Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By egobrain
Serf έγραψε:Για να ξεκινήσω καμιά βόλτα με τον (σχεδόν) 9 ετών γιο χρειάζομαι ποδήλατο. Έχω ένα ψιλοερείπιο/ λάθος μέγεθος/ κτλ. Η χρήση θα είναι κυρίως άσφαλτος με καμιά φορά βατό χώμα... trekking λογικά θέλω, σωστά; Τι μάρκες/ εύρος τιμής κοιτάμε για αξιοπρεπή περιφερειακά χωρίς να τα "σκάσουμε";

Περνώντας από κατάστημα που εμπορεύεται κυρίως Ideal μου προτάθηκαν τα Megisto & Optimus.

Οι διαφορές στα περιφερειακά δικαιολογεί τα επιπλέον €40 του 2ου; Αξίζει γενικότερα;

δεν ξέρω για τη διαφορά τους αλλά δεν νομίζω να χάνεις κάτι σημαντικο με το μεν. έχω megisto/crossmo 12 χρόνια και όλα καλά. παρμένα μεταχειρισμένα, προτεινω να ρίξεις μια ματια στο καρ πριν πάρεις καινούριο.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#895131 Να πας στο decathlon και να πάρεις κάποιο από τα παρακάτω (μαγαζιά σε Σπάτα, Αιγάλεω και Κόρινθο).
Θα έλεγα το Triban RC500 ή το VanRysell Gravel (και τα δύο στις 700 λίρες) αλλά δεν τα βλέπω στο ελληνικό site.
Οπότε από το ελληνικό site πρώτο βάζω το:
Triban RC120 Disc> 550 με γυριστό ή με ίσιο τιμόνι (11,25kg) με δισκόφρενο, έστω μηχανικό και κάρμπον πηρούνι. Για να μην σε περνάει το παιδί σου.
ELOPS long distance > 450 (με φτερά και σχάρα και ενσωματωμένο στον άξονα δυναμό+φώτα, 14,4 kg)
ELOPS 520 >350 (φτερά, σχάρα, παραδοσιακό δυναμό και φώτα, ατσάλινο 19+ κιλά (Θεός φυλάξει), για πιο κλάσικ στύλ)

Μεγάλη σημασία η σωστή επιλογή μεγέθους. Συχνά οι επίσημες προτάσεις σε βάζουν να πάρεις πιο μεγάλο από όσο πρέπει. Αν είσαι μακρυπόδης πας προς μικρότερο (η σέλλα σηκώνεται εύκολα αλλά δεν θέλεις να είναι μακριά σου το τιμόνι), αν κοντοπόδαρος πας προς πιο μεγάλο (έχεις μακρύ σώμα δεν θέλεις πολύ κοντό ποδήλατο). Γενικά το μικρό το κάνεις λίγο μεγάλο, το μεγάλο δεν το κάνεις μικρό. Ιδανικά θέλεις να το δοκιμάσεις σε 2 διαφορετικά μεγέθη.
Είμαι υπέρ της εταιρείας επειδή είναι πολύ τίμια και VFM και έχουν πολύ καλή υποστήριξη για ό,τι θελήσεις.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#895859 Ποδήλατο ξανά μετά από 4 εβδομάδες. Ελαφρά σόκ για το σύστημα. Οι σφυγμοί ανέβαιναν πολύ εύκολα πιο ψηλά από όσο συνήθιζαν και η παραμικρή ανηφορίτσα γινόταν αισθητή. Οπότε ναι μεν έκανα 50χλμ αλλά απέφυγα ανηφοριές και πίεση. Κάπου στο χλμ 35 άρχισαν οι κράμπες αλλά με υδατάνθρακες και ηλεκτρολύτες έφτασα κάπου στο 47-48 να νιώθω μια χαρά. Τι σου είναι η σωστή διατροφή.

