- 23 Δεκ 2025, 00:33
sknipper έγραψε:Χαχα, στην καθομιλουμένη και το καλύπτει και το αποκρύπτει. Σαν στρατιωτικός όρος ναι απλά παραλλαγή είναι. Πάντως το κάνει να μοιάζει λιγότερο σαν τάνκ από κάποιες γωνίες. Άσε που προσφέρει και λίγα χιλιοστά μετάλλου για επιπλέον προστασία. 
Ιατρέ μου, τι πάει να πει «στην καθομιλουμένη»; Δηλαδή να έρθω εγώ, ο άσχετος από ιατρική επιστήμη, και να σου λέω ιατρικούς όρους που σημαίνουν κάτι διαφορετικό και εσύ να τους δέχεσαι; Ε λοιπόν τώρα αυτή είναι η δική μου επιστήμη και υπάρχει λόγος που υπάρχουν διαφορετικές λέξεις, δεν το κάνουμε έτσι για να περνάει η ώρα μας.

Άλλο πράγμα σημαίνει η κάλυψη, άλλο η απόκρυψη και άλλο η παραλλαγή. Ελληνικά είναι, δεν είναι τίποτα πολύπλοκο.

dimik έγραψε:Ένα θερμικό σκοπευτικό-κάμερα τα λύνει ολα αυτά.
Εκτός αν μπορούν να κάθονται μέσα στο άρμα χειμώνα στην Ουκρανία χωρίς θέρμανση.
Υποθέτω ότι έχεις δει άρμα μέσα από θερμικό σκοπευτικό. Το μέρος του άρματος που βγάζει την περισσότερη θερμότητα είναι ο κινητήρας. Η εσωτερική θέρμανση είναι ελάχιστη και δεν φαίνεται καν, λόγω του θώρακα. Τα δικά μας Leo 2 Α6 (όχι όμως τα Α4) έχουν μια μικρή γεννήτρια για την κάλυψη των αναγκών ρεύματος του άρματος σε κλιματισμό (τα Leo 2 έχουν ψύξη-θέρμανση, σε αντίθεση με τα 1 που είχαν μόνο θέρμανση) και την λειτουργία των σκοπευτικών, ασυρμάτων κλπ, με τον κινητήρα σβηστό. Μια θερμική κάμερα μέρα μεσημέρι δεν βλέπει τίποτα περισσότερο από ότι βλέπει το οπτικό σκοπευτικό ημέρας (βλέπει λιγότερα για την ακρίβεια γιατί έχει μικρότερη μεγέθυνση). Για αυτό υπάρχει άλλωστε λειτουργία ημέρας και νύχτας στα σκοπευτικά.