- 27 Οκτ 2025, 13:45
Ας περάσουμε τώρα στα διάφορα συμβάντα και κυρίως αυτά της 1ης στροφής.
Καταρχάς να συμφωνήσουμε ότι είναι λάθος "σχεδιασμένη" η πίστα; Πραγματικά δεν ξέρω ποιος (θα έπρεπε να) είναι ο σωστός κανονισμός.
Απλό παράδειγμα: Είμαι εγώ 4ος και ο Yugo 5oς μισό μέτρο πισωπλάι μου. Το κόβω ευθεία με 200+ ο Yugo στρίβει κανονικά και με το νόμο και εγώ βγαίνω 3 ποδοσφαιρικά γήπεδα μπροστά, σηκώνω και λίγο για ξεκάρφωμα. Όλα μπόμπα; Η δικαιοσύνη έλαμψε;
Δεν πρέπει να έχει κάτι εκεί; Λίγο χώμα, κανένα σαμαρακι, καμία τάφρο με κροκόδειλους, κάτι ρε αδερφέ. Ήταν γελοίο το θέαμα για άλλη μια φορά.
Στα πραγματικά γεγονότα:
Για Leclerc - Hamilton συμφωνώ 100% με George Prix. Ξεκάθαρη κλοπή θέσης από Leclerc που μάλιστα επέλεξε να βγει εκτός πίστας εσκεμμένα. Το ότι οι αγωνοδίκες το κάνανε γαργάρα είναι άλλο ένα απίστευτο διαιτητικό έγκλημα.
Για Max - Russell θα πάρω θέση υπέρ του Max (να σημειωθεί στα πρακτικά). Και αρκετά μπροστά ήταν και δεν φταίει γιατί όπως βγήκαν σχεδόν παράλληλα και οι 4, τον πετάνε πρακτικά εκτός πίστας, μάλιστα κόντεψε να αγαπήσει τον τοίχο. Αλλά όπως είπα παραπάνω δεν ξέρω κάτα πόσο είναι δίκαιο για τους από πίσω το να βρεθεί τελικά άνετα μπροστά τους.
Μετά το ίσιωσε και ο Antonelli και ο δενξερωποιοςαλλλος και οι αγωνοδίκες δεν ασχολήθηκαν καν. Pure racing

Ο Max που όλοι αγαπήσαμε δεν άργησε να εμφανιστεί. Στην μάχη με τον Λούη τον πετάει έξω, όπως κάνει πάντα. Αφου μπορεί. Το δήλωσε κιόλας. Οι κανονισμοί το επιτρέπουν. O tempora o mores.
Ανταποδίδει την χάρη ο Λούης, το ξανακόβει ευθεία ο μορτης και βγαίνει άνετος μπροστά, μπλοκάρει ο Λούης το κόβει και αυτός ευθεία και εκεί το τερματίζει. Βγαίνει καμία μέρα μπροστά και ούτε που ασχολείται να σηκώσει λίγο το γκάζι. Εντάξει ρε Λούη μας βλέπουνε, κόψε κάτι

Προφανώς και παίρνει δικαίως ποινή, αλλά με τον άλλον που βρέθηκε μπροστά γιατί πήγε ευθεία, όλα καλά πάλι; Με το push off track δεν ασχολούνται το ξέρουμε, είναι πλέον legit κίνηση.
Τραγική διαιτησία γενικά και το VAR μάλλον έβλεπε Μπομπ Σφουγγαράκη.
McLaren