Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

1
25%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
2
50%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
1
25%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By ripper
Nikos! έγραψε:
mousatos έγραψε:Δε με εκπλήσσει το "απρόοπτο" στη Μέκκα του τζόγου. Καλοφάγωτα.

Το παιξες;

< >

Να πω κάτι και σε αυτό, επειδή το έψαξα (και από προηγούμενες φορές).
Δεν μπορείς πουθενά να παίξεις DSQ, και τα DSQ δεν μετράνε στα στοιχήματα.
Παράδειγμα αν χθες έπαιξες Antonelli πόντιουμ - - > κουβά
Norris top 2 - - > πληρώνεσαι κανονικά
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
ripper έγραψε:
Nikos! έγραψε:
mousatos έγραψε:Δε με εκπλήσσει το "απρόοπτο" στη Μέκκα του τζόγου. Καλοφάγωτα.

Το παιξες;

< >

Να πω κάτι και σε αυτό, επειδή το έψαξα (και από προηγούμενες φορές).
Δεν μπορείς πουθενά να παίξεις DSQ, και τα DSQ δεν μετράνε στα στοιχήματα.
Παράδειγμα αν χθες έπαιξες Antonelli πόντιουμ - - > κουβά
Norris top 2 - - > πληρώνεσαι κανονικά

Ριπερ , θα πάω Αμπου Νταμπι. Τι θες να σου φέρω ;

< >
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#898758 Είμαι βέβαιος πως υπάρχουν πάρα πολλά μετρητικά εργαλεία με αυτή την ακρίβεια, και όχι μόνον αυτό που αναφέρει η ανακοίνωση της FIA. Η απορία μου περισσότερο ήταν πώς κάθισε κάποιος και μέτρησε τόσο εξονυχιστικά για να βρει αυτή την απόκλιση. Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε αν μετά από κάθε αγώνα, μετράνε με τέτοια επιμέλεια όλες τις σανίδες, όλων των μονοθεσίων.
Να πω την αλήθεια, βλέποντας τον αγώνα, μου έκανε εντύπωση το γεγονός πως η McLaren φαινόταν να στέκεται χαμηλότερα από τους άλλους, γιατί στην ευθεία έβγαζε διαρκώς σπίθες, από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα.

Το Abu Dhabi είναι πιο όμορφο σαν πίστα, αλλά δίνει πολύ βαρετούς αγώνες νομίζω. Το Κατάρ είναι πιο ωραία πίστα. Στη τηλεόραση τουλάχιστον, από κοντά δεν έχω δει κανένα αγώνα.
Άβαταρ μέλους
By nass
#898760 Σου απάντησα: είναι πολύ συνηθισμένος έλεγχος. Οχι σε όλα τα μονοθέσια αλλά συνήθως ανάλογα με το διαθέσιμο χρόνο ελέγχονται το πόντιουμ πιο λεπτομερώς (που μπορεί να περιλαμβάνει και το συγκεκριμένο έλεγχο και μάλιστα με τέτοιο εργαλείο, το γράφει στην απόφαση των αγωνοδικών άλλωστε αλλά είναι πρακτικά στάνταρ (*)), τα βαθμολογούμενα λιγότερο λεπτομερώς (που περιλαμβάνει έλεγχο βάρους, έλεγχο διακένου κάτω από το αυτοκίνητο, έλεγχο αεροτομών μπρος-πίσω και όλες τις διαστάσεις, το οποίο τελευταίο γίνεται με αεροδιαστημική τεχνολογία με 3D-laser χωρίς πλάκα συν 1-2 λεπτομέρειες της PU) συν 1-2 τυχαία πιο πίσω εξίσου με τα βαθμολογούμενα.

(*) Πιο λεπτομερείς έλεγχοι: καύσιμα, flex αεροτομών, σανίδα, ECU check πχ. για όριο στροφών και έκδοση λογισμικού αν συμφωνεί με αυτή που ξέρει η FIA, τέτοια πράγματα.
Τελευταία επεξεργασία από nass και 24 Νοέμ 2025, 18:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By ripper
Nikos! έγραψε:Ριπερ , θα πάω Αμπου Νταμπι. Τι θες να σου φέρω ;
< >

Την κούπα του Norris (όχι αυτή που πίνει καφέ :lol:)

nass έγραψε:Οσο για τις θεωρίες συνομωσίας :dizzy: έχω κάτι καλύτερο :help: η συνομωσία δεν είναι της FIA ακριβώς επειδή είναι πολύ συνηθισμένος έλεγχος αλλά της McLaren με τη Liberty :omg: :s_crazy :s_whiteflag

Μα αυτή είναι η σωστή θεωρία συνωμοσίας. Σου φαίνεται περίεργο; Ακολουθεί πραγματικός διάλογος.

