Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Serf
#893240 Μετά απο 20+ χρόνια ξεκίνησα να πηγαίνω για μπάσκετ, συνοδεύοντας τον μικρό που έχει έρωτα με το άθλημα. Κανα δύο φορές με τα αθλητικά για περπάτημα που έχω ένιωσα ότι είμαι στο οριο για διάστρεμμα... και στα 45 δεν είμαστε για τέτοια. Καμιά πρόταση για παπούτσι για μπασκετ για προστασία για τους αστραγάλους έχουμε; Ούτε τελευταίο μοντελο/high-tech να ειναι, ούτε 10εκ άλμα να προσθέτουν χρειάζεται.
Τελευταία επεξεργασία από Serf και 05 Ιούλ 2025, 11:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Serf έγραψε:Μετά απο 20+ χρόνια ξεκίνησα να πηγαίνω για μπάσκετ, συνοδεύοντας τον μικρό που έχει έρωτα με το άθλημα. Κανα δύο φορές με τα αθλητικά για περπάτημα που έχω ένιωσα ότι είμαι στο οριο για διάστρεμμα... και στα 45 δεν είμαστε για τέτοια. Καμιά πρόταση για παπούτσι για μπασκετ για προστασία για τους αστραγάλους έχουμε; Ούτε τελευταίο μοντελο/high-tech να ειναι, ούτε 10εκ άλμα να προσθέτουν χρειάζεται.
Καλή η άσκηση αλλά! Λόγω ηλικίας και επιλογής αθλήματος με εκρηκτικότητα και προσγειώσεις κλπ πρόσεξε πολύ. Τα διαστρέμματα ποιος τα γράφει, αυτό που έχει σημασία είναι το κάταγμα και το εξίσου σοβαρό θέμα ρήξης αχιλλείου τένοντα. Και τα 2 αυτά σε πάνε πολύ πίσω για πολλούς μήνες.
Δεν ξέρω αν υπάρχει πραγματική προστασία για αστραγάλους από παπούτσι (μπότα σκι ναι, αρκετά). Αν πάει να γυρίσει καθώς προσγειώνεσαι στραβά μετά από άλμα, όσο σφιχτά και να το δέσεις το μποτάκι δεν. Λίγο πιο φαρδιά και σκληρή σόλα προς την έξω πλευρά μπορεί να σε κατευθύνει προς τον πρηνισμό αλλά το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι ενδυνάμωση των περονιαίων μήπως και μπορέσουν να προβάλουν λίγη αντίσταση.
Η καλύτερη προστασία για όλα αυτά είναι λίγο νιονιό, συνειδητοποίηση για το ποιος είσαι, τι είσαι, τι κάνεις και καλό ζέσταμα. Γιατί στο μυαλό μας όλοι είμαστε νέοι και έτοιμοι να επαναλάβουμε όλα όσα κάναμε παλιότερα αλλά το σώμα μας μετά τα 35 δεν είναι όπως αυτό που είχαμε στα 20-25.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Serf έγραψε:Μετά απο 20+ χρόνια ξεκίνησα να πηγαίνω για μπάσκετ, συνοδεύοντας τον μικρό που έχει έρωτα με το άθλημα. Κανα δύο φορές με τα αθλητικά για περπάτημα που έχω ένιωσα ότι είμαι στο οριο για διάστρεμμα... και στα 45 δεν είμαστε για τέτοια. Καμιά πρόταση για παπούτσι για μπασκετ για προστασία για τους αστραγάλους έχουμε; Ούτε τελευταίο μοντελο/high-tech να ειναι, ούτε 10εκ άλμα να προσθέτουν χρειάζεται.

https://www.skroutz.gr/s/55563762/Nike- ... ml#reviews

Τα πηρε φιλος, λεει τα καλυτερα αλλα προσοχη σε αυτα που λεει ο sknipper. Τα αλματα με μετρο, προσοχη στις προσγειωσεις

Αλλωστε οι παιχτες τα δενουν τα ποδια τους πριν και παλι την πατανε

Απο το παπουτσι για τρεξιμο προφανως ειναι 100 φορες πιο καλο
Άβαταρ μέλους
By Serf
#893249 Δεν έχω αυταπάτες ότι το παπούτσι προσφέρει απόλυτη προστασία. Αλλα σίγουρα ψάχνω κάτι ασφαλέστερο απο τα αθλητικά περπατήματος, όπως αναφερει και ο PaNick67.

Τώρα κάνω χαλαρό μπάσιμο χωρίς αντίπαλο και νοιώθω το πόδι να "κολυμπάει" στο παπούτσι :lol:
Άβαταρ μέλους
By Serf
PaNick67 έγραψε:

https://www.skroutz.gr/s/55563762/Nike- ... ml#reviews

Τα πηρε φιλος, λεει τα καλυτερα αλλα προσοχη σε αυτα που λεει ο sknipper. Τα αλματα με μετρο, προσοχη στις προσγειωσεις.