Έκανα την εξής μικρή ρύθμιση. Έστριψα τα hoods προς τα μέσα (σηκώνεις λίγο το ελαστικό κάλυμμα και με ένα allen no5 χαλαρώνεις, σπρώχνεις προς τα μέσα, ξανασφίγγεις). Η ιδέα είναι ότι έρχονται τα χέρια λίγο πιο μέσα, σαν να στενεύεις λίγο το τιμόνι που είναι κάτι που θα ήθελα (νομίζω είναι 42εκμ που είναι λίγο μεγάλο για τους ώμους μου, θα προτιμούσα 40 ή 38 αλλά δεν είναι κάτι που το δοκιμάζεις για πλάκα, έξοδο και μπελάς η αντικατάσταση, ντίζες, υδραυλικά κλπ)
Ήμουν θεωρητικά εναντίον γιατί σου στρίβει τον καρπό από πάνω κάτω λίγο μέσα έξω αλλά τελικά, στην πράξη από τη σημερινή βόλτα δεν ένιωσα κάποιο μειονέκτημα, κάθε άλλο. Θα το κρατήσω έτσι μου φαίνεται και βλέπουμε.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#896138 Στο πλαίσιο συνεχούς αναζήτησης και βελτίωσης οι πειραματισμοί συνεχίζονται. Σε πολλά βίντεο για bike fit τους βάζουν πάτους μέσα στα παπούτσια για καλύτερη υποστήριξη καμάρας.
Σαν παιδάκι είχα πλατυποδία αλλά όπως οι περισσότεροι μεγαλώνοντας αυτό βελτιώθηκε πολύ. Κάποτε είχα πάρει πάτους υποστήριξης καμάρας, η ιδέα ήταν για καλύτερο πάτημα, πιο ξεκούραστο περπάτημα, πιο σωστό τρέξιμο με λιγότερη καταπόνηση κλπ. Πλην όμως ποτέ δεν τους συμπάθησα, αισθανόμουνα σαν να μπήκε κάτι μέσα στο παπούτσι. Βέβαια από τότε έχω ελαφρύνει και δυναμώσει (τρέξιμο με zero drop παπούτσια βοηθάει) και η καμάρα έχει βελτιωθεί οπότε δεν με ενόχλησαν. Αν και λίγο πιο παχύς από τον μαμά πάτο τελικά έκατσε ωραία. Υποστηρίζοντας την καμάρα το πόδι αυξάνεται σε ύψος αλλά μαζεύει σε μήκος και το εμπρός μέρος έρχεται λίγο προς τα μέσα. Συνολικά αισθάνθηκα πιο πολύ σαν να βρήκα χώρο παρά το αντίθετο και δίνει ένα πολύ πιο σταθερό πάτημα και πιο άμεση απόκριση. Η διαφορά θα φανεί στα κρύα, αν κυκλοφορεί καλύτερα το αίμα και κρυώνουν λιγότερο τα πόδια...

