Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#895349 Το φόρουμ θα γίνει ακατάλληλο για ανηλίκους :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#895353 Έχω χρόνια να φάω καραμελε. Συνήθως φτιαχτή με φακελάκι. Έτοιμη από σούπερ δεν θυμάμαι μάρκες καλές/μέτριες.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#895355 Η ΜΕΒΓΑΛ όντως είναι αρκετά καλή. Όχι ότι με ενθουσίασε όμως, δεν είναι αυτό που θέλω. Έχω ψηλά τον πήχυ, αυτές που μου έφτιαχνε η γιαγιά μου όταν την επισκεπτόμασταν παιδάκια και τις καλές από εστιατόρια οπότε αυτές οι έτοιμες.... Μέχρι στιγμής ΦΑΓΕ (που δεν βρίσκω αυτόν τον καιρό) και στην Αγγλία της Bonne Maman (όταν βγαίνει σε προσφορά). Η έρευνα συνεχίζεται.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#895365 Αν δεν είναι σε προσφορά δλδ δεν τις παίρνεις;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
edmond έγραψε:Αν δεν είναι σε προσφορά δλδ δεν τις παίρνεις;
Όχι. Δεν είναι δα και είδπς πρώτης ανάγκης. Το ίδιο και με πολλά άλλα είδη, τα παίρνω μόνο όταν είναι σε προσφορά.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#895370 Φαντάζομαι τα υπερκοστολογουν εκεί οπότε η δική τους προσφορά είναι η δική μας κανονική
Άβαταρ μέλους
By sknipper
sknipper έγραψε:Η ΜΕΒΓΑΛ όντως είναι αρκετά καλή. Όχι ότι με ενθουσίασε όμως, δεν είναι αυτό που θέλω. Έχω ψηλά τον πήχυ, αυτές που μου έφτιαχνε η γιαγιά μου όταν την επισκεπτόμασταν παιδάκια και τις καλές από εστιατόρια οπότε αυτές οι έτοιμες.... Μέχρι στιγμής ΦΑΓΕ (που δεν βρίσκω αυτόν τον καιρό) και στην Αγγλία της Bonne Maman (όταν βγαίνει σε προσφορά). Η έρευνα συνεχίζεται.
Εγώ το βιολί μου.... Σε συνέχεια αναζήτησης έτοιμης κρέμας καραμελέ από σούπερμάρκετ σήμερα δοκίμασα και της Danone (Danette κρέμα καραμελέ). 125γρ (αντί 100 της Γιώτης) και το βρήκα πιο καλό από όλες εκτός της ΦΑΓΕ που δεν το βλέπω να διατίθεται.
Οπότε για μένα από τα ελληνικά Σ/Μ σε σειρά τις βάζω ως εξής: ΦΑΓΕ, Danette, ΜΕΒΓΑΛ και μετά οι άλλες, Γιώτης, Στάμου, Τζίφρης, τυχόν άλλα και τέλος Ροδόπη (πολύ χαμηλά η Ροδόπη). Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι η Γιώτης σκόνη (με καραμέλα στο σακουλάκι) είναι πολύ καλύτερη από την έτοιμη και βγάζει πολύ καλό αποτέλεσμα και θα πήγαινε πρώτη αλλά βέβαια πρέπει να ασχοληθείς και να περιμένεις να κρυώσει).
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#895538 Εμενα με σοκαρει η συγκριση αναμεσα σε αυτες που εκανε η γιαγια σου και τις ετοιμες των σουπερμαρκετ.

Ή η γιαγια δεν εκανε καλα γλυκα, που δεν μοιαζει τοσο πιθανο ή εσυ δεν θυμασαι πως ηταν της γιαγιας, πιθανοτερο
Άβαταρ μέλους
By sknipper
PaNick67 έγραψε:Εμενα με σοκαρει η συγκριση αναμεσα σε αυτες που εκανε η γιαγια σου και τις ετοιμες των σουπερμαρκετ.
Ή η γιαγια δεν εκανε καλα γλυκα, που δεν μοιαζει τοσο πιθανο ή εσυ δεν θυμασαι πως ηταν της γιαγιας, πιθανοτερο
Η γιαγια μια χαρά κρέμα καραμελέ έκανε για αυτό και τη θυμάμαι ακόμα, είπαμε ο πήχυς είναι ψηλά και φυσικά και δεν υπάρχει σύγκριση με της γιαγιάς αλλά η γιαγιά μας τελείωσε εδώ και χρόνια και μια και έτσι κι αλλιώς παίρνουμε από Σ/Μ πότε πότε είπα να απλοποιήσω τη ζωή μου.
Άβαταρ μέλους
By bill33
PaNick67 έγραψε:Εμενα με σοκαρει η συγκριση αναμεσα σε αυτες που εκανε η γιαγια σου και τις ετοιμες των σουπερμαρκετ.

