QsisVTS έγραψε:δε ξέρω ποιο iphone έχεις αλλά αν είναι από 4S και μετά (ή για να είμαστε πιο ακριβείς 5,5s,6) τότε μια χαρά ναυαρχίδα είναι
το 5 εχω.
εβαλα το here αλλα καταλαβα οτι εχει ενα προβλημα για το iphone (τουλαχισον για το δικο μου που ειναι 16αρι)
Οι χαρτες Ευρωπης θελουν χωρπ 9+ GB, ενω Γαλλια και Γερμανια που με ενδιαφερουν θελουν απο 1 (χωρια τις ενδιαμεσες χωρες)
για την ωρα εβαλα "Ελλαδιτσα" με 260ΜΒ και βλεπουμε...

αν περσω το here se android κινητο, μπορω να φορτωσω τους χαρτες στην sd ή τους θελει στη μνημη του τηλεφωνου;
Στο iOS το κύριο πρόβλημα φυσικά είναι ότι δεν έχει Ελληνική φωνή.
Μου αρέσει που δυο-3 προορισμούς που του έδωσα τους βρήκε κατευθείαν και πιο εύκολα από επι πληρωμή προγράμματα, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνεις σε κατηγορίες, POIs κλπ.
Μου αρέσει πολύ η "λιτή" απεικόνιση του χάρτη, πιθανότατα σε νυχτερινό ταξίδι είναι η πιο ξεκούραστη για τον οδηγό.
Δεν μου αρέσει που το zoom στις στροφές είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Για πλοήγηση σε πυκνό αστικό ιστό, μάλλον θα χάνεις τις μισές στροφές.
Δεν μου αρέσει που σε απόσταση 5 χιλιομέτρων πρότεινε δυο στροφές που απαγορεύονται σε κεντρικότατους δρόμους.
Χρήστος Λάππας έγραψε:
Μου αρέσει που δυο-3 προορισμούς που του έδωσα τους βρήκε κατευθείαν και πιο εύκολα από επι πληρωμή προγράμματα
για την ιστορια, πάρα μα πάρα πολλα επι πληρωμή προγράμματα χρησιμοποιουν τους χάρτες της NOKIA (ex-Navteq για οσους θυμούνται)

* όχι όλα όμως, λάθος στροφές που (δεν) απαγορεύονται, δεν διορθώνονται.
Κατά τα άλλα άψογο. Πιο φτηνό από σκέτο gps και πολύ πιο γρήγορο, τόσο στο nexus 5, όσο και στο s3 που είχα.
Χρήστος Λάππας έγραψε:Στο iOS το κύριο πρόβλημα φυσικά είναι ότι δεν έχει Ελληνική φωνή.
"Ελληνικη φωνη" δεν μπορουμε να κατεβασουμε απο καπου;
επισης δυο θεματακια που ανακάλυψα σημερα (πρωτη μερα που εδεησα να το δοκιμασω)
Δεν μπορω να βρω απο που βάζουν τον αριθμο, μονο την οδο παιρνει
Επισης σα να μου φανηκε οτι "ρημαζει" την μπαταρία, στο αυτοκινητο μπορω να το εχω καλωδιωμένο, αν ειμαι με τα πόδια όμως;;;
Κατα τ'αλλα ωραιο προγραμματακι μου φάνηκε, γρήγορο ειναι, εξοικείωση θελει...
1. Οι χάρτες που είναι της TomTom έχουν αρκετά λάθη με αποκορύφωμα πέρυσι που με πήγαινε από μια διαδρομή με δρόμο που δεν έχει παραδοθεί ακόμη στην κυκλοφορία (πώς κατάφεραν να τον χαρτογραφήσουν, αφού δεν υπήρχε, είναι απορίας άξιο).
