Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

1
50%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
1
50%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By g8777
#895907 Μα πώς θα learn Φορμουλα αλλού; :hmmm:

Εκτος αν ολο το κολπο επαφιεται στο να βλεπεις Φ1 φορωντας καπελο γελαδαρη της Νεβαδα. Πασο. :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
Giuseppe Busso έγραψε:Συγχαρητήρια και στον Πιάστρι. Αφανής ήρωας λόγω όλων των συμβάντων σήμερα, αλλά τίποτε δεν του διατάραξε την ψυχική του ηρεμία... Αλάνθαστος.

Είμαστε σίγουροι ότι είναι άνθρωπος; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Yugo_para_siempre έγραψε:...Μπούσε σοβαρά τώρα το 2ο προσπέρασμα του Λεκλέρκ στο Φονέα αξίζει τον χαρακτηρισμό εγκληματικό;

Nikos! έγραψε:...Εγκληματικό;;

Νταξ, εχει κανει και μεγαλυτερα εγκληματα ο Μαξ στο παρελθον :shifty:

Αλλα στην ταμπακιερα ο Μπουσο εχει δικιο. Αυτο το προσπερασμα ειναι παρανομο κι αν επρεπε να τιμωρηθει καποιος αυτος ειναι ο Λεκλερκ :rtfm:

1) Ηταν εντελως πισω απο τον προπορευομενο. Νικο απορω που μας ποσταρισες πλανο με το Λεκλερκ ακομα πιο πισω και μας ειπες "εδω εγινε η προσπεραση". Για να θεωρηθει οτι ενας οδηγος εχει τη στροφη πρεπει στο απεξ να ειναι μπροστα κι εδω σαφεστατα ο Μονεγασκος ειναι ολος πισω.
2) Ο Λεκλερκ προσπερασε οντας ολοκληρος εκτος πιστας και επρεπε να επιστρεψει τη θεση ενιγουει.
3) Επισης εΖμπρωξε το Ρασσελ εκτος γραμμης παιζοντας συγκρουομενα, για να "κανει χωρο" και να περασει.

Αυτο ειναι το τελευταιο καρε πριν το ζμπρωξιμο και ειναι σαφες οτι ισχυουν τα 1+2+3 :s_yes

Εικόνα

Προσωπικα γουσταρω το σκληρο ρεησινγκ και σαν οπαδο δε με χαλασε στο ματι η κινηση του Λεκλερκ, αλλα εσεις το πηγατε στο αλλο ακρο ρε παιδες προσπαθωντας να βγαλετε λαδι το δικο σας :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#895913 Αν ήταν τόσο σαφές, θα την είχε φάει με τη μία
Άβαταρ μέλους
By g8777
Corto Maltese έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:Συγχαρητήρια και στον Πιάστρι. Αφανής ήρωας λόγω όλων των συμβάντων σήμερα, αλλά τίποτε δεν του διατάραξε την ψυχική του ηρεμία... Αλάνθαστος.

Είμαστε σίγουροι ότι είναι άνθρωπος; :hmmm:

Cyberdyne Systems. Model 787.

Είχε γενεθλια προχθες.
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#895922 Γεώργιε.

Έγραψα σε προηγούμενο ποστ, ότι κάποια στιγμή τα τελευταία χρόνια είχαν βάλει τον τυπικό κανόνα, στο άπεξ να είναι τουλάχιστον στα ίσα αυτός στην εξωτερική.

Έχω πει πολλές φορές ότι το θεωρώ υπερβολικό.
Προσωπικά πιστεύω ότι αν ο μπροστινός άξονας είναι από τη μέση και μπροστά του άλλου μονοθεσίου, τότε είναι με επαρκή τρόπο δίπλα στον άλλο για να να δικαιούται χώρο.
Το έχω πει πολλές φορές και παλαιότερα αυτό ήταν το άτυπο κριτήριο.

Πρόσφατα όμως άκουσα σε προσπέρασμα να αναφέρουν να έχει φτάσει μέχρι τα 3/4 του άλλου μονοθεσίου, νομίζω αφορούσε την εμπρός αεροτομή να έχει φτάσει μέχρι εκεί.

Επειδή λοιπόν δεν το έχω ψάξει περισσότερο, δεν μπορώ να πω με σιγουριά τι ισχύει τη στιγμή που μιλάμε.

Για μένα όπως είπα το πιο λογικό θα ήταν το, επαρκώς δίπλα, το οποίο θα έπρεπε να θεωρείται ο εμπρός άξονας να είναι στο μέσο του άλλου μονοθεσίου.
Αυτό βοηθάει τις μάχες από την εξωτερική που είναι πολύ όμορφες.

Με αυτό το κριτήριο ή με την εμπρός αεροτομή στα 3/4 του άλλου μονοθεσίου καλά έκανε ο Λεκλέρκ και διεκδίκησε χώρο και τη θέση.

Με το κριτήριο να είναι τουλάχιστον ακριβώς στα ίσα οι εμπρός άξονες των δύο κακώς διεκδίκησε χώρο και τη θέση.

