Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
GTS έγραψε:
3θυρο το Α3?

Δυστυχώς. Αλλά, το καλύτερο αμάξι του κόσμου είναι το τζάμπα!

kostis20 έγραψε:Τα λαδάκια να προσέχεις στο Α3. :innocent:

Μέχρι στιγμής (95Κ χλμ) δεν πρέπει να καίει! :metalo:
Άβαταρ μέλους
By otso
GTS έγραψε:χορτοκοπτικό λιντλ με 16 ευρώ κάνει δουλειά;

Ναι για να καθαρισεις κτημα με καστανιες με αγριοχωρτα και παρακλαδια εως 2 cm κορμο ειναι ιδανικο , ειδικα αν ειναι ρευματος και δεν υπαρχει πουθενα εκει γυρω παροχη η γεννητρια .
Ρε συ τι ρωτας ;
Ουτε το λιντλ δεν εχει χορτοκοπτικο 16 ε
Για τι χρηση το θελεις ;
Αν θελεις να κοψεις περιθωρεια γκαζον που δεν τα φτανει το τρακτερακι γκαζονοκοπτικο ισως με μια μερα δουλεια τα 10 μετρα
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
PaNick67 έγραψε:
Παρολα αυτα θα ηταν χαζο το Parkside να μπορει να ανταγωνιστει το ΜΕΤΑΒΟ που εχω. Το οποιο ΜΕΤΑΒΟ εχει στειλει στην αχρηστια το Bosch μπλε σειρα ηλεκτρικο δραπανο που εχω επισης.

Ποιό metabo έχεις;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Dimitris_P έγραψε:
PaNick67 έγραψε:
Παρολα αυτα θα ηταν χαζο το Parkside να μπορει να ανταγωνιστει το ΜΕΤΑΒΟ που εχω. Το οποιο ΜΕΤΑΒΟ εχει στειλει στην αχρηστια το Bosch μπλε σειρα ηλεκτρικο δραπανο που εχω επισης.

Ποιό metabo έχεις;

Αυτό.
https://www.skroutz.gr/s/16324028/Metab ... outz_share
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
markvag έγραψε:Μέχρι στιγμής (95Κ χλμ) δεν πρέπει να καίει! :metalo:

Φερτο να στο κανω ενα Θεσσαλονικη-Αθηνα-Θεσσαλονικη τελικιασμενος και θα δεις πως καιει μισο λιτρο λαδι στα 1000 χιλιομετρα το ΒΑΓΚ σου :s_yes
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
PaNick67 έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:
PaNick67 έγραψε:

Ποιό metabo έχεις;

Αυτό.
https://www.skroutz.gr/s/16324028/Metab ... outz_share
Αυτό έλειπε να μην κάνει δουλειά με τόσα λεφτά
Φαίνεται τούμπανο
Άβαταρ μέλους
By pro
#899652 To metabo των 350 πως μπηκε στην ίδια προταση με το parkside? :lol:

Έχω ξαναπεί την άποψή μου, για τον ερασιτέχνη που θέλει να μείνει στο vfm είναι απαραίτητα:

1. Δραπανοκατσάβιδο απλό, σαν αυτό που έβγαλε black friday το lidl με 30 ευρώ. Βιδώνεις, τρυπάς ξύλο, τρυπάς και τούβλο άνετα αν χρειαστεί. Κρουστικό δραπανοκατσαβιδο μπαταρίας μόνο αν έχεις σκοπό να δώσεις 200+ έχει νόημα.
2. Κρουστικό ρεύματος 600 - 700W για να τρυπάς και τσιμέντο - καμιά 60-70 ευρώ. Κάτι σχετικά φτηνό, ελαφρύ και εύχρηστο γιατί αυτό θα χρειαστείς στο 99% των περιπτώσεων.

Aν είσαι μερακλής, παίρνεις κι ένα σκαπτικό πιστολέτο με sds με κανένα 80-90 ευρώ και είναι υπερπλήρης. Τρυπάς μεγάλες τρύπες σε τσιμέντο, τρυπάς πέτρα και σκάβεις/ξηλώνεις σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Δεν δίνεις πολλά λεφτά γιατί θα το χρειαστείς μια φορά στα 2 χρόνια.

Εννοείται αν θες να κάνεις μια συγκεκριμένη απαιτητική δουλειά προσαρμόζεσαι αναλόγως.
Άβαταρ μέλους
By GTS
otso έγραψε:

Ναι για να καθαρισεις κτημα με καστανιες με αγριοχωρτα και παρακλαδια εως 2 cm κορμο ειναι ιδανικο , ειδικα αν ειναι ρευματος και δεν υπαρχει πουθενα εκει γυρω παροχη η γεννητρια .
Ρε συ τι ρωτας ;
Για τι χρηση το θελεις ;
Αν θελεις να κοψεις περιθωρεια γκαζον που δεν τα φτανει το τρακτερακι γκαζονοκοπτικο ισως με μια μερα δουλεια τα 10 μετρα

έχω κήπο. τώρα που δεν δουλεύεις και πας μόνο στα μπλόκα δεν έρχεσαι να βοηθήσεις στο καθάρισμα;
Άβαταρ μέλους
By fokion
pro έγραψε:To metabo των 350 πως μπηκε στην ίδια προταση με το parkside? :lol:

