mousatos έγραψε:Α και κάτι άλλο.
Αντι μόνο για μισογυνισμό θα μπορούσες να με κατηγορήσεις και για μίσος προς την πλουτοκρατία αλλά δεν το έκανες μάλλον λόγω αριστερών πεποιθήσεων εεε ;
Αυτό είναι λίγο περίεργο τώρα, δεν κατάλαβα πού ακριβώς στο μήνυμά μου φαίνονται αριστερές πεποιθήσεις.
Δεν θεωρώ εαυτόν αριστερό εξάλλου, το μήνυμά μου είχε καθαρά φιλελεύθερο πνεύμα.
Δικαίωμα του καθενός είναι να θέλει πλούσιο/πλούσια, κριτήριο επιλογής είναι και τίποτε παραπάνω.
Ίδια αξία (ή απαξία) με το γουστάρω όμορφο/όμορφη ή έξυπνο/έξυπνη.
Ίδου βάρους (ή σημασίας αν θέλεις) κριτήρια.
Το δικό μου μήνυμα δεν είχε να κάνει με τίποτε από αυτά που μου λες, αναφερόταν στο λάθος συμπέρασμα τόσο το δικό σου, όσο και του σχολιαστή. Δεν προκύπτει ούτε ευθύνη για να τον χωρίσει (γιατί δεν είχαν μόνιμη σχέση), ούτε πως τον ήθελε για τα χρήματά του, γιατί το άρθρο δεν αναφέρει κάτι τέτοιο, και αν υποθέσουμε πως αυτός είχε χρήματα, δεν γνωρίζουμε αν είχε και το θύμα, άρα το κριτήριο της όποιας επιλογής, θα ήταν διαφορετικό.
Πιο πολύ εντύπωση μου έκανε επίσης το σχόλιο για τη γνώση των αγγλικών, όταν υπονοούνται πράγματα πέραν του άρθρου και της όποιας γνώσης.
Η αρχή της συζήτησης είναι πάντα απλή: ο καθένας/καθεμία έχει δικαίωμα να επιλέγει τα κριτήρια επιλογής συντρόφου ελεύθερα και ανεξάρτητα. Επίσης, δεν υπάρχουν καλά και κακά κριτήρια, όλα είναι μια χαρά, αρκεί να τα γνωρίζουν όλοι. Δεν είναι καλύτερο κριτήριο η επιλογή σύμφωνα με την εμφάνιση αντί για το μυαλό ή το χιούμορ ή ασφαλώς και τα χρήματα.
Δεν έχουν επίσης όλοι οι άνθρωποι τα ίδια κριτήρια.
Το σημαντικότερο: αν κάποιος επιλέξει κάποιον άλλο αντί για εμάς, δεν σημαίνει επίσης απαραίτητα πως τα κριτήριά του είναι διαφορετικά. Μπορεί όντως να ψάχνει κάποια αδελφή ψυχή και απλώς να μην γουστάρει εμάς και το πρόβλημα δεν είναι τα χρήματα απαραίτητα, αλλά κάτι άλλο.