Forum για τη Formula 1
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#899002 Ανακαλύψανε ότι υπάρχει θέμα στη σύνδεση της πίσω ανάρτησης του Χάμιλτον (και λιγότερο του Λεκλέρκ) που δημιουργεί απίστευτη αστάθεια στη συμπεριφορά της και το ήξεραν οι μηχανικοί αλλά το είχαν μυστικό και προσπαθούσαν να το καλύψουν με ρυθμίσεις. Επειδή λέει δεν υπήρχαν λεφτά στον προϋπολογισμό της χρονιάς για να ξανασχεδιαστεί/κατασκευαστεί σωστά... :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#899004 Αυτό μετά το σπριντ

Αλλά Alpine είναι, τους σνομπάρουμε αυτούς, για κρουασάν είναι μόνο
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
sknipper έγραψε:Ανακαλύψανε ότι υπάρχει θέμα στη σύνδεση της πίσω ανάρτησης του Χάμιλτον (και λιγότερο του Λεκλέρκ) που δημιουργεί απίστευτη αστάθεια στη συμπεριφορά της και το ήξεραν οι μηχανικοί αλλά το είχαν μυστικό και προσπαθούσαν να το καλύψουν με ρυθμίσεις. Επειδή λέει δεν υπήρχαν λεφτά στον προϋπολογισμό της χρονιάς για να ξανασχεδιαστεί/κατασκευαστεί σωστά... :dizzy:

Δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς.
Αν μιλάς για το γνωστό πρόβλημα με την πίσω ανάρτηση που ανακάλυψαν από την αρχή της χρονιάς και υποτίθεται προσπάθησαν με ένα update κάποια στιγμή να μειώσουν.
Δε γίνεται σε όλη τη χρονιά αυτό να διαφέρει ανάμεσα στα δύο μονοθέσια...
Δε γίνεται να είναι πιο πολύ στο ένα μονοθέσιο αφού είναι σχεδιαστικό.

Αν λες ότι τώρα στο Κατάρ έχει κάποιο θέμα, βλάβη, αβλεψία η ανάρτηση του Λούη ΟΚ.

Πάντως χθες στις κατατακτήριες, στην αγγλική μετάδοση του F1 TV βλέποντας τα onboards του Λεκλέρκ έλεγαν ότι γενικά, αλλά ειδικά στη 15, είναι στο όριο της σβούρας συνέχεια, ώσπου τελικά έγινε στο Q3... :help:

Μιλάμε για ρδελομπού επιπέδου.
Αλλά οι οδηγοί ας κλείσουν τα στόματα τους... :inlove:
Άβαταρ μέλους
By mikeerfol
Yugo_para_siempre έγραψε:Πάντως χθες στις κατατακτήριες, στην αγγλική μετάδοση του F1 TV βλέποντας τα onboards του Λεκλέρκ έλεγαν ότι γενικά, αλλά ειδικά στη 15, είναι στο όριο της σβούρας συνέχεια, ώσπου τελικά έγινε στο Q3... :help:

https://dubz.link/c/52d602

:vava: :vava: :vava:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Yugo_para_siempre έγραψε:
sknipper έγραψε:Ανακαλύψανε ότι υπάρχει θέμα στη σύνδεση της πίσω ανάρτησης του Χάμιλτον (και λιγότερο του Λεκλέρκ) που δημιουργεί απίστευτη αστάθεια στη συμπεριφορά της και το ήξεραν οι μηχανικοί αλλά το είχαν μυστικό και προσπαθούσαν να το καλύψουν με ρυθμίσεις. Επειδή λέει δεν υπήρχαν λεφτά στον προϋπολογισμό της χρονιάς για να ξανασχεδιαστεί/κατασκευαστεί σωστά... :dizzy:
Δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς.
Αν μιλάς για το γνωστό πρόβλημα με την πίσω ανάρτηση που ανακάλυψαν από την αρχή της χρονιάς και υποτίθεται προσπάθησαν με ένα update κάποια στιγμή να μειώσουν.
Δε γίνεται σε όλη τη χρονιά αυτό να διαφέρει ανάμεσα στα δύο μονοθέσια...
Δε γίνεται να είναι πιο πολύ στο ένα μονοθέσιο αφού είναι σχεδιαστικό....
Αν κατάλαβα σωστά δεν πρόκειται για κακή σχεδιαστική επιλογή (που ήταν γνωστό από νωρίς) αλλά για κατασκευαστικό λάθος τύπου τζόγος όπου η βάση της πίσω ανάρτησης συμπεριφέρεται διαφορετικά από στροφή σε στροφή ανάλογα με θερμοκρασία και φορτίο. Και αυτό κυρίως στο σασί του Χάμιλτον. Που επίσης ήταν γνωστό εδώ και κάμποσους αγώνες στους μηχανικούς αλλά αποφασίσαν ε να το κρατήσουν μυστικό (ειδικά μετά από αυτά που είπε ο Elkan ότι οι μηχανικοί κορυφαίοι κλπ που να τολμήσουν...). Αλλά τώρα που τα ηλεκτρονικά δεδομένα έδειξαν κάποια αδικαιολόγητη αναντιστοιχία που μπορεί να άπτεται της κατασκευής και ασφάλειας (κίνδυνος αστοχίας) ενεπλάκη η FIA και το έψαξε. Και έτσι το πήρε χαμπάρι Βασέρ που εκνευρίστηκε. Πολλές κλίκες μέσα σε κλίκες, πολλά μαγαζάκια μέσα στη Φεράρι....
Και άλλο είναι να το ξέρεις και να το πεις στους οδηγούς σου, ναι είναι μάπα αλλά κάνουμε οικονομία και άλλο είναι να είναι στο σκοτάδι και να διακινδυνεύουν τη ζωή τους και την καριέρα τους και να αναρωτιώνται για τις ικανότητές τους.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#899011 Sknipper έχεις κάποιο λινκ? Είμαι περίεργος, πραγματικά
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#899013 Καλά ο πρώτος γύρος του Λεκλέρκ στο Sprint είναι... Δεν έχω λόγια.

