Προφανώς ο ενικός επιτρέπεται έως επιβάλλεται κιόλας
αλλά θα παρακαλέσω στον παρόντα χώρο να με αποκαλείς με το όνομά μου στον παρόντα χώρο, έτσι συνηθίζεται στο Internet.Θα σου πω γιατί δεν έχεις δίκιο στην επίτευξη των στρατηγικών του στόχων: δηλωμένος στόχος ήταν η "απελευθέρωση" των "λαϊκών δημοκρατιών" του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ (και επί της ουσίας η δημιουργία διαδρόμου στην ξηρά μεταξύ Ντονμπας και Κριμαίας). Αυτός δεν έχει επιτευχθεί δεδομένου ότι δεν έχει καν απελευθερώσει ολόκληρο το Ντονέτσκ. Και ας έχει "απελευθερώσει" και ενσωματώσει ("δημοκρατικά" πάντα, ψήφισαν οι πολίτες at gunpoint αμ πως
) τη (μισή) Χερσώνα και τη (μισή) Ζαπορίζιγια (που δεν ήταν στρατηγικοί στόχοι)Συνεπώς ακόμα δεν έχει πετύχει εξ ολοκλήρου κανένα από τους στρατηγικούς του στόχους. Και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα πετύχει κάποιον από τους υπόλοιπους πχ. "αποστρατικοποίηση" ? δε νομίζω, αντιθέτως... "αποναζιστικοποίηση" ? λες μετά από αυτά να ψηφίσουν οι (υπόλοιποι) Ουκρανοί πάλι "Γιανουκόβιτς" ?
Μόνο αν πετύχει κάποια ιδιαίτερη στρατηγική νίκη (αυτό που είχε προσπαθήσει να κάνει στο Κίεβο τις 2 πρώτες εβδομάδες και μετά έκανε "στρατηγική απαγκίστρωση"
) θα γίνουν αυτά αλλά έτσι όπως σέρνεται αυτός ο πόλεμος 3.5 χρόνια τώρα δεν δείχνει πιθανό.Εξάλλου συμφωνούμε ότι γιαυτό συνεχίζει να πολεμάει (και αυτό δεν καταλαβαίνει ο Τράμπ), διότι από πλευράς επίτευξης στρατηγικών στόχων είναι πολύ μέτρια τα πράγματα... ενώ αν η απόκτηση του 20% της Ουκρανίας ήταν επαρκής επιτυχία, θα σταματούσε.
REALZEUS έγραψε:Ξέρεις πόσα πανάκριβα με Ουκρανικές πινακίδες βλέπω εδώ στη Σαλονίκη με άντρες στρατεύσιμης ηλικίας; Φαντάζομαι κι εσύ εκεί στην Κύπρο.Σαφώς, κι ακόμα περισσότερα ρωσικά

< >
nass έγραψε:@REALZEUS
Προφανώς ο ενικός επιτρέπεται έως επιβάλλεται κιόλαςαλλά θα παρακαλέσω στον παρόντα χώρο να με αποκαλείς με το όνομά μου στον παρόντα χώρο, έτσι συνηθίζεται στο Internet.
Θα σου πω γιατί δεν έχεις δίκιο στην επίτευξη των στρατηγικών του στόχων: δηλωμένος στόχος ήταν η "απελευθέρωση" των "λαϊκών δημοκρατιών" του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ (και επί της ουσίας η δημιουργία διαδρόμου στην ξηρά μεταξύ Ντονμπας και Κριμαίας). Αυτός δεν έχει επιτευχθεί δεδομένου ότι δεν έχει καν απελευθερώσει ολόκληρο το Ντονέτσκ. Και ας έχει "απελευθερώσει" και ενσωματώσει ("δημοκρατικά" πάντα, ψήφισαν οι πολίτες at gunpoint αμ πως) τη (μισή) Χερσώνα και τη (μισή) Ζαπορίζιγια (που δεν ήταν στρατηγικοί στόχοι)
Συνεπώς ακόμα δεν έχει πετύχει εξ ολοκλήρου κανένα από τους στρατηγικούς του στόχους. Και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα πετύχει κάποιον από τους υπόλοιπους πχ. "αποστρατικοποίηση" ? δε νομίζω, αντιθέτως... "αποναζιστικοποίηση" ? λες μετά από αυτά να ψηφίσουν οι (υπόλοιποι) Ουκρανοί πάλι "Γιανουκόβιτς" ?
