Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By sknipper
dimik έγραψε:Ο λόγος που κι εγώ προσωπικά οδηγώ πολύ πιο ήρεμα με το ηλεκτρικό είναι ότι σου βγάζει μια ηρεμία και χαλάρωση που δεν σε νοιάζει να κινηθείς γρήγορα, άλλωστε αν χρειαστεί να επιταχύνεις απλά θα κουνήσεις λίγο περισσότερο το πόδι προς τα εμπρός και θα εκτοξευτείς.
Κι εγώ αυτό ένιωσα, ξέροντας ότι δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις, δεν θα αγχωθείς αν θα προλάβεις να μπεις πχ από τον παράδρομο/είσοδο σε λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας, δεν θα αυτομαστιγωθείς αν πήρες μια στροφή πολύ αργά γιατί ο ρυθμός σου αποκαθίσταται άμεσα και άλλα τέτοια μικρά.
Όχι ότι δεν μου αρέσει ο ήχος του ΚΕΚ να στροφάρει, ειδικά αν ανεβάζει 5-6-7-8+ χιλιάδες στροφές, όλα κι όλα, μου αρέσει και με φτιάχνει. Και δεν είμαι μόνος και για αυτό και έχουν βάλει μεγάφωνα να τον αναπαράγουν. Και μπορείς να διαλέξεις ήχο ανάλογα με πχ αριθμό κυλίνδρων και αγριότητα εξάτμισης...

Αυτή η ιστορία με τις εξατμίσεις με τα κλαπέτα που σίγουρα κοστίζει και αρκετά, πολύ ωραία δε λέω αλλά γίνονται τόσο θορυβώδη που πρακτικά δεν θα αντέξεις πολύ ώρα, περισσότερο είναι για εντυπωσιασμό σε ξερογκαζιά για βίντεο στο youtube... Ή απλά γερνάμε. :(
Πάντως φίλος έβαλε τέτοια εξάτμιση και την άκουσα (και "την άκουσα"), δεν μπόρεσε να με πάει βόλτα αλλά έχω περιέργεια, πόσο νεότερος θα νιώσω!
Άβαταρ μέλους
By dimik
#896035 Κι εμένα θα με έφτιαχνε ο ήχος από ένα Charger SRT Hellcat Redeye αλλά σε school runs πηγμενος στο μποτιλιαρισμα προτιμώ απόλυτη ησυχία και μουσικουλα από τα Harman Kardon.

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
g8777 έγραψε:
Years after a Tesla driver using Autopilot plowed into a young Florida couple in 2019, crucial electronic data detailing how the fatal wreck unfolded was missing. The information was key for a wrongful death case the survivor and the victim’s family were building against Tesla, but the company said it didn’t have the data.
Then a self-described hacker, enlisted by the plaintiffs to decode the contents of a chip they recovered from the vehicle, found it while sipping a Venti-size hot chocolate at a South Florida Starbucks. Tesla later said in court that it had the data on its own servers all along.

The hacker’s discovery would become a key piece of evidence presented during a trial that began last month in Miami federal court, which dissected the final moments before the collision and ended in a historic $243 million verdict against the company.

https://www.washingtonpost.com/technolo ... ful-death/

Αλλη μια πλευρα της εμπυριας Τεσλα. :s_roses

Και γι' αυτό και για το ότι τα λεφτά μου θα πάνε στην τσέπη του ναζί, δεν πρόκειται ν' αγοράσω ποτέ Τέσλα.

Ασχέτως με το πόσο καλό είναι (που είμαι 100% σίγουρος ότι είναι καλό).
Άβαταρ μέλους
By glf
#896049 Αυτό έπαθα και γω. Μπαίνω σε δασικό δρόμο και ανοίγω παράθυρο για να ακούω το δάσος.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
markvag έγραψε:
g8777 έγραψε:
Years after a Tesla driver using Autopilot plowed into a young Florida couple in 2019, crucial electronic data detailing how the fatal wreck unfolded was missing. The information was key for a wrongful death case the survivor and the victim’s family were building against Tesla, but the company said it didn’t have the data.
Then a self-described hacker, enlisted by the plaintiffs to decode the contents of a chip they recovered from the vehicle, found it while sipping a Venti-size hot chocolate at a South Florida Starbucks. Tesla later said in court that it had the data on its own servers all along.

The hacker’s discovery would become a key piece of evidence presented during a trial that began last month in Miami federal court, which dissected the final moments before the collision and ended in a historic $243 million verdict against the company.

https://www.washingtonpost.com/technolo ... ful-death/

Αλλη μια πλευρα της εμπυριας Τεσλα. :s_roses

Και γι' αυτό και για το ότι τα λεφτά μου θα πάνε στην τσέπη του ναζί, δεν πρόκειται ν' αγοράσω ποτέ Τέσλα.

Ασχέτως με το πόσο καλό είναι (που είμαι 100% σίγουρος ότι είναι καλό).

Να πούμε εδώ βέβαια ότι του Ίλον του ανήκει μόλις το 16% της εταιρίας. :lol:

https://www.marketscreener.com/quote/st ... reholders/
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#896066 Ωραίo τo Tesla model 3, στην Καλαμάτα όλο έπεφτα πάνω σε ένα μπορνοροδοκοκκινο :lol: , το οποίο είναι ίσως το πιο ωραίο χρώμα, αλλά σενταν δεν θα αγόραζα ποτέ.
Το Υ είναι σαν λουκουμάς και ακριβότερο, αλλά δεν μου αρέσει καθόλου, ούτε το facelift.
Αν είχε κάποιο c-suv θα το σκεφτόμουν.