Αυτό που είπα στην προηγούμενη δημοσίευση, που έγειρα προς τα μέσα τους λεβιέδες μέχρι στιγμής δεν με ενοχλεί. Με τους λεβιέδες κάθετα καμιά φορά μου κάνει λίγο μούδιασμα στο χέρι, μένει να δούμε σε μεγάλη διαδρομή αν λοξά δημιουργεί ερεθισμό σε νεύρο ή αλλού ή όχι.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#898422 Αργή διαρροή στο πίσω λάστιχο την Κυριακή (μάλλον όταν κάρφωσα ένα πεζοδρόμιο). Σήμερα μελετούσα το λάστιχο που το έβγαλα τελείως. Έχει πολλά κοψίματα αλλά ακόμα κρατάει στο δρόμο και τα σημεία φθοράς (TWI-tread wear indicators) είναι ακόμα ορατά. Αλλά σε ένα σημείο κατάλαβα ότι το πέλμα έχει ξεκολλήσει από το υπόστρωμά του (σαν αναγομωμένο). Ε, μετά από 3 χρόνια και 12900χλμ δεν είναι κι άσχημα. Περίεργο όμως, τα προηγούμενα ελαστικά τα άλλαξα σε 3500 και 3360 ενώ αυτό έχει ξεπεράσει τα τριπλά...
Black Friday έρχεται καιρός για λάστιχα.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#899891 Επιτέλους τα νέα λάστιχα αγοράστηκαν και είναι στα χέρια μου.
Pirelli Cinturato Velo 700x32c κορυφαίο σε τέστ αντοχής σε τρυπήματα με αξιοπρεπή τριβή κύλισης. Είναι προηγούμενο μοντέλο, το νέο είναι λίγο λιγότερο ανθετικό αλλά έχει και λίγο μικρότερη αντίσταση κύλισης. Αλλά φυσικά και κατά 35-40% ακριβότερο.
Τα υπάρχοντα κράτησαν 13000χλμ καιρός ήταν.
Φόρεμα Παρασκευή-Σάββατο με άμεση χρήση και αξιολόγηση.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#899953 Συγχώρα με γιατί υπέπεσα στο αμάρτημα της βλασφημίας προσπαθώντας να βάλω τα καινούργια λάστιχα. Στη διαδικασία σπατάλησα κάμποσο χρόνο της ζωής μου και αρκετά κύτταρα από το δέρμα μου.
Νόμιζα ότι η τεχνική μου είναι καλή και φταίει η ζάντα (που όντως είναι δύσκολη, το τσέκαρα στο ίντερνετ, οι Mavic τεχνολογίας UST έχουν βγάλει κακό όνομα) αλλά μόλις τελείωσα και με τη δεύτερη ρόδα σκέφτηκα ένα λαθάκι μου, βάζουμε το τμήμα από το λάστιχο που είναι κοντά στη βαλβίδα τελευταίο (και όχι πρώτο όπως έκανα, λόγω βαλβίδας το λάστιχο δεν μπορεί να μπει στο κεντρικό αυλάκι άρα είναι συνολικά πιο τσιτωμένο. Αν βάλεις όλο το άλλο και θα είναι πιο εύκολο αφού θα έχει περισσότερο μπόσικο και σου μένει πολύ λίγο, ίσα ίσα γύρω από τη βαλβίδα που θα σε ζορίσει). Α και τα tubeless λάστιχα επιβεβαιώνω ότι είναι πιο δύσκολα (νομίζω έχουν πιο χοντρά χείλη για να βοηθήσουν στην αεροστεγανότητα οπότε δεν χωράνε τόσο καλά στο αυλάκι που σημειωτέον λόγω ταινίας για tubeless είναι και λιγότερο βαθύ).

Βάρος ελαστικών πρακτικά το ίδιο αλλά λόγω TPU σαμπρέλας κέρδισα 75+84=159γραμμάρια σε σχέση με τα παλιά φθαρμένα (στα αλήθεια κερδίζω ακόμα περισσότερο αν σύγκρινα καινούργια με καινούργια)

Και βγήκα βόλτα περί τα 40λχμ. Δεν θα έλεγα ότι κατάλαβα καμιά σοβαρή διαφορά αλλά από κύλιση δεν είναι χειρότερα, μάλλον καλύτερα. Και από άνεση μάλλον καλύτερα, περίμενα χειρότερα γιατί έχει πιο λίγα TPI.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#900807 Το κατέβασμα ταχύτητας για τον πίσω εκτροχιαστήρα είχε δυσκολέψει μέχρι που χθες που είχα βγάλει αλυσίδα για κέρωμα όταν την ξαναέβαλα στο πιο μικρό πίσω γρανάζι ο λεβιές κοκάλωσε και δεν κουνιόταν. Έμεινα στο πιο μικρό γρανάζι. Πήγα στο Decathlon για τσεκάρισμα κι επισκευή.
Ο ενισχυμένος σωλήνας που περνάει η ντίζα είχε σκουριάσει, αυξήθηκε η τριβή οπότε δεν ασκείτο επαρκή τάση στη ντίζα και αυτή βγήκε από τη θέση της στο χερούλι και μπλόκαρε το μηχανισμό του λεβιέ. Αλλάξα ντίζα και σωλήνα και τώρα έχω απίστευτα απαλές, ομαλές και ακριβείς αλλαγές με ελάχιστη δύναμη στο λεβιέ. :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#901070 Πρώτο λάστιχο με τα καινούργια ανθεκτικά λάστιχα στα 379χλμ (στα προηγούμενα μου είχαν τύχει 3-4 τρύπες στα πρώτα 200χλμ οπότε καλά πάμε). Αυτό που παρατήρησα είναι ότι η τρύπα στο λάστιχο είναι μεγάλη, έβγαλα μεγάλο γυαλάκι. Το ίδιο είχε συμβεί και στο προηγούμενο λάστιχο. Ίσως επειδή το λάστιχο είναι καινούργιο είναι πολύ μαλακό και πιο ευαίσθητο, δεν ξέρω τι άλλο να υποθέσω; Στα προηγούμενα λάστιχα μετά τα πρώτα 200χλμ δεν ξανατρύπησαν για πολλές χιλιάδες χλμ....

