Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#897261 Αν επιλέγεις τόπο διαμονής με γνώμονα τη φορολογία, μπορεί να βρεθείς σε περίεργα μέρη πάντως. Γενικώς, η ποιότητα ζωής έχει πολλές παραμέτρους. Χαμηλή φορολογία έχει και η Σαουδική Αραβία ή τα ΗΑΕ, αλλά είσαι στην έρημο (συνήθως).
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#897272
nass έγραψε:@REALZEUS
Δεν θα απαντήσω σε κάτι άλλο, δεν θεωρώ ότι έχω να προσθέσω κάτι και προφανώς διατηρώ τη διαφωνία μου σε όσα γράφεις.

Ειδικά για το θέμα του αν η Ρωσία κερδίζει νομίζω το βλέπεις μονοδιάστατα και άνευ στρατηγικής σκέψης.
Αν αύριο γίνει ειρήνη με το εδαφικό ως έχει, με το 20% του εδάφους της Ουκρανίας ρωσικό, θα έχει νομίζεις βγει κερδισμένη η Ρωσία ?
- Θα έχει φέρει την Ουκρανία μόνιμα κάτω από τη ρωσική σφαίρα επιρροής ? Προφανώς όχι
- Θα έχει αλλάξει κυβέρνηση στο Κίεβο με "Γιανουκόβιτς" ? Προφανώς όχι
- Θα έχει επιτύχει μόνιμη και σταθερή ειρήνη ? Προφανώς όχι, σε 10 χρόνια η Ουκρανία θα προσπαθήσει να τα πάρει πίσω
- Θα έχει απομακρύνει το ΝΑΤΟ από τα σύνορά του ? Αντιθέτως, το έφερε ακριβώς δίπλα (Φινλανδία)
- Θα έχει αποδυναμώσει το ΝΑΤΟ ? Μάλλον όχι, θα δείξει μακροπρόθεσμα
- Θα έχει βγει κερδισμένος οικονομικά ? Θεωρώ όχι, νέους πελάτες δεν απέκτησε, πουλάει περισσότερα σε παλιούς πελάτες (πχ. Κίνα) αλλά έχασε άλλους παλιούς και μεγάλους πελάτες (ΕΕ)
- Θα έχει κάνει σαφείς σε όλο τον κόσμο τις "κόκκινες γραμμές" του ? Νομίζω αυτό το έχει πετύχει.

Για όλα τα παραπάνω άλλωστε ο Πούτιν δεν θέλει ειρήνη αυτή τη στιγμή (και ποτέ δεν ήθελε, αν ήθελε δεν θα έκανε πόλεμο), γιατί δεν έχει πετύχει τους βασικούς στρατηγικούς του στόχους, που ΔΕΝ περιλάμβαναν την κατάκτηση του 20% της Ουκρανίας, που ήρθε σαν παράπλευρο όφελος, αλλά όλα τα παραπάνω. Συν τη διατήρηση στην εξουσία, βασικό κριτήριο κάθε (εκλεγμένου...) δικτάτορα.



- Προφανώς θα βγει κερδισμένη η Ρωσία, αφού κέρδισε μια Ελλάδα σε έκταση και κυρίως τα πιο πλούσια σε υπέδαφος και βιομηχανική παραγωγή πρώην Ουκρανικά εδάφη. Είναι σαν να λες ότι η Τουρκία μας πήρε μέχρι και τα Γιάννενα, αλλά έχασε...
- Το τι θα γίνει μετά την πτώση του Ζελένσκι (ο οποίος θα πέσει μετά την εκτέλεση της απόστολής του ως μίσθαρνο όργανο) δεν μπορούμε να το ξέρουμε (δεν είμαστε μάντεις), αλλά μάλλον μια διχοτόμηση της πρώην Ουκρανίας και επίσημα. Οπότε τα εδάφη που έχει κερδίσει η Ρωσία σίγουρα δεν θα είναι σε σφαίρα επιρροής του ΝΑΤΟ, όπως ήταν μετά το πραξικόπημα κατά του Γιαννουκόβιτς.
- Τι θα κάνει Ουκρανία σε 10 χρόνια; Θα ανακαταλάβει εδάφη από την Ρωσία; Χαριτωμένο...
- Η Ρωσία δεν φοβόταν τον δασώδη διάδρομο της Φινλανδίας, αλλά τις πεδιάδες της Ουκρανίας προς τα σύνορά της. Αν το ΝΑΤΟ τοποθετήσει βαλλιστικούς πυραύλους στην Φινλανδία, το ίδιο θα κάνει και η Ρωσία σε όλα τα σύνορα της με την Δύση. Μάλιστα οι Ρώσοι έχουν ένα πλεονέκτημα, τους τροχοφόρους ICBM, που δεν έχει η Δύση αντίστοιχους, και οποίοι κρύβονται σε δάση.
- Το ΝΑΤΟ θα ενδυναμωθεί μακροπρόθεσμα, αλλά το ίδιο θα συμβεί και με την συμμαχία Ρωσίας-Κίνας και λοιπών.
- Το θέμα είναι από που θα βγάλει περισσότερο στρατηγικό κέρδος. Είδαμε τι κέρδισε τόσα χρόνια που πουλούσε πετρέλαιο και αέριο στους Δυτικούς, ειδικά μετά την πτώση της ΕΣΣΔ.

