REALZEUS έγραψε:sknipper έγραψε:Nikos! έγραψε:...Ωραία είναι όλα αυτά αλλά θέλουμε κάποιον να στήσει την ομάδα όχι να έχει τέτοιο attitude.Από την αρχή προσπαθεί να στηρίξει το στήσιμο της ομάδας αλλά φαίνεται βρήκε πολλούς τοίχους, ακαμψία, κακή νοοτροπία, έλλειψη επικοινωνίας και συνεργασίας στην ομάδα κλπ. Συνεχίζει να προσπαθεί και η όλη στάση του προς τα έξω νομίζω είναι ακριβώς για να ασκήσει πιέσεις εσωτερικά. Αν εσείς συνεχίζετε να τα ξύνετε θα το παίζω κι εγώ άνετος και χύμα, εγώ τα έχω τα πρωταθλήματα, εσείς έχετε να δείτε πρωτάθλημα από...
Πολλά ακούγονται για το 26 και τη Ferrari και προσωπικά πιστεύω ότι αν οι οδηγοί της δε δούνε μια σοβαρή βελτίωση θα πηδήξουν από το πλοίο και σύντομα.
Αν οι εξαιρετικοί μηχανικοί του Ελκαν ξανακάνουνε πατάτα τότε θα ψάχνουν για οδηγούς. Και ο Λεκλέρκ έχει τα όριά του, πόσα χρόνια να περιμένει...
Δηλαδή εσύ γιατρέ μου πας στο νοσοκομείο που σε προσέλαβε και λες ότι από εδώ και τώρα θα κάνετε ότι σαν λέω εγώ, γιατί είμαι ο μέγας γιατρός; Δεν είσαι υπάλληλος εκεί; (Μην το πάρεις προσωπικά, καταλαβαίνεις πως το ρωτάω). Όπως λέει και ο Νίκος η δουλειά των οδηγών είναι να οδηγούν. Την μηχανολογία την αναλαμβάνουν άλλοι και το management άλλοι.
Οταν θα πάει ο γιατρος που μόλις τελείωσε το αγροτικό, όχι δεν θα πει έτσι.
Όταν όμως πάει ο Magdi Yacoub στην καρδιολογική ενός νοσοκομείου, ναι. Θα πει "έτσι θέλω να λειτουργεί το τμήμα (γκαράζ) μου".
Ως εκει βέβαια, μπορεί να ζητήσει κάποια πράγματα ο Λούις, μέχρι ενός ορίου. Δε θα μας κάτσει και στο σβέρκο.
Bayern7 έγραψε:REALZEUS έγραψε:sknipper έγραψε:Nikos! έγραψε:...Ωραία είναι όλα αυτά αλλά θέλουμε κάποιον να στήσει την ομάδα όχι να έχει τέτοιο attitude.Από την αρχή προσπαθεί να στηρίξει το στήσιμο της ομάδας αλλά φαίνεται βρήκε πολλούς τοίχους, ακαμψία, κακή νοοτροπία, έλλειψη επικοινωνίας και συνεργασίας στην ομάδα κλπ. Συνεχίζει να προσπαθεί και η όλη στάση του προς τα έξω νομίζω είναι ακριβώς για να ασκήσει πιέσεις εσωτερικά. Αν εσείς συνεχίζετε να τα ξύνετε θα το παίζω κι εγώ άνετος και χύμα, εγώ τα έχω τα πρωταθλήματα, εσείς έχετε να δείτε πρωτάθλημα από...
Πολλά ακούγονται για το 26 και τη Ferrari και προσωπικά πιστεύω ότι αν οι οδηγοί της δε δούνε μια σοβαρή βελτίωση θα πηδήξουν από το πλοίο και σύντομα.
Αν οι εξαιρετικοί μηχανικοί του Ελκαν ξανακάνουνε πατάτα τότε θα ψάχνουν για οδηγούς. Και ο Λεκλέρκ έχει τα όριά του, πόσα χρόνια να περιμένει...
Δηλαδή εσύ γιατρέ μου πας στο νοσοκομείο που σε προσέλαβε και λες ότι από εδώ και τώρα θα κάνετε ότι σαν λέω εγώ, γιατί είμαι ο μέγας γιατρός; Δεν είσαι υπάλληλος εκεί; (Μην το πάρεις προσωπικά, καταλαβαίνεις πως το ρωτάω). Όπως λέει και ο Νίκος η δουλειά των οδηγών είναι να οδηγούν. Την μηχανολογία την αναλαμβάνουν άλλοι και το management άλλοι.
Οταν θα πάει ο γιατρος που μόλις τελείωσε το αγροτικό, όχι δεν θα πει έτσι.
Όταν όμως πάει ο Magdi Yacoub στην καρδιολογική ενός νοσοκομείου, ναι. Θα πει "έτσι θέλω να λειτουργεί το τμήμα (γκαράζ) μου".![]()
Ως εκει βέβαια, μπορεί να ζητήσει κάποια πράγματα ο Λούις, μέχρι ενός ορίου. Δε θα μας κάτσει και στο σβέρκο.