Και νέα εμπειρία με την προσπάθεια επισκευής σαμπρέλας TPU. Η τρύπα πολύ μικρή αλλά το αυτοκόλλητο που είχε με τη σαμπρέλα (ειδικό για TPU) δεν είναι σε θέση να την βουλώσει. Μερικοί λένε ότι το αυτοκόλλητο δεν κάνει και θέλει την ειδική κόλλα πρώτα. Έκανα κάποιες δοκιμές χωρίς επιτυχία. Έβαλα νέα σαμπρέλα στο λάστιχο αλλά θα πειραματιστώ με την τρύπια, περιμένω να παραλάβω μια εύκαμπτη κόλλα που κάνει για TPU.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#901882 Έχει δημιουργηθεί θέμα με την μη κάλυψη αγώνων ποδηλάτου από ελεύθερα κανάλια.
Για όποιον θέλει να παρακολουθεί τους αγώνες ποδηλάτου και εφόσον έχει VPN (και απενεργοποιήσει τα adblockers) θα έχει καλή κάλυψη από το Αυστραλέζικο κανάλι www.sbs.com.au . Υπάρχουν και άλλα από διάφορες χώρες αλλά αυτό καλύπτει τους πιο πολλούς και είναι στα αγγλικά.

sknipper έγραψε:....Και νέα εμπειρία με την προσπάθεια επισκευής σαμπρέλας TPU. Η τρύπα πολύ μικρή αλλά το αυτοκόλλητο που είχε με τη σαμπρέλα (ειδικό για TPU) δεν είναι σε θέση να την βουλώσει. Μερικοί λένε ότι το αυτοκόλλητο δεν κάνει και θέλει την ειδική κόλλα πρώτα. Έκανα κάποιες δοκιμές χωρίς επιτυχία. Έβαλα νέα σαμπρέλα στο λάστιχο αλλά θα πειραματιστώ με την τρύπια, περιμένω να παραλάβω μια εύκαμπτη κόλλα που κάνει για TPU.
Τελικά με την εύκαμπτη κόλλα γενικής χρήσης η δουλειά έγινε. Χρησιμοποίησα το αυτοκόλλητο που έδινε με τη σαμπρέλα αλλά με την επιπλέον κόλλα.
Άβαταρ μέλους
By pienaf
#903303 https://www.pcarena.gr/mesa-metakinisis ... gL4i_D_BwE

Αξίζει;
Για βόλτες στο Ναύπλιο, άντε μέχρι τους Μύλους...
Ευθεία είναι!

Παρακαλώ... οι ¨Αθληταράδες" να υπολογίσουν την ηλικία μου, 62...*

Υ.Γ.:Με το συμβατικό ποδήλατό μου την ανηφόρα της "Αρβανιτιάς" ΔΕΝ το σκέφτομαι να την ανέβω...

*και τη έφεσή μου στα τσίπουρα και τα καπνά...
Άβαταρ μέλους
By bill33
pienaf έγραψε:https://www.pcarena.gr/mesa-metakinisis/ilektriko-podilato-electric-bike-ebike-onesize-fiido-c11-pro-250w-48v-kainourio?gad_source=5&gad_campaignid=23279498364&gclid=EAIaIQobChMI8bujn7u4kwMVRiQGAB2LpwUnEAEYASAAEgL4i_D_BwE

Αξίζει;
Ευθεία είναι!

Υ.Γ.:Με το συμβατικό ποδήλατό μου την ανηφόρα της "Αρβανιτιάς" ΔΕΝ το σκέφτομαι να την ανέβω...

Θα σε πάει στους Μύλους,πως θα σε γυρίσει όμως μετά τα σουβλάκια; :eat:
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
pienaf έγραψε:https://www.pcarena.gr/mesa-metakinisis/ilektriko-podilato-electric-bike-ebike-onesize-fiido-c11-pro-250w-48v-kainourio?gad_source=5&gad_campaignid=23279498364&gclid=EAIaIQobChMI8bujn7u4kwMVRiQGAB2LpwUnEAEYASAAEgL4i_D_BwE

Αξίζει;
Ευθεία είναι!

Μια χαρά το βλέπω

< >