Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By drdino
#899936 Το μόνο πράγμα που ζήλευα όταν οδηγούσα τη Mercedes του πεθερού μου ήταν η βάση πυροσβεστήρα κάτω από το κάθισμα. Με είχε ενοχλήσει το ότι τα σύγχρονα BMW δεν φαίνεται να έχουν τέτοια πρόβλεψη, οπότε σκέφτηκα να το πιάσω αυτό το θέμα, ειδικά τώρα που έχω αρχίσει να ασχολούμαι ξανά με το SolidWorks τελευταία.Πήρα έναν μικρό πυροσβεστήρα και έκανα μια πρόχειρη μακέτα / σχεδίαση για τη βάση:

Εικόνα

Εικόνα

Βρήκα ένα φτηνό πλαστικό κάλυμμα καθίσματος στο eBay και το αγόρασα ώστε να μπορώ να πειραματιστώ:

Εικόνα

Δοκιμαστική τοποθέτηση αφού άνοιξα μερικές τρύπες:
Εικόνα

Ήθελα όμως να ξανασχεδιάσω το επάνω μέρος της βάσης ώστε να έχει μικρότερο άνοιγμα. Το PETG είναι αρκετά ελαστικό, οπότε λογικά θα είναι εντάξει για να τραβιέται προς τα έξω. Το σκέφτηκα ξανά όμως και αποφάσισα να βάλω ένα κλείσιμο. Έβαλα και λίγη τσόχα για να είναι αθόρυβο και παρήγγειλα και μπεζ νήμα.

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Mk2 :lol:
Έφτιαξα μια βάση που κουμπώνει και κλείνει, και πρόσθεσα επίσης μια υποδοχή για λουράκι από TPU, το οποίο τύπωσα κι αυτό, ως δεύτερο μέσο συγκράτησης ώστε να μένει σταθερό στη θέση του.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#899937 η βαση μαμει :thumbsup:
το λουρακι ηρθε και εχυσε την καρδαρα με το γαλα. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By drdino
dimviii έγραψε:η βαση μαμει :thumbsup:
το λουρακι ηρθε και εχυσε την καρδαρα με το γαλα. :rtfm:

Έλα ρε, δεν είναι τόσο χάλια :lol:

Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#899949 θα εκανα το λουρακι λευκο,ασορτι με τη βαση. :s_yes
Άβαταρ μέλους
By bill33
#899950 Ποσο quick release είναι η κατασκευη;
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
bill33 έγραψε:Ποσο quick release είναι η κατασκευη;

Μπρος στα καλλη, τι ειναι ο πονος :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Chris
#899952 Ε καλά στην ανάγκη με ένα γερό τράβηγμα ξηλώνεις πυροσβεστήρα, βάση και κάλυμμα μαζί για πλάκα
Άβαταρ μέλους
By drdino
#899957 Και αυτό γίνεται :lol:

Είτε σέρνεται προς τα έξω αν έχει ανοίξει η πόρτα είτε απλά ανοίγω το κλιπ προς τα πάνω και βγαίνει ο πυροσβεστήρας.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#899961 Πολύ καλή ιδέα και σχεδίαση κατασκευή. Το χρώμα ίσως γίνεται καλύτερο, δεν ξέρω αν μαύρο θα κρυβόταν καλύτερα με τη μοκέτα ή όχι.
Μερικά αυτοκίνητα έχουν συρταράκι κάτω από το εμπρός κάθισμα, μήπως μπορείς να φτιάξεις;; Χεχε, σου βάζω ιδέες. :twisted:
Άβαταρ μέλους
By otso
#899964 Περι ονου σκιας
Ετσι κι αλλιως ο πυροσβεστηρας δεν φτανει να σβησει ουτε το πουρο της γιαννας αγγελοπουλου
Άβαταρ μέλους
By drdino
sknipper έγραψε:Πολύ καλή ιδέα και σχεδίαση κατασκευή. Το χρώμα ίσως γίνεται καλύτερο, δεν ξέρω αν μαύρο θα κρυβόταν καλύτερα με τη μοκέτα ή όχι.
Μερικά αυτοκίνητα έχουν συρταράκι κάτω από το εμπρός κάθισμα, μήπως μπορείς να φτιάξεις;; Χεχε, σου βάζω ιδέες. :twisted:

Μου άρεσε η πρότασή σου οπότε είπα να το δοκιμάσω:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#900805 :thumbsup:
τα παπουτσια τα τιναζουμε πριν μπουμε στο αυτοκινητο :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By bill33
dimviii έγραψε::thumbsup:
τα παπουτσια τα τιναζουμε πριν μπουμε στο αυτοκινητο :rtfm:

φοράτε παπούτσια στο αμάξι; :hmmm:

:lol:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#902019 Καταραμένες λακκούβες στα πέριξ+ ζάντες 20 ιντσών δεν ταιριάζουν καλά μεταξύ τους. Δύο λάστιχα με καρούμπαλα:

Εικόνα

Εικόνα

Έτσι, αποφάσισα να κάνω την αλλαγή μιας και το σκεφτόμουν εδώ και καιρό και να πάρω ένα σετ 18" square και να βάλω 245/45/18 γύρω γύρω (αντί για 275 πίσω), Goodyear Assymetric 6 go-flats:

Εικόνα

Το Σάββατο ελπίζω να γίνει το πάντρεμα.