Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#895247 "Τεμπέληδες Ελληνάρες αντί να εργάζονται τρώνε τα επιδόματα στις καφετέριες"

Εικόνα

Ποστάκι πιο γραφικό κι από φρέντο εσπρέσσο αγναντεύοντας το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη (€28.50 +ΦΠΑ). Μόνο καμιά αναφορά σε Πακιστανούς του λείπει :roll:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#895259 Ξεχασα να πω οτι εχω παρατησει εδω και καιρο την αποτυχημενη μου καριερα ως μπαριστα. Βασικα για λιγα χρονια επινα καλα καφεδακια αλλα μετα παλιωσαν πολυ η καφετιερα κι ο μυλος μου και σε συνδυασμο με τη μηδενικη τους συντηρηση εφτασα στο σημειο να πινω αισχρο καφε, κατι ενδιαμεσα σε εσπρεσσο και ελληνικο :shifty:

Πλεον ειμαι με μια ταπεινη μηχανη Νεσπρεσσο και πινω ενα μετριο καφεδακι αλλα τουλαχιστον ξερω οτι ειναι αυτο, το ιδιο πραγμα χωρις κατι νερομπουλια που ειχε φτασει στο σημειο να βγαζει η παλια η μηχανη μου! Βασικα αν γινω λιγο απλας και ξοδεψω τις καψουλες σα στραγαλια, γινεται δουλιτσα. Αν πατησω δηλαδη το κουμπι με τη μονη δοση και μολις τη βγαλει (40ml αν δεν κανω λαθος) νεα καψουλα και παλι μια μονη δοση. Η διπλη δοση νομιζω οτι ειναι 110ml και το νερωνει πολυ γιατι εχει λιγο καφεδακι μεσα η καψουλα.

Σε καποια φαση αν περισσευουν τιποτα λεφτα σιγουρα θα παρω κανενα καλο σεταπ μπας και πιω κανεναν καλο καφε. Πολυ σπανια ευχαριστιεμαι πλεον ΚΑΛΟ καφε, ειτε παρω απο τις γνωστες μεγαλες αλυσιδες ειτε κατσω σε καμια καφετερια :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#895263 Δεν μπορείς να συμμαζέψεις την παλιά καφετιέρα και το μύλο; Ή πλέον είναι πολύ προχωρημένη και μη αναστρέψιμη η κατάσταση;
Μόνο εσύ ξέρεις το αν και πότε αλλά ίσως μπορείς να στήσεις κάποιο σετάπ σε λογική τιμή, πιο απλό, προκειμένου να έχεις κάτι καλύτερο από την κάψουλα αλλά χωρίς να φτάσεις στο προηγούμενο επίπεδο εμπλοκής.
Πχ τις προάλλες είδα μια καφετιέρα νομίζω Krups που βάζεις νερό σε δοχειάκι, το ανάβεις, βάζεις τον τριμμένο καφέ στη γνωστή θηκούλα, τον συμπιέζεις όσο θέλεις, κλειδώνεις την βάση/θήκη (δε θυμάμαι πως το λένε) στην καφετιέρα και μετά πατάς το μοχλό για όσο θέλεις άρα ελέγχεις ταμπονάρισμα καφέ και χρόνο/ποσότητα. Ανάλογα και με τις επιλογές σε καφέ και άλεσμα έχεις έναν ικανοποιητικό έλεγχο του αποτελέσματος.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#895264 Βρες κάποιον που κάνει συντήρηση/καθαρισμό και πήγαινε τα. Θα σου κοστίσει φτηνότερα.

Εγώ πάλι στις διακοπές αναθεώρησα πίνοντας καφεδαρες στο πατρικό από μια απλή Gaggia σε συνδυασμό όμως με μύλο Eureka Mignon, αγορασμένο 300€ σε προσφορά, ρυθμισμένο σωστά και με κόκκους αποθηκευμένους σε air tight δοχείο.

Προς το παρόν παρήγγειλα το δοχείο για τον καφέ και το επόμενο βήμα θα είναι η Ninja για συνδυασμό ευκολίας και γεύσης.

Τράβηξα κι έναν βαθύ καθαρισμό\descaling την αυτόματη στο σπίτι για να βγάλουμε κάνα μήνα ακόμα πριν την πουλήσω.

