορμό (μαμά, καινούργιο από αντιπροσωπεία) με πχ 30.000χλμ.
PaNick67 έγραψε:Κράτησε τα χρήματα της αγοράς στην άκρη και σε 5-6 χρόνια παίρνεις ηλεκτρικό.
Στο μυαλο μου είσαι...
bebes έγραψε:Τωρα αναμενω την αποφαση του δικαστηριου...![]()
Σόρρυ που στέκομαι εδώ, τι εννοείς; τραβάς δικαστικά τον προηγούμενο;
edmond έγραψε:bebes έγραψε:Τωρα αναμενω την αποφαση του δικαστηριου...![]()
Σόρρυ που στέκομαι εδώ, τι εννοείς; τραβάς δικαστικά τον προηγούμενο;
Ναι.
Πλήρωσα σχεδον 2500€ + πολύ ταλαιπωρια και προσωπικη δουλεια για να...το κανω αυτοκινητο.
Ηξερε απο την πρωτη στιγμη τι συνεβαινε γιατι τον ενημερωνα.
Πριν μαζεψω αποδειξεις-τιμολογια, του τηλεφωνησα και του ζητησα σαν ενδειξη καλης θελησης να δωσει 1200€ (και με 1000 θα ημουν οκ, πιο πολυ ηθελλα την "αναγνωριση" εκ μερους του της μ@@@ς που εκανε).
Στην αρχη ειπε θα το σκεφτει, μετα με μπλοκαρε στο τηλεφωνο, οπότε μαζεψα τιμολογια, αποδείξεις, πραγματογνωμοσύνες κλπ και εγινε η αγωγή. Το ποσο ειναι αρκετα μεγαλύτερο και με τους τοκους δεν ξερω ποσο θα παει, αλλά πρωτα πρεπει να περιμενουμε την αποφαση του δικαστηρίου (η δικη έγινε πριν μηνες).
Το αυτοκινητο το εφτιαξα μηχανικα, το ανανεωσα αισθητικα και αφου το δοκιμασα λιγους μηνες, το πούλησα. Δεν το θελησα ποτέ μετα το συμβαν της πρώτης μέρας και τα οσα ακολουθησαν για 3 μηνες μεχρι να το φτιάξω.
Νομιζω καπου τα εχω γράψει...
Το λέω για το προφανές-->ύστερα από την απομάκρυνση του ταμείου...
edmond έγραψε:Τι ήξερε από την πρώτη στιγμή; τι είδους...αλληλεπιδραστική αγοραπωλησία ήταν αυτή;
Το λέω για το προφανές-->ύστερα από την απομάκρυνση του ταμείου...
Υπάρχει νομοθεσία για πωληση ελλατωματικου προϊόντος, οι δικηγοροι τα ξερουν καλυτερα.
Αν το έπαιρνα απο μάντρα (επαγγελματια) η δικαστική μου τυχη θα ηταν πολυ πιο ευοίωνη. Απεναντι σε ιδιωτη ειναι πιο δύσκολα, αλλά ευελπιστώ
Είχα την εντύπωση πως μετά από την αγοραπωλησία, ο πωλητής μπορεί να αρνηθεί τα πάντα, του τύπου "αφού το είδες, το τσέκαρες, τώρα δεν αναγνωρίζω τίποτα, εσύ το έκανες και ζητάς τα ρέστα" κτλ. Φαντάζομαι το ότι έγινε η ζημιά την ίδια μέρα βοηθά εσένα λίγο, καναδυό βδομάδες αργότερα μάλλον δεν θα είχες καμιά τύχη.
edmond έγραψε:Οκ με το καλό όλα να πάνε.
Είχα την εντύπωση πως μετά από την αγοραπωλησία, ο πωλητής μπορεί να αρνηθεί τα πάντα, του τύπου "αφού το είδες, το τσέκαρες, τώρα δεν αναγνωρίζω τίποτα, εσύ το έκανες και ζητάς τα ρέστα" κτλ. Φαντάζομαι το ότι έγινε η ζημιά την ίδια μέρα βοηθά εσένα λίγο, καναδυό βδομάδες αργότερα μάλλον δεν θα είχες καμιά τύχη.
Aν θυμαμαι καλά, μεχρι και 12 μήνες μετα την αγορά αν παρουσιαστεί σοβαρό ελάττωμα (κατι που προϋπήρχε) μπορεις να διεκδικήσεις αποζημίωση.
Τωρα, το πως θα το αποδείξεις... πιασ' το αυγό και κούρεφτο που λεει και η παροιμία.
Το γεγονος ειναι οτι οι περιπτωσεις αυτες ειναι δύσκολες δικαστικα, ειδικα αν το ποσο δεν ειναι μεγαλο, αλλά υπάρχουν αποφασεις που δικαίωσαν τους αγοραστές.
Ισως εκει πόνταρε και ο "δικός μου", πίστευε οτι για ενα τετοιο ποσο δεν θα κινούσα διαδικασία.
Ο τύπος οταν πηγαμε στο ΚΕΠ για τη μεταβίβαση, στην ΥΔ που καναμε για το ποσό αγορας συμπλήρωσε απο κατω: "το έλεγξα, ειναι της αρεσκίας μου και καμια επιπλεον απαιτηση δεν εχω απο τον πωλητη" (ή κάτι παρόμοιο)
bebes έγραψε:edmond έγραψε:Οκ με το καλό όλα να πάνε.