Μιλάμε πρέπει να πήγε να γυρίσει πάνω από 10 φορές το ρδελομπού.

Τώρα όσον αφορά το άλλο που αναφέρθηκε, ότι δηλαδή δεν είναι μόνο η κακή σχεδίαση, αλλά και επιπλέον κατασκευαστικό λάθος με τζόγο κτλ.
Τι να πω, όσο καφενείο και να είναι, μου φαίνεται τρελό.
Τουλάχιστον να είναι κατασκευαστικά σωστό τους έχω εμπιστοσύνη ότι μπορούν να το κάνουν.
Ακόμα και αν υπήρξε πρόβλημα σε 1 αγώνα να το αφήνουν έτσι;
Τι να πω, μου φαίνεται εξωφρενικό ακόμα και για τη φετινή Φερράρι.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Yugo_para_siempre έγραψε:Καλά ο πρώτος γύρος του Λεκλέρκ στο Sprint είναι... Δεν έχω λόγια.

Μιλάμε πρέπει να πήγε να γυρίσει πάνω από 10 φορές το ρδελομπού.

.
.

Κι αφού δεν γύρισε εκεί του έκανε αυτό στο quali. :omg:
https://f1share.page.link/Q1yFQcgdZjDQQo3G9
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#899016 Νομιζω οτι αυτο το ΣΚ καλυτερα να μη μιλαμε για το αυτοκινητο της Ferrari και τους οδηγους της, οι οποιοι και οι δυο εχουν κανει παρα πολλη υπομονη ολη τη χρονια και προς τιμην τους δε λενε τιποτα προς τα εξω. Το τρελο ειναι οτι την ακουσαν κιολας! Για τον Leclerc εντωμεταξυ θα αρχισουν να ενδιαφερονται και αλλες ομαδες ολο και πιο εντονα, αντιλαμβανομαι οτι ειναι Ferrari, αλλα δεν ξερω για ποσο ακομα θα κανει υπομονη. Αν πχ στους πρωτους τρεις αγωνες του 2026 δεν εχει νικη, το βλεπω παρα πολυ δυσκολο το εργο.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
BARHonda έγραψε:Sknipper έχεις κάποιο λινκ? Είμαι περίεργος, πραγματικά
Το άκουσα σε 1-2 βίντεο στο youtube, δυστυχώς δεν κράτησα σημείωση. Και σε άλλο κάτι έλεγε για την εμπρός ανάρτηση αλλά νομίζω η πίσω είναι που τους προδίδει.
Αλλά φαντάζομαι ότι αφού βγήκε στη φόρα ήδη δύσκολα να μείνει μυστικό αν όντως ισχύει.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#899311 Το τελευταίο και καλύτερο βιντεάκι.
https://www.youtube.com/watch?v=yewC0BAms1I
Του Χάμιλτον είναι πιο κακοφτιαγμένο και μετρήσιμα χειρότερο από του Λεκλέρκ.

Φαντάζομαι ο Ελκαν πρέπει να φάει το καπέλο του.... :lol:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
sknipper έγραψε:Το τελευταίο και καλύτερο βιντεάκι.
https://www.youtube.com/watch?v=yewC0BAms1I
Του Χάμιλτον είναι πιο κακοφτιαγμένο και μετρήσιμα χειρότερο από του Λεκλέρκ.

Φαντάζομαι ο Ελκαν πρέπει να φάει το καπέλο του.... :lol:

Πολύ αξιόπιστη ανάλυση, ειδικά εκεί που μας ανέλυε το γυρολόγιο του Hamilton στο FP1... στο οποίο δεν πήρε καν μέρος ο Βρετανός γιατί έτρεχε ο Arthur Leclerc στην θέση του... :tomato: