Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#896098 Δηλαδή ανατομία στο 1ο έτος πως θα κάνουν? Που θα μάθουν κλινική εξέταση ή να κάνουν ράμματα χωρίς μεγάλο νοσοκομείο?
Εμιες ξεκινήσαμε στον πρώτο μήνα του πρώτου έτους με πτώματα και στο δεύτερο έτος παθολογία και πλαστική χειρουργική...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#896099 "Εργασίες, διαβάσματα, ξενύχτια, ομαδικά διαβάσματα που δεν έβγαζαν πουθενά, δίνεις, κόβεσαι, παρακόβεσαι, κατακόβεσαι. "

Μήπως από το ένα άκρο πήγαμε στο άλλο ;
Γιατί να χρειάζονται ξενύχτια και κοψίματα ; Ήταν ηλίθιοι αυτοί που μπήκαν στο δημόσιο ; Πόσα απ'αυτά που διδάχτηκαν θα τους χρειαστούν πραγματικά ;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
kostis20 έγραψε:Δηλαδή ανατομία στο 1ο έτος πως θα κάνουν? Που θα μάθουν κλινική εξέταση ή να κάνουν ράμματα χωρίς μεγάλο νοσοκομείο?
Εμιες ξεκινήσαμε στον πρώτο μήνα του πρώτου έτους με πτώματα και στο δεύτερο έτος παθολογία και πλαστική χειρουργική...

Με teams, zoom, κλπ
πωωωωω, λες και ειναι δυσκολο :lol: :lol:

Αφου πλερω θα παρουν και πτυχιο λεμε

Τα υπολοιπα ειναι να χαμε να λεγαμε

-------------

Ειδα και μια λιστα προχθες που εδειχνε τα ελληνικα πανεπιστημια σε θεσεις 200+ με 300+ και τα ιδιωτκα σε θεσεις 3.000+ με 9.000+ :lol:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
mousatos έγραψε:"Εργασίες, διαβάσματα, ξενύχτια, ομαδικά διαβάσματα που δεν έβγαζαν πουθενά, δίνεις, κόβεσαι, παρακόβεσαι, κατακόβεσαι. "

Μήπως από το ένα άκρο πήγαμε στο άλλο ;
Γιατί να χρειάζονται ξενύχτια και κοψίματα ; Ήταν ηλίθιοι αυτοί που μπήκαν στο δημόσιο ; Πόσα απ'αυτά που διδάχτηκαν θα τους χρειαστούν πραγματικά ;

Μεγάλη αλήθεια είναι αυτό. Γιατί να χρειάζονται ξενύχτια και κοψίματα; έλα ντε. Υπάρχει όμως δυστυχώς τόσο σε γονείς όσο και σε καθηγητές αυτή η ηλίθια νοοτροπία σύμφωνα με την οποία αν κόβεις αβέρτα είσαι καθηγηταράς, απαιτητικός, μανγκας, δε σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου και περνούν τα μαθήματα μόνο οι άξιοι.