Διαταγές δίνουν οι τεχνικοί. Ο Newey για παράδειγμα που πήγε στην Aston. Η δουλειά των οδηγών είναι άλλη.
Ένας από τους ελάχιστους που η McLaren είχε άψογη στρατηγική. Βέβαια δεν εμφανίστηκε κάποια δυσκολία (SC, VSC, κόκκινη κτλ) ώστε να κάνουν ακόμα μία επική παπαγιά, αλλά έδειχναν να το ελέγχουν καθόλη την διάρκεια του αγώνα.
Γιατί; Επειδή έκαναν το αυτονόητο. Split strategies για τα δύο μονοθέσια. Το τεράστιο πλεονέκτημα που είχαν όλη την χρονιά (2 vs 1) κατάφεραν να το μετατρέψουν σε μειονέκτημα. Στην (ουτοπική) προσπάθεια να πείσουν τους πάντες ότι υπάρχει ισότητα (καταδικασμένη από τα αποδυτήρια) επέμεναν σε μια στρατηγική (συνήθως την λάθος) πετώντας νίκες, βάθρα και βαθμούς.
Το λογικό είναι να συμφωνήσουν μεταξύ τους εξαρχής για split strategies οπότε χρειάζεται, αλλά δεν είμαι αισιόδοξος.
Στο Abu Dhabi λοιπόν, βάζοντας τον Piastri με σκληρά στην δεύτερη θέση πρακτικά κλείδωσαν την Red Bull. Δεν μπορούσε πλέον ο Max να καθηστερήσει όλο το grid και πήγε απλά για την νίκη. Το μόνο που έμεινε ήταν να αναβιώσουν ένα παλιό Ιαπωνικό έθιμο...
Με τον Russell να είναι περιέργως πολύ αργός, το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να καλύψουν τον Leclerc. Το έκαναν και αυτό άψογα, το πιο δύσκολο εμπόδιο ήταν η κίνηση μετά το 1ο pit stop.
Εδώ ο "λίγος" και "εύθραυστος" Norris έκανε πάρτι καθαρίζοντας με συνοπτικές διαδικασίες τόσο το τρενάκι όσο και τον καμικάζι.
Παρότι ο Leclerc είχε φοβερό ρυθμό, η McLaren ήταν ανώτερη και όποτε χρειαζόταν άνοιγε την διαφορά, το δήλωσαν κιόλας ότι το πήγαινε μαλακωσά ο Λάντος. Να σημειώσουμε βέβαια ότι μπορούσαν ακόμα και να χάσουν από τον Leclerc, αλλά η χιονοστιβάδα ηλιθιότητας που θα ακολουθούσε θα σκέπαζε και τους πύργους Etihad.
Max - Red Bull πιο γρήγοροι, δεν απειλήθηκαν καθόλου.
McLaren δεύτερη ταχύτερη αλλά με μεγάλη διαφορά από τους πίσω.
Mercedes στο πουθενά.

1. Ο Λεκλέρ έκανε ακριβώς τα ίδια προσπεράσματα με τον Νόρις και με ελαφρώς πιο παλιό λάστιχο γιατί μπήκε ένα γύρο νωρίτερα και τους έβρισκε 2 γύρους αργότερα. Θα μου πείτε ότι δεν είχε τίποτα να χάσει, εγώ θα πω ότι κάτι ακόμα που δεν είχε ήταν μία Μακ Λάρεν.
2. Ο Νόρις πέρασε εκτός πίστας. Τελεία παράγραφος. Ο Τσουνόντα έκανε weaving πουθενά στον κανονισμό δε λέει ότι ο πίσω οδηγός παίρνει τον κανονισμό στα χέρια του και βγαίνει εκτός πίστας. Αν ήταν δίπλα του θα ήταν πρόβλημα, δεν ήταν όμως δίπλα του. Και εκτός από παράνομο ήταν και αδιανόητη χαζομάρα γιατί έβαζε τον εαυτό του πίσω από το Λεκλέρ χωρίς λόγο σε ενδεχόμενη ποινή. Για το έγκλημα του Τσουνόντα ας θυμηθούμε για απολύτως νόμιμη (για τους κριτές) άμυνα. Από Άγγλο βεβαίως, άλλοι κανόνες για αυτούς διαχρονικά
https://www.youtube.com/watch?v=ZDfkz0J74Qg
Ο αγώνας ήταν καλός, είχε ενδιαφέρον, ειδικά σε μια πίστα που δεν έχει δώσει καλούς αγώνες στο παρελθόν.
Ο Norris και η McLaren έκαναν αυτό που έπρεπε και δεν αυτοκτόνησαν, αν και σε καμία περίπτωση δεν θα έλεγε κάποιος πως ο Norris έκλεισε στόματα με την εμφάνισή του φέτος. Το άξιζε πάντως, γιατί ο Piastri έκανε αδικαιολόγητη κοιλιά και έχασε δικό του πρωτάθλημα.