Thx. Θα τα δω. Μεταξύ άλλων, είναι και μαζεμένα εμφανισιακά χωρίς υπερβολές!
Άβαταρ μέλους
By otso
#897390 Μεταφορά από το θέμα ποδηλασίας
otso έγραψε:
sknipper έγραψε:Στο πλαίσιο συνεχούς αναζήτησης και βελτίωσης οι πειραματισμοί συνεχίζονται. Σε πολλά βίντεο για bike fit τους βάζουν πάτους μέσα στα παπούτσια για καλύτερη υποστήριξη καμάρας.
Σαν παιδάκι είχα πλατυποδία αλλά όπως οι περισσότεροι μεγαλώνοντας αυτό βελτιώθηκε πολύ. Κάποτε είχα πάρει πάτους υποστήριξης καμάρας, η ιδέα ήταν για καλύτερο πάτημα, πιο ξεκούραστο περπάτημα, πιο σωστό τρέξιμο με λιγότερη καταπόνηση κλπ. Πλην όμως ποτέ δεν τους συμπάθησα, αισθανόμουνα σαν να μπήκε κάτι μέσα στο παπούτσι. Βέβαια από τότε έχω ελαφρύνει και δυναμώσει (τρέξιμο με zero drop παπούτσια βοηθάει) και η καμάρα έχει βελτιωθεί οπότε δεν με ενόχλησαν. Αν και λίγο πιο παχύς από τον μαμά πάτο τελικά έκατσε ωραία. Υποστηρίζοντας την καμάρα το πόδι αυξάνεται σε ύψος αλλά μαζεύει σε μήκος και το εμπρός μέρος έρχεται λίγο προς τα μέσα. Συνολικά αισθάνθηκα πιο πολύ σαν να βρήκα χώρο παρά το αντίθετο και δίνει ένα πολύ πιο σταθερό πάτημα και πιο άμεση απόκριση. Η διαφορά θα φανεί στα κρύα, αν κυκλοφορεί καλύτερα το αίμα και κρυώνουν λιγότερο τα πόδια...
Ασχετο με την ποδηλασια , αλλά επιασες και λιγο ενα θεμα με παπουτσια . Ερωτηση λοιπον με πατους μπορει να βελτιωθει ενα παπουτσι ; Ο καημος μου ειναι οτι αγορασα καποτε παπουτσια εργασιας με καποιου ειδους προστασια απο πλαστικο ; και οχι το κλασσικο σιδερο που ειναι βαρια .
Ειναι το χειροτερο παπουτσι εβερ απο αποψη πατηματος και αφανταστα κουραστικο γιατι δεν υποστηριζει σωστα την καμαρα . Δοκιμασα εβαλα πατους απο αθλητικα και καποιους τζελ , δεν ειδα καμμια βελτιωση . Ειμαι στο τσακ να τα πεταξω , υπαρχουν ειδικοι πατοι για υποστηριξη καμαρας ;
Βεβαια αν κανουν οσο καινουργια παπουτσια και απευθυνονται μονο σε πανακριβα για βελτιωση δεν εχει νοημα , αγοραζω καινουργια .
Τα ειχα παρει μεσω νετ , χωρις να δοκιμασω γιατι γενικα δεν εχω προβλημα με παπουτσια ακομα και απο λαικη η παζαρι 44 νουμερο να ειναι , βεβαια οταν τα δοκιμασα επι του πεδιου και το καταλαβα ειχε περασει καιρος οποτε επιστροφη γιοκ .
Αυτα .
Τα παπούτσια είναι μάρκας ή κινεζιά; Συχνά κατασκευάζονται χωρίς σωστή υποστήριξη ανάμεσα σε τακούνι και μπροστινό και βουλιάζουν στη μέση κάνοντας το πρόβλημα πιο μεγάλο. Ναι θα βοηθήσει η χρήση πάτου για υποστήριξη καμάρας. Χρησιμοποιούνται πολύ για ιατρικούς λόγους αλλά και αθλητικούς. Υπάρχουν δηλαδή και σε ιατρικά μαγαζιά και σε αθλητικά.
Κορυφαία αθλητικά μοντέλα μπορεί να είναι πολύ ακριβά αλλά προσφέρουν επιλογές και σε ύψος καμάρας και σε θέση καμάρας, που τα αλλάζεις καθώς ο σχετικός μυς δυναμώνει (ξεκινάς χαμηλά και σιγά σιγά ανεβάζεις) καθώς και σφήνες.
https://g8performance.com/products/pro- ... 20-insoles Κορυφαίοι αλλά 125 ευρώ!!
Αυτούς που έβαλα εγώ τους είχα πάρει για τρέξιμο πριν από χρόνια γύρω στις 10 λίρες από το Amazon αλλά τους βρήκα λίγο ενοχλητικούς και δεν τους έβαλα. Τώρα που έχω ελαφρύνει και μάλλον δυναμώσει τον μυ με τρέξιμο με zero drop παπούτσια (Altra) τους βρήκα υποστηρικτικούς χωρίς να ενοχλούν. Είναι κάποιο μοντέλο της Scholl, το πλάσαρε σαν αθλητικό, έχει όμως πάρα πολλά μοντέλα. Πιθανόν το δικό μου να είναι to Activ sport.
https://www.scholl.co.uk/collections/in ... -orthotics
Καλό θα ήταν να δοκιμάσεις κάποια αν μπορέσεις γιατί αν δεν ταιριάζουν με την καμάρα σου θα πάνε χαμένα.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#897392 Tι πάτους δοκίμασες; Εγώ σε παρόμοια κατάσταση (μποτάκι ασφαλείας που ήταν σκληρό και χωρίς υποστήριξη) πήρα κάτι Dr Scholl και βελτιώθηκαν δραματικά. Τους ίδιους έβαλα και στα άρβυλα του στρατού :lol:
Άβαταρ μέλους
By otso
#897394 Τωρα που το ειπες εψαξα και ειδα οτι εχει ειδικους για παπουτσια εργασιας .
https://www.skroutz.gr/s/50842664/Schol ... ml#reviews
Για να δουμε .
Οπως διαβασα στα γρηγορα διαβασα στα αρβυλα του σπιτιου και λεω μεσα μου τι διαολο φοραει αρβυλα μεσα στο σπιτι ;
Άβαταρ μέλους
By bill33
#897398 Περυσι είχα πρόβλημα με πελματιαία απονευρωσίτιδα σε σημείο να μην μπορώ να περπατήσω .Ο φυσιοθεραπευτής του παππού μου έδειξε κάτι ασκήσεις και μου πρότεινε και πάτους για τα παπούτσια ,τους https://www.scholl.co.uk/products/plant ... 1421136041 .
Πρέπει να έφαγα 2 μήνες μέχρι να περάσει ο πόνος και να μπορώ να είμαι ανετος στο περπάτημα .
Τους φοραγα για κάμποσο καιρό μετά αλλά ενώ στο δεξί που είχα το πρόβλημα κάθονταν καλά,στο αριστερο πόδι δεν με βολευε ,σαν να ήταν εκτός θέσης.
Άβαταρ μέλους
By otso
sknipper έγραψε:Έχει άλλα μοντέλα για άνεση και απορρόφηση κραδασμών και άλλα για υποστήριξη καμάρας. Ιδανικά πρέπει να δοκιμάσεις.