Οπότε εγώ έχω κάνει ένα challenge σε συναδέλφους: Να πάνε σε ένα παγκόσμιο συνέδριο. Και να ανέβουν στο βήμα και αντί να ανακοινώσουν επιστημονικά συμπεράσματα να πούνε "μπορεί να έχω IF το 1/10 από εσάς, μπορεί να έχω h-index 10 ενώ εσείς 30+, αλλά εγώ κόβω το 80% των φοιτητών που δίνουν το μάθημά μου" να δω αν θα τους χειροκροτήσουν ή θα τους πετάξουν ντομάτες και το μισό μπουφέ
Άβαταρ μέλους
By otso
#896115 ναι ρε συ , εγω νομιζα οτι αυτα γινονταν παλια και οι νεοι καθηγητες δεν εχουν τετοιες νοοτροπιες , και ομως ζει και βασιλευει . μου ελεγαν τα παιδια για καθηγητρια μαθηματικο που μπαινει στο αμφιθεατρο και περηφανευεται για τον αριθμο αυτων που κοβει και αναφερει νουμερα .
απ οπου κι αν το πιασεις ειναι τρελλο , και αυστηρος να εισαι με τους φοιτητες σου και να απαιτεις καποιες γνωσεις ειναι αλλο απ το να περηφανευεσαι οτι εισαι ο μπαμπουλας του τμηματος .
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#896117 Ούτε εγώ καταλαβαίνω γιατί θεωρούν επιτυχία το κόψιμο λόγω δυσκολίας θεμάτων. Είχαμε και εμείς στο πανεπιστήμιο καθηγητές που κόμπαζαν για αυτό. Η δική μου γνώμη είναι πως είναι ξεκάθαρο δείγμα αποτυχίας του διδάσκοντα και πως θα έπρεπε να του έχει γίνει και αξιολόγηση επί αυτού από το πανεπιστήμιο.
Αν οι φοιτητές σου αποτυγχάνουν τόσο μαζικά, κάτι κάνεις λάθος, δεν είναι δυνατόν να φταίνε οι φοιτητές μόνον και όχι και ο καθηγητής.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Isambard έγραψε:Ούτε εγώ καταλαβαίνω γιατί θεωρούν επιτυχία το κόψιμο λόγω δυσκολίας θεμάτων. Είχαμε και εμείς στο πανεπιστήμιο καθηγητές που κόμπαζαν για αυτό. Η δική μου γνώμη είναι πως είναι ξεκάθαρο δείγμα αποτυχίας του διδάσκοντα και πως θα έπρεπε να του έχει γίνει και αξιολόγηση επί αυτού από το πανεπιστήμιο.
Αν οι φοιτητές σου αποτυγχάνουν τόσο μαζικά, κάτι κάνεις λάθος, δεν είναι δυνατόν να φταίνε οι φοιτητές μόνον και όχι και ο καθηγητής.

Ακριβώς. Και, βασικά, αν κάποιος έχει μονίμως τέτοια ποσοστά αποτυχίας στις εξετάσεις του (πχ εμείς είχαμε έναν πανύβλακα που σε κάθε εξεταστική περνούσε μονοψήφιο αριθμό φοιτητών επί συνόλου 300 / εξάμηνο, μέχρι που του την έπεσαν πολύ άσχημα, οπότε απλά έβαζε ένα 5-6 στο 40% κάθε φορά), το πρόβλημα είναι 100% δικό σου! Δεν μπορεί ΟΛΟΙ οι άλλοι να είναι χαζοί!

Σε άλλα νέα:

Χωρίς προσχήματα: Απόφοιτος και δωρήτρια του «Ανατόλια» η ελέγκτρια που ενέκρινε την άδειά του για ιδιωτικό πανεπιστήμιο

Μετά το σάλο που προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, που ετοίμασε το σχετικό νομικό πλαίσιο, Οδυσσέας Ζώρας, ανέλαβε Πρύτανης του Μη Κρατικού Πανεπιστημίου «The University of Keele, Greece», τώρα αποκαλύπτεται ότι μέλος της επιτροπής που αξιολόγησε το ACT «Ανατόλια», διατηρεί στενή σχέση με αυτό, καθότι είναι και απόφοιτη, αλλά κυρίως δωρήτρια του ιδρύματος.

Αριστεία στο μεγαλείο της! :metalo: :metalo: :metalo:

Πιο μεγάλοι απατεώνες δεν νομίζω να έχουν περάσει από τη χώρα. Και βάζω και τους Σημιταίους μέσα...
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
otso έγραψε:και αυστηρος να εισαι με τους φοιτητες σου και να απαιτεις καποιες γνωσεις ειναι αλλο απ το να περηφανευεσαι οτι εισαι ο μπαμπουλας του τμηματος .