Μόνο αν πετύχει κάποια ιδιαίτερη στρατηγική νίκη (αυτό που είχε προσπαθήσει να κάνει στο Κίεβο τις 2 πρώτες εβδομάδες και μετά έκανε "στρατηγική απαγκίστρωση") θα γίνουν αυτά αλλά έτσι όπως σέρνεται αυτός ο πόλεμος 3.5 χρόνια τώρα δεν δείχνει πιθανό.
Εξάλλου συμφωνούμε ότι γιαυτό συνεχίζει να πολεμάει (και αυτό δεν καταλαβαίνει ο Τράμπ), διότι από πλευράς επίτευξης στρατηγικών στόχων είναι πολύ μέτρια τα πράγματα... ενώ αν η απόκτηση του 20% της Ουκρανίας ήταν επαρκής επιτυχία, θα σταματούσε.
Περί ονόματος σεβαστό και ζητώ συγγνώμη αν σε εξέθεσα.

Το Λουχάνσκ έχει κατακτηθεί καθ' ολοκληρία και το Ντονέτσκ κατά 90+%. Οι άλλες δύο περιοχές σε μικρότερα ποσοστά, αλλά πάλι στο συντριπτικό μέρος τους. Το αν δεν έχει καταληφθεί ένα 20% μου φαίνεται περίεργο ως σημείο συζήτησης.
Για την αποστρατικοποίηση και αποναζιστικοποίηση (ας δεχθούμε αυτούς τους όρους) που λες, θα συνεχίσουν τον πόλεμο οι Ρώσοι, γιατί απλά μπορούνε. Στρατηγικά κάνουν ένα μεγάλο λάθος, προσπαθώντας (επιτυχημένα τακτικά μεν αλλά με μεγάλες απώλειες) να κατακτήσουν οχυρωμένες περιοχές, αντί να τις υπερκεράσουν και να επιτεθούν με μεγάλα Συγκροτήματα Μάχης και Μηχανοκίνητες Μονάδες σε στρατηγικούς στόχους. Όπως είπαμε και πριν μπορούσαν να το λήξουν από την αρχή στο Κίεβο. Αυτό μου δείχνει ότι από τακτικής απόψεως προσπαθούν να επιτύχουν τον έλεγχο συγκεκριμένων περιοχών μόνον, χωρίς χρήση ΤΘ.
dimik έγραψε:Σαφώς, κι ακόμα περισσότερα ρωσικά
Ειλικρινά εδώ ούτε ένα δεν έχω δει, χωρίς βέβαια να σημαίνει αυτό κάτι.
REALZEUS έγραψε:Έτσι από περιέργεια Μάρκο πες μου ποιον παγκόσμιο ηγέτη Θεωρείς καλύτερο. Τον Trump? Τον Macron? Τον Starmer? Δηλαδή τι κακό έκανε ο Putin για την πατρίδα του; Γιατί εγώ βλεπω ότι την μεγαλώνει...Στην εποχή μας, σε περίοδο ειρήνης το να θέλεις να μεγαλώσεις την τεράστια χώρα σου δεν το θεωρώ σοφή επιλογή. Η χώρα δεν είναι η γή είναι οι άνθρωποι (κυρίως οι φορολογούμενοι). Προτεραιότητα για μένα σε μια χώρα που δεν απειλείται είναι η ευημερία, η μείωση της ανεργίας και της φτώχειας, η πολιτιστική-κοινωνική-οικονομική ανάπτυξη, επενδύσεις σε βελτίωση υποδομών (σχολεία, παροχές υγείας, δρόμους, λιμάνια). Σίγουρα όχι το να στείλεις στο θάνατο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στρατεύσιμης και εργάσιμης ηλικίας και να ξοδέψεις άπειρα χρήματα σε στρατό και όπλα.
