Τι κοιτάω για γραφικά στα laptop που να βοηθάει και για photoshop/video edit;
glf έγραψε:Για περίπτωση φοιτητή σε ΙΕΚ για γραφικά-video κοιτάω για refurb pc/laptop. προτιμαει laptop.Δυνατή GPU όχι integrated +RAM +CPU.
markvag έγραψε:Isambard έγραψε:Εκτός αν είσαι σε MPS συμβόλαιο, όπου όλα είναι μέσα και πληρώνεις αδρά τα πάντα. Τα συμβόλαια MPS ως γνωστόν είναι για να κερδίζουν οι εταιρείες που τα παρέχουν, όχι οι πελάτες.
Οι πελάτες που έχουν MPS συμβόλαιο, κερδίζουν χαμηλότερο κόστος εκτύπωσης και, το κυριότερο, δεν ασχολούνται με τους εκτυπωτές και τα αναλώσιμά τους. Χάλασε; Ένα τηλέφωνο (στη χειρότερη) και, μαγικά ήρθε ο τεχνικός, τα τόνερ δεν προλαβαίνουν να τελειώσουν και έρχονται τα καινούρια, κτλ....
Πίστεψέ με, έχοντας κάνει την άσκηση, πέρα από το φθηνότερο, το πλεονέκτημα του ότι δεν ασχολείσαι είναι το μακράν το μεγαλύτερο (αν και τις διοικήσεις συνήθως τις πείθει το μειωμένο κόστος).
Φυσικά, δεν μιλάω για περιπτώσεις που έχεις 2-3 εκτυπωτές...
dimik έγραψε:glf έγραψε:Για περίπτωση φοιτητή σε ΙΕΚ για γραφικά-video κοιτάω για refurb pc/laptop. προτιμαει laptop.Δυνατή GPU όχι integrated +RAM +CPU.
Γραφικά και λαπτοπ = ακριβό σπορ, ειδικά για video edit
< >
glf έγραψε:Για περίπτωση φοιτητή σε ΙΕΚ για γραφικά-video κοιτάω για refurb pc/laptop. προτιμαει laptop.Όπως ειπώθηκε θες επεξεργαστή και κάρτα γραφικών. Τα gaming laptops γενικά τα έχουν αυτά αλλά είναι μεγάλα και ογκώδη (και ακριβά).
glf έγραψε:Για περίπτωση φοιτητή σε ΙΕΚ για γραφικά-video κοιτάω για refurb pc/laptop. προτιμαει laptop.
glf έγραψε:Για περίπτωση φοιτητή σε ΙΕΚ για γραφικά-video κοιτάω για refurb pc/laptop. προτιμαει laptop.
dimik έγραψε:Κάρτα θα έβαζα με 12GB για video editing και με δεδομένο το σφιχτό budget θα πήγαινα σε 3060 12GB
< >
glf έγραψε:Για όσο το δυνατό λιγότερα..... Ξαναλέω δε λέμε για σταθμό εργασίας. Για φοιτητή σε ΙΕΚ να μπορέσει να παρακολουθήσει και να δουλέψει επαρκώς.
2 επιλογές έχω βρει για φορτηρό και το ένα είναι gaming pc από αγγελία, αλλά οκ μπορώ να το ελέγξω προσωπικά εδώ κοντά.
Αλλά ναι, το πιο λογικό είναι να πάμε για desktop.
Οκ, με αυτοκίνητο ασφαλείας που πάει πολύ πιο αργά[…]
Αν γνωρίζει κάποιος για το ποιόν του συγκεκριμένου[…]
Τζόρνταν: Πουλήθηκε 12.3 εκατομμύρια δολάρια η φαν[…]
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]