Στο τελευταίο που λες συμφωνώ, ως ένα σημείο. Επειδή δεν έχει πετύχει ακόμα όλους τους στρατηγικούς του στόχους ο Πούτιν, θα συνεχίσει. Άλλο αυτό όμως και άλλο να λέμε ότι η Ρωσία χάνει, το οποίο είναι αστείο. Κάποιος χάνει έναν πόλεμο όταν του έχουν περικυκλώσει την πρωτεύουσα και παραδίδεται, ή έστω υποχρεώνεται σε κάποια συνθήκη, παραδίδοντας εδάφη. Αν σταματήσει σήμερα ο πόλεμος και η Ρωσία έχει κερδίσει εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικών χιλιομέτρων, δεν θα είναι η χαμένη!!! Μην ξεχνάμε ότι έτσι έγινε η μεγαλύτερη χώρα του κόσμου, με διαρκείς πολέμους όπου κέρδιζε σιγά-σιγά εδάφη.
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 04 Οκτ 2025, 08:12, έχει επεξεργασθεί 5 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#897273
glf έγραψε:
REALZEUS έγραψε:
glf έγραψε:Η είδηση στο pronews: Ουκρανός αξιωματικός προειδοποιεί: «Όχι άλλα λόγια – Στείλτε ενισχύσεις αλλιώς το Ποκρόβσκ θα χαθεί σύντομα»
Στις 27.09.2025, δηλαδή πριν 3 μέρες.
Και πριν ένα χρόνο, όπως έβαλα το link, το Ποκρόβσκ έπεφτε.

Ο... χάρτης στο Ποκρόβσκ. Ο χάρτης που έβαλα πιο πριν δηλαδή. Ποιος έχει περικυκλώσει ποιον.


Περικυκλωθηκε Ρωσική πόλη; :lol:


Μόνο τα τσαντίρια εκστρατείας των Ρώσων που περικυκλώθηκαν :lol:



Ε όταν προελαύνεις, σκηνές στήνεις εκστρατείας, Δεν κρύβεσαι σε κατεστραμμένα κτίρια, όπως οι υποχωρούντες... :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#897274
markvag έγραψε:
nass έγραψε:Χαράρι: Γιατί η Ουκρανία κερδίζει τον πόλεμο


Για τον Χαράρι, το πιο κρίσιμο σημείο είναι ότι η Ουκρανία έχει ήδη κερδίσει πολιτικά. Ο πόλεμος, όπως γράφει, «δεν κερδίζεται από εκείνον που κατακτά περισσότερο έδαφος ή σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους, αλλά από εκείνον που πετυχαίνει τους πολιτικούς του στόχους». Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απέτυχε στον πρωταρχικό στόχο του: να αποδείξει ότι η Ουκρανία δεν είναι πραγματικό έθνος.


Αυτό ακριβώς, τον πόλεμο τον κερδίζει αυτός που πετυχαίνει τους στόχους του, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα ή ένας ακόμα τρόπος να πετύχεις αυτό που θέλεις. Το να κερδίσεις τις μάχες, συνήθως βοηθάει, αλλά όχι πάντα. Μέχρι στιγμής (αύριο αυτό φυσικά μπορεί ν' αλλάξει), η Ρωσία δεν έχει πετύχει κανέναν από τους στόχους της.

nass έγραψε:
Ο ίδιος ο Πούτιν είχε υποστηρίξει σε άρθρο του, το 2021, ότι οι Ουκρανοί είναι «στην πραγματικότητα Ρώσοι», και ότι η Ουκρανία είναι μια ψευδεπίγραφη δημιουργία της Δύσης. Ο πόλεμος ξεκίνησε για να επιβεβαιώσει αυτή τη θέση. Ομως, όπως σημειώνει ο Χαράρι, το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το αντίθετο: «έχει γίνει απολύτως σαφές σε όλο τον κόσμο ότι η Ουκρανία είναι ένα πολύ πραγματικό έθνος», με εκατομμύρια πολίτες αποφασισμένους να παλέψουν «μέχρις εσχάτων» για την ανεξαρτησία τους. Τελικά, καταλήγει, τα έθνη δεν φτιάχνονται από «σβώλους γης» ή «σταγόνες αίματος», αλλά από ιστορίες, εικόνες και μνήμες. Και οι μνήμες της ρωσικής εισβολής, των εγκλημάτων και των ουκρανικών θυσιών θα συντηρούν τον ουκρανικό πατριωτισμό για γενιές.


Σωστό και αυτό (και δεν το είχα σκεφθεί). Καλά, αυτά περί "ψεύτικου" λαού και ότι είναι στην πραματικότητα Ρώσοι, είναι κοτσάνες επιπέδου...

nass έγραψε:Ούτε ο markvag δεν θα τα έγραφε τόσο καλά :lol: :lol: :lol:



:lol: :lol: :lol:


mousatos έγραψε:Δηλαδή μετά από 10 χρόνια που τα κατεχόμενα θα είναι επίσημα ρωσικό έδαφος θα τολμήσει να κάνει κίνηση η ουκρανία και δε θα φάει πυρηνικά στο κεφάλι την επόμενη ώρα;


Προφανέστατα και όχι, όπως δεν έφαγε πυρηνικά όταν κατέλαβε εδάφη στο Κουρσκ. :s_wink

Τα πυρηνικά είναι όπλα που φτιάχτηκαν για να ΜΗΝ χρησιμοποιηθούν ποτέ, γιατί η χρήση τους είναι αυτοκτονία.



Δυτικά ΜΜΕ (και Μάρκος μαζί): Προευλαύνοιυν οι Ρώσοι, χάνει η Ρωσία... :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#897275
markvag έγραψε:
GTS έγραψε:
Ο Πουτιν κανει εκλογες ο Ζελενσκι δεν κανει. Αυτους που εριξε στην φυλακη ηταν πληρωμενοι απο τα ξενα συμφεροντα που θελουν να διαλυσουν την Ρωσια. Εχει αναλυθει το θεμα εδω και χρονια. Οταν πηρε την εξουσια ο Πουτιν και εδιωξε αυτους που καταστρεψαν την χωρα επι Γιελτσιν η Ρωσια απογειωθηκε σαν χωρα. Πηγαινε να δεις βιντεο στο ΥΤ πως ειναι η ζωη τωρα στην Ρωσια και δες πως ηταν στα 90ς


Πως τυχαίνει βρε παιδάκι μου το 100% όσων είναι αντίθετοι στον Πούτιν να είναι πληρωμένοι πράκτορες και να αυτοκτονούν με 17 μαχαιριές στην πλάτη... :hmmm: :hmmm: Ή να πεθαίνουν από ραδιενεργά δηλητήρια που διαθέτει μόνο η FSB... Για δες κάτι συμπτώσεις... :hmmm: :hmmm:

Η ζωή στη Ρωσία ΠΠ (Προ Πούτιν) και μετά την ΕΣΣΔ ήταν χάλια για μία σειρά από λόγους. Το ότι έφτιαξε τώρα σίγουρα δεν οφείλεται στο ότι υπάρχει ένας χριστιανο-εθνο-φασίστας δικτάτορας στην ηγεσία, αν και έκανε μερικά πράγματα που βοήθησαν πολύ. Έκανε (και συνεχίζει να κάνει) επίσης πολλά πράγματα που κρατάνε τη Ρωσία πολύ χαμηλότερα από εκεί που θα μπορούσε να είναι. Και τα περισσότερα απ' όσα έκανε και βοήθησαν τη χώρα, έγιναν κυρίως για εγωιστικούς λόγους (να μην έχει ανταγωνιστές στην εξουσία) και απλά παρεπιπτόντως βοηθήθηκε και η μητέρα-Ρωσία... Όταν πχ καθάρισε όλη τη ρώσικη μαφία που δεν υποτέχτηκε σε αυτόν.

Και είναι κυριολεκτικά κρίμα για τη Ρωσία να έχει τους ηγέτες που έχει...


ΥΓ: Πάντως είναι εξαιρετικά χρήσιμο να έχεις διαμορφωμένη άποψη και να θεωρείς οτιδήποτε διαφορετικό "πληρωμένη προπαγάνδα" ή απλά ψέματα και να μην ασχολείσαι.



