Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bill33
egobrain έγραψε:
NickTG έγραψε:Χρειάζεται το σταθερό?
για κλήσεις όχι αλλά το ίντερνετ ναι (παιδιά κι εγγόνια κυρίως).

@bill33 ενδιαφέρον.
βέβαια τα 100 λεπτά για ένα χρόνο μάλλον δεν φτάνουν έστω για τα σύντομα "Έλα που είσαι, εφτασες;".

Δεν ξέρω ακριβώς πως δουλευει,πχ μπορείς να βάλεις πακέτο με ομιλία ενω είναι αυτό ενεργό;
Αν δεν χρειάζεται το σταθερό,και έχει καλο σήμα μπορείς να βάλεις ένα https://www.vodafone.gr/ypostirixi/faqs ... hreiazomai
250GB τον μήνα 20€
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#895319 Τι περιλαμβάνουν τα 30€ το μήνα?
Στο κινητό πόση κάρτα βάζουν και κάθε πότε?
Άβαταρ μέλους
By egobrain
NickTG έγραψε:Τι περιλαμβάνουν τα 30€ το μήνα?
Είναι πακέτο με απεριόριστα σταθερά και 300' κινητά αν καλοθυμάμαι.
Κάρτες βάζουν συνολικά 23€/μήνα.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
egobrain έγραψε:
NickTG έγραψε:Τι περιλαμβάνουν τα 30€ το μήνα?
Είναι πακέτο με απεριόριστα σταθερά και 300' κινητά αν καλοθυμάμαι.
Κάρτες βάζουν συνολικά 23€/μήνα.

Τρέχουν 2 προσφορές αυτή τη στιγμή. Μία από Vodafone και μια από Q με εφάπαξ πληρωμή για 1 χρόνο. 95€ η Vodafone και 99€ η Q.

Μπορούν για αρχή να βάλουν κάποιο και να γλιτώσουν κανά 70αρι στο χρόνο.

Επίσης εφόσον το σταθερό είναι μόνο για Internet αν έχει καλό σήμα η Q στην περιοχή παίρνουν ένα έξτρα νούμερο με ένα 5g modem και κόβουν το σταθερό.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#895397 Αν κι έχω 2-3 μπάρες 5G η ταχύτητα είναι τραγική εδώ στην Λεπτοκαρυά προφανώς λόγω του μπουκωμενου από κόσμο δικτύου. Δεν τα ξέρουν από προηγούμενες χρονιές αυτά για να προσθέσουν κι άλλες κυψέλες;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Dimitris_P έγραψε:Αν κι έχω 2-3 μπάρες 5G η ταχύτητα είναι τραγική εδώ στην Λεπτοκαρυά προφανώς λόγω του μπουκωμενου από κόσμο δικτύου. Δεν τα ξέρουν από προηγούμενες χρονιές αυτά για να προσθέσουν κι άλλες κυψέλες;
Δεν διαφωνώ με τη λογική σου αλλά πιθανόν διαφέρει από την αιτιολόγηση των εταιρειών που παρέχουν την κινητή τηλεφωνία. Των οποίων ο υπέρτατος στόχος στα αλήθεια δεν είναι να σε εξυπηρετήσουν αλλά να αποκομίσουν το μέγιστο κέρδος με το λιγότερο κόστος.
Το δικό τους σκεπτικό μπορεί πχ να είναι δεν ξοδεύουμε δεκάρα αν δεν είναι απαραίτητο (το να χρειάζονται επιπλέον bandwidth 2 μήνες το χρόνο δεν το κάνει απαραίτητο). Ή, αν είναι να βάλουμε κι άλλη κυψέλη να την βάλω στη Λπετοκαρυά ή σε 1500 άλλα μέρη που επίσης ζορίζονται το καλοκαίρι (και στην επιλογή θα λαμβάνονται υπόψη πάρα πολλά άλλα με βάση στοιχεία κατανάλωσης, κατανομής κλπ που δεν έχουμε εμείς).
Ή ας αντικαταστήσουμε πρώτα αυτές που χαλάσανε και δεν καλύπτουμε ποσοστό της επικράτειας και μετά προσθέτουμε επιπλέον σε μέρη που ζορίζονται. ΚΟΚ.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
sknipper έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Αν κι έχω 2-3 μπάρες 5G η ταχύτητα είναι τραγική εδώ στην Λεπτοκαρυά προφανώς λόγω του μπουκωμενου από κόσμο δικτύου. Δεν τα ξέρουν από προηγούμενες χρονιές αυτά για να προσθέσουν κι άλλες κυψέλες;
Δεν διαφωνώ με τη λογική σου αλλά πιθανόν διαφέρει από την αιτιολόγηση των εταιρειών που παρέχουν την κινητή τηλεφωνία. Των οποίων ο υπέρτατος στόχος στα αλήθεια δεν είναι να σε εξυπηρετήσουν αλλά να αποκομίσουν το μέγιστο κέρδος με το λιγότερο κόστος.
Το δικό τους σκεπτικό μπορεί πχ να είναι δεν ξοδεύουμε δεκάρα αν δεν είναι απαραίτητο (το να χρειάζονται επιπλέον bandwidth 2 μήνες το χρόνο δεν το κάνει απαραίτητο). Ή, αν είναι να βάλουμε κι άλλη κυψέλη να την βάλω στη Λπετοκαρυά ή σε 1500 άλλα μέρη που επίσης ζορίζονται το καλοκαίρι (και στην επιλογή θα λαμβάνονται υπόψη πάρα πολλά άλλα με βάση στοιχεία κατανάλωσης, κατανομής κλπ που δεν έχουμε εμείς).
Ή ας αντικαταστήσουμε πρώτα αυτές που χαλάσανε και δεν καλύπτουμε ποσοστό της επικράτειας και μετά προσθέτουμε επιπλέον σε μέρη που ζορίζονται. ΚΟΚ.