υποστήριξη καμάρας με ενδιαφερει δεν εχω κραδασμους . αλλά τωρα κοιταω και βλεπω ολοι ειναι τζελ , δεν μου αρεσουν τα τζελ σαν να μετακινειται το ποδι .
Άβαταρ μέλους
By sknipper
otso έγραψε:
sknipper έγραψε:Έχει άλλα μοντέλα για άνεση και απορρόφηση κραδασμών και άλλα για υποστήριξη καμάρας. Ιδανικά πρέπει να δοκιμάσεις.
υποστήριξη καμάρας με ενδιαφερει δεν εχω κραδασμους . αλλά τωρα κοιταω και βλεπω ολοι ειναι τζελ , δεν μου αρεσουν τα τζελ σαν να μετακινειται το ποδι .
Από τη στιγμή που δεν σέρνεις τα πόδια σου σαν τον από κάτω έχεις κραδασμούς, σε κάθε σου βήμα.

Το τζελ μπορεί να ενοχλεί αν είναι όλο τέτοιο και δίνει πλαδαρότητα. Αλλιώς είναι καλό πράμα. Και υπάρχει πιο μαλακό αλλά και πιο σκληρό, αυτό που είχα πάρει είχε και από τα 2. Βρήκα ότι πήρα το 2018 για 8,63 λίρες (προφανώς προσφορά) το μοντέλο Gel Activ Sport που το πουλάει ακόμα για 20 λίρες. Δε λέω ότι το συνιστώ απλά το αναφέρω.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#899897 Το κορυφαίο μοντέλο εσωτερικών πάτων για παπούτσια είναι το Pro series 2620 της G8 με ρυθμιζόμενη η καμάρα τόσο σε ύψος όσο και σε θέση (μέσα έξω και εμπρός πίσω). Μόνο που κοστίζουν, επίσημη τιμή 110 λίρες, τους βρίσκεις με 90 και πάνω. Προωθείται πολύ στους ποδηλατικούς κύκλους αλλά είναι για όλους και όλα.
https://g8performance.com/products/pro- ... 20-insoles
Μόλις παρέλαβα κάτι πάτους εξαιρετικά ίδιους από Aliexpress για λιγότερο από 10 ευρώ.... Σε απλή σακουλίτσα, ούτε κουτί ούτε οδηγίες. Για οδηγίες χρήσης διαβάστε στο παραπάνω site. H ιδέα είναι να αρχίσεις με την προσθήκη καμάρας χαμηλά και όσο εμπρός μπορείς και να πας σταδιακά όσο ψηλά σου ταιριάζει αλλά κυρίως τέρμα προς τα εμπρός.
Τους δοκίμασα σήμερα σε κοινά παπούτσια που ξέρω ότι υστερούν σε στήριξη καμάρας προτού διαβάσω τις οδηγίες τις οποίες σκοπεύω να ακολουθήσω.