Έτσι από περιέργεια Μάρκο πες μου ποιον παγκόσμιο ηγέτη Θεωρείς καλύτερο. Τον Trump? Τον Macron? Τον Starmer? Δηλαδή τι κακό έκανε ο Putin για την πατρίδα του; Γιατί εγώ βλεπω ότι την μεγαλώνει...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#897276
glf έγραψε:Εγώ βλέπω από καιρό σε καιρό video με συνεντεύξεις Ρώσων στο δρόμο. Συνέχεια το ίδιο μοτίβο. "Δε με αφορά η πολιτική". "Ο Πρόεδρος ξέρει καλύτερα, εγώ όχι."
Μόνο άμα πεινάσουν ή κρυώσουν θα ασχοληθούν.

Α ναι, σύμφωνα με το σχέδιο (TM) η Ρωσία θα κάνει και λίγες εισαγωγές βενζίνης τώρα που βρέχει drones στα διυλιστήρια εκατέρωθεν.
Δε κάθομαι να βάλω photos και ειδήσεις από ρωσικές σελίδες ενημέρωσης με τις ουρές και το δελτίο καυσίμων (όριο πχ 20 λίτρα ανά αυτοκίνητο) σε ορισμένες περιοχές.



Οι Ρώσοι (και οι Ουκρανοί βέβαια, ίδιος λαός είναι), δεν είναι αμερικανάκια να ξεσηκωθούν επειδή έχουν όριο στην βενζίνη (πράγμα που θα λυθεί, γιατί διυλιστήρια υπάρχουν και αλλού στην αχανή χώρα τους) κατά της Κυβέρνησής τους. Για τους Ρώσους (και Ουκρανούς, όπως είπαμε) το πρώτο που μετράει είναι η χώρα και η δύναμη και υπερηφάνεια της. Μιλάμε για τον λαό που έκανε την άμυνα στο Stalingrad και στο Leningrad σαν τα φαντάσματα, λες να κωλώσουν έτσι εύκολα αν κρυώσουν λίγο; Από ότι φαίνεται το ίδιο θέλουν και οι Αμερικανοί (Make America Great Again).
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 04 Οκτ 2025, 07:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#897277
markvag έγραψε:
ArrowsFA1 έγραψε:πάντως πολλές φορές σκέφτομαι ότι η συγκεκριμένη χώρα, όπως και διάφορες άλλες της Αφρικής ή της Μ. Ανατολής (Λιβυή, Ιράκ, Αφγανιστάν κ.λπ.), δεν έχει την κουλτούρα της δυτικού τύπου αστικής δημοκρατίας. Δε νομίζω ότι πρέπει να κρίνεται με τα δικά μας μέτρα και σταθμά.


Και συμφωνώ και διαφωνώ με τη συγκεκριμένη άποψη. Δηλαδή από τη μία διαφωνώ, γιατί κάποιες αξίες είναι παγκόσμιες (ανθρώπινα δικαιώματα, δικαιοσύνη, ελευθερία λόγου, δημοκρατία, κτλ.), ενώ από την άλλη είναι όντως αρκετές κοινωνίες που φαίνεται (σε εμάς που τις βλέπουμε από απόσταση) να μην είναι "ώριμες" για κάτι τέτοιο.

Αναρωτιέμαι βέβαια πόσο συγκαταβατικό ακούγεται αυτό (πολύ) και από την άλλη, πόσο έτοιμοι ήμασταν εμείς πχ γι' αυτά τα δικαιώματα που θεωρούμε ότι κάποιοι άλλοι δεν είναι αρκετά ώριμοι...

Και γι' αυτό καταλήγω στο ότι το βασικό είναι να υπάρχει η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής, που στη Ρωσία αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει (για να επανέλθω στο θέμα μας). Και αυτό που επίσης ισχύει είναι πως ο Πούτιν και η κλίκα του, έχουν κατακλέψει μία από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου...