Από αυτά που θα έρθουν τα λεφτά μου θα τα έβαζα στο CHR+ :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Serf
skous έγραψε:Performance να διαλέξεις εννοείται!

Ειναι σαν να πας στην Porsche και να σου λεει , σου δινω για μια ωρα την 911 την απλή ή την 911 GTS

< >

Αυτό!

Τεστ ντράιβ άλλη έκδοση όταν θα ψάχνεις πραγματικά ποιο μοντέλο να αγοράσεις!
Άβαταρ μέλους
By markvag
Nikos! έγραψε:
Να πούμε εδώ βέβαια ότι του Ίλον του ανήκει μόλις το 16% της εταιρίας. :lol:

https://www.marketscreener.com/quote/st ... reholders/

Και δουλεύει τζάμπα, ε;; :lol: :lol: Αφιλοκερδώς... Να του στείλω κανένα 20ευρω, να έχουν να φάνε τα παιδάκια του... Πόσο είναι αυτό το 16%;; 300δις;; Σε κάθε περίπτωση είναι ο βασικός ωφελούμενος. Σε μία τόσο πολυμετοχική εταιρεία εξάλλου, δεν χρειάζεται και κανένα τεράστιο % για να κάνεις κουμάντο. Και ο Έλον κάνει κουμάντο. Και, ναι, μ' ενδιαφέρει και αυτό.

Επιπλέον, το ότι είναι η φωνή και το πρόσωπο της εταιρείας παραμένει. Εάν οι άλλοι μέτοχοι δέχονται να εκπροσωπεί την εταιρεία τους ο ναζί, ας τον κρατήσουν να τον χαίρονται.
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#896105 Χθες πήγαινα δίπλα δίπλα με ένα Model 3 Performance σε κόκκινο χρώμα. Είναι όντως πολύ ωραίο σε αυτό το χρώμα, τόσο που σκέφτηκα να κλείσω και εγώ test drive, αλλά μετά ήρθα στα συγκαλά μου. Ούτε λεφτά έχω, ούτε είμαι έτοιμος για ηλεκτρικό, πόσο μάλλον για Tesla που και ακριβά είναι και τα φτιάχνει ο Elon Musk.
Αν και το δυνατότερο επιχείρημα είναι πως δεν έχω τα χρήματα προφανώς!
Άβαταρ μέλους
By Serf
#896429 Κάποια συμπεράσματα μετά την επίσκεψη στην πίστα των Μεγάρων το Σάββατο με το MYP 2024:
- Τα εργοστασιακά φρένα απλά δεν...
- Η μπαταρία δε βγάζει full ημέρα. Στο τελευταίο 15' session, αν δεν είχαν εγκαταλείψει τα φρένα, ένα 30%-35% κατανάλωση το είχα άνετα. Λογικά η ενεργοποίηση του track mode αυξάνει την κατανάλωση. Στο σχετικά άμεσο μέλλον, βέβαια, δε θα είναι τόσο πρόβλημα. Η πίστα έχει έρθει σε συμφωνία με τη Dei Blue για έναν φορτιστή 120KW (είτε 1*120KW είτε 2*60KW) κι αναμένουμε το ΔΕΔΔΗΕ :lol:

Πληροφοριακά, το πρόγραμμα είχε ως εξής:
- 15' session με pace car από την Driving Academy που μας έδειχνε γραμμές παράλληλα με οδηγίες μέσω ασυρμάτου (8% κατανάλωση μπαταρίας)
- 15' session με συνοδηγό εκπαιδευτή από την Driving Academy που έδινε οδηγίες (13% κατανάλωση μπαταρίας)
- 15' session προς το τέλος των οποίων άρχισα να βρίσκω τις γραμμές και τα φρεναρίσματα (19% κατανάλωση μπαταρίας)
- 15' session που ξεκίνησα καλά, τρεις γύροι ο ένας καλύτερος από τον άλλο και μετά... τα φρένα υπερθερμάνθηκαν οπότε αναγκαστικά cool down ταχύτητες (+ ένας συμμετέχων πιο αργός που δεν έκανε άκρη να προσπεράσουμε οι υπόλοιποι) (22% κατανάλωση μπαταρίας)
- 15' session που δε συμμετείχα γιατί ούτε μέχρι τον φορτιστή στο 1,5km δε θα έφτανα

Σημείωση: ένα session 15' κάθε μία ώρα δεδομένων των 4 ομάδων αυτοκινήτων.

Υ.Γ.: Κάποια μ@λ@κί@ μάλλον έκανα και δεν αποθηκεύτηκαν αυτόματα τα πλάνα των session που τραβάει το ίδιο το αυτοκίνητο στο track mode :rant: :rant: :rant:
Τελευταία επεξεργασία από Serf και 09 Σεπ 2025, 00:42, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#896446 Θα είχε ενδιαφέρον ένα onboard να καταλάβουμε πως συμπεριφέρεται ένα τέτοιο αμάξι σε πίστα

Τι λάστιχα φοράς?
Άβαταρ μέλους
By glf
#896448 Εκεί φτάσαμε λοιπόν, φορτιστές στα paddock
Άβαταρ μέλους
By vagmag
glf έγραψε:Εκεί φτάσαμε λοιπόν, φορτιστές στα paddock

Σύντομα δίπλα τους θα έχει πωλητές για heritage προϊόντα αυτοκινήτου , όπου θα αγοράζεις … άρωμα … βενζίνης