Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By markvag
#892370 Λες και το πρόβλημα με την οδική ασφάλεια ήταν η αυστηρότητα των ποινών... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Serf
#894962 Ερώτηση προς γνωστές: βάσει ΚΟΚ ( https://www.hellenicparliament.gr/UserF ... 968614.pdf σελιδα 37 ) βεβαίωση παράβασης παράνομης στάθμευσης είναι εφικτή με το πέρας 3 ωρών από την προηγούμενη βεβαίωση. Ο περιορισμός αυτός ισχύει και για στάθμευση σε ράμπα ΑΜΕΑ; Ειμαι από το κινητό και δεν είναι εύκολο να πάω από παραπομπή σε παραπομπή για να καταλάβω.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#894966 Και έρχεται ο άλλος με τις βουλγαρικές πινακίδες και τη μαούνα του γδερνει το διπλανό αυτοκίνητο προκειμένου να παρκάρει και είναι μια Τρίτη...

ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΡΟΥΦΑΜΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΜΑΣ
ΓΤΧΤΠΤΜΠΤΠΤΣΤΣΤΣΤΠΟΠΠΚ

Καλύτερα που έκλεισε η πολιτική, μπορεί να έτρωγα πρώτη φορά ban μετά από 26 χρόνια σε fora...
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso

Μα ποιον έχουν βάλει δεξί χέρι του Υπουργού; τον Σκωτσέζο; Ούτε στα πιο υγρά του όνειρα αυτά. :iconcool: Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#898870 Υπάρχει νόμος/άρθρο που να λέει ότι τα οχήματα που φορούν κουκούλα πρέπει με κάποιο τρόπο να είναι διακριτός ο αριθμός κυκλοφορίας τους; Έχω αυτή την εντύπωση. Αν έτσι είναι τότε πρέπει να φωνάξω τα στρουμφάκια γιατί φαίνεται πως έχουν κάνει κατάληψη θέσης, υποπτεύομαι καλυμμένο όχημα σε ακινησία.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#898882 Νομίζω πως ναι, πρέπει να είναι διακριτός ο αριθμός της πινακίδας.
Αν τυχόν μπορείς, σηκώνεις λίγο την κουκούλα, βλέπεις αν έχει πινακίδα ή όχι, και αν έχει, τσεκάρεις στο οπενκαρ περί ασφαλισμένου.
Στη δουλειά μου υπάρχουν παρατημένα 2 αμάξια, το ένα με πινακίδες και το άλλο χωρίς--> το έχει ένας μάστορας και επειδή πήρε βανάκι είπε απλά να το αφήσει. Ήρθαν τα ειδοποιητήρια και το πρώτο με τις πινακίδες κουνήθηκε...2 τετράγωνα παραπάνω. Το άλλο, απλά του έβγαλε ο μάστορας το αυτοκόλητο. Και όλα πόπα :lol: ...
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#898891 Έχω και εγώ έναν στην γειτονιά μου στο Χαλάνδρι, στο δίπλα τετράγωνο. Έχει καβατζώσει την ίδια θέση με το αμάξι εδώ και αρκετά χρόνια. Όταν το χρησιμοποιούσε, είχε ένα Varadero και το πάρκαρε παράλληλα με το πεζοδρόμιο για να μην του τη φάει κανείς. Τον τελευταίο χρόνο έχει μπει κουκούλα στο αμάξι, στο ίδιο σημείο εννοείται και δεν έχει μετακινηθεί

Είμαι σίγουρος ότι θα είναι συμπαθής στους υπόλοιπους γείτονες που κάνουν γύρω γύρω τα τετράγωνα το βράδυ για να βρουν πάρκινγκ :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
edmond έγραψε:Ήρθαν τα ειδοποιητήρια και το πρώτο με τις πινακίδες κουνήθηκε...2 τετράγωνα παραπάνω. Το άλλο, απλά του έβγαλε ο μάστορας το αυτοκόλητο. Και όλα πόπα :lol: ...

Το σύστημα είναι σάπιο από τη ρίζα γι'αυτό και βρίσκουν και τα κάνουν. Κανονικά αν εντοπιστεί εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο, θα πρέπει να το παίρνει ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ο γερανός (άντε σε 1-2 εργάσιμες) και να πηγαίνει πρόστιμο μέσω ΑΑΔΕ στον ιδιοκτήτη. Αν το θέλει ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να πληρώνει επιπλέον για τη φιλοξενία στο πάρκιν του δήμου. Αν δεν υπάρξει ούτε φωνή ούτε ακρόαση μετά από ένα 6μηνο θα πηγαίνει στον ΟΔΔΥ.