GTS έγραψε:Εισαι υποστηρικτης του δυτικου τυπου δημοκρατια δηλ ΟΠΕΚΕΠΕ επιδοματα εξαγορα ψηφων απο γνωστες κοινωνικες ομαδες και ταυτοχρονα υπερφορολογηση (για οσους μενουν Ελλαδα οχι σε μερη που εχουν μηδεν φορολογια πχ ΗΑΕ) πληθωρισμος πτωση του επιπεδου ζωης κλπ;



Αυτά φυσικά είναι άσχετα, αλλά τουλάχιστον εδώ, μπορείς να ψηφίσεις κάποιον άλλον, που είναι αντίπαλος του Μητσοτάκη. Στη Ρωσία όχι. Στα ΗΑΕ δε, αν πιάσεις το χέρι της γκόμενάς σου στο δρόμο ή την φιλήσεις, θα πάτε φυλακή και οι δύο. Μου ακούγεται εξαιρετικό μέρος να ζω... ΝΟΤ

Καλά, δεν μιλάω καν για ομόφυλα ζευγάρια ή να ασκήσεις σοβαρή κριτική στο καθεστώς, δεν θα σε βρουν ούτε οι αρχαιολόγοι...

Συμπερασματικά, υπάρχουν και σημαντικότερα πράγματα απ' ότι τα λεφτά στη ζωή... και η Ελλάδα, παρόλα τα πάμπολλα προβλήματά της είναι καλύτερα από κάτι χριστιανο-κλεπτοκρατικές δικτατορίες στυλ Ρωσία ή κάτι ισλαμικά καθεστώτα που έχουν οι περισσότερες χώρες της Αραβίας...



Τι λες μωρέ Μάρκο; Μπορείς στις ΗΠΑ να βγάλεις άλλον Πρόεδρο πλην Ρεπουμπλικανού (Ακροδεξιού) ή Δημοκρατικού (Δεξιού) δηλαδή; Νομίζεις έχεις επιλογή; Τουλάχιστον στη Ρωσία του Πούτιν το 2ο κόμμα είναι το ΚΚΡ. Και άντε στην Ιταλία ή την Γαλλία υπάρχουν και λίγο πιο Αριστερά κόμματά, στις ΗΠΑ όχι!

Θέλετε να δούμε και άλλα; Δυναστεία Kennedy στις ΗΠΑ, μπαμπάς Bush και γιος Bush Πρόεδροι στις ΗΠΑ και μπαμπάς και γιος Trideau Πρωθυπουργοί στον Καναδά. Ζηλεύει ο Πούτιν τέτοιον νεποτισμό!!!
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 04 Οκτ 2025, 08:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#897278
kostis20 έγραψε:Σε οσους αρέσει η δημοκρατία του Πούτιν είναι ελευθερος να μεταναστευσει νομίζω.Δε βλεπω και κανεναν να πηγαίνει προς τα εκει.
Οι περισσότεροι πάνε Ευρώπη και Β.Αμερική.


Αυτοί που μεταναστεύουν το κάνουν κυρίως για οικονομικούς λόγους και είναι είτε επιστήμονες, ή απελπισμένοι, ή καιροσκόποι. Προσωπικά δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να πάω σε τόσο Δεξιά χώρα όπως οι ΗΠΑ, έχοντας ζήσει κιόλας στην Αγγλία (ήδη αρκετά Δεξιά για μένα). Πρώτα από όλα ξεκινάω από το ότι δεν θα πήγαινα σε χώρα που δεν γνωρίζω την γλώσσα άριστα, άρα μας μένει ΗΒ-ΗΠΑ-Καναδάς-Αυστραλία-ΝΖ-Κύπρος κάτι αποικίες της Αγγλίας (Σιγκαπούρη, Μάλτα κλπ) και Κύπρος. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα πήγαινε κάποιος που δεν ξέρεις την γλώσσα σε άλλη χώρα έτσι εύκολα;
Άβαταρ μέλους
By dimik
#897279
REALZEUS έγραψε:
glf έγραψε:Εγώ βλέπω από καιρό σε καιρό video με συνεντεύξεις Ρώσων στο δρόμο. Συνέχεια το ίδιο μοτίβο. "Δε με αφορά η πολιτική". "Ο Πρόεδρος ξέρει καλύτερα, εγώ όχι."
Μόνο άμα πεινάσουν ή κρυώσουν θα ασχοληθούν.

Α ναι, σύμφωνα με το σχέδιο (TM) η Ρωσία θα κάνει και λίγες εισαγωγές βενζίνης τώρα που βρέχει drones στα διυλιστήρια εκατέρωθεν.
Δε κάθομαι να βάλω photos και ειδήσεις από ρωσικές σελίδες ενημέρωσης με τις ουρές και το δελτίο καυσίμων (όριο πχ 20 λίτρα ανά αυτοκίνητο) σε ορισμένες περιοχές.