Έχω ξαναπεί την άποψή μου, για τον ερασιτέχνη που θέλει να μείνει στο vfm είναι απαραίτητα:

1. Δραπανοκατσάβιδο απλό, σαν αυτό που έβγαλε black friday το lidl με 30 ευρώ. Βιδώνεις, τρυπάς ξύλο, τρυπάς και τούβλο άνετα αν χρειαστεί. Κρουστικό δραπανοκατσαβιδο μπαταρίας μόνο αν έχεις σκοπό να δώσεις 200+ έχει νόημα.
2. Κρουστικό ρεύματος 600 - 700W για να τρυπάς και τσιμέντο - καμιά 60-70 ευρώ. Κάτι σχετικά φτηνό, ελαφρύ και εύχρηστο γιατί αυτό θα χρειαστείς στο 99% των περιπτώσεων.

Aν είσαι μερακλής, παίρνεις κι ένα σκαπτικό πιστολέτο με sds με κανένα 80-90 ευρώ και είναι υπερπλήρης. Τρυπάς μεγάλες τρύπες σε τσιμέντο, τρυπάς πέτρα και σκάβεις/ξηλώνεις σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Δεν δίνεις πολλά λεφτά γιατί θα το χρειαστείς μια φορά στα 2 χρόνια.

Εννοείται αν θες να κάνεις μια συγκεκριμένη απαιτητική δουλειά προσαρμόζεσαι αναλόγως.

Και το παλμικό μπαταριας με εχει σωσει ( με προσοχη ποσο πατας τη σκανδαλη γιατι κουρευει βιδες για πλακα - δεν εχει ρυθμιση)
και την απλή πρασινη σπαθοσεγα που κουρεψε ανετα χοντρα λιγουστρα κλπ
Άβαταρ μέλους
By otso
GTS έγραψε:
otso έγραψε:

Ρε συ τι ρωτας ;
Για τι χρηση το θελεις ;

έχω κήπο. τώρα που δεν δουλεύεις και πας μόνο στα μπλόκα δεν έρχεσαι να βοηθήσεις στο καθάρισμα;

Ολος ο κοσμος καθαριζει την ανοιξη εσυ πας αναποδα ;
Στην Εκαλη η στην ορεινη Γορτυνια ; Εκαλη ερχομαι .
Εγω ειμαι στον σχεδιασμο στρατηγικης δεν φυλαω τρακτερ .
Δουλεια εχω τωρα μετα την βροχη , δεν εχεις ακουσει για σπορες σιτηρων ; σε μας τωρα ειναι ετοιμα τα χωραφια .
Για ψαξε εκει κοντα υπαρχει μαγαζι που να νοικιαζει μηχανηματα ; παρε ενα δυνατο να τελειωσεις σε μια 2 ωρες .
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
pro έγραψε:To metabo των 350 πως μπηκε στην ίδια προταση με το parkside? :lol:

Η συζήτηση γίνεται για τα μπαταρίας, όχι ρεύματος. Το θέμα είναι πως θα το χρειαστείς σίγουρα για κάπου που δεν έχεις ρεύμα, ή ΒΑΡΙΕΣΑΙ να τραβάς μπαλαντέζες. :innocent:
Είχε περάσει ένα dewalt ένα διάστημα από τα χέρια μου αλλά δεν το δοκίμασα ποτέ σε μπετό.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#899708 Με το Performance από τα Lidl και κατάλληλα τρυπανια μια χαρά τρυπησα μπετόν για να βάλω κάμερες.

Βασικά ήταν το μοναδικό εργαλείο που χρειάστηκα για όλη την δουλειά απλά με αρκετές μύτες, τρυπάνι, κατσαβίδι και ποτηροτρυπανο.

Επίσης στην ελιά μου δίνω σχήμα με ένα κουρευτικο για θάμνους απο τα Lidl με το οποίο ξεχορταριαζω που και που και τα δέντρα γιατί η μισινεζα της BOSCH που είναι και με ρεύμα κολωνει σε κάτι αγριοχορτα με χοντρό κορμό.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
GTS έγραψε:
otso έγραψε:

Ρε συ τι ρωτας ;
Για τι χρηση το θελεις ;

Πόσο μεγάλο κήπο έχεις; Για αγριόχορτα να υποθεσω; Αν δεν είναι πολλά, καλύτερα ξερίζωμα με το χέρι ή αν έχει κάποιος γνωστός σου ένα μικρό φρεζακι να στο περάσει δύο χέρια. Επειδή έχουμε περάσει από όλα τα στάδια, ξεκινήσαμε με ηλεκτρικό, σαν το βενζινοκίνητο δεν έχει. Και αν δεν έχεις μεγάλο κήπο, δεν αξίζει η αγορά του. Βρες κανέναν που καθαρίζει κήπους, να στο κάνει.

Αλήθεια, που βρήκες με 16€ χορτοκοπτικό; Εγώ σκέφτομαι να αφήσω στην άκρη το κινέζικο kraft που έχω, και να πάω σε husqvarna να τελειώνω.