Δεν μπορείς να απαιτείς τίποτα. Μπορείς μόνο να εξετάσεις αυτά που δίδαξες. Αν αυτό έχει υψηλά ποσοστά αποτυχίας, τότε αυτό σημαίνει ένα από τα παρακάτω:
- Δεν δίδαξες σωστά
- Δεν εξέτασες σωστά
- Δεν έχεις κάνει σωστή δόμηση μαθήματος και ύλης

Μόνο ένα ή και όλα από αυτά. Οι φοιτητές και το υποτιθέμενο χαμηλό τους επίπεδο είναι δικαιολογία για να καλυφθεί η παραπάνω κατάσταση. Οι φοιτητές είναι αυτοί που είναι. Αν μπαίνουν με χαμηλότερο επίπεδο από αυτό που θέλουμε, πρέπει να κάνουμε εμείς την ύλη πιο φιλική στην αρχή του εξαμήνου. Δεν ελέγχουμε το σχολείο ούτε το κριτικάρουμε.
Άβαταρ μέλους
By pro
#896143 Στο εξωτερικό πάντως γίνεται κανονικοποίηση. Σου λέει αν περνάνε 5 στους 300 φταίει ο καθηγητής, όποτε δώσε συν 2 πχ στη βαθμολογία της ώστε να περάσει μίνιμουμ το 30 35%. Αυτά βέβαια εδώ κάνουν τζιζ, μην θιξουμε κανένα απολίθωμα, όποτε ας πούμε για το στέκι του Βιολογικού και τις ιδιωτικές πανεπιστήμιαρες που σκίσανε τα βαρδουλα των ρανκινξ.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#896161 Ναι ΟΚ παντού πλέον μπαίνουν δικλείδες κλπ. Εγώ μιλάω για τη νοοτροπία που έχουν καθηγητές και πολλές οικογένειες
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#896297 https://www.iefimerida.gr/ellada/odysse ... a-aitiseis

«Αυτή τη στιγμή έχουμε πάνω από 100 αιτήσεις βιογραφικών για να έρθουν καθηγητές, που είναι la crème de la crème των ακαδημαϊκών βιογραφικών της χώρας.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Chris
EDDIE_147 έγραψε:https://www.iefimerida.gr/ellada/odysseas-zoras-se-mia-ebdomada-panepistimio-keele-elabe-100-poly-sobares-akadimaika-aitiseis

«Αυτή τη στιγμή έχουμε πάνω από 100 αιτήσεις βιογραφικών για να έρθουν καθηγητές, που είναι la crème de la crème των ακαδημαϊκών βιογραφικών της χώρας.

Εικόνα

brain cobain και brain explain και brain ingrain ξεχασε
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#896323 Ρε σείς στο πολυτεχνείο ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα οι καθηγητές που ακολουθούσαν την σειρά
- κάνω μάθημα με βάση κάποιο υλικό (βιβλίο ή σημειώσεις)
- μοιραζω το αντίστοιχο υλικό που δίδαξα
- εξετάζω πάνω στο υλικό που δίδαξα
Άβαταρ μέλους
By Chris
#896327 Στους μηχμηχ είχαμε έναν ψυχανωμαλο που έβαζε μια μόνο άσκηση στις εξετάσεις, η οποία ήθελε κάνα δεκαωρο να λυθεί, οπότε οι βαθμοί έβγαιναν στο στυλ 2.4, 3.7, 1.5 κλπ. Πάνω από τη βάση μπορεί και κανείς. Στο τέλος βέβαια μπορεί να πέρναγε τον 1.5 και να έκοβε τους 2.4 και 3.7, γιατί ... έτσι. Στην καλή περίπτωση γιατί ήταν ανώμαλος. Στη χειρότερη, βρείτε το μόνοι σας, ξέρω γω?

Θα μου πεις, γιατί βρε άνθρωπε δεν κάνεις μια αναγωγή πριν αναρτήσεις τους βαθμούς? Όλους x2 να καταλαβαίνουμε τι γίνεται? Άντε βγάλε άκρη... Για να έχει να λέει πως στο μάθημα του δεν παίρνει βάση κάνεις? Για να μπορεί να περναει τους εκλεκτούς του 1.5 because reasons? :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#896328 Σε τέτοιες περιπτώσεις πληρώνεις 2-3 γεωργιανούς και του δίνουν ένα μαθηματάκι με το κατάλληλο μήνυμα . Αλλά είστε κότες λειράτες.
Τελευταία επεξεργασία από mousatos και 07 Σεπ 2025, 18:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά