BARHonda έγραψε:Γιάννη έχω μεγάλη απορία, το Type R έκανε 1.30 Σέρρες με λάστιχα μόνο, το δικό σου άραγε πόσο να μπορεί να κάνει εκεί μέσα?
Μπορεί το ίδιο και πιο κάτω, αν σκεφτείς τη δύναμη που έχει. Ρίξε μια ματιά πχ σε χρόνους
https://fastestlaps.com/tracks/serres-racing-circuit
BARHonda έγραψε:Γιάννη έχω μεγάλη απορία, το Type R έκανε 1.30 Σέρρες με λάστιχα μόνο, το δικό σου άραγε πόσο να μπορεί να κάνει εκεί μέσα?
Ο αδερφός μου με Cupra 280 εντελώς εργοστασιακό με συμβατικά λάστιχα ήταν στο 1.35.
Σέρρες θέλει ελαφρύ και στημένο αυτοκίνητο. Δυνατό και "ευθειάδικο" δε γυρίζει καθόλου καλά γιατί έχει πολλά πατημένα κομμάτια που πρέπει να κουβαλάς ταχύτητα.
Giuseppe Busso έγραψε:George_Prix έγραψε:5) Κινηση 4x4
Το αφησα για το τελος, ενω απο αυτο ξεκινησε η σκεψη μου για το συγκεκριμενο ποστακι. Εκτος του οτι εχω γκωσει μπροστοκουνες σε ολη μου τη ζωη και θελω μια αλλαγη, οπως σωστα ειπες κι εσυ, με τοσο πολλα αλογα δεν οδηγιεται η μπροστοκουνα. Και στη μικρη βολτιτσα που καναμε με το Λεον, το σχολιασαμε αυτο. Πας με καμια 100αρια και με το που χαιδευεις το γκαζι σε μια μικρη καμπη, μουτρωνει το αμαξι και παει ευθεια. Νταξ ακομα κι αυτο εχει τη φαση του και συνηθιζεται, αλλα δεν ειναι και η πιο ευχαριστη οδηγηση. Η πλεον ευχαριστη οδηγηση ειναι πολλα αλογα και πισοκουνα. Αλλα αυτο το σεταπ δεν ειναι για πυροβολημενους σαν εμενα ειδικα στην παρουσα φαση που βαζω μεσα την οικογενεια μου. Αφου δεν ημουν αξιος να το κανω στην ωρα του, πλεον το ξεχναω και καταληγω σε 4x4. Ο ευκολοτερος τροπος να τιθασευσεις με ασφαλεια τα πολλα τα αλογα. Σα να κλεβεις εκκλησια ειναι οταν πηγαινεις κοντρα με αλλους σε τιποτα στροφιλικια κι εχεις τετρακουνα.
Εντάξει, το αμάξι το έχω στήσει με ευθυγράμμιση και πιέσεις ελαστικών για ευθεία, και επίσης δεν είχαμε ζεστάνει ελαστικά. Τα ελαστικά δεν ζεσταίνονται ούτε με σπιν, ούτε με τιμονιές. Πιάνεις μια 150άρα+ για 1-2 λεπτά και έπειτα έχεις ζεστάνει λάστιχο. Και τότε θα δεις άλλο κράτημα. Επίσης ο δρόμος που πήγαμε έχει αστεία άσφαλτο, έχει σκόνη και περνούν φορτηγά που έχουν αλλοιώσει την ίδια την άσφαλτο. Δεν πάω να βγάλω καλύτερο ένα fwd από ένα 4κίνητο. Ξέρω τι έχω στα χέρια μου. Παρά ταύτα σου έδειξα ότι πόσο προσοχή θέλει ένα αμάξι 55 κιλά ροπή, άσχετα από τη μετάδοσή του. Γενικά αν ήθελα στρίψιμο, δεν θα είχε φτιάξει τόσο δυνατό το αμάξι, γιατί δεν χρειάζεται.
Το δικο σου το αμαξι ειναι καλο. Εγω ο ιδιος εκθειασα τα φρενα και την αναρτηση σου. Καμια σχεση με κατι ντραγκστερ που φτιαχνουνε μερικοι τυποι και δε στριβουνε ουτε φρεναρουνε με τιποτα.
Σιγουρα παιζει ρολο το στησιμο και το ζεσταμα των ελαστικων που ανεφερες, αλλα σε γενικες γραμμες στα πολλα αλογα ειναι πιο ευκολη/σεηφ η τετρακουνα και μαλιστα ενω στριβει με περισσοτερα χιλιομετρα απο ενα προσθιοκινητο.
Απο την αλλη μερια δε θα αγοραζα ποτε τετρακινητο με λιγα αλογα. Κρατανε τοσο καλα τα ατιμα, που χανεις εντελως το παιχνιδι (σκοπιμη γλυστρα) στις στροφες αν δεν εχει πολυ γκαζι το αμαξι.
bibendum έγραψε:Κάνα σωστό συνεργείο με σωστές τιμές και αντιμετώπιση υπάρχει στα βόρεια να κάνουμε την δουλειά μας;
Μπαιλας Γλυκα Νερα
Nikos! έγραψε:BARHonda έγραψε:Γιάννη έχω μεγάλη απορία, το Type R έκανε 1.30 Σέρρες με λάστιχα μόνο, το δικό σου άραγε πόσο να μπορεί να κάνει εκεί μέσα?
Ο αδερφός μου με Cupra 280 εντελώς εργοστασιακό με συμβατικά λάστιχα ήταν στο 1.35.
Σέρρες θέλει ελαφρύ και στημένο αυτοκίνητο. Δυνατό και "ευθειάδικο" δε γυρίζει καθόλου καλά γιατί έχει πολλά πατημένα κομμάτια που πρέπει να κουβαλάς ταχύτητα.
Καλά, δεν έχω σκοπό να βάλω το αμάξι εκεί αλλά άμα κάνει 1:35 το στοκ με συμβατικά τότε κάνω κάτω από 1:30.
Το αμάξι το έχω πολύ καλά στημένο για τη χρήση που το θέλω και στις Σέρρες μια χαρά θα είναι Νίκο, στο εγγυώμαι.
Είναι και καμιά 100 κιλά κάτω το δικό μου από το Cupra.
Γενικά όσοι έχουν μπει μέσα, πρόσφατα να σου πουν 2 παιδιά από αυτήν εδώ την παρέα (BarHonda & George_Prix), έχουν δει ότι και πατάει και φρενάρει.
Και μιας και είμαστε στο BMW τόπικ, μόλις πριν λίγο γύρισα από τσάρκα και πέτυχα πολύ ζωηρό κάτοχο με M3 F80 Competition. Στα 500 άλογα μου είπε είναι. Αφού έγινε το παιχνίδι, κατεβάζουμε παράθυρα, του λέω το σετάπ μου, το παλικάρι μου λέει, κατάλαβα ότι κάτι δυνατό είναι έτσι όπως πάει...
Από περιέργεια μπήκα να δω τι χρόνους κάνει
https://fastestlaps.com/models/bmw-m3-c ... ackage-f80
100-200 λέει 9,2
100-140 λέει 2,8
βάζω σε αντιπαράθεση μια δική μου πρόσφατη μέτρηση με αντίστοιχη ζεστή βραδιά
100-200 σε 8,47
100-140 σε 2,52