sknipper έγραψε:REALZEUS έγραψε:Έτσι από περιέργεια Μάρκο πες μου ποιον παγκόσμιο ηγέτη Θεωρείς καλύτερο. Τον Trump? Τον Macron? Τον Starmer? Δηλαδή τι κακό έκανε ο Putin για την πατρίδα του; Γιατί εγώ βλεπω ότι την μεγαλώνει...Στην εποχή μας, σε περίοδο ειρήνης το να θέλεις να μεγαλώσεις την τεράστια χώρα σου δεν το θεωρώ σοφή επιλογή. Η χώρα δεν είναι η γή είναι οι άνθρωποι (κυρίως οι φορολογούμενοι). Προτεραιότητα για μένα σε μια χώρα που δεν απειλείται είναι η ευημερία, η μείωση της ανεργίας και της φτώχειας, η πολιτιστική-κοινωνική-οικονομική ανάπτυξη, επενδύσεις σε βελτίωση υποδομών (σχολεία, παροχές υγείας, δρόμους, λιμάνια). Σίγουρα όχι το να στείλεις στο θάνατο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στρατεύσιμης και εργάσιμης ηλικίας και να ξοδέψεις άπειρα χρήματα σε στρατό και όπλα.
Σωστά όλα αυτά. Όταν όμως ο προαιώνιος εχθρός πλησιάζει στα σύνορά σου βγάζεις νύχια και δόντια, ως αρκούδα!
sknipper έγραψε:REALZEUS έγραψε:Έτσι από περιέργεια Μάρκο πες μου ποιον παγκόσμιο ηγέτη Θεωρείς καλύτερο. Τον Trump? Τον Macron? Τον Starmer? Δηλαδή τι κακό έκανε ο Putin για την πατρίδα του; Γιατί εγώ βλεπω ότι την μεγαλώνει...Στην εποχή μας, σε περίοδο ειρήνης το να θέλεις να μεγαλώσεις την τεράστια χώρα σου δεν το θεωρώ σοφή επιλογή. Η χώρα δεν είναι η γή είναι οι άνθρωποι (κυρίως οι φορολογούμενοι). Προτεραιότητα για μένα σε μια χώρα που δεν απειλείται είναι η ευημερία, η μείωση της ανεργίας και της φτώχειας, η πολιτιστική-κοινωνική-οικονομική ανάπτυξη, επενδύσεις σε βελτίωση υποδομών (σχολεία, παροχές υγείας, δρόμους, λιμάνια). Σίγουρα όχι το να στείλεις στο θάνατο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στρατεύσιμης και εργάσιμης ηλικίας και να ξοδέψεις άπειρα χρήματα σε στρατό και όπλα.
αυτο ακριβως κανει η ρωσια βελτιωνει συνεχως τις συνθηκες ζωης του πληθυσμου, κανει εναν περιορισμενο κοστους πολεμο ουτε καν γενικη επιστρατευση αλλα εθελοντικη με χρηματικα κινητρα και το κοστος του πολεμου ειναι περιορισμενο και αναπτυσει την ρωσικη οικονομια.
GTS έγραψε:sknipper έγραψε:REALZEUS έγραψε:Έτσι από περιέργεια Μάρκο πες μου ποιον παγκόσμιο ηγέτη Θεωρείς καλύτερο. Τον Trump? Τον Macron? Τον Starmer? Δηλαδή τι κακό έκανε ο Putin για την πατρίδα του; Γιατί εγώ βλεπω ότι την μεγαλώνει...Στην εποχή μας, σε περίοδο ειρήνης το να θέλεις να μεγαλώσεις την τεράστια χώρα σου δεν το θεωρώ σοφή επιλογή. Η χώρα δεν είναι η γή είναι οι άνθρωποι (κυρίως οι φορολογούμενοι). Προτεραιότητα για μένα σε μια χώρα που δεν απειλείται είναι η ευημερία, η μείωση της ανεργίας και της φτώχειας, η πολιτιστική-κοινωνική-οικονομική ανάπτυξη, επενδύσεις σε βελτίωση υποδομών (σχολεία, παροχές υγείας, δρόμους, λιμάνια). Σίγουρα όχι το να στείλεις στο θάνατο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στρατεύσιμης και εργάσιμης ηλικίας και να ξοδέψεις άπειρα χρήματα σε στρατό και όπλα.
αυτο ακριβως κανει η ρωσια βελτιωνει συνεχως τις συνθηκες ζωης του πληθυσμου, κανει εναν περιορισμενο κοστους πολεμο ουτε καν γενικη επιστρατευση αλλα εθελοντικη με χρηματικα κινητρα και το κοστος του πολεμου ειναι περιορισμενο και αναπτυσει την ρωσικη οικονομια.
