Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#899854 Νταξ , καλό ήταν κι εγώ το έπαιρνα αλλά όπως όλα τα ελ κρασιά δεν είχε σταθερή πχιότητα .
1 στις 3 ή 4 φιάλες θα ήταν μια μετριότητα. και στην τελική δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο , επίσης όσο περνούσαν τα χρόνια η πχιότητά του έπεφτε ενώ η τιμή ανέβαινε ( δε μιλάω για παλαίωση) .
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#899858 Δεν κάνουν όλα τα κόκκινα κρασιά για παλαίωση. Και μερικά κάνουν για 2-3-5 χρόνια αλλά λίγα κάνουν για παραπάνω. Και μάλλον είναι ακριβά. Δεν θα σε συμβούλευα να περιμένεις 10+χρόνια.
Κι εγώ είχα ένα Αβαντίς μάγκνουμ που όταν το άνοιξα είχε ξυδιάσει.
Καλύτερα να παίρνεις μερικά και να πίνεις κάθε χρόνο, θα το καταλάβεις όταν αρχίσει να χάνει και να μην τα περιμένεις άλλο.
Σχετικά με τις συνθήκες συντήρησης ειπώθηκε ήδη, παίζει μεγάλο ρόλο, και όσο γίνεται σταθερές συνθήκες.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
mousatos έγραψε:https://www.meliti.gr/chateau-porto-carras-2001-1956-1956-1956.html

Ολο το βραδυ το εβλεπα στον υπνο μου μουσατε. Μολις πηρα τηλεφωνο και δεν υπαρχει διαθεσιμο (οπως υποπτευομουν). Too good to be true :shifty:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
sknipper έγραψε:Δεν κάνουν όλα τα κόκκινα κρασιά για παλαίωση. Και μερικά κάνουν για 2-3-5 χρόνια αλλά λίγα κάνουν για παραπάνω. Και μάλλον είναι ακριβά. Δεν θα σε συμβούλευα να περιμένεις 10+χρόνια.
Κι εγώ είχα ένα Αβαντίς μάγκνουμ που όταν το άνοιξα είχε ξυδιάσει.
Καλύτερα να παίρνεις μερικά και να πίνεις κάθε χρόνο, θα το καταλάβεις όταν αρχίσει να χάνει και να μην τα περιμένεις άλλο.
Σχετικά με τις συνθήκες συντήρησης ειπώθηκε ήδη, παίζει μεγάλο ρόλο, και όσο γίνεται σταθερές συνθήκες.

Ισχυει οτι δεν κανουν ολα για παλαιωση, απο εκει αλλωστε αρχισα την κουβεντα μπας και βγαλω ακρη ποια ειναι τα καταλληλα. Απο οτι εχω διαβασει ρολο παιζει ο τροπος παραγωγης, η ποικιλια του κρασιου κι επισης μεγαλο ρολο παιζει ο τυπος του φελλου.

Μια και μιλησες για Αβαντις, θα αναφερω ενα κρασι ΠΟΛΥ ΤΙΜΙΟ για τα 11.5€ που κοστιζει και που επισης σκεφτομαι αν και ποση παλαιωση σηκωνει:
https://www.skroutz.gr/s/4746618/Ktima- ... ed=listing

btw θυμασαι σε ποιο Αβαντις αναφερεσαι και ποσων ετων ηταν οταν το ανοιξες? Επισης εισαι σιγουρος οτι ολα αυτα τα χρονια ηταν αποθηκευμενο σωστα?
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
mousatos έγραψε:Νταξ , καλό ήταν κι εγώ το έπαιρνα αλλά όπως όλα τα ελ κρασιά δεν είχε σταθερή πχιότητα .
1 στις 3 ή 4 φιάλες θα ήταν μια μετριότητα. και στην τελική δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο , επίσης όσο περνούσαν τα χρόνια η πχιότητά του έπεφτε ενώ η τιμή ανέβαινε ( δε μιλάω για παλαίωση) .

Ξεχασα να απαντησω σε αυτο!

99% μιλας για διαφορες στην ποιοτητα που εχουν να κανουν με τις διαφορετικες χρονιες παραγωγης. Γιατι της ιδιας χρονιας φιαλες, ειναι δυσκολο να εχουν διαφορες.