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#895269 Βαριέμαι ολοκληρωτικά την αφαλάτωση, είναι μανουρικη διαδικασία στην e61
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#895271 Backflush κάνω κάθε φορά και τακτικά με φάρμακο. Για σωστή Αφαλάτωση πρέπει να ανοίξω το boiler και να ρουφάω φτύνω όπως κάναμε παλιά με τις βενζίνες
Άβαταρ μέλους
By g8777
#895272 Δυσκολεύομαι να καταλάβω πώς μία διαδικασία που αφορά ξεκίνα σταμάτα με σταθερό ρυθμο, αφαίρεση shower screen, καθαρισμό της κεφαλής χωρίς να βλέπεις κλπ είναι πιο εύκολη από το να ρίξεις ένα descaler στο δοχείο νερού και απλά να αφήσεις το κύκλωμα να τρέξει.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
dimik έγραψε:Βρες κάποιον που κάνει συντήρηση/καθαρισμό και πήγαινε τα. Θα σου κοστίσει φτηνότερα.

sknipper έγραψε:Δεν μπορείς να συμμαζέψεις την παλιά καφετιέρα και το μύλο; Ή πλέον είναι πολύ προχωρημένη και μη αναστρέψιμη η κατάσταση;

Παιδες δεν εχω ιδεα αν σωζοταν η παρτιδα απο τιποτα ειδικους. Εγω απλα σκεφτηκα οτι μετα απο καμια 20αρια χρονια μαστιγωματος εβγαλε τα λεφτα του το (εξαρχης μετριο) σεταπ μου, οποτε μπουλο και παμπαρακατ. Παντως για καμποσα χρονια σκεφτομουνα "δεν πινω καφε εξω εφοσον φτιαχνω καλυτερο στο σπιτι", οποτε μου εχει μεινει μια γλυκια αναμνηση απο την ενασχοληση μου με το "αθλημα" και ξερω οτι αν καποτε βαλω το χερι στην τσεπη θα επιστρεψουν τα ωραια καφεδακια :s_smile
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#896253 Επιτέλους τον περασμένο Μάιο κατάφερα να αγοράσω την LELIT PL41EM/Anna ( https://coffeelovers.gr/product/pl41emanna/ ) , μιας και τα 450 € δεν περίσσευαν ευκολα .
Αξίζει τα λεφτά της με το παραπάνω, αν και τα πλεονεκτήματα σε σχέση με την Gaggia Evolution που είχα, δεν είναι τόσα που να δικαιολογούν τη διπλάσια τιμή της. Το κυριότερο βέβαια είναι πως , με portafilter "βαρίδι" - που όμως είχε και η Gaggia των <200 € του 2010 ) - και έχει η σημερινή Lelit, δεν βρίσκεις μηχανές σε χαμηλή τιμή.
Αν βγάλει τουλάχιστον και αυτή σχεδόν μια 10ετία χωρίς προβλήματα, είμαι ΟΚ !
Άβαταρ μέλους
By dimik
#896644 Ninja Es701eu, θα την έλεγα χρυσή τομή μεταξύ αυτόματης και συνδυασμού μύλου + μηχανής.
Επισης πιάνει πολύ λίγο χώρο, λιγότερο από την υπεραυτοματη και πολύ λιγότερο από μύλο-μηχανή.

Ουσιαστικά και μύλο και μηχανή έχεις αλλά θερμοκρασίες, ποσότητες, χρόνους, πάτημα κλπ τα κάνει σχεδόν αυτόματα ή τουλάχιστον τα επιλέγεις.

Περιμένω και κάτι μπριρμπιλικια τύπου puck screen, αναδευτήρα του κομμένου καφέ, σπρει νερού για τους κόκκους για να κάνω πειράματα, όχι ότι περιμένω θαύματα, απλά για παιχνίδι.

Πάντως εντός 3λεπτου πίνεις παααρα πολυ καλό καφέ που δεν ζηλεύει σε τίποτα τον συνδυασμό μύλου-μηχανής.

edit: και η motta για το γάλα δεν θέλει καμιά τέχνη, απλά βάζεις γαλα έχει μέσα μηχανισμό σαν της nespresso για ανακάτεμα και στο τέλος καθαρίζεται και η φυσούνα μόνη της.
ΕικόναΕικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#896646 Αν είναι να κολαστείς εδώ είσαι...

Η αλήθεια είναι ότι είναι η τρίτη συσκευή Ninja που μπαίνει στο σπίτι μιας και από τις άλλες 2 είμαι πολύ ευχαριστημένος. Έχω το airfryer την παγωτόμηχανή και τωρα την καφετιέρα

< >