Οι Ρώσοι (και οι Ουκρανοί βέβαια, ίδιος λαός είναι), δεν είναι αμερικανάκια να ξεσηκωθούν επειδή έχουν όριο στην βενζίνη (πράγμα που θα λυθεί, γιατί διυλιστήρια υπάρχουν και αλλού στην αχανή χώρα τους) κατά της Κυβέρνησής τους. Για τους Ρώσους (και Ουκρανούς, όπως είπαμε) το πρώτο που μετράει είναι η χώρα και η δύναμη και υπερηφάνεια της. Μιλάμε για τον λαό που έκανε την άμυνα στο Stalingrad και στο Leningrad σαν τα φαντάσματα, λες να κωλώσουν έτσι εύκολα αν κρυώσουν λίγο; Από ότι φαίνεται το ίδιο θέλουν και οι Αμερικανούς (Make America Great Again).
Οι συνθήκες στο Σταλινγκραντ δεν είχαν διαφορά με αυτές στο σπίτι ή μάλλον στην καλύβα του μέσου Ρώσου τότε.

Οι καλοταισμενοι τώρα δεν έχουν καμία σχέση.

Βέβαια θα μου πεις ότι χρησιμοποιεί για cannon fodder φυλακοβιους, μεθυστακες και το κακό συναπάντημα που μπορεί να μαζέψει και θα έχεις δίκιο.

Αλλά έχει κι αυτό τις επιπτώσεις του

https://mondediplo.com/2025/02/07russia

https://www.lemonde.fr/en/international ... 443_4.html

< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#897280
dimik έγραψε:
REALZEUS έγραψε:
glf έγραψε:Εγώ βλέπω από καιρό σε καιρό video με συνεντεύξεις Ρώσων στο δρόμο. Συνέχεια το ίδιο μοτίβο. "Δε με αφορά η πολιτική". "Ο Πρόεδρος ξέρει καλύτερα, εγώ όχι."
Μόνο άμα πεινάσουν ή κρυώσουν θα ασχοληθούν.

Α ναι, σύμφωνα με το σχέδιο (TM) η Ρωσία θα κάνει και λίγες εισαγωγές βενζίνης τώρα που βρέχει drones στα διυλιστήρια εκατέρωθεν.
Δε κάθομαι να βάλω photos και ειδήσεις από ρωσικές σελίδες ενημέρωσης με τις ουρές και το δελτίο καυσίμων (όριο πχ 20 λίτρα ανά αυτοκίνητο) σε ορισμένες περιοχές.



Οι Ρώσοι (και οι Ουκρανοί βέβαια, ίδιος λαός είναι), δεν είναι αμερικανάκια να ξεσηκωθούν επειδή έχουν όριο στην βενζίνη (πράγμα που θα λυθεί, γιατί διυλιστήρια υπάρχουν και αλλού στην αχανή χώρα τους) κατά της Κυβέρνησής τους. Για τους Ρώσους (και Ουκρανούς, όπως είπαμε) το πρώτο που μετράει είναι η χώρα και η δύναμη και υπερηφάνεια της. Μιλάμε για τον λαό που έκανε την άμυνα στο Stalingrad και στο Leningrad σαν τα φαντάσματα, λες να κωλώσουν έτσι εύκολα αν κρυώσουν λίγο; Από ότι φαίνεται το ίδιο θέλουν και οι Αμερικανούς (Make America Great Again).
Οι συνθήκες στο Σταλινγκραντ δεν είχαν διαφορά με αυτές στο σπίτι ή μάλλον στην καλύβα του μέσου Ρώσου τότε.

Οι καλοταισμενοι τώρα δεν έχουν καμία σχέση.

Βέβαια θα μου πεις ότι χρησιμοποιεί για cannon fodder φυλακοβιους, μεθυστακες και το κακό συναπάντημα που μπορεί να μαζέψει και θα έχεις δίκιο.

Αλλά έχει κι αυτό τις επιπτώσεις του

https://mondediplo.com/2025/02/07russia

https://www.lemonde.fr/en/international ... 443_4.html

< >



Το ότι η Στρατονομία (οι δικοί σου) παίρνουν τους Ουκρανούς με το ζόρι τι επίπτωση λες να έχει; Οι Ρώσοι δεν έχουν κάνει τέτοια.

https://www.bbc.com/news/articles/cz994d6vqe5o

Έβαλα BBC, για να μην λέτε... :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By nass
#897281 @REALZEUS

Συμφωνώ ότι η δήλωση Χαράρι (καμία σχέση με "δυτικά ΜΜΕ" όμως, ο Χαράρι είναι ένας ιστορικός και διανοητής παγκόσμιας κλάσης) ότι η Ρωσία χάνει στην Ουκρανία είναι υπερβολική. Σίγουρα δεν χάνει :rtfm:
Ομως θεωρώ ότι από τη στιγμή που, όπως συμφωνείς και εσύ, δεν έχει πετύχει πρακτικά κανέναν από τους στρατηγικούς στόχους της (και η κατάκτηση του 20% της Ουκρανίας ουδέποτε ήταν στρατηγικός στόχος), δεν κερδίζει κιόλας.

