Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#899008 Στο βρεγμενο πας εκει που κραταει καλυτερα. Σε αλλες στροφες μπορει να εχει κρατημα στην "κανονικη" γραμμη της πιστας και σε αλλες στροφες ενδεχεται να εχει αλλη γραμμη καλυτερο κρατημα. Οποτε ειναι καθηκον του οδηγου να βρει τη σωστη γραμμη για τις τρεχουσες συνθηκες...

sknipper έγραψε:Το πιο βασικό, ήταν πρώτη φορά που οδήγησα ηλεκτρικό καρτάκι. Πολύ καλή φάση, δεν είχε ούτε μυρωδιές ούτε στροφάρισμα αλλά είχε καλά γκάζια από το μηδέν.

Ποσες υβρεις να αντεξω ο καψερος μεσα σε μια χουφτα λεξεις? :s_dunno

Ουτε μυρωδιες λεει ο αντιθεος. Που αν πας σε καμια πιστα και εχει κανενα 2χρονο να καιει βενζινολαδο, σου σηκωνεται το πεος απο τη μυρωδια και δε λεει να πεσει με τιποτα!!!

Ουτε στροφαρισμα λεει ο ιεροσυλος. Που το να ακους τα μοτορια να ανεβαζουν 11-14 χιλιαδες στροφες ειναι η καλυτερη μελωδια στο γκοζμο!!!

Σε τι κοσμο μεγαλωνουμε τα παιδια μας ρε πστ μου? :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#899012 Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, νομίζω δεν φάνηκε από την απλή αντικειμενική αναφορά των παραπάνω. Την έλλειψη μυρωδιάς διχρονίλας και ήχων στροφαρίσματος δεν τα είπα για καλά, για κακά τα είπα. Και εγώ θεωρώ ότι αποτελούν βασικά στοιχεία του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αλλά τα άτιμα τα ηλεκτρικά είναι αρκετά καλά που θα μας λείψουν τα θερμικά.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
sknipper έγραψε:...Την έλλειψη μυρωδιάς διχρονίλας και ήχων στροφαρίσματος δεν τα είπα για καλά, για κακά τα είπα...

Σχωρεμενος τοτε :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#899058 Μη τα κάνουμε όλα ηλεκτρικά.

Δεν έχει φάση αν δεν ακούς το μοτέρ στις 15000 στροφές και δε μυρίζουν λάδι τα ρούχα σου και η μπαλακλάβα.

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#899081 Υπάρχει άραγε πίστα με ηλεκτρικά καρτ στην Ελλάδα να δοκιμάσουμε;
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Scotch έγραψε:Υπάρχει άραγε πίστα με ηλεκτρικά καρτ στην Ελλάδα να δοκιμάσουμε;

Όχι.

Όλες οι πίστες έχουν 4χρονα νοικιαρικα.

Τα ηλεκτρικά άλλωστε είναι για indoor πίστες περισσότερο λόγω καυσαερίων και ήχου.

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#899085 Κι εγώ περιμένω αυτόν εδώ τον τύπο να φέρει και κανένα ηλεκτρικό, αλλά τίποτα ακόμη.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Scotch έγραψε:Κι εγώ περιμένω αυτόν εδώ τον τύπο να φέρει και κανένα ηλεκτρικό, αλλά τίποτα ακόμη.

Δε πειράζει. Έχουμε αρκετές ηλεκτρικές σκούπες.

Ας αφήσουμε αυτό το κομμάτι του μηχανοκίνητου με βενζινουλα

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#899087 Μπορεί να έχεις δίκιο. Θα σου πω αν συμφωνώ μόλις δοκιμάσω.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Scotch έγραψε:Μπορεί να έχεις δίκιο. Θα σου πω αν συμφωνώ μόλις δοκιμάσω.

Το θέμα είναι να δοκιμάσεις κανένα σοβαρό δίχρονο όχι τα σαπακια τα 4χρονα των 7 ίππων :lol:

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#899090 Ε ναι, αν είναι να συγκρίνουμε πρέπει να δοκιμάσουμε αντίστοιχης δυναμικότητας.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Scotch έγραψε:Ε ναι, αν είναι να συγκρίνουμε πρέπει να δοκιμάσουμε αντίστοιχης δυναμικότητας.