https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... 0-bmw-x6-m
Scotch έγραψε:229.900;Ένα ψηφίο να έλειπε, όποιο κι αν ήταν, 1ο, 2ο, τελευταίο....![]()
Ίσως, αν έλλειπε το 1ο ψηφίο.
Αλλά δεν πολυβλέπεται.
George_Prix έγραψε:Τομπαιζω Σαββατοβραδο...
https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... 0-bmw-x6-m
Δηλαδή, συγνώμη, αν σου περίσσευαν θα πλήρωνες για να κυκλοφορείς με αυτή την αηδία;;;
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

dimik έγραψε:Το παλιό είχε μια ομορφιά αυτό είναι απαίσιο.
< >
Όχι και απαίσιο, τι σε κάνει να λες τέτοια;
Αυτό και το Mansory τα έχει για να βασανίζει Ουκρανούς αιχμαλώτους ο Σκόντας Φελίτσιας του φόρουμ...

Κατόπιν οικογενειακής διαβούλευσης και δεδομένου ότι το σεντάν μας ζόριζε όλους (γιατί πρέπει να χωρέσεις ποδηλατάκι, πατίνι, παιχνίδια για το πάρκο κλπ κλπ κι είχα φτάσει στο σημείο να έχω βγάλει φωτογραφία το παζλ ώστε να μπορώ να τα τακτοποιήσω όλα χωρίς να πρέπει να ανακαλύπτω τον τροχό) βρέθηκε ο συμβιβασμός. Η συμβία ήθελε SUV, εγώ δεν τα μπορώ καθόλου εκτός αν πάμε σε λύσεις τύπου Μακάν και τελικά η απόφαση πάρθηκε για ετούτο:

530d Xdrive Touring με καλό επίπεδο εξοπλισμού, αν και έλειπαν 2 πράγματα που ήθελα: θερμαινόμενο τιμόνι και Adaptive LED, αν όχι τα Laser. Aventurine red III χρώμα, με ανοιχτό εσωτερικό.
Φωτό του εσωτερικού από τον έμπορο:

(ναι, το τιμόνι είναι ανάποδα εις διπλούν
)Στόχος είναι όπως και οι 3αρες το OEM+, και με αυτόν τον σκοπό έχω ήδη κάνει 1-2 αλλαγές.
Ο γερομπισμπίκης σε νέες περιπέτειες.
Κάτω η δικτατορία των shorts.