Ο καλύτερος φέτος ήταν ο Verstappen πάντως, μακράν όλων των υπολοίπων. Θα έλεγα πως μόνον ο Leclerc πλησίασε σε απόδοση αυτή του Μαξ, με ένα δύσκολο και συχνά κακό μονοθέσιο, πήρε αποτελέσματα που ο Hamilton ούτε καν πλησίασε. Ακόμη και ο Antoneli τα πήγε καλύτερα απέναντι στον πολύ καλό Russell, δηλαδή ο Hamilton έκανε μια πολύ μέτρια προς το κακή χρονιά, κάτι που νομίζω κανείς δεν περίμενε.
Μου θυμίζει πολύ την περίπτωση στο MotoGP με τον Bagnaia που έκανε φέτος πάρα πολύ κακή εμφάνιση με εξαίρεση την Ιαπωνία (που ούτε ο ίδιος δεν ξέρει τι έγινε).
Είπαμε ότι ενώ κρινόταν το 1ο του πρωτάθλημα δεν έκανε ούτε λάθος ούτε κοκοκο. Έκανε και διπλή προσπέραση και άμεση στον Τσουνόντα που είχε αποκλειστικό στόχο να τον καθυστερήσει.. Παράδειγμα ο Λούης το 2021 με 7,38 πρωταθλήματα στην τσέπη έχασε από τον Τσεκο 8 sec.
Για τους κανονισμούς τα έχω γράψει 100 φορές, να πω απλά ότι και ποινή να έπαιρνε, χωρίς SC δεν είχε κανένα θέμα και είχε και extra pace αν χρειαζόταν.
Το βιντεάκι του Λούη που έβαλες αν θυμάμαι καλά ήταν αυτό που οδήγησε στον κανονισμό που έχουμε τώρα που απαγορεύει το waving για την αποφυγή του tow.
Η άποψη περί μόνιμης διαιτητικής εύνοιας των Άγγλων σε topic του Abu Dhabi (και όχι από τον Geako), κερδίζει οσκάρ (όχι Piastri) μπράβο σου.

Τον βάλανε σε διαφορετική από τον Max και του δώσανε (ή αν θες την πήρε μόνος του) την δεύτερη θέση για να τον κυνηγήσει.
Ο Max ήταν πιο γρήγορος, εξαντλησαν κάθε πιθανότητα για SC, τι άλλο μπορούσαν να κάνουν;

Συμφωνω μαζι σου οτι ηταν ολοσωστη η στρατηγικη που εφαρμοσε η McLaren για τον αγωνα. Απλως μη μας λετε οτι εχετε δυο Νο1 πιλοτους, οπως ολη τη χρονια προτεραιοτητα ηταν ο Lando. Απλως τον Oscar δεν τον εχετε και Barrichelo, ok, πρωταθλημα παντως δεν τον βλεπω να παιρνει με εσας οσο ειναι εκει ο Lando και οχι γιατι δεν μπορει να τον κερδισει στα ισα.
Nikos! έγραψε:Μόνο που μια ομάδα δε ψάχνει επαναστάτη.Και αυτό είναι το λάθος της ομάδας (διοίκησης). Οδηγούς έχει και καλούς μάλιστα, επανάσταση είναι αυτό που χρειάζεται αλλά δεν την θέλει.
Οδηγό θέλει.
Big dick energy , φανταστείτε τώρα αν η Ana de Armas κάνει σαν 18χρονη που στάζει το βρακάκι της μπροστά στον Λούις για τι φοβερό τύπο μιλάμε.
Εν τω μεταξύ όλα αυτά τη μέρα του αγώνα;
Πιο σπουτζαμ Χάμιλτον δεν έχω ξαναδεί.
Θα συμφωνήσω περίπου με τους προηγούμενους, μάλλον ο άνθρωπος έχει απηυδήσει με τους ανίκανους Ιταλαρες.
Αυτόν που λυπάμαι όμως είναι τον Λεκλερκ που είναι τα τελευταία χρόνια με διαφορά ο καλύτερος οδηγός του γκριντ.
Αν δεν τα καταφέρει η Ferrari να έχει ανταγωνιστικό αυτοκίνητο την επόμενη χρονιά ας τα παρατήσουν και να φύγουν, να τους ξεφτυλισουν τελείως.
Γιατί δεν τον έχει βγάλει στην αγορά ο Webber? Δεν νομίζω να δυσκολευτεί να βρει κορυφαία ομάδα.
Και θα κάνω την ίδια ερώτηση για χιλιοστή φορά με την ελπίδα να πάρω απάντηση.
ΟΚ η McLaren είναι ρουβίτσα του Λάντο, γιατί δεν λέει πολύ απλά ο Lando Norris είναι ο νούμερο ένα οδηγός μας και ο Oscar Piastri τον πλαισιώνει; Δεν απαγορεύεται ξέρετε. Γιατί κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα και δεν του λέει απλά να κάνει στην άκρη;