2. Η προσθήκη pois (βλ. μπλόκα τροχαίας) γίνεται μεν, αλλά χωρίς ειδοποιήσεις δε. Εξαιρετικά κακή συμπεριφορά από την εταιρεία που δείχνει (κατά την εκτίμησή μου) ότι ενδιαφέρεται μόνο για το κέρδος (δηλαδή δώστε μου επιπλέον χρήματα και αγοράστε Premium Cams για Ευρώπη - που για Ελλάδα και αρκετές άλλες χώρες είναι ανύπαρκτες) και όχι για την υποστήριξη του πελάτη. Το να πληρώσω Premium Cams και να έχω τις κάμερες της Ευρώπης (όχι π.χ. Γερμανία που απαγορεύεται) είναι κάτι το κάνουν όλα τα προγράμματα, αλλά υπάρχει και ενσωματωμένο ήδη στο πρόγραμμα. Το να πληρώσω αυτά τα λεφτά για να έχω real time πληροφόρηση για μπλόκα, όταν οι περισσότεροι στην Ελλάδα δεν το χρησιμοποιούν ή χρησιμοποιούν κάποιο άλλο πρόγραμμα (για να μην αναφέρω τα σπασμένα που είναι η πλειοψηφία ή ακόμη καλύτερα τα δωρεάν), σημαίνει ότι τους πληρώνω ετήσια συνδρομή για ανύπαρκτη υπηρεσία. Άρα, για εμένα, το εν λόγω πρόγραμμα, εκτός του navi δεν έχει νόημα να το αγοράσει κανείς.
3. Η πλοήγηση έχει κάποιες ελλείψεις. Π.χ. αν πάω από Κερατσίνι - Χαϊδάρι υπάρχουν 3-4-5 εναλλακτικές: (α) μέσω Σκαραμαγκά, (β) μέσω Σχιστού Κορυδαλλού, (γ) μέσω Πέτρου Ράλλη, Κηφισού, Καβάλας, (δ) μέσω Θηβών και Ιεράς Οδού, κτλ. Από αυτές τις περιπτώσεις τα περισσότερα προγράμματα έδιναν το (β), το (γ) και το (δ) ως επιλογή. Μόνο της Nokia έδινε το (α) που είναι σχεδόν 4-6km επιπλέον διαδρομή, αλλά 10-15min λιγότερο χρονικά (στην πράξη). Τώρα, ούτε το Here δίνει αυτή την διαδρομή. Το Sygic, όμως, ακόμη κι αν πας από εκεί μέχρι να φτάσεις Σκαραμαγκά σου λέει να επιστρέψεις, λες και θα έχεις κάνει 5km διαδρομή, θα σου μένουν άλλα 10 σε Ε.Ο. με όριο 80 και θα πας να γυρίσεις πίσω για να κάνεις άλλα 8-10km με όριο 50 (των προηγούμενων διαδρομών) + 5km που έχεις ήδη κάνει.
Από πλοήγηση εμπιστεύομαι Nokia 100% γιατί και οι χάρτες είναι καλύτεροι πλέον, αλλά και γιατί η μηχανή της είναι πιο καλή*. Βασικότερο όλων, όμως, είναι πως η εφαρμογή είναι δωρεάν και για τα βασικά καλύπτει άνετα όλο τον κόσμο.
Ευχαριστώ.
* Τα παλιά χρόνια, όταν το έκανε δωρεάν για 1η φορά και το είχα στο Ν97 και το Ν8, με πήγε μια φορά μια διαδρομή μέσα από έναν αγροτικό δρόμο θεωρώντας τον ίδιας βαρύτητας με τον παράδρομο της Ε.Ο.Τώρα, όμως, μετά την εξαγορά της Navteq οι χάρτες είναι οι καλύτεροι για Ελλάδα.
Οι απαντήσεις χρηστών ίσως περιέχουν διαστρεβλώσεις
Το κανάλι μου στο YouTube:
https://www.youtube.com/user/pipinos1976/videos
Προσωπική επικοινωνία:
http://www.forum.odigein.com
Απ' τις φουρτούνες τις πολλές
γυρίστηκα
μες στους ανθρώπους
αυτοεξορίστηκα
Εδώ πήγε να με βάλει .
https://goo.gl/maps/cYh1U