-Ρε Ζακ καθαρισατε το πρωτάθλημα και χάνουμε θεαματικότητα
-Και τι θες να κάνουμε ρε Liberty, να κάτσουμε να χάσουμε;
-Ε μπορείτε να κερδίσετε στον τελευταίο αγώνα
-Ε πόσες λακαμίες να κάνει ο Norris, θα τον κράζει ο Νίκος στο Πετρολχεντς.
-Ε κάνε καμιά λάθος ρύθμιση να τον ακυρώσουμε στο τέλος.
-Και τι θα κερδίσω εγώ;
-Τα μισά ευρα από το Αμπου Νταμπι δικά σου
-Ντιλ

Το πρωτάθλημα θα το πάρουμε όμως ε
Ε λιμπερτυ. Εεεεε :help:
Άβαταρ μέλους
By edmond
#898764 Αν ήμουν πιάστρι όμως, και δεδομένου ότι μάαααλον στο κατάρ τον περνά και ο μαξ, έριχνα μια...καταλάθος στούκα στον νόρρις για να το χάσει :shifty:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
ripper έγραψε:O Norris κερδίζει τον Piastri σε 6 συνεχόμενα GP, παίρνει 3 σερί pole, δύο νίκες κάνοντας πλάκα σε όλο το grid και στον 3ο αγώνα έχει ένα γλύστρημα στην 1η στροφή και τερματίζει δεύτερος. Όλα αυτά ενώ μάχεται πρώτη φορά για το πρωτάθλημα και απέναντι στον υπερήρωα των 7 ηπείρων και 23 θαλασσών ντου ντου ντου ντου Max Verstappen.
Αντικειμενικά σχόλια στο φόρουμ:
1ος αγώνας: ...........
2ος αγώνας: ..........
3α δοκιμαστικά υπό βροχή: .... ....
3ος αγώνας: Αυτός θα πάρει πρωτάθλημα; , λίγος, μέτριος, τους διέλυσε πάλι ο Max, ο Max πήγε στον ήλιο και έμεινε 2 νύχτες...

Ριππερ τι εργακι εχεις φαει τελευταια? Οτι ολος ο κοζμακης παει εναντια στο καμαρι της ΜκΛαρεν ενω δε θα επρεπε να λεει κουβεντα γιατι "βγαζει ματια" ο λεβεντης σας? :hmmm:

Εκανε καλο πρωταθλημα ο Λαντος? Ναι εκανε.
Ηταν συνολικα καλυτερος απο τον ομοσταβλο Πιαστρι? Ναι ητανε.
Ηταν τοσο αλανθαστος/γρηγορος/συνεπης οσο ο Μαξ? ΟΧΙ. Πιριοντ.

Οσο για το οτι ο Λαντο "μαχεται πρωτη φορα για το πρωταθλημα" πρωτη φορα ηταν λαστ γιαρ που του εκλεψε ο Μαξ το κατσαρολι με συνολικα χειροτερο μονοθεσιο, κατι που προσπαθει να κανει και φετος. Κατι που εκανε και το 2021 εναντια στο Λουη που παλι ειχε συνολικα χειροτερο μονοθεσιο ολη τη χρονια. Και μαλιστα το 2021 βλεπαμε τον 7ακις που υποστηριζες τοτε να κανει περισσοτερα λαθακια απο το νεοπα Μαξ(αρο) που κυνηγουσε το πρωτο του κατσαρολι :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#898768 @nass, σκέψου δύο μονοθέσια της ίδιας ομάδας έχουν το ένα σανίδα 9,8χιλ και 10,1 το άλλο.
Στον αγώνα εμφανίζουν φθορά 9χιλ και τα δύο.
Το ένα περνάει τον τεχνικό έλεγχο και το άλλο αποκλείεται.
Δεν είναι άδικο;
Άβαταρ μέλους
By nass
#898770 Μα δεν μετράνε τη φθορά δηλ. τι λείπει από τη σανίδα, αλλά το υπολλειπόμενο πάχος της σανίδας δηλ. τι έχει απομείνει.
Και δεν έχει σημασία η αρχική μέτρηση (της καινούργιας σανίδας) που μπορεί να μην έγινε καν (στον αρχικό τεχνικό έλεγχο δεν γίνεται αυτή η μέτρηση μπορεί όμως να γίνει δειγματοληπτικά κατά τα FP*) αλλά η μέτρηση της φθαρμένης σανίδας στον τελικό τεχνικό έλεγχο.
Αν λοιπόν και οι 2 είναι 9 mm τότε είναι και οι δύο νόμιμες.
Αν λες ότι είναι άδικο αν η μία μετρηθεί 8.9 mm και η άλλη 9 m να αποκλειστεί η πρώτη μόνο, η απάντηση είναι απλή: οι κανονισμοί (κανονικά όλοι, όχι μόνο οι τεχνικοί, που συζητάμε εδώ) πρέπει να είναι αυστηροί και συγκεκριμένοι και να μην αφήνουν περιθώρια για ερμηνείες και "ναι μεν αλλά".
Μετράς Χ έπρεπε να είναι Υ, τέλος της συζήτησης. Ας πρόσεχαν.
Υπόψην ότι το δίκαιο-άδικο δεν το κρίνουν οι τεχνικοί έφοροι, που μετράνε, αλλά οι αγωνοδίκες, που "δικάζουν".
Αν λοιπόν στον ένα αγώνα αφήσουν τον έναν που είχε σανίδα 8.9 mm και στον άλλον έρθει ο άλλος με σανίδα 8.8 mm, δεν "είναι άδικο" να τον αποκλείσουν ?
Δηλ. αν κάνεις λάστιχο τον κανονισμό τελικά θα τους αδικήσεις όλους. Και άρα η μόνη σωστή προσέγγιση είναι να εφαρμόζεις πάντα αυστηρά τον κανονισμό.
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#898771 @nass νομίζω είχες κάνει τεχνικός έφορος ένα φεγγάρι σε F1, Yas Marina νομίζω?
Είχες κάνεις τέτοιες μετρήσεις;
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#898774 Παίδες, rules are rules.