Αν όταν πάει ο γερανός του δήμου να το παραλάβει δεν το βρει, θα στέλνεται σήμα στην τροχαία για παράνομη κυκλοφορία χωρίς άδεια ή ασφάλεια
Άβαταρ μέλους
By nass
#898921 "Εγκαταλελειμμένο" με πληρωμένα τέλη και πινακίδες δεν υπάρχει :rtfm: Αν πληρώνει τέλη και δεν έχει καταθέσει πινακίδες έχει δικαίωμα να το παρκάρει ακίνητο ένα χρόνο (αρκεί να μην είναι ανοικτό και δημιουργείται ζήτημα δημόσιας υγείας) αυτό σημαίνει η πληρωμή των τελών, δικαίωμα κυκλοφορίας και στάθμευσης σε δημόσιο δρόμο για το έτος που αναφέρονται τα τέλη.
Τα ίδια ισχύουν αν δεν έχει πινακίδες λόγω αφαίρεσης για παράβαση: αν έχει πληρώσει τέλη μπορεί να παρκάρει όσο θέλει μέχρι να πάρει πίσω τις πινακίδες (μπορεί να είναι από αυτούς που διαβάζουμε τελευταία για αφαίρεση διπλώματος και άδειας για 1-2-3-4 χρόνια :lol: )

Αν δεν έχει πληρωμένα τέλη και πινακίδες τότε έχει υποχρέωση φύλαξης σε ιδιωτικό χώρο (η κατάθεση πινακίδων συνοδεύεται και από σχετική υπεύθυνη δήλωση) συνεπώς το παρκάρισμα σε δημόσιο δρόμο είναι παράνομο και άρα μπορεί να θεωρηθεί "εγκαταλελειμμένο". Ομως ο σχετικός κανονισμός απαιτεί στάθμευση για 30 ημέρες σε σημείο που απαγορεύεται και για 90 ημέρες σε άλλο σημείο, δεν αρκεί να μην έχει πινακίδες. Αν στο διάστημα αυτό πάει σε άλλη θέση, δεν μπορεί να θεωρηθεί "εγκαταλελειμμένο".
Ομως αν μετακινηθεί και παρκάρει σε άλλη θέση πρέπει να τον πιάσει η τροχαία στα πράσα για να τεκμηριωθεί "κυκλοφορία χωρίς άδεια κυκλοφορίας", διαφορετικά πως θα αποδείξεις ότι δεν το φόρτωσε σε γερανό για να το πάει στην άλλη θέση ?
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#898922 Προφανώς και αναφερόμαστε για το 2ο σκέλος που έχει πινακίδες* (ή άλλες όχι δικές του πινακίδες-το'χω δει κι αυτό) αλλά δεν έχει τέλη κυκλοφορίας και είναι ανασφάλιστο. Ο σχετικός κανονισμός είναι κομμάτι της σάπιας ρίζας που είπαμε.
Ο γερανός που θα το μεταφέρει δεν θα είναι του κυρ Μήτσου, αλλά του Δήμου ή της Τροχαίας
Άβαταρ μέλους
By markvag
Dimitris_P έγραψε:
edmond έγραψε:Ήρθαν τα ειδοποιητήρια και το πρώτο με τις πινακίδες κουνήθηκε...2 τετράγωνα παραπάνω. Το άλλο, απλά του έβγαλε ο μάστορας το αυτοκόλητο. Και όλα πόπα :lol: ...

Το σύστημα είναι σάπιο από τη ρίζα γι'αυτό και βρίσκουν και τα κάνουν. Κανονικά αν εντοπιστεί εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο, θα πρέπει να το παίρνει ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ο γερανός (άντε σε 1-2 εργάσιμες) και να πηγαίνει πρόστιμο μέσω ΑΑΔΕ στον ιδιοκτήτη. Αν το θέλει ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να πληρώνει επιπλέον για τη φιλοξενία στο πάρκιν του δήμου. Αν δεν υπάρξει ούτε φωνή ούτε ακρόαση μετά από ένα 6μηνο θα πηγαίνει στον ΟΔΔΥ.

Αν όταν πάει ο γερανός του δήμου να το παραλάβει δεν το βρει, θα στέλνεται σήμα στην τροχαία για παράνομη κυκλοφορία χωρίς άδεια ή ασφάλεια

Τί πάει να πει εγκαταλελειμμένο;; Εγώ είχα την BMW για πούλημα και για κανένα 3μηνο ήταν παρκαρισμένη στον δρόμο κάτω από το σπίτι, χωρίς να την κουνάω (και προφανώς είχε μείνει από μπαταρία). Εννοείται τέλη, πινακίδες, ασφάλεια, όλα πληρωμένα κανονικά και ΦΥΣΙΚΑ δεν ήταν σε σημείο που απαγορεύεται ή που να ενοχλεί*. Κάποια στιγμή πέρασε η δημοτική αστυνομία και πήρε τηλέφωνο σε ένα συνεργείο που το πήγαινα (που είχε βάλει δικό του πλαίσιο στην πινακίδα και από εκεί είδαν το τηλέφωνό του) ότι το σημειώνουν ως εγκαταλελειμμένο (χωρίς να αφήσουν κανένα χαρτί - αυτοκόλλητο - αν το έκαναν θα είχαμε πολύ άσχημα τραβήγματα :rant: ). Πιθανότατα να τους είπε και δυο φωνήεντα και κανένας έξυπνος στη γειτονιά.