Και σε αντίθεση με τους Αμερικάνους που μαζέψανε όλο το ΝΑΤΟ μαζί τους, η Ρωσία δεν τα βάζει με τίποτα κακομοίρηδες, αλλά με μια μεγάλη χώρα που έχει πάρει όλον τον οπλισμό του ΝΑΤΟ!!!
Το είπε και ο Όρμπαν:
"Ukraine is not an independent country. Ukraine is not a sovereign country, Ukraine is financed by us, the West gives it funds, weapons," Orban said."
https://www.reuters.com/world/hungarys- ... 025-09-29/
Τα απλά πράγματα δηλαδή!!!
REALZEUS έγραψε:Σωστά όλα αυτά. Όταν όμως ο προαιώνιος εχθρός πλησιάζει στα σύνορά σου βγάζεις νύχια και δόντια, ως αρκούδα!
Γεια σου ρε Αλεξ ποιητη
nass έγραψε:
Και ένα τελευταίο: όταν κάποιος δεν έχει ψωμί να φάει ή νερό να πιεί (πχ. οι περισσότερες χώρες της Αφρικής), οι έννοιες "δημοκρατία", "ισότητα", "ελευθερία" είναι δευτερεύουσες, ας πούμε "πολυτέλειες".
Σε αυτό θα συμφωνήσω, μου θυμίζει αυτό που είχα διαβάσει κάπου, πως ο πολιτισμός και η βαρβαρότητα απέχουν 3 χαμένα γεύματα (ή κάπως έτσι).
Βέβαια θα διαφωνήσω (και θα συμφωνήσω) στα υπόλοιπα, καθώς θεωρώ πως υπάρχουν κάποιες παγκόσμιες σταθερές (πχ δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που να μην τους αρέσει το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους). Βέβαια, η κάθε κοινωνία κάνει τις επιλογές της, το θέμα είναι ότι πολλές φορές οι επιλογές γίνονται όχι ελεύθερα (πχ Κίνα σήμερα, δεν νομίζω να μπορεί η κοινωνία να επιλέξει άλλο σύστημα, ή αντίστοιχα Ευρώπη σήμερα αν πχ η κοινωνία επιλέξει ένα κομμουνιστικό σύστημα, ή ακόμα πιο απλά με το στομάχι άδειο...) και ας μην πει κανείς πως μπορούν να εξεγερθούν, η εξέγερση δεν είναι κάτι εύκολο, ιδίως αν έχεις πολλά να χάσεις...
Τέλος πάντων, μεγάλη (και ενδιαφέρουσα κουβέντα), αλλά είμαστε
Isambard έγραψε:Αν επιλέγεις τόπο διαμονής με γνώμονα τη φορολογία, μπορεί να βρεθείς σε περίεργα μέρη πάντως. Γενικώς, η ποιότητα ζωής έχει πολλές παραμέτρους. Χαμηλή φορολογία έχει και η Σαουδική Αραβία ή τα ΗΑΕ, αλλά είσαι στην έρημο (συνήθως).
Η έρημος είναι το τελευταίο πρόβλημα με μεσαιωνικά υπολείματα όπως η Σαουδική Αραβία...
REALZEUS έγραψε:
Στο τελευταίο που λες συμφωνώ, ως ένα σημείο. Επειδή δεν έχει πετύχει ακόμα όλους τους στρατηγικούς του στόχους ο Πούτιν, θα συνεχίσει. Άλλο αυτό όμως και άλλο να λέμε ότι η Ρωσία χάνει, το οποίο είναι αστείο. Κάποιος χάνει έναν πόλεμο όταν του έχουν περικυκλώσει την πρωτεύουσα και παραδίδεται, ή έστω υποχρεώνεται σε κάποια συνθήκη, παραδίδοντας εδάφη. Αν σταματήσει σήμερα ο πόλεμος και η Ρωσία έχει κερδίσει εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικών χιλιομέτρων, δεν θα είναι η χαμένη!!! Μην ξεχνάμε ότι έτσι έγινε η μεγαλύτερη χώρα του κόσμου, με διαρκείς πολέμους όπου κέρδιζε σιγά-σιγά εδάφη.