Σε κάθε περίπτωση δεν ήταν βουτιά θανάτου.
Το φρενάρισμα του στην εξωτερική ήταν πάρα πολύ οριακό και ο τρόπος που το κράτησε με την αριστερή πλευρά στο γαρμπίλι επίσης οριακός.
Για να το σκέφτονται τόση ώρα κατά τον αγώνα και να ενημερώνουν ότι τελικά θα το έκριναν μετά τον αγώνα, σημαίνει ότι για κάποιο λόγο ήταν πολύ οριακή περίπτωση.
Επίσης ήταν και οι δύο υπό διερεύνηση όχι μόνο ο Λεκλέρκ.

Το να λες ότι στην ταμπακιέρα καλά τα λέει ο Μπούσο, ο οποίος είπε για εγκληματική ενέργεια, δεν το περίμενα, ειλικρινά, από εσένα.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Yugo_para_siempre έγραψε:
Το να λες ότι στην ταμπακιέρα καλά τα λέει ο Μπούσο, ο οποίος είπε για εγκληματική ενέργεια, δεν το περίμενα, ειλικρινά, από εσένα.

Η διαφορά είναι ότι εσύ δεν τον πήγες βόλτα με το αμάξι... :lipsealed:
:s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
George_Prix έγραψε:
Yugo_para_siempre έγραψε:...Μπούσε σοβαρά τώρα το 2ο προσπέρασμα του Λεκλέρκ στο Φονέα αξίζει τον χαρακτηρισμό εγκληματικό;

Nikos! έγραψε:...Εγκληματικό;;

Νταξ, εχει κανει και μεγαλυτερα εγκληματα ο Μαξ στο παρελθον :shifty:

Αλλα στην ταμπακιερα ο Μπουσο εχει δικιο. Αυτο το προσπερασμα ειναι παρανομο κι αν επρεπε να τιμωρηθει καποιος αυτος ειναι ο Λεκλερκ :rtfm:

1) Ηταν εντελως πισω απο τον προπορευομενο. Νικο απορω που μας ποσταρισες πλανο με το Λεκλερκ ακομα πιο πισω και μας ειπες "εδω εγινε η προσπεραση". Για να θεωρηθει οτι ενας οδηγος εχει τη στροφη πρεπει στο απεξ να ειναι μπροστα κι εδω σαφεστατα ο Μονεγασκος ειναι ολος πισω.
2) Ο Λεκλερκ προσπερασε οντας ολοκληρος εκτος πιστας και επρεπε να επιστρεψει τη θεση ενιγουει.
3) Επισης εΖμπρωξε το Ρασσελ εκτος γραμμης παιζοντας συγκρουομενα, για να "κανει χωρο" και να περασει.

Αυτο ειναι το τελευταιο καρε πριν το ζμπρωξιμο και ειναι σαφες οτι ισχυουν τα 1+2+3 :s_yes

Εικόνα

Προσωπικα γουσταρω το σκληρο ρεησινγκ και σαν οπαδο δε με χαλασε στο ματι η κινηση του Λεκλερκ, αλλα εσεις το πηγατε στο αλλο ακρο ρε παιδες προσπαθωντας να βγαλετε λαδι το δικο σας :thumbsdown:

Μπορούμε να μιλάμε ατέρμονα για αυτό το περιστατικό με ατελείωτα σεντόνια. Προσωπικά δεν έχω αυτή τη διάθεση.

Ας διαχωρίσουμε κάποια πράγματα.

Η λέξη εγκληματική είναι βαριά και άτοπη. Δε πήγε να σκοτώσει κάποιον. Κάπου έλεος δηλαδή με τις λεξούλες.

Το δεύτερο γεγονός είναι πως δεν έχουμε κάποιο σοβαρό, εξόφθαλμο συμβάν αλλιώς ή θα είχε φάει τη ποινή άμεσα ή θα του είχαν πει να δώσει τη θέση πίσω.

Η φωτογραφία που βάζεις είναι παραπλανητική. Σε αυτό το σημείο δεν είχε πουθενά να πάει ο λεκ. Σημασία λοιπόν προφανώς έχει για ποιο λόγο έφτασε εκεί και αυτός είναι ο Ρασελ που δε του έδωσε χώρο όπως όφειλε.

Έχουμε λοιπόν δύο επιλογές.

Η υποστηρίζουμε το ρεισινγκ και τους αφήνουμε να τρέξουν και να πηγαίνουν για το γκαπ ή να σχεδιάζουν τη προσπέραση δύο κάπα πίσω.

Η μοιράζουμε ποινές, χαρακτηρίζουμε εγκληματίες τους οδηγούς και ελπίζουμε να βρέξει για να δούμε αγώνα.