Οι κανονισμοί αναφέρουν ότι πρέπει να έχει μείνει συγκεκριμένο πάχος πλανκ.

Στη Φ1 μετράει η παραμικρή λεπτομέρεια οπότε προφανώς ακόμα και 0,01 χιλ κάνει τη διαφορά.

Η Μακλάρεν το κατάλαβε και προς το τέλος άρχισαν τα lico

< >
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
ripper έγραψε:
Nikos! έγραψε:Ριπερ , θα πάω Αμπου Νταμπι. Τι θες να σου φέρω ;
< >

Την κούπα του Norris (όχι αυτή που πίνει καφέ :lol:)

nass έγραψε:Οσο για τις θεωρίες συνομωσίας :dizzy: έχω κάτι καλύτερο :help: η συνομωσία δεν είναι της FIA ακριβώς επειδή είναι πολύ συνηθισμένος έλεγχος αλλά της McLaren με τη Liberty :omg: :s_crazy :s_whiteflag

Μα αυτή είναι η σωστή θεωρία συνωμοσίας. Σου φαίνεται περίεργο; Ακολουθεί πραγματικός διάλογος.

-Ρε Ζακ καθαρισατε το πρωτάθλημα και χάνουμε θεαματικότητα
-Και τι θες να κάνουμε ρε Liberty, να κάτσουμε να χάσουμε;
-Ε μπορείτε να κερδίσετε στον τελευταίο αγώνα
-Ε πόσες λακαμίες να κάνει ο Norris, θα τον κράζει ο Νίκος στο Πετρολχεντς.
-Ε κάνε καμιά λάθος ρύθμιση να τον ακυρώσουμε στο τέλος.
-Και τι θα κερδίσω εγώ;
-Τα μισά ευρα από το Αμπου Νταμπι δικά σου
-Ντιλ

Το πρωτάθλημα θα το πάρουμε όμως ε
Ε λιμπερτυ. Εεεεε :help:

Ξεκαρδιστικός :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By ripper
#898777 Προφανώς και σωστά αποκλείστηκαν, δεν νομίζω να το αμφισβητεί κάνεις. Και το πολύ η λίγο δεν έχει σημασία, κάπου πρέπει να είναι το όριο.
Μόνο μια φορά δεν ήξεραν να μετράνε τα όργανα :shifty: πλέον έμαθαν :s_smile

George_Prix έγραψε:Ριππερ τι εργακι εχεις φαει τελευταια? Οτι ολος ο κοζμακης παει εναντια στο καμαρι της ΜκΛαρεν ενω δε θα επρεπε να λεει κουβεντα γιατι "βγαζει ματια" ο λεβεντης σας? :hmmm:

Αυτό ακριβώς. Όλοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι το παιδί είναι ζαβό και κουλό, οπότε εγώ λέω ότι κλάνει κεραυνούς. Κάπου στην μέση θα είναι η αλήθεια :s_smile

Υπάρχει ένα ποτάμι ζηλοφθονίας απέναντι στον Lando, τελείως αδικαιολόγητο, που δεν υπάρχει απέναντι σε άλλον οδηγό. Και όπως βλέπεις υπάρχει και εδώ.
Πχ φαντάσου τι θα διάβαζες αν αποκλειόταν ο Norris στο Q1, αντί για τον Max στον προηγούμενο αγώνα.

Την τελευταία σου παράγραφο, ως πόνημα επιστημονικής φαντασίας, την αφήνω ασχολίαστη, ώστε να την κρίνει κάποιος κριτικός τέχνης :s_thumbsup