- 17 Μαρ 2015, 13:41
Το βάζω και εδώ:
BMW F10 520d xdrive LCI.Το αυτοκίνητο είχε 18000km και το οδήγησα σε μεγάλη ποικιλία δρ'ομων ακόμα και χωματοδρομο.
Εξωτερικά δε με τρέλανε ,ήταν και sedan...Πολύ συντηριτικό σε σχέση με την Ε60 ,αν και το πίσω μέρος είναι όμορφο το μπροστά εξακολουθει να μη μου “καθεται “καλά στο μάτι.
Το εσωτερικό είναι απ'ιστευτη προοδος σε σχέση με τη μετρια ποιοτητα της Ε60.Το νέο infotainment system με την τεράστια οθόνη , το idrive με το touchpad και τα google maps δουλεουν τέλεια.Επίσης αυξημένοι είναι και οι χώροι αν και το πορτ μπαγκαζ μου φάνηκε μικρότερο απο τις Ε60 με το άνοιγμα του να παραμένει μικρό.Είπαμε όμως υπάρχει η SW....
O διλιτρος diesel με τα 184ps είναι πολυ ομαλός και αθόρυβος,αλλα η αποδοση του δε με ενθυσίασε.Θα ήθελα κάτι παραπάνω.Και υστέρηση ένιωσα ,ενω εκρηκτικότητα δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση ακόμα και στο sport δε κολλάς στο κάθισμα.Ο κατοχος μου είπε οτι η 525d έχει αισθητή διαφορά ...To start stop επίσης δουλευει τέλεια.Πρώτη φορά το δοκιμάζω σε αυτόματο.
Το 8αρι κιβώτιο επίσης δε με ενθουσίασε.Με όλα αυτα που έχω διαβάσει το περίμενα πολύ καλύτερο.Έμοιαζε αrκετά με το 6αρι της 525.
Η κατανάλωση του αυτοκινήτου ήταν γυρω στα 9 lt/100km.Ο κάτοχος μου είπε οτι πέφτει με δυσκολία κάτω απο 7 και μόνο σε ανοιχτο δρόμο με ταχύτητες γύρω στα 140...Την περίμενα καλύτερη αναλογιζομενος αυτες που έχουν γραφεί για την Χ3 ας πούμε...
Αφησα για το τέλος την οδική συμπεριφορά γιατί ήταν το κομματι που μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και με εντυπωσίασε.Απόλυτος έλεγχος του αμαξώματος και φοβερή άνεση.Έλάχιστες κλίσεις και ουδέτερη συμπεριφορά.Υποστροφή δεν είδα ούτε για δείγμα,ενω ακόμα και σε χωματοδρωμο η ποιότητα κύλισης ήταν φοβερή.Τεράστια βελτίωση απο την Ε60.Νιώθεις την απόλυτη συνεργασία αναρτήσεων και αμαξώματος .Το xdrive δουλευει τέλεια και η αποτελεσματικότητα του σε χειμερινές συνθήκες είναι απίστευτη!
.Το τιμόνι επίσης καλύτερο απο της Ε60,αν και η δικιά μου εχει active steering...
Σε γενικές γραμμές το αυτοκίνητο μου άρεσε πάρα πολύ.Ανετα την αγοραζα σε sw 525dή 530d και βεβαια xdrive.