Τώρα την πρόβλεψή σου ότι η Ουκρανία θα σπάσει σε ένα ανατολικό ρωσικό κομμάτι (πέραν όσων έχει κατακτήσει δηλαδή) και ένα δυτικό, ας την κρατήσουμε στον ίδιο κουβά με τις άλλες ατυχείς προβλέψεις σου (μην κάνεις τον κόπο να ξαναπαντήσεις, τις είδα τις απαντήσεις σου περί "στρατηγικής απαγκίστρωσης" :svivhaha: ).
Και θα σου πω γιατί, και ας δούμε ποιός θα έχει δίκιο:
- Γιατί υπακούει στο ρωσικό αφήγημα ότι "δεν υπάρχει ουκρανικός έθνος, είναι ρώσοι ανατολικά και ξερωγω πολωνοί δυτικά" και άρα δεν δικαιούται να υπάρχει ως (ενιαίο και ανεξάρτητο) κράτος με λίγα λόγια αγνοεί τη θέληση του ουκρανικού έθνους
- Γιατί το δυτικό κομμάτι θα ενταχθεί στην ΕΕ και να δω τους κατοίκους του ανατολικού κομματιού αν θα προτιμήσουν να είναι στην ΕΕ ή στη Ρωσία :whistlink:
- Γιατί το δυτικό κομμάτι θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ οπότε πάει ένας βασικός στρατηγικός στόχος της Ρωσίας
Με λίγα λόγια, αν "σπάσει" η Ουκρανία η Ρωσία θα αποκτήσει μια νέα Πολωνία στα δυτικά της σύνορα. Δεν το λες και μεγάλη επιτυχία στρατηγικών στόχων αυτό :slap:
Τελευταία επεξεργασία από nass και 04 Οκτ 2025, 09:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#897282
nass έγραψε:@REALZEUS

Συμφωνώ ότι η δήλωση Χαράρι ότι η Ρωσία χάνει στην Ουκρανία είναι υπερβολική. Σίγουρα δεν χάνει.
Ομως θεωρώ ότι από τη στιγμή που, όπως συμφωνείς και εσύ, δεν έχει πετύχει πρακτικά κανέναν από τους στρατηγικούς στόχους της (και η κατάκτηση του 20% της Ουκρανίας ουδέποτε ήταν στρατηγικός στόχος), δεν κερδίζει κιόλας.

Τώρα την πρόβλεψή σου ότι η Ουκρανία θα σπάσει σε ένα ανατολικό ρωσικό κομμάτι (πέραν όσων έχει κατακτήσει δηλαδή) και ένα δυτικό, ας την κρατήσουμε στον ίδιο κουβά με τις άλλες ατυχείς προβλέψεις σου (μην κάνεις τον κόπο να ξαναπαντήσεις, τις είδα τις απαντήσεις σου περί "στρατηγικής απαγκίστρωσης" :svivhaha: ).
Και θα σου πω γιατί, και ας δούμε ποιός θα έχει δίκιο:
- Γιατί το δυτικό κομμάτι θα ενταχθεί στην ΕΕ και να δω τους κατοίκους του ανατολικού κομματιού αν θα προτιμήσουν να είναι στην ΕΕ ή στη Ρωσία :whistlink:
- Γιατί το δυτικό κομμάτι θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ οπότε πάει ένας βασικός στρατηγικός στόχος της Ρωσίας
Με λίγα λόγια, αν "σπάσει" η Ουκρανία η Ρωσία θα αποκτήσει μια νέα Πολωνία στα δυτικά της σύνορα. Δεν το λες και μεγάλη επιτυχία στρατηγικών στόχων αυτό :slap:



Καλημέρα Νάσο (φαντάζομαι μου επιτρέπεις τον ενικό και το μικρό όνομα πλέον :lol: ),

Μην βάζεις όμως λόγια στο στόμα μου, σε παρακαλώ. Δεν είπα ότι δεν έχει πετύχει κανένα από τους στρατηγικούς της στόχους η Ρωσία. Είπα ότι δεν έχει πετύχει όλους τους στόχους της, όπως είχαν εκφραστεί. Η κατάληψη των Ρωσόφωνων περιοχών και η προσάρτηση αυτών των Επαρχιών σίγουρα ήταν ένας από τους ΑΝΣΚ (το είχε αναφέρει ο Putin ως προάσπιση του Ρωσόφωνου πληθυσμού).