H δικιά μου γιαγιά,απο την μεριά του πατέρα μου,ήταν κατ' επάγγελμα μαγείρισσα .Όταν ήταν στην Αίγυπτο δουλευε στο παλάτι του Φαρούκ; ή κάτι τέτοιο.
Το μόνο απο τα γλυκά ή φαγητά της που δεν μπορούσα να φάω με τίποτα ήταν η κρέμα καραμελέ της.Εβγαζε τόση αυγουλίλα που ακόμα με αναλιγώνει.Με την μυρωδιά των αυγών έχω ακόμα πρόβλημα.
Το παστίτσιο ή τα τσουρέκια που έφτιαχνε.............. :eat: :eat: :eat: :eat: :eat: ήταν αλλού.

sknipper έγραψε:
sknipper έγραψε:Η ΜΕΒΓΑΛ όντως είναι αρκετά καλή. Όχι ότι με ενθουσίασε όμως, δεν είναι αυτό που θέλω. Έχω ψηλά τον πήχυ, αυτές που μου έφτιαχνε η γιαγιά μου όταν την επισκεπτόμασταν παιδάκια και τις καλές από εστιατόρια οπότε αυτές οι έτοιμες.... Μέχρι στιγμής ΦΑΓΕ (που δεν βρίσκω αυτόν τον καιρό) και στην Αγγλία της Bonne Maman (όταν βγαίνει σε προσφορά). Η έρευνα συνεχίζεται.
Εγώ το βιολί μου.... Σε συνέχεια αναζήτησης έτοιμης κρέμας καραμελέ από σούπερμάρκετ σήμερα δοκίμασα και της Danone (Danette κρέμα καραμελέ). 125γρ (αντί 100 της Γιώτης) και το βρήκα πιο καλό από όλες εκτός της ΦΑΓΕ που δεν το βλέπω να διατίθεται.
Οπότε για μένα από τα ελληνικά Σ/Μ σε σειρά τις βάζω ως εξής: ΦΑΓΕ, Danette, ΜΕΒΓΑΛ και μετά οι άλλες, Γιώτης, Στάμου, Τζίφρης, τυχόν άλλα και τέλος Ροδόπη (πολύ χαμηλά η Ροδόπη). Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι η Γιώτης σκόνη (με καραμέλα στο σακουλάκι) είναι πολύ καλύτερη από την έτοιμη και βγάζει πολύ καλό αποτέλεσμα και θα πήγαινε πρώτη αλλά βέβαια πρέπει να ασχοληθείς και να περιμένεις να κρυώσει).

Η danone για εμένα έχει μια τελειώς ψευτικη γευση.
Προσπαθώ να θυμηθώ ποια είχε πάρει η σύζυγος τελευταία φορά που κατέβηκα Ελλάδα.Ηταν νομίζω τρία αλουμινένια κεσεδάκια στην συσκευασία......Απο τις αγοραστές ήταν πολύ καλή.
Άβαταρ μέλους
By bebes
sknipper έγραψε:

Δοκίμασε και στο lidl αν εχεις κοντά, ποτέ δεν ξέρεις.
Δεν εχω παρει ποτέ, αλλά εχει κατι τετοιες κρεμούλες στα ψυγεία του
Άβαταρ μέλους
By markvag
bebes έγραψε:Δοκίμασε και στο lidl αν εχεις κοντά, ποτέ δεν ξέρεις.
Δεν εχω παρει ποτέ, αλλά εχει κατι τετοιες κρεμούλες στα ψυγεία του

Προσωπικά, τελευταίως έχω πάθει πλάκα από τα παγωτά του lidl, πάντα σε σχέση με την τιμή τους.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#899124 Έπεσαν οι τιμές του λαδιού στα ΑΒ . Είδα σήμερα τον Λατζιμά σε τενεκέ με 6,5ε / λίτρο και terra creta Χανίων 4L με 10e/λίτρο. Μέχρι τώρα τον ίδιο 4L Λατζιμά τον είχε στα 10ε/λ .
Στα 6,5 δεν ξέρω πόσο ανόθευτο μπορεί να είναι όταν μιλάνε για 5ε τιμή παραγωγού αλλά ήθελα κάτι πρόχειρο για τηγάνι και θα πάω τώρα με τ'αμάξι να χτυπήσω από έναν . Έχω κάτι κουπόνια απ'τη δουλειά που πρέπει να ξοδευτούνε σε ΑΒ , μη μου μείνουν στο χέρι.