Forum για τη Formula 1
Άβαταρ μέλους
By mikeerfol
Nikos! έγραψε:McLaren and Mercedes are allegedly the two top teams involved in the budget cap breach.

SkySportF1

https://x.com/racepluscom/status/198252 ... 6u_I7YUjdQ

< >

Corto Maltese έγραψε:Λένε ότι είναι ουσιαστική παραβίαση και όχι λογιστικά θέματα όπως η RBR παλιά και η Άστον Μάρτιν φέτος

Καλά πήγαν αυτά :lol:

All 10 Formula 1 teams successfully obliged with the championship cost cap during the 2024 season with only Aston Martin found to be in a “procedural breach”, the FIA has confirmed.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda

Δεν έχω καταλάβει, λεφτά ζητάει τελικά αυτός ή να του απονεμηθεί ο τίτλος?
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#897950 Μάλλον επειδή ξέρει πως δε θα του δώσουν τον τίτλο, ζητάει και λεφτά.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#898012 Θα συζητηθεί για το 2026 να γίνουν υποχρεωτικά τα 2 πιτστοπ πλέον, και ίσως κάποιες λεπτομέρειες ακόμα

Καλά πάει το άθλημα.
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#898021 Φετος πιστευω θα μπορουσαν να ειναι αρκετα καλυτερα τα πραγματα αν μεγαλωναν λιγο περισσοτερο τις ζωνες του drs σε καποιες πιστες στις οποιες τα προσπερασματα ηταν δυσκολα.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#898026 Αν επαναφέρουν δεύτερο κατασκευαστή ελαστικών; Νομίζω θα βοηθούσε.
Άβαταρ μέλους
By ripper
#898030 Εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ όταν έχουμε μάχη λαστιχάδων.
Με την δικαιολογία του κόστους το έχουν καταργήσει και φτάσαμε σιγά σιγά στα αθάνατα λάστιχα της Pirelli που καταστρέφουν τους αγώνες. Αν δεν θέλουν να φέρουν (και) άλλον, ας τραβήξουν το αυτάκι της Pirelli τουλάχιστον.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
ripper έγραψε:Εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ όταν έχουμε μάχη λαστιχάδων.
Με την δικαιολογία του κόστους το έχουν καταργήσει και φτάσαμε σιγά σιγά στα αθάνατα λάστιχα της Pirelli που καταστρέφουν τους αγώνες. Αν δεν θέλουν να φέρουν (και) άλλον, ας τραβήξουν το αυτάκι της Pirelli τουλάχιστον.

Η φάση με την Pirelli (ή οποιον άλλον κατασκευαστη ελαστικών θα ήταν στην θέση της) είναι "damned if you do, damned if you don't"! Αυτά τα λάστιχα της ζήτησαν, αυτά έφτιαξε! Θυμάστε πριν μερικά χρόνια που εδώ μέσα υπήρχε γκρίνια για να «κωλο-Πιρέλλια» που διαλύονται και δεν μπορούν οι οδηγοί να πιέσουν; Ξέρετε γιατί; Επειδή αυτό είχε ζητήσει το F1 Commission από την Pirelli. Μετά το άλλαξαν και ζήτησαν λάστιχα που αντέχουν στην πίεση. Και τι έχουμε στο φόρουμ; Γκρίνια για την Pirelli που φτιάχνει αθάνατα λάστιχα. Ε δεν πάμε στον διάολο λέω εγώ; Εμείς φταίμε, ως θεατές! Το ένα δεν μας αρέσει, το άλλο μας βρωμάει! :vava:

ΥΓ: Επειδή ασχολούμαι λίγο και με WRC και ένας καλός φίλος μου έχει εταιρεία (3 είναι ολες κι όλες στην Ελλάδα) που διοργανώνει δοκιμές σε ειδικές πριν τα rallies, ακούω και την γκρίνια που υπάρχει για τα Hankook από τους Παγκόσμιους (μέχρι πέρσι είχαν Pirelli). Εκεί που τα Pirelli έβγαζαν όλην την ΕΔ, τα Hankook παραδίδουν πνεύμα στα μισά. Επειδή δεν γνωρίζω πολλά από WRC, ρώτησα αν αυτό ήταν το ζητούμενο. OXI! Απλά η Hankook δεν έχει την τεχνογνωσία να φτιάξει λάστιχα που να βγάζουν 30-50 αγωνιστικά χλμ στο χώμα. Η Pirelli είναι ο καλύτερος κατασκευαστής ελαστικών στον κόσμο και μπορεί να φτιάξει ό,τι της ζητήσουν. Αλλά πρέπει να ξέρεις τι να ζητήσεις ρε γαμώτο!!!
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#898069 Το πρόβλημα με την Πιρέλι δεν είναι ότι τα hard δε διαλύονται. Είναι ότι δε διαλύονται και δεν είναι και πιο αργά. Ή (στις άλλες περιπτώσεις) διαλύονται μεν αλλά μέχρις ενός σημείου και μετά κάνουν πλατό. Το 20 γύρων λάστιχο δεν μπορεί να κρατήσει πίσω το 10 γύρων, αλλά το 35 γύρων μπορεί να κρατήσει το 25. Και το ζητούμενο είναι τότε. Όταν φτάσουν στο τέλος του αγώνα με διαφορετικές στρατηγικές να έχει νόημα η αλλαγή και όχι να έχει το track position
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#898070 To track position σχεδόν καθορίζει τους περισσότερους αγώνες. Εκεί είναι το πρόβλημα, συμφωνώ. Η Pirelli είναι κορυφαία εταιρεία, ας της ζητήσουν να φτιάξει το κατάλληλο λάστιχο που θα δίνει ωραίους αγώνες. Στο συγκεκριμένο τομέα, κάθε πέρσι και καλύτερα.

@REALZEUS
Ποιες ακριβώς είναι οι 3 εταιρείες στην Ελλάδα; Δεν το κατάλαβα.