Aν θυμαμαι καλά, μεχρι και 12 μήνες μετα την αγορά αν παρουσιαστεί σοβαρό ελάττωμα (κατι που προϋπήρχε) μπορεις να διεκδικήσεις αποζημίωση.
Τωρα, το πως θα το αποδείξεις... πιασ' το αυγό και κούρεφτο που λεει και η παροιμία.
Το γεγονος ειναι οτι οι περιπτωσεις αυτες ειναι δύσκολες δικαστικα, ειδικα αν το ποσο δεν ειναι μεγαλο, αλλά υπάρχουν αποφασεις που δικαίωσαν τους αγοραστές.
Ισως εκει πόνταρε και ο "δικός μου", πίστευε οτι για ενα τετοιο ποσο δεν θα κινούσα διαδικασία.
Ο τύπος οταν πηγαμε στο ΚΕΠ για τη μεταβίβαση, στην ΥΔ που καναμε για το ποσό αγορας συμπλήρωσε απο κατω: "το έλεγξα, ειναι της αρεσκίας μου και καμια επιπλεον απαιτηση δεν εχω απο τον πωλητη" (ή κάτι παρόμοιο)
Καλα μετα απο 12 μηνες ξεχνα το, ασχετα τι λεεν οι δικηγοροι.
Αλλα για κατι που συνεβη σχεδον μετα την αγορα υπαρχει δυνατοτητα ειτε αναστροφης πωλησης ειτε αποζημιωσης. Κινητηρας που παραδιδει το πνευμα ωρες ή μερες μετα την αγορα προφανως ηταν ετοιμος να το κανει κι ο πωλητης ακομα κι αν δεν το ηξερε ( χλωμο ως πεθαμενο ) εχει ευθυνη
Fiat Panda 7,6l/100km
Γενικά Τεράστια συζήτηση. Εκτός και αν γίνει κάτι την ίδια μέρα ή έστω εντός ενός ευλόγου διαστήματος κάποιων ημερών.
Προσωπικά όποτε πουλάω, από τη στιγμή που επιτρέπω κάθε έλεγχο δε θα ήθελα να ζω και με το στρες (ή την τρέλα του καθενός) και για αυτό επιθυμώ μία υ.δ. πως το αυτοκίνητο ελέγχθηκε as is και είναι της αρεσκείας του αγοραστή. Καλώς κακώς το μεταχειρισμένο ενέχει συγκεκριμένα ρίσκα, πόσο μάλλον μεταχειρισμένα 10ετίας + ειδικά αν εγώ ως πωλητής δεν είμαι ο πρώτος ιδιοκτήτης .
Πέραν αυτού ένας ιδιώτης πωλητής μπορεί κάλλιστα να μη γνωρίζει κάτι (δε μιλάω για την περίπτωση του bebes φυσικά) και να πουλάει καλόπιστα ένα αυτοκίνητο. Δεν είναι όλοι το ίδιο ψείρες να παρατηρούν κάθε αρρυθμία ή περίεργο ήχο. Ούτε όλες οι σοβαρές βλάβες δίνουν μηνύματα πριν σκάσουν. Είναι και λίγο υποχρέωση του αγοραστή να το ξεψαχνίσει εφόσον σέβεται τα χρήματα που δαπανά.
Το αυτοκινητο δοκιμάστηκε, και ακουγόταν-ήταν άριστο.
ΑΝ τυχαινε να το πουλήσω τότε και μετα απο μια εβδομαδα μου το εφερνε ο αγοραστης σπασμενο, θα έπεφτα απο τα σύννεφα.
Υπαρχουν ομως και περιπτωσεις που υπαρχουν σημαδια πολυ καιρό πριν. πχ το Agila που ειχα πριν, ειχε καποιο θεμα με τη φλαντζα κεφαλης. Ηταν 3-4 χρονια ετσι μεχρι που επιδεινωθηκε ραγδαια και τελικα εμεινε απο νερά στα χερια του γιου και κόλλησε.
Το ι20 που αναφερω, το εφερε ο πωλητης στο συνεργειο που το ελέγξαμε κατευθειαν απο άλλο συνεργειο.
Ο κινητηρας πεντακαθαρος (γυαλισμένος) τα υγρα ΟΛΑ καινουρια (λαδια-ψυκτικο υγρο).
Οταν το πηρε ο μάστορας για δοκιμη, καθοταν σε αναμενα καρβουνα. "και πως", "και τι", και τι θα γινει αν το τρακαρει... κλπ
Επρεπε να με πονηρεψει λιγο αυτο, αλλά βιαζομουν να παρω αυτοκινητο μιας και ειχα μεινει μονο με το Σουμπαρου.
Το πηρα απο Θεσσαλονικη, αντεξε μεχρι Κατερινη, εκει μαλλον εφαγε τα υγρα, κι αρχισε σιγα σιγα να "σβηνει".
Οταν το πηραν στη Χιουντάι δεν αναβε καν.
Αργότερα, στη διερεύνηση ειδα οτι δεν ηταν και πολυ επιμελης με τα σερβις (μου ειπε εξ αρχης οτι δεν μπορω να ρωτησω στο προηγουμενο συνεργείο λογω "προσωπικών δεδομένων", ενω κι εναν αισθητηρα που άλλαξε μολις πριν μου το δωσει, εβαλε κινεζικο για διαφορα 30-40€ λκαι παραλίγο να ξαναμεινω (συμπτωματικά πάλι στη Θεσσαλονικη). Το πηγα εκει που μοπυ άλλαξαν τον κινητηρα και -ευτυχώς- ηταν μονο ενας αισθητηρας (60€ ο γνησιος
)