Παντως εχεις δικιο σε κατι... Στην αρχη αγοραζα γαματες χρονιες γυρω στα 8 Ευρω που μου φαινονταν τσαμπα για την ποιοτητα τους και ζγα ζγα ανεβηκε προς τα 15 ενω ειχε χειροτερεψει καπως το κρασι. Εγω πιστευω οτι το συγκεκριμενο παλαιωνει απιστευτα για αυτο κανουν μια περιουσια οι φιαλες απο τις καλες χρονιες. Μετα το λινκ που ποσταρισες το γκουγκλαρισα μια για πλακα και το βρηκα απο 250-320 Ευρω σε αλλα μαγαζια. Οποτε το αρχικο λινκ που ειχα βαλει ειναι σχεδον στη μεση τιμη!
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#899866 μιλάω για ίδιες χρονιές και συμβαίνει σε όλα μα όλα τα κρασιά διαφόρων παραγωγών που αγόραζα . πλέον δεν πίνω σταγόνα διότι , επαγγελματίας οδηγός .
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
mousatos έγραψε:μιλάω για ίδιες χρονιές και συμβαίνει σε όλα μα όλα τα κρασιά διαφόρων παραγωγών που αγόραζα . πλέον δεν πίνω σταγόνα διότι , επαγγελματίας οδηγός .

Αυτο θυμιζει τις υπερβολες σου σε στυλ "ολα τα παιχνιδια ειναι στημενα" :shifty:

Κατα τα αλλα καλα κανεις και δεν πινεις στη δουλεια, αλλα μπορεις να πιεις ενα ποτηρακι μετα τη βαρδια σου αν το τραβαει ο οργανισμος σου :s_drinks
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#899885 Μερικά κρασιά μπορεί να έχουν τυπωμένο σχόλιο για πόσο παλαίωση. Ή να είναι κάτι που αναφέρεται στο site του πωλητή.
Άβαταρ μέλους
By glf
#899894 Πριν ένα μήνα είχαμε πάει στη γιορτή κρασιού από τα τοπικά οινοποιεία στον Άγιο Παντελεήμων στο Αμύνταιο.
Πριν φύγουμε πήγα στο οινοποιείο Βεγορίτις και πήρα από ένα μπουκάλι 'Σταθμός' σε ερυθρό ροζέ και λευκό. Το ροζέ το είχαμε δοκιμάσει στην ταβέρνα νωρίτερα και είναι στα γούστα της γυναίκας μου. Και πάλι αυτό ανοίξαμε αυτές τις μέρες. Σειρά έχει το ερυθρό τώρα.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#900162 Για να κάνεις παλαίωση χρειάζεται κρασί, γνώσεις, και συνθήκες αποθήκευσης που οι περισσότεροι δεν έχουμε. Δε νομίζω ότι αξίζει ο κόπος. Παίρνεις φρέσκο κρασάκι που ξέρεις ότι δεν έχει ξυδιάσει και απολαμβάνεις.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#900924 Μου κάτσανε πρόσφατα δύο ξινισμένα κρασιά και παραξενεύτηκα. Είχαν περάσει πριν απο αυτά άλλα 6-7 παρόμοια τα τελευταία χρόνια αλλά πρώτη φορά μου έτυχε. Ε, 2 φορές.
Μαλαγουζιές ήταν που είχα σπίτι 1-3 βδομάδες, χρονιές περσινή (2024) και προπέρσινη.
Του 15άρικου και είπα κρίμα, γιατί πλέον με τα παιδιά σπίτι μία στο καθε εξάμηνο συντονίζονται τα άστρα για να μπορέσουμε να ανοιξουμε μπουκαλι με τη Γιάνναινα.

Πέρα από την γκαντεμιά, μήπως ασφαλέστερα τα φετινά κρασιά;

Ξέρωγω, ας πει και ο ότσος μια γνώμη. 35 χρόνια παντρεμένος ένα απόσταγμα θα το 'χει να μας ραντίσει..
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#900925 Με τη γενικότερη σαπίλα που επικρατεί στη χώρα καθόλου περίεργο. Με τα ψίχουλα που πληρώνουν και την τσιγγουνιά σε όλα τα στάδια της παραγωγής , ποιός θα κάνει έλεγχο και ποιός παραγωγός θα πετάξει στα σκουπίδια κρασί αντί να το εμφιαλώσει ;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
mousatos έγραψε:Με τη γενικότερη σαπίλα που επικρατεί στη χώρα καθόλου περίεργο. Με τα ψίχουλα που πληρώνουν και την τσιγγουνιά σε όλα τα στάδια της παραγωγής , ποιός θα κάνει έλεγχο και ποιός παραγωγός θα πετάξει στα σκουπίδια κρασί αντί να το εμφιαλώσει ;
Εγώ θεωρώ πιο πιθανό να προέκυψε στα επόμενα πολλά στάδια και όχι στο παραγωγό.
Το πιο ύποπτο είναι η συντήρηση και τρόπος μεταφοράς από τον ενδιάμεσο (κάβα ή σούπερμάρκετ) ή τα ίδια από τον τελικό αγοραστή.χρήστη.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#902253 Δεν πέφτω απ'τα σύννεφα. Ζωάρα και φέσωμα . αυτός είναι ο τυπικός ΕΛ επιχειρηματίας.
Άλλος ένας που πουλούσε φύκια για μεταξωτές κορδέλες ;
https://www.msn.com/el-gr/news/other/%C ... 6ec6&ei=11