< >
Άβαταρ μέλους
By ripper
#895925 Εχουμε πει πολλές φορές, ότι όταν υπάρχει μάχη πρέπει να υπάρχει και χώρος. Τα κλάσματα ξεκίνησαν με τις Φερσταπενιες. Και το έχουν κάνει αηδία.
Στην παρούσα φάση κατά την γνώμη μου (και όχι τον κανονισμό που τον έχουν κάνει λάστιχο) προφανώς και δικαιούται χώρο ο Leclerc. Ομως βγαίνει και ολόκληρος εκτός πίστας. Οπότε και οι δύο κάνουν κάτι "παράνομο".
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
ripper έγραψε:Εχουμε πει πολλές φορές, ότι όταν υπάρχει μάχη πρέπει να υπάρχει και χώρος. Τα κλάσματα ξεκίνησαν με τις Φερσταπενιες. Και το έχουν κάνει αηδία.
Στην παρούσα φάση κατά την γνώμη μου (και όχι τον κανονισμό που τον έχουν κάνει λάστιχο) προφανώς και δικαιούται χώρο ο Leclerc. Ομως βγαίνει και ολόκληρος εκτός πίστας. Οπότε και οι δύο κάνουν κάτι "παράνομο".

Αυτοί οι κανονισμοί με το “alongside” είναι γτπ!

Γιατί δίνει πάτημα στον αμυνόμενο να πετάξει κάποιον έξω γιατί οι τροχοί του είναι 10cm μπροστά ξέρω γώ.

Κοιτα τι είπε :

George Russell : “I didn't push him.”

“The rules clearly say that if you’re overtaking on the outside, unless your wheels are alongside the front axle at the apex, the driver on the inside has the priority.”

Κρατάμε το alongside κι αν δεν είσαι δίπλα σε πετάω έξω. Γτπ !!!

Για μένα ΠΡΕΠΕΙ να δώσεις χώρο είτε είσαι alongside είτε όχι.

Εντιτ. Οι αγωνοδικες αποφάσισαν να μη δώσουν ποινή στο λεκ.

< >
Τελευταία επεξεργασία από Nikos! και 31 Αύγ 2025, 22:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#895928 ripper γενικά συμφωνούμε.
Ειδικά ως προς το πότε θα θέλαμε να δίνεται χώρος στην εξωτερική.
Όσον αφορά το εκτός πίστας του Λεκλέρκ, είσαι σίγουρος ότι βγήκε γιατί δεν μπόρεσε να στρίψει εντός;
Το ρωτάω γιατί ο Φονέας δεν του έδωσε έστω ελάχιστο χώρο, ώστε να κρίνουμε αν όντως δεν έστριψε ή αν δεν είχε που αλλού να πάει.

Νίκο όσον αφορά το χώρο στην εξωτερική.
Τα έγραψα και παραπάνω τι θεωρώ λογικό και δίκαιο.
ΟΚ να μην είναι στα ίσα οι εμπρός άξονες, το θεωρώ υπερβολικό.
Αλλά κάπου πρέπει να μπει ένα όριο για το που πρέπει να βρίσκεται κάποιος ώστε να διεκδικήσει χώρο στην εξωτερική.
Αν ο Λεκλέρκ είχε τον εμπρός άξονα του οριακά μπροστά από τον πίσω του Φονέα, ε δεν θα ήταν λογικό να διεκδικεί χώρο στην εξωτερική.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Yugo_para_siempre έγραψε:ripper γενικά συμφωνούμε.
Ειδικά ως προς το πότε θα θέλαμε να δίνεται χώρος στην εξωτερική.
Όσον αφορά το εκτός πίστας του Λεκλέρκ, είσαι σίγουρος ότι βγήκε γιατί δεν μπόρεσε να στρίψει εντός;
Το ρωτάω γιατί ο Φονέας δεν του έδωσε έστω ελάχιστο χώρο, ώστε να κρίνουμε αν όντως δεν έστριψε ή αν δεν είχε που αλλού να πάει.

Νίκο όσον αφορά το χώρο στην εξωτερική.
Τα έγραψα και παραπάνω τι θεωρώ λογικό και δίκαιο.
ΟΚ να μην είναι στα ίσα οι εμπρός άξονες, το θεωρώ υπερβολικό.
Αλλά κάπου πρέπει να μπει ένα όριο για το που πρέπει να βρίσκεται κάποιος ώστε να διεκδικήσει χώρο στην εξωτερική.
Αν ο Λεκλέρκ είχε τον εμπρός άξονα του οριακά μπροστά από τον πίσω του Φονέα, ε δεν θα ήταν λογικό να διεκδικεί χώρο στην εξωτερική.

Τελικά ποινή δεν έφαγε οπότε δεν έκανε κάτι μεμπτό.

Εννοείται είναι δίκαιος ο κανονισμός όσον αφορά το χώρο στην εξωτερική. Άσχετα που είναι οι τροχοί πρέπει να δίνεις χώρο. Η διαφωνία μου είναι πως μπορεί κάποιος οδηγός να χρησιμοποιήσει το alongside και να πει ο,τι είπε ο Ρασελ. Ότι παιδιά δε ξέρω τι λέτε. Δεν ήταν δίπλα μου. Είχα 10 εκ ξέρω γώ τους τροχούς μου μπροστά.

Αλλά μάλλον δε του άρεσε πως τον πέρασε στην εκκίνηση:

https://x.com/fanaticsferrari/status/19 ... 6u_I7YUjdQ

< >