Καταλαβαίνεις ότι αυτό που λες είναι η θέση των εταιρειών κινητής.

Δεν με νοιάζει η άποψη τους. Όταν μου πουλάνε 5G παντού, με αστραπιαίες ταχύτητες θέλω να έχει αλήθεια μέσα του.
Οκ δεν με νοιάζει αν αντί για 500-700 Mbps έχει 200 ή ακόμα και 100 αλλά όχι 20!

Ας κάνουν αυτό που πρέπει να υπάρχει μία ικανοποιητική ταχύτητα παντού και πάντα.
Πληρώνουμε το ακριβότερο ίντερνετ ας έχει αντίκρισμα τουλάχιστον.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#895573 Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν για Πλαταμώνα, ειδικά τα ΣΚ.
Βλέπεις σημα 5 γραμμούλες, 5G και δεν φορτώνει τίποτα...
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#895594 γράφω μια λύση που βρήκα για καρτοκινητο συνταξιούχου με λίγα πάγια που ρώτησα τις προαλλες, ίσως βοηθησει.

καρτοκινητο frog, ανανέωση 13€ ανά δίμηνο και ενεργοποίηση πακέτου 1 ώρα προς όλους (3€). οταν τελειώνουν μύνημα ξανά κοκ. προφανως δεν καλύπτει κάποιον που μιλάει πολλες ώρες αλλά για λίγα πράματα βγαίνει με την ελάχιστη ανανέωση στο δίμηνο.
εξαιρω τα δωρεάν λεπτά που δίνουν τον πρώτο χρόνο και αφήνουν σερμαγιά στο υπόλοιπο.
Άβαταρ μέλους
By bebes
egobrain έγραψε:γράφω μια λύση που βρήκα για καρτοκινητο συνταξιούχου με λίγα πάγια που ρώτησα τις προαλλες, ίσως βοηθησει.

καρτοκινητο frog, ανανέωση 13€ ανά δίμηνο και ενεργοποίηση πακέτου 1 ώρα προς όλους (3€). οταν τελειώνουν μύνημα ξανά κοκ. προφανως δεν καλύπτει κάποιον που μιλάει πολλες ώρες αλλά για λίγα πράματα βγαίνει με την ελάχιστη ανανέωση στο δίμηνο.
εξαιρω τα δωρεάν λεπτά που δίνουν τον πρώτο χρόνο και αφήνουν σερμαγιά στο υπόλοιπο.

εδω και λίγους μήνες ειναι 120' με 3€

Οπότε, αν βαλεις 13€ εχεις ιντερνετ και 2 ωρες ομιλιας καθε μήνα (3 GB απο την ανανεωση + 3€ --> 120' και 5,35€---> 6 GB + 3€ ---> 120'για τον 2ο μηνα)
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#895663 Ψάχνω ελληνική sim μόνο για data για περιορισμένη σχετικά χρήση, μάλλον 1GB το μήνα θα είναι επαρκές. (cctv στο χουργιό, η κάρτα θα μπει σε mifi)

Το φτηνότερο που έχω βρει είναι αυτό Free2Go medium 3GB/30 μέρες, 4.50€.

Ίσως βρεθεί άκρη να βγάλουμε μια φοιτητικη sim, οπότε μπορεί να βολέψει αυτό: "ΔΩΡΕΑΝ 600ΜΒ & 600’ προς CU, αυτόματα χωρίς να βάλεις κάρτα, κάθε μήνα". Σε αυτή τη περίπτωση, απλά κάνουμε την ελάχιστη δυνατή ανανέωση για να μη λήξει η κάρτα.

Υπάρχει κάτι φτηνότερο; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By bill33
Zorz έγραψε:Ψάχνω ελληνική sim μόνο για data για περιορισμένη σχετικά χρήση, μάλλον 1GB το μήνα θα είναι επαρκές. (cctv στο χουργιό, η κάρτα θα μπει σε mifi)

Το φτηνότερο που έχω βρει είναι αυτό Free2Go medium 3GB/30 μέρες, 4.50€.

Ίσως βρεθεί άκρη να βγάλουμε μια φοιτητικη sim, οπότε μπορεί να βολέψει αυτό: "ΔΩΡΕΑΝ 600ΜΒ & 600’ προς CU, αυτόματα χωρίς να βάλεις κάρτα, κάθε μήνα". Σε αυτή τη περίπτωση, απλά κάνουμε την ελάχιστη δυνατή ανανέωση για να μη λήξει η κάρτα.

Υπάρχει κάτι φτηνότερο; :hmmm:

To καλύτερο ειναι το φοιτητικό αν μπορέσεις να το πάρεις.

Για κοίτα το https://www.spusu.co.uk/spusu5 ,μου το πέταξε σε διαφήμιση .
£5 roaming in the EU & Switzerland 3 GB (δεν βρήκα να έχει περιορισμό πόσο καιρό θα είναι εκτός ΗΒ )

Αν η χρήση ήταν μέχρι 200ΜΒ υπάρχει το https://www.vodafone.gr/eshop/internet- ... m/c-200128
Χωρίς ενεργοποίηση πακέτου δίνει 200ΜΒ δωρεαν οπότε δεν πληρώνεις τίποτα για πάγιο κλπ.