Πίπες εγκαταλελειμμένο ήταν προφανέστατα, το έβαλα μπρος, του πάτησα ένα πλύσιμο (γιατί είχε προφανώς σκόνη εξωτερικά), το έκανα μία βόλτα και το πάρκαρα 10 μέτρα πιο κάτω.

Όπως είπε και ο nass, εφόσον έχει κανονικά πινακίδες, τέλη και ασφάλεια πληρωμένα, ΔΕΝ είναι με την καμία εγκαταλελειμμένο και έχει δικαίωμα να παρκάρει κανονικά στον δρόμο, όπου επιτρέπεται! :rtfm:

Δηλαδή αν πχ είχα πάει ένα ταξίδι 3-4 μήνες θα μου το έπαιρνε ο δήμος;;; :s_wacko Και μάλιστα σε 1-2 μέρες από τη στιγμή που άφησαν ειδοποίηση; :s_whiteflag

* Επίσης, ήταν σε στενάκι που δεν γίνονταν ούτε επρόκειτο να γίνουν κανενός είδους έργα, παρελάσεις ή οτιδήποτε άλλο.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#898938 Εσύ λες για παρατημένο αυτοκίνητο.

Θα το κάνω πιο λιανά:

Λέγοντας εγκαταλελειμμένο εννοούμε είτε να έχει πινακίδες αλλά ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ τέλη κυκλοφορίας εκτός κίνησης, είτε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ πινακίδες (πχ από άλλο όχημα ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΗΣΗΣ)
Αν δεν έχει πινακίδες τότε ο έλεγχος γίνεται βάσει του αριθμού πλαισίου που μπορεί να διαπιστωθεί αν δεν έχει λόγω μη κίνησης ή λόγω αφαίρεσης από παράβαση. Στη 2η περίπτωση παραμένει ως έχει.

Αν ούτε ο αριθμός πλαισίου είναι αναγνώσιμος τότε θα πρέπει να μπαίνουν δαγκάνες και να το παίρνει γερανός στις 30 ημέρες αν δεν έχει προσέλθει κάποιος για το πρόστιμο
Άβαταρ μέλους
By NickTG
markvag έγραψε:Όπως είπε και ο nass, εφόσον έχει κανονικά πινακίδες, τέλη και ασφάλεια πληρωμένα, ΔΕΝ είναι με την καμία εγκαταλελειμμένο και έχει δικαίωμα να παρκάρει κανονικά στον δρόμο, όπου επιτρέπεται! :rtfm:

Δηλαδή αν πχ είχα πάει ένα ταξίδι 3-4 μήνες θα μου το έπαιρνε ο δήμος;;; :s_wacko Και μάλιστα σε 1-2 μέρες από τη στιγμή που άφησαν ειδοποίηση; :s_whiteflag

* Επίσης, ήταν σε στενάκι που δεν γίνονταν ούτε επρόκειτο να γίνουν κανενός είδους έργα, παρελάσεις ή οτιδήποτε άλλο.

Όπου επιτρέπεται και για όσο επιτρέπεται. Όχι για πάντα.

Σε 1-2 μέρες όχι. Το διάστημα είναι μεγαλύτερο και κανονικά εφόσον έχει πινακίδες έχουν και υποχρέωση να προσπαθήσουν να βρουν τον ιδιοκτήτη.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#899001 Δεν είμαι σίγουρος αν το να έχεις πινακίδες και ασφάλεια σου δίνει το δικαίωμα να το έχεις ακινητοποιημένο σε νόμιμη θέση έτσι επ'αόριστον. Εϊναι θέμα ορθής χρήσης των θέσεων, οφείλεις να δείχνεις ότι το χρησιμοποιείς.
Άβαταρ μέλους
By nass
#899010 Εχεις υπόψη σου κάποια διάταξη που εξηγεί ποιά είναι η "ορθή χρήση των θέσεων" ?

Αν δηλ. έχω παρκαρισμένο το αυτοκίνητό μου (εννοείται με πινακίδες, τέλη κτλ. όλα κανονικά) στην Α νόμιμη (= δεν απαγορεύεται από πινακίδα) θέση
Πάω μετά από 2 μήνες το ξεπαρκάρω και το παρκάρω στη Β νόμιμη θέση
Και κάνω το ίδιο 4-5 φορές μέσα στον ίδιο χρόνο.

Είναι αυτό "ορθή χρήση" ?
Εχει κάποια διαφορά από το να το είχα παρκαρισμένο στην Α θέση ? Σε κάθε περίπτωση καταλαμβάνω μία νόμιμη θέση στάθμευσης. Ποιά "ορθή χρήση" λέει ότι δεν μπορεί να είναι η ίδια ?

Και όπως αναφέρθηκε, αν λείπω ταξίδι 6 μήνες, θα πρέπει να μου πάρει ο δήμος ως "εγκαταλελειμμένο" το νόμιμα σταθμευμένο με πινακίδες, τέλη κτλ. αυτοκίνητό μου ?
Ή αν το πουλάω και έχω στο μεταξύ αγοράσει άλλο και δεν κινώ το παλιό ? Οπως ο markvag ? (πούλησε BMW και αγόρασε Audi ? :omg: :protest: :rant: )