Ο στόχος του Πούτιν δεν ήταν τα εδάφη, λες και η Ρωσία δεν έχει αρκετό έδαφος... Οι στόχοι του ήταν άλλοι, και τους έχει εκφράσει από την αρχή. Το να κερδίσει 100Κ τετ. χλμ είναι άσχετο. Αν δεν πετύχει αυτά που ήθελε, έχει κάνει μία (πολύ ακριβή) τρύπα στο νερό.
REALZEUS έγραψε:
Έτσι από περιέργεια Μάρκο πες μου ποιον παγκόσμιο ηγέτη Θεωρείς καλύτερο. Τον Trump? Τον Macron? Τον Starmer? Δηλαδή τι κακό έκανε ο Putin για την πατρίδα του; Γιατί εγώ βλεπω ότι την μεγαλώνει...
Τι σχέση έχει αυτό με το αν ο Πούτιν είναι ένας αυταρχικός φασιστάκος;;; Το ότι σήμερα η παγκόσμια πολιτική ηγεσία είναι ένα μάτσο τύποι που οι μισοί είναι αυταρχικοί και οι άλλοι μισοί ζελέδες, δεν σημαίνει ότι ο Πούτιν είναι κάτι άλλο από ένας άθλιος φασίστας. Και θα περίμενα από έναν κομμουνιστή να το καταδικάζει αυτό. Όπως επίσης περίμενα από έναν κομμουνιστή να καταδικάζει ιμπεριαλιστικούς πολέμους και όχι να θεωρεί καλό ηγέτη έναν που "μεγάλωσε την πατρίδα του"...
Και ο Χίτλερ τη μεγάλωνε την πατρίδα του μέχρι το 1942, αν κάναμε αυτή την κουβέντα τον Ιούνιο του 1942, θα έλεγες ότι ήταν άξιος θαυμασμού;;; Το κριτήριο "μεγαλώνω την πατρίδα μου" είναι λοιπόν παντελώς λανθασμένο. Και υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι που την μικραίνει. Πχ με την κυριαρχία της μαφίας στην Ρωσία, με τη σφαγή χιλιάδων νέων σε έναν πόλεμο δίχως τέλος, με τον απολυταρχισμό και τον θρησκο-φασισμό του που καταστρέφει τη ρωσική κοινωνία, κτλ.
Και να ξέρεις... η Ρωσική οικονομία είναι σήμερα σε σημαντικό βαθμό μία πολεμική οικονομία. Και μία πολεμική οικονομία χρειάζεται να πολεμάει, και να κερδίζει. Όταν σταματήσει ένα από τα δύο, θα καταρρεύσει.
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

markvag έγραψε:Ο στόχος του Πούτιν δεν ήταν τα εδάφη, λες και η Ρωσία δεν έχει αρκετό έδαφος... Οι στόχοι του ήταν άλλοι, και τους έχει εκφράσει από την αρχή. Το να κερδίσει 100Κ τετ. χλμ είναι άσχετο. Αν δεν πετύχει αυτά που ήθελε, έχει κάνει μία (πολύ ακριβή) τρύπα στο νερό.
Οι εκπεφρασμένοι στόχοι της Ρωσίας συμπεριλάμβαναν και την κατάληψη εδαφών τα οποία θεωρούν πατρογονικά. Μάλιστα σήμερα αυτές οι επαρχίες θεωρούνται Ρωσικές, βάση του Συντάγματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι Ρωσικές ΕΔ επικεντρώνονται σε κατάκτηση περιοχών, αντί για προέλαση σε ανοικτά εδάφη, δείχνει ότι ενδιαφέρονται για την κατάληψη αυτών των εδαφών!
markvag έγραψε:Τι σχέση έχει αυτό με το αν ο Πούτιν είναι ένας αυταρχικός φασιστάκος;;; Το ότι σήμερα η παγκόσμια πολιτική ηγεσία είναι ένα μάτσο τύποι που οι μισοί είναι αυταρχικοί και οι άλλοι μισοί ζελέδες, δεν σημαίνει ότι ο Πούτιν είναι κάτι άλλο από ένας άθλιος φασίστας. Και θα περίμενα από έναν κομμουνιστή να το καταδικάζει αυτό. Όπως επίσης περίμενα από έναν κομμουνιστή να καταδικάζει ιμπεριαλιστικούς πολέμους και όχι να θεωρεί καλό ηγέτη έναν που "μεγάλωσε την πατρίδα του"...