Ακριβώς αυτό λέω. Τα ηλεκτρικά έχουν περισσότερη ροπή και δύναμη από τα 4χρονα όμως δε μπορείς να τα συγκρίνεις τελικά γιατί δεν έχουν ίδιο τρόπο να βγάζουν τη δύναμη και τη ροπή άρα χρειάζεται διαφορετικό στυλ οδήγησης.

Έχω οδηγήσει ηλεκτρικό. Είναι μια βλακεία και μισή. Νομίζεις ότι είσαι σε λούνα παρκ με συγκρουόμενα

< >
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Scotch έγραψε:Μπορεί να έχεις δίκιο. Θα σου πω αν συμφωνώ μόλις δοκιμάσω.

Κάνε λίγο υπομονή, ακούστηκε ότι θα βγουν επιδοτήσεις για αγορά ηλεκτρικών καρτ.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Nikos! έγραψε:
Scotch έγραψε:Ε ναι, αν είναι να συγκρίνουμε πρέπει να δοκιμάσουμε αντίστοιχης δυναμικότητας.

Ακριβώς αυτό λέω. Τα ηλεκτρικά έχουν περισσότερη ροπή και δύναμη από τα 4χρονα όμως δε μπορείς να τα συγκρίνεις τελικά γιατί δεν έχουν ίδιο τρόπο να βγάζουν τη δύναμη και τη ροπή άρα χρειάζεται διαφορετικό στυλ οδήγησης.
Έχω οδηγήσει ηλεκτρικό. Είναι μια βλακεία και μισή. Νομίζεις ότι είσαι σε λούνα παρκ με συγκρουόμενα
Αν το ηλεκτρικό είναι αντίστοιχης δυναμικότητας με τα τετράχρονα νοικιάρικα και τα συγκρίνεις με σοβαρό δίχρονο λογικό είναι να είναι βλακεία και μισή. Δεν ξέρω πόσα άλογα έβγαζαν αλλά σίγουρα δεν ήταν σαν συγκρουόμενα. Στο στεγνό μας είπε ότι πιάνουν 50 μίλια (άρα 80χλμ) στο τέλος της ευθειούλας. Ίσως αν το συγκρίνεις με το τετράχρονο ίσως αλλάξουν οι εντυπώσεις. Ή αν δοκιμάσεις ηλεκτρικό αντίστοιχο με δίχρονο....
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#899100 Ρώτησα το Chat GPT. Η κατηγορία 3, νοικιάρικα ενηλίκων είναι σαφώς καλύτερη από κάτι Honda 5,5 ίππων ή μοτεράκι 7-8 ίππων.

1. Kids’ Electric Go-Karts
Power: 250W to 1,000W (0.25–1 kW)
Top speed: 10–25 mph (15–40 km/h)
Designed for ages 6–12.

2. Teen/Youth Recreational Karts
Power: 1 kW to 2.5 kW
Top speed: 20–35 mph (30–55 km/h)

3. Adult Rental (Indoor/Outdoor) Electric Go-Karts
These are what you find at places like Teamsport, K1 Speed etc.
Power: 5 kW to 12 kW (about 7–16 horsepower)
Top speed: 40–55 mph (65–90 km/h)
Some indoor karts are speed-limited electronically.
Typical example: Otl Storm EFD electric rental kart
→ 8 kW peak power, 0–45 mph in a few seconds.

4. High-Performance / Racing Electric Go-Karts
Used for proper racing and competition.
Power: 15 kW to 25 kW (20–33 horsepower)
Top speed: 60–75 mph (95–120 km/h)
Very high acceleration due to instant torque.

5. Extreme / Experimental E-Karts
Some manufacturers build prototype race karts with massive power.
Power: 30–50 kW or more (40–67+ hp)
Top speed: 80–100 mph (130–160 km/h+)
Not used in public rental tracks.

- Quick Summary

Kids: 0.25–1 kW
Youth: 1–2.5 kW
Adult rental: 5–12 kW (most common)
Racing: 15–25 kW
Extreme: 30–50 kW