Δεύτερον δεν ανέφερα πόσο μεγάλο θα είναι το κομμάτι. Οπότε αυτά περί »κουβά» δεν καταλαβαίνω που τα είδες. Σίγουρα θα χάσει η Ουκρανία ένα μεγάλο κομμάτι. Αυτό μάλλον πονάει όσους νόμιζαν ότι η Δύση θα έπαιρνε κι ένα κομμάτι της Ρωσίας... Εμ χάνετε, εμ ζητάτε και τα ρέστα. :s_dunno

Από το να αποκτούσε μια ολόκληρη ΝΑΤΟική Ουκρανία δίπλα της η Ρωσία, σίγουρα είναι καλύτερο να αποκτήσει μια μικρότερη και αποστρατικοποιημένη. Η άλλη επιλογή θα ήταν η γενική επιστράτευση των Ρώσων (όπως έκαναν οι Οιυκρανοί) για ολοκληρωτικό πόλεμο με το ΝΑΤΟ.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#897283
REALZEUS έγραψε:
dimik έγραψε:
REALZEUS έγραψε:
glf έγραψε:Εγώ βλέπω από καιρό σε καιρό video με συνεντεύξεις Ρώσων στο δρόμο. Συνέχεια το ίδιο μοτίβο. "Δε με αφορά η πολιτική". "Ο Πρόεδρος ξέρει καλύτερα, εγώ όχι."
Μόνο άμα πεινάσουν ή κρυώσουν θα ασχοληθούν.

Α ναι, σύμφωνα με το σχέδιο (TM) η Ρωσία θα κάνει και λίγες εισαγωγές βενζίνης τώρα που βρέχει drones στα διυλιστήρια εκατέρωθεν.
Δε κάθομαι να βάλω photos και ειδήσεις από ρωσικές σελίδες ενημέρωσης με τις ουρές και το δελτίο καυσίμων (όριο πχ 20 λίτρα ανά αυτοκίνητο) σε ορισμένες περιοχές.



Οι Ρώσοι (και οι Ουκρανοί βέβαια, ίδιος λαός είναι), δεν είναι αμερικανάκια να ξεσηκωθούν επειδή έχουν όριο στην βενζίνη (πράγμα που θα λυθεί, γιατί διυλιστήρια υπάρχουν και αλλού στην αχανή χώρα τους) κατά της Κυβέρνησής τους. Για τους Ρώσους (και Ουκρανούς, όπως είπαμε) το πρώτο που μετράει είναι η χώρα και η δύναμη και υπερηφάνεια της. Μιλάμε για τον λαό που έκανε την άμυνα στο Stalingrad και στο Leningrad σαν τα φαντάσματα, λες να κωλώσουν έτσι εύκολα αν κρυώσουν λίγο; Από ότι φαίνεται το ίδιο θέλουν και οι Αμερικανούς (Make America Great Again).
Οι συνθήκες στο Σταλινγκραντ δεν είχαν διαφορά με αυτές στο σπίτι ή μάλλον στην καλύβα του μέσου Ρώσου τότε.

Οι καλοταισμενοι τώρα δεν έχουν καμία σχέση.

Βέβαια θα μου πεις ότι χρησιμοποιεί για cannon fodder φυλακοβιους, μεθυστακες και το κακό συναπάντημα που μπορεί να μαζέψει και θα έχεις δίκιο.

Αλλά έχει κι αυτό τις επιπτώσεις του

https://mondediplo.com/2025/02/07russia

https://www.lemonde.fr/en/international ... 443_4.html

< >



Το ότι η Στρατονομία (οι δικοί σου) παίρνουν τους Ουκρανούς με το ζόρι τι επίπτωση λες να έχει; Οι Ρώσοι δεν έχουν κάνει τέτοια.

https://www.bbc.com/news/articles/cz994d6vqe5o

Έβαλα BBC, για να μην λέτε... :iconcool:
Καλά κάνουν, δεν γίνεται κάποιο να τρώνε το σκατο στο μέτωπο και κάποιοι να διακοπαρουν στην Οδησσό.
Και δεν μιλάμε καν για στρατολόγηση αλλά για άρνηση εγγραφής στα μητρώα ώστε να τους καλέσουν εάν χρειαστεί.

< >