Και ο Χίτλερ τη μεγάλωνε την πατρίδα του μέχρι το 1942, αν κάναμε αυτή την κουβέντα τον Ιούνιο του 1942, θα έλεγες ότι ήταν άξιος θαυμασμού;;; Το κριτήριο "μεγαλώνω την πατρίδα μου" είναι λοιπόν παντελώς λανθασμένο. Και υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι που την μικραίνει. Πχ με την κυριαρχία της μαφίας στην Ρωσία, με τη σφαγή χιλιάδων νέων σε έναν πόλεμο δίχως τέλος, με τον απολυταρχισμό και τον θρησκο-φασισμό του που καταστρέφει τη ρωσική κοινωνία, κτλ.
Και να ξέρεις... η Ρωσική οικονομία είναι σήμερα σε σημαντικό βαθμό μία πολεμική οικονομία. Και μία πολεμική οικονομία χρειάζεται να πολεμάει, και να κερδίζει. Όταν σταματήσει ένα από τα δύο, θα καταρρεύσει.
Ξεκινώντας από το τέλος, πολύ καλά κάνει η Ρωσία και έχει πολεμική οικονομία γιατί βρίσκεται σε αντιπαράθεση με όλη την Δύση. Τις γλυκανάλατες χώρες τις τρώει η μαρμάγκα...
Από εκεί και πέρα είμαι μεν κατά των πολέμων, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις είναι αναγκαίοι. Ο δε Πούτιν εκφράζει τον μέσο Ρώσο, που απογοητεύτηκε από το ΚΚΣΕ, όταν αυτό διέλυσε την ΕΣΣΔ, παρά το δημοψήφισμα που ζητούσε την διατήρηση της χώρας. Μάρκο καλός ο πασιφισμός, αλλά αν ήμουν τόσο πασιφιστής δεν θα ήμουν στρατιωτικός. Πιστεύω στην ισχύ των όπλων, γιατί είμαι πραγματιστής. Χώρα χωρίς ισχυρό στράτευμα είναι χάρτινη, όσο καλή οικονομία και να έχει.
REALZEUS έγραψε:Οι εκπεφρασμένοι στόχοι της Ρωσίας συμπεριλάμβαναν και την κατάληψη εδαφών τα οποία θεωρούν πατρογονικά. Μάλιστα σήμερα αυτές οι επαρχίες θεωρούνται Ρωσικές, βάση του Συντάγματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι Ρωσικές ΕΔ επικεντρώνονται σε κατάκτηση περιοχών, αντί για προέλαση σε ανοικτά εδάφη, δείχνει ότι ενδιαφέρονται για την κατάληψη αυτών των εδαφών!![]()
Ένας μόνο από τους στόχους ήταν η κατάληψη εδαφών και δεν έχει επιτευχθεί ακόμα, παρά μόνο κατά το 70-80% (γιατί δεν είναι μόνο το Ντονμπάς που έχει "ενσωματωθεί" στη Ρωσία, που και αυτό ακόμα δεν έχει κατακτηθεί πλήρως, μετά από 3,5 χρόνια που ο ισχυρότερος στρατός του σύμπαντος μόνο νικάει...). Οι βασικότεροι στόχοι (αποστρατικοποίηση και αλλαγή καθεστώτος στην Ουκρανία και απομάκρυνσή της από τη Δύση), μέχρι στιγμής δεν έχουν επιτευχθεί και δεν βλέπω πως θα επιτευχθούν...
REALZEUS έγραψε: Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι Ρωσικές ΕΔ επικεντρώνονται σε κατάκτηση περιοχών, αντί για προέλαση σε ανοικτά εδάφη, δείχνει ότι ενδιαφέρονται για την κατάληψη αυτών των εδαφών!![]()
Συγνώμη, αλλά όταν ο ρωσικός στρατός προέλαυνε σε ανοιχτά εδάφη, μας έλεγες πως έτσι γίνεται η δουλειά. Πλέον μας λες ότι τελικά δεν γίνεται έτσι, αλλά αλλιώς, που συμπτωματικά η προέλαση του πανίσχυρου ρωσικού στρατού πλέον μετριέται σε μέτρα / ημέρα... Να σημειώσω πως ένας τόσο ισχυρός στρατός που πολεμάει έναν αντίπαλο με ελάχιστα και σαφώς υποδεέστερα όπλα δεν θα έπρεπε να έχει θέμα να κάνει μία προέλαση σε ανοιχτό πεδίο και να τελειώσει τον πόλεμο... Και αφού καταστραφεί ο αντίπαλος, κάνεις ότι γουστάρεις...
