- 12 Οκτ 2025, 12:17
REALZEUS έγραψε:markvag έγραψε:Η διαφορά είναι πως οι συγκεκριμένοι λαοί δεν τους επιτρέπεται να θέλουν κάτι άλλο.
Καλά τώρα πλάκα μας κάνεις; Στην Ρωσία το 2ο κόμμα δεν είναι είναι το ΚΚΡ; Ο Πούτιν γιατί δεν απαγόρευσε του Κομμουνιστές;
Γιατί απλούστατα το ΚΚΡ είναι υποτελές στον Πούτιν. Είδαμε τα αποτελέσματα για όσους διαφωνούν με τον Πούτιν και το ΚΚΡ δεν έχει πρακτικά ποτέ διαφωνήσει. Πόσες διαδηλώσεις έχει οργανώσει κατά της κυβέρνησης; Πόσες φορές οι υποτιθέμενοι κομμουνιστές βγήκαν να μιλήσουν εναντίον ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου σε έναν αδερφό - λαό, όπου σκοτώνεται η εργατική τάξη για να κονομήσουν οι ολιγάρχες; (και το ότι αυτό ταιριάζει σε 2-3 πολέμους του Πούτιν λέει κάτι)
Οπότε, δεν μιλάω για παραρτήματα του κυβερνώντος κόμματος. Τέτοια έχει και στην Κίνα και στην Β. Κορέα. Είχε και στην Ανατολική Γερμανία. Μιλάω για ενεργή αντιπολίτευση. Αυτή δεν επιτρέπεται να υπάρχει στη Ρωσία.
Αντίστοιχα ο Ερντογάν, ο οποίος είναι πιο πίσω τη σκάλα των αυταρχικών ηγετών είναι η αλήθεια σε σχέση με τον Πούτιν, έχει βάλει φυλακή τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και στις τελευταίες εκλογές και χρησιμοποίησε τον κρατικό μηχανισμό για να απαγορεύσει διαφημίσεις της αντιπολίτευσης, να χαρακτηρίσει την αντιπολίτευση ως τρομοκράτες (και λοιπές συνηθισμένες κατηγορίες), οπότε οι εκλογές δεν ήταν και οι πιο τίμιες.
Πχ και στην Ιταλία δεν μου άρεσε που βγήκε η Μελόνι, αλλά βγήκε με δίκαιες και ελεύθερες εκλογές. Δεν βρέθηκε κανένας αντίπαλος της Μελόνι στην φυλακή, ούτε όποιος διαφωνούσε μαζί της αυτοκτόνησε με 17 μαχαιριές στην πλάτη ή δολοφονήθηκε από "άσχετους" που τυχαία είχαν δηλητήριο που είχαν μόνο οι μυστικές υπηρεσίες της Ιταλίας. Ούτε στη Γαλλία μου άρεσε που βγήκε ο Μακαρόν, πχ... Αλλά και πάλι η κατάσταση δεν είναι ίδια με τη Ρωσία.
Οπότε το πρόβλημα δεν είναι αν μου αρέσει κάποιος ή όχι. Το πρόβλημα είναι πως οι συγκεκριμένοι είναι δικτατορίσκοι, που χρησιμοποιούν τις εκλογές ως προκάλυμα για να λένε πως έχουν λαϊκό έρεισμα (που μπορεί και να έχουν, άσχετο αυτό), αλλά έχουν φροντίσει από πριν για το αποτέλεσμα. Μήπως όμως το πρόβλημα είναι πως σου αρέσουν εσένα τέτοιοι ηγέτες;; Και, αν το επιχείρημά σου είναι πως ο Πούτιν μεγάλωσε τη χώρα του, να θυμήσω πως ο ιμπεριαλισμός είναι κάτι αντίθετο στον κομμουνισμό.
Α, τελευταίο, και η χούντα έκανε δημοψήφισμα, φαντάζομαι τους θεωρείς δημοκράτες και αυτούς;
REALZEUS έγραψε:markvag έγραψε:Δεν σε πληροφόρησαν καλά. Μια χαρά εκλογές γίνονται στη Β. Κορέα, απλά δεν επιτρέπεται να διαλέξουν. Περίπου όπως στη Ρωσία, στο πιο extreme.
Δεν χρειάζονται τα κρύα, δρόσισε ήδη ο καιρός...
Καθόλου αστείο, δες τις εκλογές στη Β. Κορέα.
REALZEUS έγραψε:Οι υποδομές που υποστηρίζουν την πολεμική προσπάθεια (για παράδειγμα παρέχουν ρεύμα σε εργοστάσια που παράγουν πολεμικό υλικό) είναι νόμιμος στόχος βάσει του Διεθνούς Δικαίου. Οπότε καλά κάνουν οι Ρώσοι.
Και νοσοκομεία και πολυκατοικίες.
REALZEUS έγραψε:Κατά τα άλλα χάνουν οι Ρώσοι, ε Μάρκο; 
Έγραψα ότι δεν έχουν κερδίσει τίποτα ακόμα. Το ποιος κερδίζει τον πόλεμο φαίνεται όταν αυτός σταματήσει. Μέχρι στιγμής έχουν πετύχει στην καλύτερη το 25% των στόχων τους, οπότε...
Απλά, αν ίσχυαν όλα όσα λες, ότι δηλαδή ο ρωσικός στρατός είναι πανίσχυρος, έχει τα καλύτερα όπλα σε υπερ-αρκετές ποσότητες και από την άλλη οι Ουκρανοί πολεμάνε με ελάχιστα και σαφώς υποδεέστερα όπλα, θα έπρεπε να είχε λήξει το θέμα εδώ και καιρό. Και όχι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση των 2-3 εβδομάδων να κρατήσει 3,5 χρόνια (και μάλιστα σε ευνοϊκό για τους Ρώσους περιβάλλον - πεδιάδες, δίπλα τους, κτλ.)
Αυτά ξέρω εγώ. Όταν όμως δεν μπορεί ένας στρατός να πετύχει αυτό που ξεκίνησε να κάνει, δεν μου φαίνεται και πολύ ικανός...
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>