Σε κάθε περίπτωση, αυτή η βραδύτατη προέλαση δείχνει πως ο ρωσικός στρατός δεν έχει πολλές επιλογές.
REALZEUS έγραψε:Από εκεί και πέρα είμαι μεν κατά των πολέμων, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις είναι αναγκαίοι. Ο δε Πούτιν εκφράζει τον μέσο Ρώσο, που απογοητεύτηκε από το ΚΚΣΕ, όταν αυτό διέλυσε την ΕΣΣΔ, παρά το δημοψήφισμα που ζητούσε την διατήρηση της χώρας. Μάρκο καλός ο πασιφισμός, αλλά αν ήμουν τόσο πασιφιστής δεν θα ήμουν στρατιωτικός. Πιστεύω στην ισχύ των όπλων, γιατί είμαι πραγματιστής. Χώρα χωρίς ισχυρό στράτευμα είναι χάρτινη, όσο καλή οικονομία και να έχει.
Ωραία όλα αυτά, αλλά εγώ άλλο είπα.
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

markvag έγραψε:Ένας μόνο από τους στόχους ήταν η κατάληψη εδαφών και δεν έχει επιτευχθεί ακόμα, παρά μόνο κατά το 70-80% (γιατί δεν είναι μόνο το Ντονμπάς που έχει "ενσωματωθεί" στη Ρωσία, που και αυτό ακόμα δεν έχει κατακτηθεί πλήρως, μετά από 3,5 χρόνια που ο ισχυρότερος στρατός του σύμπαντος μόνο νικάει...). Οι βασικότεροι στόχοι (αποστρατικοποίηση και αλλαγή καθεστώτος στην Ουκρανία και απομάκρυνσή της από τη Δύση), μέχρι στιγμής δεν έχουν επιτευχθεί και δεν βλέπω πως θα επιτευχθούν...
Οι Ρώσοι προελαύνουν αργά αλλά σταθερά. Ο στρατηγικός στόχος της κατάληψης των πλούσιων εδαφών και της δημιουργίας μεγαλύτερου στρατηγικού βάθους έχει ήδη επιτευχθεί. Ξαναλέω, είναι σαν να έφτασαν οι Τούρκοι ως τα Γιάννενα και εμείς να λέμε ότι δεν έφτασαν στην Αθήνα, άρα όλα καλά...
markvag έγραψε:Συγνώμη, αλλά όταν ο ρωσικός στρατός προέλαυνε σε ανοιχτά εδάφη, μας έλεγες πως έτσι γίνεται η δουλειά. Πλέον μας λες ότι τελικά δεν γίνεται έτσι, αλλά αλλιώς, που συμπτωματικά η προέλαση του πανίσχυρου ρωσικού στρατού πλέον μετριέται σε μέτρα / ημέρα... Να σημειώσω πως ένας τόσο ισχυρός στρατός που πολεμάει έναν αντίπαλο με ελάχιστα και σαφώς υποδεέστερα όπλα δεν θα έπρεπε να έχει θέμα να κάνει μία προέλαση σε ανοιχτό πεδίο και να τελειώσει τον πόλεμο... Και αφού καταστραφεί ο αντίπαλος, κάνεις ότι γουστάρεις...
Σε κάθε περίπτωση, αυτή η βραδύτατη προέλαση δείχνει πως ο ρωσικός στρατός δεν έχει πολλές επιλογές.
Διάβασες καν τι έγραψα; Η προέλαση σε ανοιχτά/αρματικά εδάφη ήταν τάχιστη. Για λόγους που μπορώ να αποδώσω μόνο στο ότι θέλουν να κατακτήσουν συγκεκριμένα εδάφη επικεντρώνονται σε επιθέσεις κατά οχυρωμένων θέσεων, αντί να τα υπερκεράσουν. Αν δεν το κατάλαβες, να το ξαναπω;
markvag έγραψε:Ωραία όλα αυτά, αλλά εγώ άλλο είπα.
Κι εγώ άλλα έλεγα πριν, αλλά μου απαντούσες άσχετα...
Τι να λέμε.